Şimdi Ara

mazda 3 mü golf 7 mi (karar verildi MAZDA alınacak) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
11.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adriana Lima mı yoksa mazdamı diye konu açın gelen giden mazda yazar bu forumda. Fakat iş satın almaya gelince hepsi golf alır, bende öyle yaparım. Geleneği bozmayayım bende mazda diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes Mazda diyorsa bi kulak verin derim ben. Ben de Mazda'yı seçerdim. Golf'te her şey opsiyonlu. Comfortline, Golf'ün ruhunu yansıtmıyor bence. Highline, xenonlu alınması gerekli bana göre ki xenonlu Highline Golf 95 bine denk geliyor diye biliyorum 1.6 TDI
  • Herkes mazda önerir ama kimse almaz. İstanbul trafiğinde günde 5 taneden fazla göremezsin. Kimler bu kadar kullandı da cnerdi bilinmez. Bir dh fetişizmi resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreamer Apartment

70bine 0km full mazda 3 sedan alabiliyorsun. Donanım olarak ise golfün içinden geçer.

• zoom zoom zoom derim ama fanatik olarak tabiki. Deneyimim yoktur. Bu arada en çok Mazdayı St.Petersburg sokaklarında görmüşümdür. Mazdanın ben de yeri ayrıdır RX-8den dolayı.
  • Foruma bakmayyn, ben mazda alyrken foruma sormadym zaten sorsam herkes en mantykly araç tabiki al derdi. Madem millet kyymetini bilmiyor da almyyor diyorlar ya, senden kyymetini bildi?in ve alacak paran oldu?un halde niye almyyorsun diye sor mazda oneripte kullanmayanlara :)

Gidin test edin, kullanyn içinize hangisi siniyorsa onu alyn. Golf güzel araç fakat benim vw den yana tek korkum dsg.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpolat35 -- 18 Eylül 2014; 13:47:54 >
  • Yazılan ilk 20 mesajdan 4'ü "herkes Mazda önerir ama Golf alır"
  • Mazdaya bindim, çok hoş araç, dizeli gelirse düşüneceğim ciddi ciddi.

Ama benzinlisinin torku çok düşük.
  • Benim tercihim Golften yana olurdu otomatik zorunlulugu yoksa manuel highline zorlamaya bakardim yada dsg farkina bi-xenon ve cam tavan bayidende park sensoru koparmaya bakardim yada hic opsiyona ve otomatige ihtiyac duymuyorsam 1.4 tsi comforline manuel gayet guzel bir secim olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakallıyan

Herkes mazda önerir ama kimse almaz. İstanbul trafiğinde günde 5 taneden fazla göremezsin. Kimler bu kadar kullandı da cnerdi bilinmez. Bir dh fetişizmi resmen.

Golfü önerenlerin çoğu da kullanmamıştır.

Mazda önerenler zaten fiyatına göre sunduklarının fazlalığından, tasarımından, müşteri memnuniyetinin iyi olduğunu bildiklerinden öneriyorlar.

Şu fiyatlarla golfü önerenler ya fanatiktir ya da paralı vw çalışanıdır benim gözümde.

Golf kötü olduğu için değil. Aynı donanıma göre fiyatları da aynı olsa golf öneren sayısı çok daha fazla olurdu. Mazda'dan 1-2 bin ucuz olsa ben de golf öneririm(benzer donanım).

Yorumlara dikkat ederseniz mazda önerenler kendinizi keriz yerine koydurmayın(doğuş kazığı malum), aynı paraya çok daha donanımlı araca binin, sıradan bir araç yerine daha özel bir araca binin, sürüş zevki daha iyi bir araca binin diyorlar. Golf önerenler ise ikinci eli iyi ve herkes mazda önerir ama golf satar'dan başka bir şey demiyor.

• 0 alırken Vw çok avantajlı, bu inkar edilemez.

Son 5 yıl içinde 2nci eli ölü diye tabir edilen;

- Peugeot 106 GTI
    - Peugeot 206 2.0 GTI (2001 model)
    - Peugeot 206 2.0 GTI (2003 model)
    - Alfa Romeo 147 (2004 model)

Bu araçlardan sadece Alfa'yı aldığım fiyata, diğerlerini aldığımdan fazlasına sattım. 2nci eli çok iyi olan

- Opel Vectra B 1.6 (2001 model)

Bundan zarar ettim :(

Ilan sitesinde favorilerimde ACT golf 7 var, 1,5 senedir satılamadı. Hasar boya yok, fiyatı da nispeten uygun.
    Bazen istisnalar da olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 18 Eylül 2014; 15:18:50 >
  • 2011 mazda 3 aldım 1 hafta önce, çok memnunum. Eğer kısa vadede satmayacaksaniz mazda 3 tercih edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Biz ne desek boş ben test sürüşü derim.

Sonuçta şu var bu araca 5 yıl binmek zorundasınız şayet DSG sorun çıkarırsa Golf sizi üzebilir o nedenle dikkatli düşünmek lazım.

Mazda3 ise güzel hoş bir araç sorunsuz 5 yıl kullanımda sıkıntı çıkaracağını düşünmem.

Ama şu da var siz bir ekonomik sorun yaşadınız diyelim ÖTV sini ödeyip aracı elden çıkarmak istediniz o zaman size Mazda değer kaybettirir bunun da farkındasınız

zaten yanlış anlamayın ama buraya yazmanız bizim görüşlerimizi amaçlı biliyorum.

Ama asıl karar sizin iç hesaplaşmanız Mazda aşkı mı? Golf 2.eli mi?

5 yıl bineceğiniz bir araç o nedenl test sürüşü şart bir de ben olsam yeni kasa bir araç almaya bakarım neden derseniz 5 yıl da aracın yüzü çok eski durmasın diye.

dsg 2012 sonrası sorunlarının büyük bir kısmını aştı diye biliyorum ama benim içime oturan o kadar para verdiğin halde park sensörüne dahi para istemeleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Volskvagen tavsiye etmem.volskwagenlerde dsg arizasi ve TSİ motorlarin kronik yağ yakma sorunu vardir.ben mazda cx5 sahibi olarak mazda 3 u tavsiye ederim.

Şu liseliyi lütfen ciddiye almayın. Her konuda TSI'ın yağ yaktığını yazıyor ama nedense bir başka konuda 6R GTI Polo sahibi ve "yağ yakması benim için sorun değil" diyor. Bir başka konuda yağ yaktığı için sattım Subaru aldım diyor. Burada CX-5'im var diyor.

TSI'ın ise aşırı beslemeli 180'lik dışında yağ yakmadığı herkes biliyor. 3 adet TSI motorlu aracımız var ne hikmetse hiç biri yağ yakmadı. 2'si 122'lik 1'i 160'lık araçların, gram yağ eksilmesi görmedim.

sıfır arabaların çoğu ilk 1000 km de yağ eksiltir yanlış mı biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Eğer kısa vadede satmayacaksanız mazda 3 ikinci elde golften daha az zarar ettirir.

Aynı donanımlı mazda 3 ile golf arasında 10 - 15bin civarı fiyat farkı var. 5 sene sonra alarında bu kadar fiyat farkı olmaz, bu makas daralır. Ama alıp 1-2 sene sonra satarım derseniz golf daha az değer kaybettirir.

4-5 sene sonra tsi dsg'nin ne olacağı mazdanın motorundan şanzumanından çok daha riskli.

Kullandığınız süre içerisinde bir kaza yapmayacağınız ne malum? Ufak bir kaza bile aracın değerini 4-5bin lira düşürüyor.

Mazda zaten her türlü az yakacaktır golften. Uzun yıllar sonra yakıt, servis masrafı olarak golften karlı olacaktır.

Size tavsiyem verdiğiniz paranın karşılığını veren markayı tercih edin. Ben nasılsa şirketlere satıyorum halka da kazık fiyattan satayım diyen birinin eline düşmeyin.

Forumdaki şakşakçılara bakmayın. Bir çoğu vw çalışanı. Keyfine golf önermiyorlar size.

teşekkürler cevabınız için. kararımı mazda yönünde kullanıyorum. kesinleşti cevaplardan sonra

• eyvallah hocam
  • Arkadaş herkes mazdayı öneriyor birbirine ama bakıyosun önerildiği kadar mazda satılmıyor. Madem mazda bu kadar kaliteli ve güzel tavsiye edenler neden mazdaya binmiyorda Türkiyede mazda tutulmayan bir araç haline geldi. Mazda tamam kötü marka değil yeni araçları özellikle yeni 6 çok başarılı ama tavsiye edenlere kızıyorum. Arkadaş ben Mazda CX7 kullandım 2.el almıştık abime çok büyük masraf açtı satmak zorunda kaldım üstelik işçilik aynı dönemin honda ve toyotalarından daha alt seviyedeydi. Mazda yeni dönemde BMW'nin tasarımcısıyla çalışmaya başladı bu yuzden malzeme kalitesi vs eskiye göre çok daha iyi. Ama ben Golf 7 tercih ederdim. Sana tavsiye eden insanların hiçbirisi kendisine araç alma fırsatı doğdugunda mazda almayacağı için mazda yine tutulmayan marka olmaya devam edecek mazdayı satarken daha zorlanıcaksın ve zararın biraz daha fazla olucak.
  • kahraman202 kullanıcısına yanıt
    kysmet i?i bunlar.
  • teşekkürler cevabınız için. kararımı mazda yönünde verdim
  • eyvallah hocam. konu kysyr döngüye döndü. mazda diyorum ve konuyu kapatyyorum. cevap veren herkese te?ekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.