Şimdi Ara

MAZDA 3 MEMNUNİYET (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.315
Cevap
22
Favori
365.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oprema

merhabalar,

Mazda Ozan hakkında bilgisi olan var mı acaba forumda? güvenilir bir yer midir? araçlarında dediklerinden farklı şeyler çıkma durumu oluyor mu?

Kendisinden iki araba almış ve günlük hayatta görüştüğüm bir arkadaşım. Gönül rahatlığıyla araç alacağın güvenilir bir yerdir.
  • Arkadaşlar bende otomatik bir mazda 3 almak istiyorum. İlk arabam olacak o yüzden otomatik olması dışında pek bir kriterim yok fakat bütçem 35.000 tl. Bu fiyata sağlam araba bulabilir miyim yoksa başka arabalara mı bakmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Arkadaşlar bende otomatik bir mazda 3 almak istiyorum. İlk arabam olacak o yüzden otomatik olması dışında pek bir kriterim yok fakat bütçem 35.000 tl. Bu fiyata sağlam araba bulabilir miyim yoksa başka arabalara mı bakmalıyım?

1 nesil bulunabilir az km.yüksek km 2.ci nesil olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar.

MAZDA 3 TUTKUMUZ SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR. ALMA ZAMANIM NETLEŞMESEDE AKLIMA BAYİLER TAKILDI. ACABA BAYİDEKİ SATIŞ YETKİLİLERİYLE YADA SERVİS YETKLİLERİYLE GÖRÜŞSEK 2.EL KONUSUNDA YARDMICI OLUR MU ? BİRDE BAYİLERİN 2 .EL LERİ VARMI ?
    EĞER YOKSA BELKİ 0 ALAN MAZDACILARIN 2 .EL ARAÇLARINI SATMALARINA ARACI OLABİLİRLER...
  • 2006 model Mazda 3 ümü satıp 2015 power sense paket Mazda 3 e terfi etmiş durumdayım.Araçtan şu ana kadar çok memnunum.Araba ile ilgili merak edilen hususları anladığım ve dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışırım.Şunu övünerek belirtmeliyim ki aracın şekli de sürüşü de gerçekten karizma oluşturuyor.Yolda özellikle de ana yolda araba gitmiyor da sanki ayağınızın altından kayarak ilerliyor.Allah hepimize kazasız sıkıntısız keyifli sürüşler nasip etsin.....................
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalkamil

2006 model Mazda 3 ümü satıp 2015 power sense paket Mazda 3 e terfi etmiş durumdayım.Araçtan şu ana kadar çok memnunum.Araba ile ilgili merak edilen hususları anladığım ve dilimin döndüğünce cevaplamaya çalışırım.Şunu övünerek belirtmeliyim ki aracın şekli de sürüşü de gerçekten karizma oluşturuyor.Yolda özellikle de ana yolda araba gitmiyor da sanki ayağınızın altından kayarak ilerliyor.Allah hepimize kazasız sıkıntısız keyifli sürüşler nasip etsin.....................

Amin. Hayırlı uğurlu olsun hocam sonuna kadar memnun kalacaksınız kazasız sürüşler

• arkadaşlar alınık "Mirai" modeli bakıyorum..kendi aracımı satıyorum (fiesta titanium powershift 2013)..geniş bir araç lazım ve baktığım 2 araç var Mirai veya A3..özellikle Miraisi olanlara sesleniyorum..satmayı düşünür müsünüz?
  • A3 den kastınız Audi A3 ise maalesef geniş bir araç değildir.Bir ara A3 e heveslenmiştim.Ayrıntılı bir araştırma yaptım.Tesadüfen bir komşum da A3 aldı.Yakından da inceledim.Kaliteli bir araç,malzemeleri çok klas seçilmiş,sessiz,yolda gidiş keyifli ama 2 problem tespit ettim ve bunlar tercihimi mazda 3 e yöneltti.İlki araçta sürüş hissi diyeceğimiz bir albeni yok araç gidiyor ama size benle mutlu olamazsın sadece arkadaş olabiliriz diyor sanki.İkincisi içi maalesef dar.Direksiyonuna oturduğumda direksiyon alt kısmı neredeyse diz kapaklarıma değdi.Boyumda çok uzun değildir 1.80.Koltuğu geri iterek azıcık rahatlama sağlanıyor ama bu seferde arkada oturan varsa o sıkışıyor.Tahminim A3 ile uzun yol yapsanız hızlı ve verimli gidersiniz ama araba sizi bunaltabilir,sıkıştırabilir..............
  • selamaleyküm hayırlı ramazanlar. Arkadaşlar uzun zamandır araba bakıyorum 3 ay içerisnde araba alıcam kesin inş. :) eminotomotive girdim param eylülde gelecek o yüzden 3 ay diyorum. 40 liralık artı eksi 2 bin opsiyonum var. 3 markada kara kıldım ama. 1. seçeneğim mazda 3 otomatik/manuel seçeneği çok önemli değil temiz olsun yeter ve 2010 sonrası yeni kasa olsun yeter.
    2. seçeneğim kia cerato 2011 ve sonrası consept model otomatik sunrooflu olandan 100 bin altında,
    3. seçeneğimde 2009 sonrası focus 2 manuel(otomatiği olmadığı yönünde ısrarlı yorum ve önerilerden ötürü)
    şimdi burada kullanıcı arkadaşlardan yorum alabilir miyim sizce hangisini almalıyım. benm en çok hoşuma giden mazda 3 çooook yakışıklı ve sorunsuz bir araba ama hala kararsızlığm var. yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederm.
  • lefthander06 kullanıcısına yanıt
    Mazda tecrübesi olmuş insanların arasında, Mazda Memnuniyet sayfasında; "kardeş git sen şunu al, Mazda alma" diyebilecek potansiyelde veya negatif reaksiyonda bulunabilecek kişi sayısının bir elin parmaklarının beşte birinin iki katı kadar bile olacağını sanmıyorum. Eylül'e çok var, ne değişir ne değişmez bilinmez ama şu anki fiyatlarda araçların kalmayacağı çok açık. Hakkında hayırlısı.
  • haklısın tabii ama objektif yorumlarda oabilir sanırım. şöyle olsa daha iyi olurdu gibi. mesela yakıt konusunda lpg de ne kadar yakar ne kadar olsa daha iyi olurdu örn.
    eylüle kadar da artık fiyatlar uçar mı böyle mi kalır kış arefesi sonuçta ben düşmesi ümidiyle bakıcam ilanlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lefthander06

haklısın tabii ama objektif yorumlarda oabilir sanırım. şöyle olsa daha iyi olurdu gibi. mesela yakıt konusunda lpg de ne kadar yakar ne kadar olsa daha iyi olurdu örn.
    eylüle kadar da artık fiyatlar uçar mı böyle mi kalır kış arefesi sonuçta ben düşmesi ümidiyle bakıcam ilanlar :D

İlk objektif yorum benden olsun o zaman. Mazda'nın ilk iki kasa otomatikleri şehir içi 12 litre, şehir dışı 7-8 litre lpg tüketiyor, emsallerine göre fazla denilebilir ama aracın sağladığı fayda maliyet oranı harika olduğu için çoğu mazda sahibi ilk öncelik olarak yakıtı ele almıyor. Senin için birinci kriter yakıt ise bence hemen Mazda 3 otomatik almaktan vazgeçebilirsin. Detaylı bir çok bilgi Garaj'da mevcut. Vakit bulduğunda incelemeni tavsiye ederim.

• işin gerçeği yakıt konusu illa ki önemli ama çok önemli olsa belki reno alırıdm 1.5 dci 75hp ama arabada konfor ve güvenlik de ve tabi estetikte önemli kriterler. öneri ve görüşlerin için tşkkür ediyorum...
  • quote:

selamaleyküm hayırlı ramazanlar. Arkadaşlar uzun zamandır araba bakıyorum 3 ay içerisnde araba alıcam kesin inş. :) eminotomotive girdim param eylülde gelecek o yüzden 3 ay diyorum. 40 liralık artı eksi 2 bin opsiyonum var. 3 markada kara kıldım ama. 1. seçeneğim mazda 3 otomatik/manuel seçeneği çok önemli değil temiz olsun yeter ve 2010 sonrası yeni kasa olsun yeter.
    2. seçeneğim kia cerato 2011 ve sonrası consept model otomatik sunrooflu olandan 100 bin altında,
    3. seçeneğimde 2009 sonrası focus 2 manuel(otomatiği olmadığı yönünde ısrarlı yorum ve önerilerden ötürü)
    şimdi burada kullanıcı arkadaşlardan yorum alabilir miyim sizce hangisini almalıyım. benm en çok hoşuma giden mazda 3 çooook yakışıklı ve sorunsuz bir araba ama hala kararsızlığm var. yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederm.

Focus 2 nin dizel otomatiği var, belirtmiş olduğunuz fiyatlara da bulunur. Fakat bu serilerde otomatik viteslerde sorunlar yaşanıyor ve ne yapılırsa yapılsın düzen tutmuyor, manuellere bakarken otomatiklerini görüp almayın sakın diye yazıyorum.
    Ben olsam mazda 3 veya manuel vites focus 2 tercihlerinden birini değerlendirirdim.

• celalkamil C kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin güzel günlerde kullanın. Bneim sormak istediğim aracın çekişi ile alakalı acaba araçta 2 yada 3 kişi varken ve yokuşlarda aracın çekişi nasıl gücü yeterli geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AreY

quote:

selamaleyküm hayırlı ramazanlar. Arkadaşlar uzun zamandır araba bakıyorum 3 ay içerisnde araba alıcam kesin inş. :) eminotomotive girdim param eylülde gelecek o yüzden 3 ay diyorum. 40 liralık artı eksi 2 bin opsiyonum var. 3 markada kara kıldım ama. 1. seçeneğim mazda 3 otomatik/manuel seçeneği çok önemli değil temiz olsun yeter ve 2010 sonrası yeni kasa olsun yeter.

Focus 2 nin dizel otomatiği var, belirtmiş olduğunuz fiyatlara da bulunur. Fakat bu serilerde otomatik viteslerde sorunlar yaşanıyor ve ne yapılırsa yapılsın düzen tutmuyor, manuellere bakarken otomatiklerini görüp almayın sakın diye yazıyorum.
    Ben olsam mazda 3 veya manuel vites focus 2 tercihlerinden birini değerlendirirdim.

eyw hocam aynı fikirdeyim sizinle focus otomatiği masraflı ve sıkıntı arkadaşımda dizelinin otomatiği vardı oradan biliyorum. mazda 3 de çok yakışıklı donanımı da gayet yeterli bana göre ama yakıt konusu biraz fazla diğer seçeneklerime göre lakin katlanılamaz boyutlarda olacağını sanmıyorm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AreY

quote:

eyw hocam aynı fikirdeyim sizinle focus otomatiği masraflı ve sıkıntı arkadaşımda dizelinin otomatiği vardı oradan biliyorum. mazda 3 de çok yakışıklı donanımı da gayet yeterli bana göre ama yakıt konusu biraz fazla diğer seçeneklerime göre lakin katlanılamaz boyutlarda olacağını sanmıyorm

Şehir dışı araç çok az yakıyor, genellikle şehirler arası kullanılacaksa dizel almaya gerek yok. Şehir içi trafikte yoğun olmayan bir şehir içi trafiğinde 6.5-7 litre yakıyorum ben, yoğun trafikte 7.5-8 leri görürsünüz. Çoğunlukla şehir içi yoğun trafikte kullanılacaksa yakıtı üzebilir.

• Lpg li mazda şahane yakıt şehir dışı 16-18 kuruş şehir içi 18-20 kuruş.performansta öyle abartılacak fark olmuyor.kazasız sürüşler dilerim.

• Arkadaşlar Mazda 3 lerin 1.6 olanları ford focuslarda kullanılan motormuş , ee sorunsuz ve problemsiz diye bahsedilen mazda da ford motoru varsa sorunsuzluk nasıl oluyor ? bende araştırıyorum şu sıralar ancak yakıt tüketimi performansı nasıldır dizel için konuşuyorum ?
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Aslında ford motoru değil, PSA Motor Yani Peugeot,Citroen,Ford,Mazda ve Volvo S40'da kullanılıyor.

en.wikipedia.org
    Ford DLD engine - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine

Belki ülkemiz şartlarını baz aldığımızda dizellerin çok sorunsuz olduğu söylenemez. Ama Mazda motordan bağımsız olarak bakıldığında, bu yazılı araçlara nazaran bir bütün olarak daha sorunsuz. Çok yakın arkadaşıma 5 ay önce 2012 Makyajlı kasa Dizel 3 aldık.

83.000'deydi ustaya falan göstermeden direkt verdik parayı. Şuan 100 K civarı tık yok maşallah..

Ama dizel sonuçta Atmosferik benzinli gibi olmuyor, nerden yakıt alındı, turbo dikkatli kullanıldımı, devrine dikkat edilmeyip zorlandımı,yağ bakımları zamanında mı yapıldı gibi bir çok konu var dikkat edilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 3 Ağustos 2016; 15:55:04 >

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.