Şimdi Ara

Mazda 3'ü satıp,Yeni Astra Almak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yıllık yapılan km ye göre baştan iyi karar vermek gerekiyor. tamam benzinli ilk alırken ucuz gibi duruyor ancak. yoğun ş.içi de 100 tl lik benzinin 2 günde bitmeside insana hemen satıp kurtulmalıyım dedirtiyor.

aracını satıp edeceğin zarar ve dizel astra ile elde edeceğin kazancı iyi hesap etmen lazım.

mazdayı kaça almıştın? kaça satacaksın? yeni astra 1.3 cdti ne kadar?

1 km de astra dizel lehine ortalama 15kr fark eder. yıllık yaptığın km ye göre kazancınıda hesapla.

ayrıca otomatik konforunda bitecek...

sonucu bekliyoruz...
  • Arkadaşlar en baştada belirttiğim gibi benim tek sıkıntım aracın yakıt tüketimi.Değilse başka hiç bir şikayetim yok.Yol tutuşu olsun,konforu olsun,sürüş zevki olsun hepsinden Allaha şükür memnunum.Ama gel gelelim yakıt konusu benim canımı sıkıyo bu aralar.Astra veya diğer megan kuullanan arkadaşların bir depoyla 1000 veya 1100 km yaptıklarını duyunca veya görünce canım sıkılıyor.Yani bir depo benzinle şehir içi 500 km gitmek var birde bunu 900 - 1000 km ye çıkartmak var.Hepsi bundan ibaret.Lpg söylediğim gibi bana ters.onu hiç düşünmüyorum.Bu arada yıllık ortalama 20 bin km felan yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.oglu -- 23 Aralık 2011; 14:28:55 >
  • Herkes lpg demiş ancak ,mazdaların sübap ve o ringleri de yumuşak bir alaşımdan imaldir,lpg soru işareti yaramakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.oglu

Arkadaşlar en baştada belirttiğim gibi benim tek sıkıntım aracın yakıt tüketimi.Değilse başka hiç bir şikayetim yok.Yol tutuşu olsun,konforu olsun,sürüş zevki olsun hepsinden Allaha şükür memnunum.Ama gel gelelim yakıt konusu benim canımı sıkıyo bu aralar.Astra veya diğer megan kuullanan arkadaşların bir depoyla 1000 veya 1100 km yaptıklarını duyunca veya görünce canım sıkılıyor.Yani bir depo benzinle şehir içi 500 km gitmek var birde bunu 900 - 1000 km ye çıkartmak var.Hepsi bundan ibaret.Lpg söylediğim gibi bana ters.onu hiç düşünmüyorum.Bu arada yıllık ortalama 20 bin km felan yapıyorum.

Astra ve Megane ile 1.000 km yaparsınız ama o verileri yakalayacak şekilde kullanırsanız Mazda'da 700 km yapmanız işten bile değil.

2007 Corolla 1.4 D-4D'min (Dizel) fabrika verisi 5.1' di yanılmıyorsam, alırken 1 depoyla 1.100 kesin yapıyoruz demişlerdi, çıldırtan sakinlikte bile 950 km'yi asla geçemedim, bir daha da o sakinlikte kullanmadım. Hep 800-850 km gitti.

60 litrelik benzini 500 km'de tüketiyorsanız, kullanım alışkanlığınıza bağlı olarak Astra 1.3 Cdti' de 900-1.000 km yapamazsınız, mümkün değil bence...

Birde Mazda 3, Astra' dan fersah fersah ilerde bi araç bence. Turbolu 180 beygirini alacaksanız, o başka :)

• quote:

Orijinalden alıntı: c.oglu

Arkadaşlar en baştada belirttiğim gibi benim tek sıkıntım aracın yakıt tüketimi.Değilse başka hiç bir şikayetim yok.Yol tutuşu olsun,konforu olsun,sürüş zevki olsun hepsinden Allaha şükür memnunum.Ama gel gelelim yakıt konusu benim canımı sıkıyo bu aralar.Astra veya diğer megan kuullanan arkadaşların bir depoyla 1000 veya 1100 km yaptıklarını duyunca veya görünce canım sıkılıyor.Yani bir depo benzinle şehir içi 500 km gitmek var birde bunu 900 - 1000 km ye çıkartmak var.Hepsi bundan ibaret.Lpg söylediğim gibi bana ters.onu hiç düşünmüyorum.Bu arada yıllık ortalama 20 bin km felan yapıyorum.

Anladığım kadarıyla dizele niyet etmişsiniz.Astra gayet güzel araç ancak motor performansı 1 ve 2. viteste pek iyi değil gibi.Mazda3 ün dizelini neden düşünmediniz sorabilir miyim?
    Kendi fikrimce binek araçlarda eğer dizel olacaksa en az 1,6 dizel olmalı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.