Şimdi Ara

Mazda 3 mü toyota corolla mı yoksa honda cıvıc mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
11.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hunter26

quote:

Orijinalden alıntı: serkanyildirim

quote:

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2005-mazda-3-1-6-dynamic-sirali-sistem-lpg-masrafsiz-97388256/detay

bu araçın sahibiyle konuştum sağ da 3 parca boya var dedi 130000 km de 100000 bakımı yapılmıştır ama 130 u bilmiyorum ama galerici bir arkadaş teknik servis ve yedek parça yüzünden yaklaşma dedi honda ve toyota arasında cok fazla fark var mıdır birde linkteki araçla ilgili görüşlerinizi iletirseniz sevinirim

Galerici arkadaş halt etmiş , 6 yıldır kullandığımız araç hiçbir sıkıntı yaşatmaz.
    Keyifle binmek için araç alacaksan Mazda3, sürüş dinamikleri diğer 2 araçtan çok daha üstün. 100,000 km üzeri araçlara çok bakma, mümkün olduğu kadar düşük km almaya çalış. Satarken yüksek km. olan her araç sıkıntı yaşatır.

gönül isterki düşük km li alıyım ama maddi durumlardan dolayı 100000 üstünede bakıyorum malesef

2010 Mazda3 kullanıyorum sıfır aldım 40.000 km de şu ana kada sıfır sorun, kardeşimde 2006 Mazda3 var sıfır aldık şu an 120.000 km'de periyodik bakım haricinde servise hiç gitmedi araç. Alacağın arabanın km'si 100.000 civarında olması sana sorun yaşatmaz, ancak satarken zorlanırdın. Bu durumda alırken mümkün oloduğu kadar sıkı pazarlık yap.
    İlandaki aracın donanımı şu an satılan çoğu sıfır araçtan üstündür, tek eksik yağmur ve far sensörü , işlevsel olarak ihtiyaç duymayacağın özellikler.
    Mazda3 kullanmak ayrıcalıktır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2005-mazda-3-1-6-dynamic-sirali-sistem-lpg-masrafsiz-97388256/detay

hocam 2 tane mazda kullanıyorsunuz linkteki araçla ilgili ne düşünüyorsunuz sağ tarafında 3 parca boya var dendi birde subap yakma durumu nedir biraz acarsanız sevinirim

• Mazda 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • corolla sol.
  • baktırmadan almadane alırsan al

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: retro.

baktırmadan almadane alırsan al

bilgisyarlı bir sitem varmış heşeyini cıkıyor diyorlar ama bazı forumlarda ise hatalı sonuc verdiğide oluyor deniliyor kime ve neye güvencem şatım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: retro.

baktırmadan almadane alırsan al

bilgisyarlı bir sitem varmış heşeyini cıkıyor diyorlar ama bazı forumlarda ise hatalı sonuc verdiğide oluyor deniliyor kime ve neye güvencem şatım

3yere baktır ilk önce plakadan sorgulat
    sonra sigortacı arkadaşın varsa oradan da sorgulat
    bu ikisinden birşey çıkmazsa aracı alırken birde servise baktır sonra gönül rahatlığıyla bin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAZDA 3 digerl erlerine göre iç hacmi küçük ve kalitesiz görünüyo. Yakından inceleyin
  • Mazda 3 ikinci el değeri daha düşük olduğu için, bulacağınız araçlarda daha düşük modelli, daha fazla donanımlı ya da daha temiz olacaktır. Sıfır alınacak olsaydı, Toyota Corolla-Honda Civic-Mazda 3 sıralaması olurdu, ikinci el olunca fiyat tersine döndüğü için sıralama da tersine dönüyor.
  • Üçü de güzel araç, hangisini temiz bulursan onu alabilirsin. GALERİDEN UZAK DUR. Toyota diğer ikisine göre daha az yakar, yedek parçası ucuz, ikinci eli hızlıdır. Bu kadar avantaj tabii ki fiyat dezavantajını getirir, tercih senindir. Galeriden uzak dur, çakal tipli satıcılardan uzak dur. Mazda3 gayet sorunsuz araçtır, yan sanayisi yoktur, az ihtimalde olsa bir parçası bozulursa yetkili servise gidersin, tuzlu olur. Honda da öyle ama Toyota'nın yan sanayisi vardır. 2003 corolla mın bir farını yetkili serviste 600tl ye kaskodan değiştirmiştim. Diğeriyle ton farkı oldu diye sanayiden yan sanayi far aldım, 150 tl ye. 3-4yıl kullandım hiçbir farkını göremedim.
    ha bi de galerilere hiç girme bile, çakal tipli al-satcılardan uzak dur. Arabadan anlamıyor olabilirsin ama yaşınız gereği beyefendi ile çakalı farkedebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 28 Ağustos 2012; 12:54:44 >
  • Toyota alın sağlamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertce

MAZDA 3 digerl erlerine göre iç hacmi küçük ve kalitesiz görünüyo. Yakından inceleyin

Bu cevap komik olmuş, Mazda3 kendi segmentinde malzeme kalitesi olarak referans olmuş bir araçtır.
    İç hacim olarak diğer araçlara göre arka diz mesafesi daha dar olabilir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu araçın sahibiyle konuştum sağ da 3 parca boya var dedi 130000 km de 100000 bakımı yapılmıştır ama 130 u bilmiyorum ama galerici bir arkadaş teknik servis ve yedek parça yüzünden yaklaşma dedi honda ve toyota arasında cok fazla fark var mıdır birde linkteki araçla ilgili görüşlerinizi iletirseniz sevinirim

Galerici arkadaş halt etmiş , 6 yıldır kullandığımız araç hiçbir sıkıntı yaşatmaz.
    Keyifle binmek için araç alacaksan Mazda3, sürüş dinamikleri diğer 2 araçtan çok daha üstün. 100,000 km üzeri araçlara çok bakma, mümkün olduğu kadar düşük km almaya çalış. Satarken yüksek km. olan her araç sıkıntı yaşatır.

gönül isterki düşük km li alıyım ama maddi durumlardan dolayı 100000 üstünede bakıyorum malesef

2010 Mazda3 kullanıyorum sıfır aldım 40.000 km de şu ana kada sıfır sorun, kardeşimde 2006 Mazda3 var sıfır aldık şu an 120.000 km'de periyodik bakım haricinde servise hiç gitmedi araç. Alacağın arabanın km'si 100.000 civarında olması sana sorun yaşatmaz, ancak satarken zorlanırdın. Bu durumda alırken mümkün oloduğu kadar sıkı pazarlık yap.
    İlandaki aracın donanımı şu an satılan çoğu sıfır araçtan üstündür, tek eksik yağmur ve far sensörü , işlevsel olarak ihtiyaç duymayacağın özellikler.
    Mazda3 kullanmak ayrıcalıktır.

hocam 2 tane mazda kullanıyorsunuz linkteki araçla ilgili ne düşünüyorsunuz sağ tarafında 3 parca boya var dendi birde subap yakma durumu nedir biraz acarsanız sevinirim

Fotograflara bakarak yorum yapmak mümkün değil, araçta boya olabilir, problem değil. Değişen yada kaza olmaması önemli.

Araca ekspertiz yaptırırken lpg var ise subapları kontrol ettir, lpg montajı hatalı yapılmadı ise sorun yaşamazsın , ancak montaj düzgün yapılmadı ise subaplara zarar verebilir, buda expertiz esnasında çıkar zaten.

• quote:

quote:

MAZDA 3 digerl erlerine göre iç hacmi küçük ve kalitesiz görünüyo. Yakından inceleyin

Bu cevap komik olmuş, Mazda3 kendi segmentinde malzeme kalitesi olarak referans olmuş bir araçtır.

bir kaç gün önce aracı iyice inceledim. Ben otomotiv sektöründe biriyim. Neyin ne kadar kaliteli olduğunu bilirim. Ayrıca bindiğim c segmenti aracım var japon grubu. Kendi aracıma göre ve piyasadaki diğer c segment araçlara göre kalitesi düşük arkadaş. İçi de dar.

• Mazda 3
  • quote:

quote:

quote:

bir kaç gün önce aracı iyice inceledim. Ben otomotiv sektöründe biriyim. Neyin ne kadar kaliteli olduğunu bilirim. Ayrıca bindiğim c segmenti aracım var japon grubu. Kendi aracıma göre ve piyasadaki diğer c segment araçlara göre kalitesi düşük arkadaş. İçi de dar.

Arkadaşın ilgilendiği dönemdeki C segmenti kasalar içersinde hangi aracın kalitesi daha iyi, bir kaç örnek verin de bizde yalnış olan bilgilerimizi düzeltelim sayın otomotiv sektöründeki arkadaşım..

Bak araba ile ilgili yapılan test'de yazılanları buraya ekliyorum, okumanı öneririm.

Mazda3 sedanın iç mekanı daha önce testini gerçekleştirdiğimiz hatchback kardeşinden farklı değil. Kullanılan malzeme kalitesi yüksek. İç mekanın tasarım anlayışı Avrupalı rakipleriylebenzerlikler taşıyor.

Mazda3 yenilikçi tasarımı ve kaliteli iç mekanıyla kompaktsınıfın iddialı modelleri arasında bulunuyor. ( bu kısım ilginç olmuş )

Ford genleri taşıyan otomobilin yol tutuş performansı etkileyici. Elektronik sistemlerin dedesteğiyle virajları ray üzerinde gibi dönüyor

Otomobiliniç mekanı önde ve arkada geniş bir kullanım alanı sunuyor.Ayrıca ses yalıtımı konusunda da başarılı.

Başarılı bir fren sistemine sahip otomobili 100 km/shızdan durma konumuna 37 metrede getirdik. ( C segmentindeki o dönemde bu başarıyı yakalayan tek araçtır. )

Cevabınızı ve daha kaliteli iç mekana sahip olan diğer rakiplerini merakla bekliyorum.

• Şunlarda önümüzde dursun..

Mazda 3 mü toyota corolla mı yoksa honda cıvıc mı

• Mazda sanki biraz daha gürültülü, arabayı sürmekten zevk alıyorsanız alınabilir. Eğer sadece bir yerden bir yere gitmek istiyorsanız Corolla uygun olur. Civic short travel suspension arkadakiler pek mutlu olmaz ve bagajı corollaya göre sınırlı.
  • merhaba, bu işlerden hiç anlamayan biri olarak konuyu hortlatıyorum. yukarıda yazılanları okudum ama biraz daha spesifik bir durumdan bahsedeceğim için tekrar sorayım dedim:

arabaya ayırabileceğim para maksimum 27-28 bin lira. çok zorlarsam 29 ama bütçeyi o kadar zorlamak istemiyorum. 2004 - 2005 - 2006 mazda 3, honda civic ve toyota corolla arasındayım. peugeot'nun hatchback modelleri veya ford fiesta fazla yumurta gibi olduğu için pek ilgimi çekmiyor. yine de bu listeye nissan primera eklenebilir.

kısacası, ayda maksimum 200 km kullanacağım için lpg nedeniyle motoru ya da normal kullanımda şanzımanı kısa vadede sorun çıkarmayacak, maksimum 150 bin km yapmış otomatik vites bir araba arıyorum. %90 yalnız kullanılacak ve hız yapmak, arabayla bi yerden bi yere gitmek dışında atraksiyonlar yapma amacım yok. çok eski de olsa bir arabam var, yani "acemilik atma" gibi bir durum söz konusu değil. bu dörtlü içinden 150.000 km'ye kadar 27-28 bin liraya otomatik vites bir araba almak sizce mantıklı mıdır veya en mantıklısı hangisidir? yoksa düz vites daha mı mantıklıdır? çok fazla soru sordum çünkü dediğim gibi, hiç anlamıyorum diyebilirim. şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.