Şimdi Ara

mazda 3 mü golf 7 mi (karar verildi MAZDA alınacak) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
11.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Mazda hayat onda

Honda slogansiz kaldi hocam.

Bu aralar honda da hayat yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

quote:

Orijinalden alıntı: mng1

Volskvagen tavsiye etmem.volskwagenlerde dsg arizasi ve TSİ motorlarin kronik yağ yakma sorunu vardir.ben mazda cx5 sahibi olarak mazda 3 u tavsiye ederim.

Şu liseliyi lütfen ciddiye almayın. Her konuda TSI'ın yağ yaktığını yazıyor ama nedense bir başka konuda 6R GTI Polo sahibi ve "yağ yakması benim için sorun değil" diyor. Bir başka konuda yağ yaktığı için sattım Subaru aldım diyor. Burada CX-5'im var diyor.

TSI'ın ise aşırı beslemeli 180'lik dışında yağ yakmadığı herkes biliyor. 3 adet TSI motorlu aracımız var ne hikmetse hiç biri yağ yakmadı. 2'si 122'lik 1'i 160'lık araçların, gram yağ eksilmesi görmedim.

+1
    Adam zengin her arabadan var garajında

mazda 3 mü golf 7 mi (karar verildi MAZDA alınacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 18 Eylül 2014; 2:00:54 >

•  mazda 3 mü golf 7 mi (karar verildi MAZDA alınacak)

mazda 3 mü golf 7 mi (karar verildi MAZDA alınacak)

• Türkiye'de Golf kalan diğer ülkelerde Mazda 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onceligin donanimsa mazda 3 performanssa golf.

• Mazda3 1.6 dohc ve Passat B7 1.6 Tdi kullanıcısı olarak Mazda3 diyorum.

Benim için Volkswagen olarak sadece Golf6 olabilir veya sarı renkte New Bettle diğerleri çöp.

• Performans açısından Golf öndedir. Diferansiyel açısından Golf öndedir. Direksiyon bakımından ikisi de fena değil.... Tabi aynı dsg sorunda da öndedir. Mazda çok harika özellikler sunuyor, gerçekten dışarıdan beğendiğim bir araç ama 160 tork 120 bg'le mukayeselerde ancak klasik 1.4-1.6 atmosferik motorlulara karşı avantaj sağlar. Bu da çok doğal... Turbo benzinliyle mukayese etmek biraz haksızlık olur. Elmayla armut nihayet...

• yıllarca aga almanlar çok kaliteli araba yapio die die wv kral yaptınız nerdeyse wv ciler bmw audi kafa tutcak o derece yani fiyatlar uçtu donanim olarak kafa yediler dünya paraya stock araba alır olduk. ben ist trafikte yavaş yavaş mazda 3 üstünlünü görmeye başladım. ben size daha basit söyliyim wv yakıt pompası bozulsa gene dünya para mazda yakıt pompası bozulsa gene dünya para her türlü para yani o yüzden alırken donanim olarak kim ne veriyosa en iyisini alın. kalite olarak artık kötü araba yok reno-dacia hariç onlarda herşeyi beklerim.
  • Ben mazdanin motoruna çağ dışı diyen zihniyeti anlamıyorum bence bir araştırın. Ayrıca atmosferik motorun neresi kötü benzinlide turbo benzinli ne kadar basarsan o kadar yakar ama atmosferik fabrika verilerine daha yakındır. Ayrıca daha uzun ömürlü motorlardir. Tek dezavantajı düşük torklari. Eğer hem az yakicam hem tork olsun diyorsanız dizel alın .

• Kesinlikle Mazda 3 derim, hatta imkanım el verdiği an ben de almayı düşünüyorum. Golf 7 de çok beğendiğim bir araç, hatta Mazda 3 çıkmadan almayı düşündüğüm de oldu ama Mazda 3 ayrı bir dünya.

@suti0
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Ben bu forumu taniyorsam % 70 80 mazda diyecek

Ama sonra gidip herkes golf alacak forumun gerçeği bu :)

Aynen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda 3'ün koltukları, arkada havalandırma çıkışı olmayışı ve atmosferik motoru olumsuz yönlerinden. 2nci el durumunda Golf daha avantajlı olur. Mazda 3 elinde kalır diyenlere takılmamak gerekir, her araba satılır. Eski aracım Alfa 147'yi ilana verdiğim gün sattım.

Sonuç olarak dış tasarım Mazda, iç mekan Golf, motor Golf. Açıkçası atmosferik araç almak şu devirde benim tercihlerim arasında olmaz

• Mazda sever olarak itiraf etmeliyimki

golf 7 1.4 122 dsg kombinasyonu sorun çıkamayacağını varsayarsak insanı herşeyden vazgeçirebilir. 1.4 tsi çok çok iyi bir motor. dsg(sorun çıkarmayacağını varsayarsak) piyasada alınabilecek(ulaşılabilir) en iyi ve zevkli şanzıman bu ikisinin birleşimi harikalar yaratıyor.

kararınızı çok ufak farklılıklar belirleyeceğinden kesinlikle test sürüşü yapın kararınızı öyle verin(mümkünse test sürüşlerini peş peşe yapmanızı öneririm).
  • Atmosferik olunca ne oluyor kötümü oluyor, mazda dünyanın en sorunsuz markalarından o motor tık demez yıllarca ama tsi şahsen asla güven vermez bana.
    Bir kaç sene binilip satılacaksa zarar etmemek için golf daha mantıklı ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Mazda 3'ün koltukları, arkada havalandırma çıkışı olmayışı ve atmosferik motoru olumsuz yönlerinden. 2nci el durumunda Golf daha avantajlı olur. Mazda 3 elinde kalır diyenlere takılmamak gerekir, her araba satılır. Eski aracım Alfa 147'yi ilana verdiğim gün sattım.

Sonuç olarak dış tasarım Mazda, iç mekan Golf, motor Golf. Açıkçası atmosferik araç almak şu devirde benim tercihlerim arasında olmaz

Hocam elinde kalır diyen benim, bugün uygun fiyat istedikten sonra her arabayı satarsın. Ama şimdi 70 e aldığın golfü altı ay sonra 72 ye bile satarsın ama 70 e aldığın mazdayı 6 ay sonra 65 e zor satarsın.
    Ha bu arada benim araçta lancia ypsilon, ben alırken comfortline golf 48 bin civarıydı, ypsilonu 4000 liraya yakın indirimle aldım liste fiyatına göre. (39.5)' Şu an aldığım fiyatın ancak 2000 lira altına satabilirim ama golf almış olsam 5-6 bin fazlasına satardım. Mesela ben şu an aldığım aracı satıp değiştirmek istesem sattığım paraya alacak muadil araç yok, 1.0 polo, 1.0 yaris falan var. Yani ben bu aracı öldü fiyatına vermemek için kullanabildiğim kadar kullanmam lazım. en az 7-8 sene gibi. 8 sene sonra satarkende artık iyice ölü fiyata gider. Elinde kalır dediğim buydu, satıp değiştirirsen çok zarar edersin.

• Aklım golf gönlüm mazda der benim..2. Eli problem etmiyorsaniz mazda akar. Çalıştığım yerde bir arkadaşımızda 2009 mazda 3 var. Sıfır aldi zamanında. Çok memnun aracından, şimdi yine mazda bakıyor. Zaten mazda müşterisi bellidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: suti0

Japon arabaları daha sorunsuz sesi de abartılacak kadar geçirmiyor. Standartlarda yani. Bildiğim kadarı ile ülkemizdeki distribütörü fesh etmiş. Merkezden yönetiliyormuş diye duydum kontrol etmedim. O yüzden parça sıkıntısını aştıklarını söylüyorlar. Dediğim gibi bunlar duyumum. Yanılıyor olabilirim

açıkcası ben mazda 3 kullanmadım, sıfır araba alma aşamasında olduğum için bir kaç aydır ilgilendiğim otomobillerin konularını takip ediyorum, bir ara mazda 3 ile ilgilendim ama bahsettiğim dezavantajlı konuları okumaya başlayınca, bir de iki mazda bayisinin kibirli tavrı eklenince asla mazda almam diyorum. lastik sesi konusunda ise yeni mazda 3 ile ilgili biri yabancı iki test videosu izledim ikisinde de motor sesinin rahatsız etmediğini hatta keyif verdiğini ancak lastik sesinin rahatsız edici olduğunu söylediler.

mesajımı eksiye boğmuşlar ancak malum bu forumda bir vw düşmanlığı var ve inanın ki konu konu dolaşıp mazda fanboyluğu yapan, bu eksi yağdıranların cebine 70 bin tl koyun tamamına yakını gider golf 7 alır. neden bu ülkede en çok vw satılıyor diyoruz halk bilinçsiz diyorlar neden avrupada da birinci diyoruz mavi ekran veriyorlar.

• Tabiki Mazda 3

• Yanlış anlamayın, futbol kartı özellikleri yarıştırır gibi donanım sayarak araçları değerlendirmeyin. Donanım her zaman ikinci planda olacaktır, asıl olan arabanın kendisidir. Üreticiler göz boyamak için listeyi doldururlar ama kullanımda görürsünüz ki bazıları pek de lazım değilmiş, ya da o kadar da iyi çalışmıyormuş. Mesela soğutmalı torpido gözü hiç bir işe yaramaz. Sanmayın ki ben kolamı koyarım biraz yol yaparım dolap gibi soğutur. Yok öyle birşey. Yapabileceği en fazla çok sıcak yaz gününde uzun yola çıkıp yanınıza sandviç alacaksanız, ha onu orada serin tutar, sıcaktan pörsümesini önler. O kadar. Çok tırt bir özellik. Şu an golflerde standart 8 hoparlör var. Vw en çok hoparlörü golf'e koyuyor standart olarak şu an. Neyse dediğim gibi siz kesinlikle donanım sayıp araba seçmeyin. Golfün ikinci eli çok çok kuvvelti paranız asla ziyan olmaz o kesin. Mazda 3ün malzeme kalitesinin i30dan bile geride olduğunu söylemişti inceleyen bir arkadaş forumda. Ancak sürüş keyfi yüksekmiş. Sürmediğim için bilemiyorum. Size tavsiyem donanımı, şuyu buyu bırakın. Gidin iki aracı da yerinde inceleyip test sürüşüne çıkın. O test sürüşünde zaten kalbiniz hangi arabaya yakın olursa onu seçip mutlu olun. Burada biz size ne desek boş, onyüzbin milyon gereksiz troll ve fanatik de cabası.

• Eğer kısa vadede satmayacaksanız mazda 3 ikinci elde golften daha az zarar ettirir.

Aynı donanımlı mazda 3 ile golf arasında 10 - 15bin civarı fiyat farkı var. 5 sene sonra alarında bu kadar fiyat farkı olmaz, bu makas daralır. Ama alıp 1-2 sene sonra satarım derseniz golf daha az değer kaybettirir.

4-5 sene sonra tsi dsg'nin ne olacağı mazdanın motorundan şanzumanından çok daha riskli.

Kullandığınız süre içerisinde bir kaza yapmayacağınız ne malum? Ufak bir kaza bile aracın değerini 4-5bin lira düşürüyor.

Mazda zaten her türlü az yakacaktır golften. Uzun yıllar sonra yakıt, servis masrafı olarak golften karlı olacaktır.

Size tavsiyem verdiğiniz paranın karşılığını veren markayı tercih edin. Ben nasılsa şirketlere satıyorum halka da kazık fiyattan satayım diyen birinin eline düşmeyin.

Forumdaki şakşakçılara bakmayın. Bir çoğu vw çalışanı. Keyfine golf önermiyorlar size.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.