Şimdi Ara

mazda 6 vs. ford focus (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • C sınıfı bir araçla d sınıfı bir araç karşılaştırmak bence hiç mantıklı değil focus mazda3. rakibi 6 ile kıyaslanamaz eğer arabandan perfomans konfor güvenlik kalite bekliyosan ve sorunsuz olmasınıda istiyosan mazda6 al eğer az yaksın dersen focus al mazda6 104 ödülü var nekadar kaliteli bir araç düşün
  • Bu arada performans olarak mazda'yı daha üstünmüş gibi göstermiş bazı arkadaşlar ama tersi de olabilir. Ağırılık, hp ve tork değerleri performansa etki edecektir, kaldı ki mazda bir de LPG'li olacak.
  • Tsunami41 bu değerler mazdanın performans yönünden nekadar üstün olucağının cevabı olur umarım lpg konusuna gelince 2.0 bir araç bence fazla performans kaybetmez
    Hızlanma (0-100km / h sn) 10,7
    Maksimum Hız (km / h) 201

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MZR34 -- 30 Kasım 2008; 0:20:44 >
  • Yeri gelmişken sorayım,bir markanın D segmentindeki aracı,diğer markaların C segmentindeki araçlarından üstün mü oluyor kafadan?

Bütün markalar için bu genelleme yapılabilir mi?
  • Hocam verdiğiniz değerleri ben de gördüm. Fakat verdiğiniz değerler 2009 modellere ait. 2004 model araçta kullanılan motor nedir, değerleri nelerdir bilmediğimim, bulamadığım, için net konuşmamıştım. Eğer hala aynı motoru kullanıyorsa haklı olabilirsiniz.

Bu arada dikkat ettim de ilandaki araç otomatik vites, yani verdiğiniz değerlerin güncel versiyonları 10.7sn 0-100km/h hızlanması ve 201km/h son sürat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsunami41 -- 29 Kasım 2008; 18:48:07 >
  • İlanda bir gariplik dikkatimi çekti tekrar inceleyince. Araç LPG'li fakat LPG tankı veya stepne bagajda görünmüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Yeri gelmişken sorayım,bir markanın D segmentindeki aracı,diğer markaların C segmentindeki araçlarından üstün mü oluyor kafadan?

Bütün markalar için bu genelleme yapılabilir mi?

Evet segment farkı önemlidir ve bu genelleme genelde geçerlidir.
  • Tabii ki de Focus.
  • Mazda 6 tabi
  • bazı yorumları okuyunca açıkçası şaşırmamak elde değil.bahsedilen araç mazda 6 yurt dışında 60 adetten fazka ödül almış.sorunsuzluk açısından tüm diğer japon araçları gibi en üst sırada.tasarım olarak ise tartışmasız herkesin beğendiği bir araç.ki bir önceki ford modeo ile aynı platformda üretilmiştir.yani modeo focus'dan ne kadar üstün ise mazda 6 o kadar üstün bir araç.yakıt tüketimi olarak ise honda accord ile birlikte 2.0lt benzinli klasmanında en iyi araçtır kesinlikle müsrif değildir.lpg kiti stepnenin yerindedir adam da stepneyi bagaja koymamıştır.genelde böyle oluyor.d segmenti araçlar bir kere iç mekan genişliğinde bir gömlek üstünler.ayrıca üretim kaliteleri de c sınıfı araçlara göre daha iyidir.premium kompaktları bir kenara koyarsak c sınıfı her araçta öyle yada böyle maliyet kaygısı vardır.

sonuç olarak mazda6 focus'tan kesin olarak üstün bir araçtır.

• quote:

Orjinalden alıntı: etez
    uzun zaman 27.000 YTL civarı bir bütçeyle D sınıfı ikinci el bi araç almak istedim.sonradan bu sevdadan vazgeçip benim için daha mantıklı olan hacthback araçlara bakmaya başladım.

C sınıfı HB bir araç mantıklı ise Focus'u alın. Sınıfındaki en iyi araçlardan biridir. Ama ikinci eldeki değer kaybı ve kolay satılabilirliği haricinde Mazda 6'nın yanından bile geçemez.

Mantık derken neyi kastettiğinizi bilemiyorum ama 2.0 lt benzinli motora sahip D sınıfı bir araç da alternatif olabiliyorsa Mazda 6'nın dışında Mondeo, C5, 407, Avensis, vs bir sürü seçenek var ve hemen hepsi de Focus'tan çok daha iyi araçlar ve benzer fiyatlara bulunabilirler. Gerçi uzun zaman bu yönde araştırdığınız için siz bunları zaten biliyorsunuzdur.

Siz asıl D sınıfından vazgeçmişken bu Mazda 6'nın nesi sizi cezbetti onu söyleyin, biz ona göre yorum yapalım...

• quote:

Orjinalden alıntı: Tsunami41

Hocam verdiğiniz değerleri ben de gördüm. Fakat verdiğiniz değerler 2009 modellere ait. 2004 model araçta kullanılan motor nedir, değerleri nelerdir bilmediğimim, bulamadığım, için net konuşmamıştım. Eğer hala aynı motoru kullanıyorsa haklı olabilirsiniz.

Bu arada dikkat ettim de ilandaki araç otomatik vites, yani verdiğiniz değerlerin güncel versiyonları 10.7sn 0-100km/h hızlanması ve 201km/h son sürat.

benim verdiğim değerler manual için geçerli yanlış değerleri vermişim kusura bakmayın hemen düzeltim fakat sizin verdiğiniz değerler arkadaşın almak istediği mazda6 için geçerli 2009 mazda6 ait motorla aynı motoru kullanmakta sadece yeni kasada biraz iyileştirmeler yapılmış performans konusunda pek fark yok arabanın teknik özelliklerini eski resmi sitesinden bakabilirsinizhttp://www.mazda.com.tr/02modeller/mazda6/teknik.asp

• focus diyen arkadaşlara sormak istediğim bir soru var d sınıfı bir araçla c sınıfı araç kıyaslarken nelere bakıyosunuz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.