Şimdi Ara

mazda 6 ikinci ele düştü hadi hayırlısı..... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
4.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emreakay83

Merhaba arkadaşlar ilan sahibi olarak birşeyler karalama ihtiyacı hissettim.. Öncelikle mazda hakkında cop diyenlere cevabim sudur: İngiltere de yapilan bir araştırmaya gore ikinci el otomobillerde motor ve sanziman konusunda en az ariza yapan araç mazdadir.
    Ayrıca mazdanin dünya capinda satis rakamlarına bakarsaniz en çok Almanyaya sattigini görürsünüz.
    Üstelik oradaki mercedes audi gibi araclarin bizdekinin üçte bir fiyatina iken mazda fiyatlarinin bizdekine yakin olduğunu gorursunuz.. Soruyorum size: salak mi bu Almanlar :)
    Bugün Toyota Turkiyede , Honda Avrupa da üretilirken Mazda hala israrla üretimini japonyada yapmaktadir. Japonlarin etik anlayisi ve kalite kontrolleri üst seviyede olduğu icin Mazda alanlar memnun..
    Bizde mazdanin tutmayisinin sorumlusu mermerlerdir.. Ama artik distribütörlük onlarda olmadigi için zamanla bu sorun da asilacaktir.. Eskiden parcalari yoktu pahaliydi.. Simdi her hafta bayilik aciliyor nerdeyse.. Yetkili serviste kampanya yapmislar 10binlik bakim 166 tl :)
    İlan daki resimler temsilidir.. Tespit eden arkadaşları tebrik ediyorum :)
    Gerçek resimleri yarin çekip yukleyecektimki bizim hanim farkedince satisi ertelemek durumunda kaldim..
    Kismetse gelecek ay..
    Cumleten iyi aksamlar..

Yeni aldığınız aracı neden satıyorsunuz peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: emreakay83

Merhaba arkadaşlar ilan sahibi olarak birşeyler karalama ihtiyacı hissettim.. Öncelikle mazda hakkında cop diyenlere cevabim sudur: İngiltere de yapilan bir araştırmaya gore ikinci el otomobillerde motor ve sanziman konusunda en az ariza yapan araç mazdadir.
    Ayrıca mazdanin dünya capinda satis rakamlarına bakarsaniz en çok Almanyaya sattigini görürsünüz.
    Üstelik oradaki mercedes audi gibi araclarin bizdekinin üçte bir fiyatina iken mazda fiyatlarinin bizdekine yakin olduğunu gorursunuz.. Soruyorum size: salak mi bu Almanlar :)
    Bugün Toyota Turkiyede , Honda Avrupa da üretilirken Mazda hala israrla üretimini japonyada yapmaktadir. Japonlarin etik anlayisi ve kalite kontrolleri üst seviyede olduğu icin Mazda alanlar memnun..
    Bizde mazdanin tutmayisinin sorumlusu mermerlerdir.. Ama artik distribütörlük onlarda olmadigi için zamanla bu sorun da asilacaktir.. Eskiden parcalari yoktu pahaliydi.. Simdi her hafta bayilik aciliyor nerdeyse.. Yetkili serviste kampanya yapmislar 10binlik bakim 166 tl :)
    İlan daki resimler temsilidir.. Tespit eden arkadaşları tebrik ediyorum :)
    Gerçek resimleri yarin çekip yukleyecektimki bizim hanim farkedince satisi ertelemek durumunda kaldim..
    Kismetse gelecek ay..
    Cumleten iyi aksamlar..

Hanımdan habersiz iş yapmak ha.. Hanımlar mazdayı sattırmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

Otomobil Dunyasi Mazda 6 yi incelemisti. Performansi iyi ama bir turbolu arac sahibini tatmin etmez verdigi hisle diyordu. Aracin ici boyutune gore kucuk C sinifi gibiymis. Tuslari vs olmasi gerekene gore kotu ama adamlar surekli yuksek devir surdu otomaik vites ve 9.5 ortalamasini yakaladilar. Fabrika degerini yakalamas zor diyolardi ona ragmen cogu 1.6 atmosferiklerden az ortalama tutturmus 6000 devir giderek. 165 hp 210nm her sekilde tatmin eder adami bir de motorda bayilma olacagini sanmiyorum.

Bu aracın dingil mesafesi bildiğim kadarıyla superbden hatta latitudeden daha uzun. C sınıfıymış Kim test ettiyse boyutlar hakkında çok büyük sıkıntıları vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

bu forum ne kadar tuhaf yaw...
    arabanın ikinci eli yok...
    yaygın servis ağı yok...
    yaygın yedek parça durumu yok...
    sanayide özel servisi bir elin parmakları kadar...
    fiyatı pahalı...
    yılda sattığı 1000 tane bile değil...
    diğer markalardan sıyrılacak extra bir özelliği yok...

ülkemiz için çöp değilde nedir...

piyasası olmayan saab, Rover, mazda gibi markaları ne kadar çok övüyorsunuz...

şurada övgüler yapan, mazdayı yerlere göklere sığdıramayan genç arkadaşlar, bu arabayı almaya gelince işler nasıl da değişiveriyor değilmi, eminim hepiniz Toyota vw ford opelden başka marka düşünmezsiniz...

önünüzde klavye sallayında sallayın... size göre herşey tasarım...
    95.000 tl verdikten sonra kusura bakmayın kimse bu arabanın yüzüne bakmaz, gider passat alır BMW alır c serisi alır...

ben çöp deyince hiç birşeyden anlamaz oluveriyorum, troll oluyorum... bu araba ülkemiz için çöp değilde nedir...

herşey ikinci el değil diyorsunuz çünkü para sizden çıkmıyor aklınız bir karış havada ... yarın büyüyüp para kazanıp kendi arabanızı aldığınızda görürüm sizi ikinci ele önem veriyormusunuz vermiyormusunuz...

@umutsirvan
    @shadowgeist
    @cihanair
    @..neyzen..
    @stand alone
    @arifomer
    @akifsarı

Sonuna kadar katılıyorum. İş almaya gelince işin rengi değişir bir de bu Mazda'yı Bmw ile karşılaştırma yapıyorlar. Mazda ülkemiz için gereksiz 97 bin tl para verdikten sonra herkes dizel bir araç almak ister. Millet tasarıma bakıp heyecan yapıyor ondan sonra Mazda şundan üstün bundan üstün diye foruma yazıyorlar.

Mazda 6 yı 320 den ustun goruyorum hocam.

Kişisel gorusum bu yani herkesin seşim anlayışı farklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bunun kirmizi olani cok guzel insallah cok satilir seneye ikinci eli icin

70.000 tl'ye gider tahminim beyazi hic olmamis

40.000 tl sana ozel :)

70.000 e bulursan pm at biladere alalım :)
  • bir konsol anca bu kadar güzel olabilir yav

mazda 6 ikinci ele düştü hadi hayırlısı.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Man

quote:

Orijinalden alıntı: adrenalin876

quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

quote:

Orijinalden alıntı: adrenalin876

quote:

Orijinalden alıntı: -satana-

kesin bizim forumdan biri satiyodur o kadar gaza getirdiniz adam arabayi poh pohladiniz, simdide arbayi zararla sattiriyoruz :D

arkadaş 2000tl zararla açılışı yaptı bakalım....ne kadara gidecek ?? Telefonunu bir yere not edip sattıktan sonra arayacağım kaça sattın diye

O değil de aracın sıfır fiyatı 117.000 TL. 2.000 TL zarar olması için 115.000'den koyması gerekirdi ilanı değil mi?

edit 20k olacaktı....

Şimdi anlaşıldı. selamlar

Alıntıları Göster
    Onur hocam, aracın artıları:

üstün yol tutuşu ve konforu kendini hemen belli ediyor.. koltukları çok rahat, sert hareketlerde içerde yamulmuyorsun :) kickdown da bile ivmelenmesi öyle tatlıki koltuğa filan yapışmıyorsun ama bir bakmışsınki 100'ü geçivermişsin içeri bakmasan anlamıyorsun.. yani kokpitte kendini güvende hissediyorsun bir kere..
    bütün tuşlar ve aletlere kolayca erişiyorsun, ergonomik yapmış japon arkadaşlar.. sürücü koltuğundan yol ve ayna görüşleri güzel.. içerideki malzeme kalitesi yüksek..
    yakıtı sınıfına göre oldukça ekonomik, istanbulda şehir içinde 35kr, çok zorlarsan 40kr.. ben daha üstüne çıkartamadım :) uzunyolda 20-25 kr sürate göre..
    bose ses sistemi etkileyici, koltuk ve cam ısıtmaları çabuk tepki veriyor.. bagaj ve arka diz mesafesi yeterli.. motor sesi üst devirlerde hırçın, alt devirlerde sessiz.. geri görüş kamerası park esnasında yönlendirdiğinden manevrayı kolaylaştırıyor.. dönüş oranı yeterli.. direksiyon yumuşak ve ele iyi oturuyor.. klimanın eco modu var.. bagaj yeterli, arka koltuklar farklı versiyonlarda katlanarak değişik hacimler sunabiliyor.. park esnasında direksiyonu çevirince farların da dönmesi işe yarayan bir özellik, xenon aydınlatma oldukça iyi..
    bir de en çok hoşuma giden o kadar mercedes bmw vs. var istanbulda fiyatları 100bin üzerinde hatta bazıları 500binlik ama trafikte dönüp bakan yok.. Bu arabayı gören ise kafayı çevirip çevirip tekrar bakıyor :)

eksileri:

vites geçişleri çok seri değil, o yüzden manuel kullanımda pek tat vermiyor.. motor beygir olarak iyi ama torku bence daha fazla olabilirdi.. dizeline göre bariz güç farkı var.. (dizel cx-5 kullandım, ordan biliyorum, aynı motor..)
    çok yüksek süratlerde içeri biraz yol gürültüsü alıyor.. navigasyon extra satılıyor.. sunroof, park asistanı yok, olsa daha güzel olurdu.. park freni konusunda bende çoğu arkadaş gibi düşünmüştüm ama elektromekanik park freni olsaydı bu sefer videodaki manevrayı yapamazdınız :) biraz daha küçük kibar park freni olabilirdi.. motor kaputu kaldırınca süspansiyon sistemi koymamışlar, teknolojiyi bizden çalmışlar şahin sistemi :) bir de fiyatı tabi, ama bize has değil yurtdışında da mazda çok pahalı.. rusya ve almanyada yok satıyor.. israildeki arabaların %70 i mazda.. bu yahudiler parayı boş yere vermezler, vardır bir bildikleri :)

niye o kadar ucuz satıyorsun diyen arkadaşlara cevaben: benim huyum bu, beklemeyi sevmem.. bugüne kadar araçlarımı genelde hemen 1-2 günde satmışımdır, o yüzden hemen gidebileceğini düşündüğüm fiyatı yazar geçerim, genelde de hep ilk gelene satarım.. ama ölücülerle de pazarlığa girmem..

• quote:

Orijinalden alıntı: algebraic

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Araba iyi hoş ta el freninin inik hali bile çok çirkin yahu.

El freni hunharca çekebilmek için öyle yapılmış

Yine de el freni çekili olduğunda bile usturuplu duruyor.Tasarım açısından en haz etmediğim markalardan birisi olan Toyota yine hünerlerini sergilemiş bu konuda

Bir önceki kasa Auris;

Fd6 civicin de elfreni oyle ya cekmeye korkuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Direk çöp demek haksızlık olur.
    Ama rakiplerinin gerisinde kaldığı kesin
    Kısacası bi alex değil

• http://www.youtube.com/watch?v=PyrdriQEKmU link bu direk koymayi bilmiyorum o yuzden boyle koydum. Ben araci test etmedim icine dahil binmedim sadece disardan gordum. Nissan Altima kadar cok gormesemde yine de sik sik rastliyorum bu araca burda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: APEX05

quote:

Kesinlikle duser onemli olan cok satilmasi

Yani ayda 20 -30 tane satarsa 10 numara olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: APEX05

quote:

Kesinlikle duser onemli olan cok satilmasi

Yani ayda 20 -30 tane satarsa 10 numara olur

Insallah.

arabalar ucuzlasın ki vatandaş binsin.

• Durun daha ikinci elleri 70binlere düşecek. Ama ilk önce Mazda Türkiyenin sıfırına 100 küsür bin verecek adamları bulmak lazım.
  • lifeanddead L kullanıcısına yanıt
    Bmw - Mercedes - Golf. Hihihih :) Hay Allah
  • onurcandmt kullanıcısına yanıt
    ön çeker aile için tasasrlanmış arabayı drift yaparak kullanıyor bir de gelmiş çok yakıyor diyor ulannn ban yiyecem şimdi.
  • Takip

• ilan kalkmış herhalde satıldı...çok hızlı piyasası mübareğin..
  • 2013 Mazda 6'nın şekli gerçekten çok güzel olmuş. Sportif bir hava var.

Gel gelelim D sınıfında Toyota Avensis ve Renault Laguna ( Şimdilerde Latitude ) bile Passat kadar tutmuyorsa, Mazda 6'nın şansı yok.

Avensis ile Laguna , Mazda 6'dan iyidir demek istemiyorum. Toyota ve Renault markasının B ve C sınıfında ne kadar tutulup, ne kadar alınıp satıldığı ortada. İyi bir 2 .el değerleri var ama iş D sınıfına geldimi değişiyor.

95.000 TL'lik fiyat 2.0 motordan olsa gerek. 2.0 motorlu çoğu D sınıfı o paraya satılıyor orda gariplik yok ama kimse tabi 95.000 TL'yi vermez Mazda 6'ya.

Mekanik el freni olayı son kasa Bmw 3 serisindede var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

quote:

Orijinalden alıntı: [H.E.E]

Yıl 2013. Elektronik Park Freni sistemi çıkalı yıllar oluyor. 100 bin liraya araç satıyorsun. Ama 1950'li yıllardan kalma el freni tasarımın var. Mazda 6 tasarım anlamından harika olabilir. Müthiş bir araç olabilir. Ama kalkıpta 50 cm'lik el freninin aracın tam orta yerine konulup tasarımsal bütünlüğün bozulduğu bir araca 100 bin tl vermem. Aynı yorumum Mazda 3 için de geçerli

Ilk once mekanık el frenı ıle elektronık el frenı ayrıcalık ve farklılıklarını ogrenın,ne ıcın ve ne denlı lazım oldugunu çozun sonra bılmem ne kadarlık arac da halen roket atar gıbı el frenı var varı mesajlar yazın.Kısa yoldan sıze bır bılgı,mekanık el frenı her daım daha ıyı ve guvenlıdır ;)

bu konuyla ilgili elinizde istatistikler varsa paylaşmanız mutlu eder bizi, neye göre kime göre mekanik el freni daha güvenlidir? elektronik el freni yüzünden kaza yapan varmıdır?Cidden bilmediğimden ve merak ettiğimden soruyorum ironi falan değil..

• Güzel araba, ama bir sene sonra almak lazım. Bu gidişle 65-70 bine bırakırlar ikinci elde.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.