Şimdi Ara

Mazda E2200 mü Mitsubishi L300 mü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
117.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• @mazda98
    sizin araba konusunda bı b0k anladıgınız yok

B0k herif sensin, SIRF bu bir tanecik mesaji yazmak icinmi üe oldun,Lavukkkk
  • quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

@mazda98
    sizin araba konusunda bı b0k anladıgınız yok

B0k herif sensin, SIRF bu bir tanecik mesaji yazmak icinmi üe oldun,Lavukkkk

mazda98'in Aracı kamyonet değil Tank mübarek Mazda E2200 İle 3.5-4 Ton taşımak imkansız E2200 Max 3 Ton taşır.En çok güldüğüm nokta ise Kamyonete 3 kez Tır çarpması .O Araca 3 kez tır çarptıysa sağlam kalması imkansız.

• Abartmayalım...

E2200 tam bir görev adamıdır...

L300 ise daha seridir... Ne için alacağınıza bağlı...

Küçük çaplı servis aracı olacaksa, e2200 3 kişi fazla alır, uzundur. Taşıyacağın malzemeler uzunsa yine e2200...
    Ama ben gidişine bakarım falan dersen L300... Bu araçlar artık popülerliklerini kaybetti. İnsanlar ya master gibi araçlara yöneldi yada doblo tarzına... Arada kaldılar bunlar...
  • internette arabama parça bakarken sayfayı buldum ve benden önce konu hortlamış birkaç şeyde ben yazayım dedim.
    arkadaşlar E2200 eğer kullanmayı biliyorsanız çok güzel araba ama nasıl güzel onuda anlatmalı sonuçta herkesin kendine göre değişir. bende 92 model e2200 var.
    motor yeni bakımlı yürüyen yeni bakımlı kabortası filan sağlam. 5 ay önce babam benden habersiz almıştı ilk başta görünce korkuğ hemen satmaya çalıştım. fakat arada birkaç gün binince beni etkiledi. nasıl derseniz sıralayım tabi bunlar bakımlı araç için gidip hurda alırsanız her arabanın hurdası gibi elinizde kalır. l300 dede h100 dede aynıdır.
    -- az yakıyor yükle düz yolu bırakın toprak köy yoluna bayır yukarı vuruyorum 20 tl mazotla iki sefer inip çıkıyor (25 km*2 kez) belkıde daha azdır ben onu test edebildim.
    -- arabada hız yok. boş yada dolu olması farketmez 100 ü görürsünüz çıkamazsınız belki daha iyilerinde 110.
    -- tabiki 5 vites ama nasıl kalkınca ilk 60 metreyi görmeden sırayla 4. vitese çıkmalısınız (ara gaza gerek yok) 90-100 metrede 5 e alacaksınız. sonra yürü ya kulum. yani mazdanın kendi devrini bulup ona göre gideceksiniz.
    -- biranda kalkmaz,hızlanmaz boş dolu farketmez. he kalkar diyen olur olur ama arkada ya siyah duman vardır ya araba sıkışır. sonuçta yük arabası hakkı budur.
    --bakımları ucuz diğerlerinin parçaları daha pahalıyken bunun daha ucuz
    --E2200 dahil bu tip hiçbir araba arkası boş olarak kullanılmaz savurur nedeni ise motor dahil sansızman vb seyşerin önde olması arakası boş kalıyor oda yük için düşünülmüş. eğer az yük olacaksa her zaman arkada biri sağ teker tarafında diğeri solda iki tane elli kiloluk kum çuvalınız olmalı savurmasın diye.
    -- ayrıca bu mazdaların birde kardeşi var kia besta motordan kabortaya kadar parçaları birebir aynıdır.bunu bilin bazen mazda diye pahalı olan parça kiada ucuz.
    -- arabanızın devrini alırsanız, suyuna yağına arada bakarsanız,şöförleriniz çocuk bilincinde olmayan ve yük arabasıyla taksiyi karıştırmayan adamlarsa isterse 10 şöför olsun tınlamaz. yeterki arabanın dilinden anlansın. aynı tamirciler gibi siz arabanızı her tamirciye nasıl vermezseniz arabayada herkesi geçirmeyeceksiniz.(genç çocuk getz marka araba almış araba gitmiyor diye sövüyor --e o basma arabası değil sehir içi tasarruf arabası nası gitsin evladım :)) )
    -- gelelim yüke yukarda atmışlar 3.5 4 ton diye o kadar olmaz gider ama arabanın beli gelir vuracaksın en fazla iki tonu istersen bayırda dur kalk ister uzun yola git tınlamaz. sorunda vermez ben sahşen denedim ikisinide.

şimdi unuttuklarım vardır ama ilk başta kızdığım başımıza neden bulaştırdın dediğim araba için merkezi kilit sistemi-alarm-teyb ve hoparlör seti- tavan çıtası-milenyum otobüs aydınlatma, krom kaplamalar,torpido kaplama, yeni döşeme, vb görsel modifiyeleri yapmaya başladım. güzel olcağa benziyor. caddelerde boy ölçüşemez ama yük için alındığından krallar gibi yaşatır.
    --şimdi gelelim diğer modellere h100 ,l300,besta bunlarda iyidir tabi bakımlıysa. h100,l300 çok hafif yük ve aile arabasıdır. kia besta zaten E2200 ün kardeşi ama oda hafif yük ve ailedir. ama birde E2200 o işte tam yük arabası, köylede mahallelerde büyük yada sıfır araba alıp ezmeye gerek yok E2200 ile hem zorlanmayan hemde küçük araba hoştur.ayrıca arkası uzundur. eğer arkada 3 kişilik tek koltuk varsa size 2,60 cm yer kalıyor. kesip demir çubuk koymuştum :)unutmadan bu arabaları alan adamlar zaten sıfır araba alamayacak olanlardır sıfırlarında tık yok o yüzden saçmalayıp reno vb modelleri konuşmayın iyi olur.
    neyse bu sınıftaki her arabanın amacı başka o yüzden benimki seninkini döver kavgası yapmayın pislik atmayın.
    -- hangisi olursa olsun radyatöründe çamur gibi su olan,motor yağı simsiyah olan,devirsiz kullanılan, bakımsız araba biter motorda çatlatır kapakta.
    --kro da para bol gidiyor adam sıfır araba alıyor nasıl kullanacağını bilmiyor arabayı 700 km de hararet yapıyor, motor yakıyor e fabrikanın suçu ne bunda öyle düşünün. herkes şöför değildir. herkes tır süremezse bunuda süremez.
    siz iyi temiz araba alın güzel bakımlı olsun.sizi hiçbiri üzmez. ama kendi işinize göre alın. sınıfınızı belirleyin hafif yük mü,yolcu mu, ağır yükmü onu belirleyin,

• L300 DEN VAZGECMEM :)
  • daha ziyade e2200 kullanıcıları arabadan biraz bahsetseler ç0k iyi 0lur aslında
  • l300le e2200 ı karşılastırıyo l300 işini görür
  • yazını okuduktan sonra ne almam gerektiğine karar verdim.. çok sağol birader.. nasipse yarın akşam e2200 e bakıcam .. sağol
  • e2200 rulezzzzzzzz
  • E2200 alıcanacak bi araba değil bana göre L300 hertürlü çok daha iyi yokuşlarda çıkmaması var arıza yapması var bizim komşularda var memnun değiller L300 kullandım rahat araç vede kullanımıda zevkli L300 her daim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çift Çekirdekli

quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

mazda98'in Aracı kamyonet değil Tank mübarek Mazda E2200 İle 3.5-4 Ton taşımak imkansız E2200 Max 3 Ton taşır.En çok güldüğüm nokta ise Kamyonete 3 kez Tır çarpması .O Araca 3 kez tır çarptıysa sağlam kalması imkansız.

neye göre imkansız ekstrem yük taşıyan araçlar gördüm ben izmir torbalıda mermer taşıyan bmc ye yapan mühendisi bile inanmadı torbalıya geldi ben kamyonu göremedim fakat trafiğin izin verdiği değil mühendisin hesapladığı azami yükün iki katı ile seyrediyormuş, 500kg yük verilen 35*9 ivecoya 2000kg şahsen ben yükledim starex tci ile 2000kg net yük ile istanbul trafiğinde tam 6saat yol alıp aynı günün ertesinde bu yükü sivasa teslim ettim bana kalırsa açık kasa 3tonu rahat çeker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehrmacht -- 28 Temmuz 2013; 13:25:00 >

• Arkadaslar bende Mazda E2200 var 2007 model 5 bindeydi 4 yıl önce aldım sıfır ayarında almıstım. Daha bir tane sıkıntısı cıkmadı cokta sağlam bir araç gece gündüz hic durmadan yük taşınıyor suan 75 binde. L300 kullanmadım o yüzden bi açıklama yapamayacam ancak L300 ün şasesi daha kısa mazda daha uzun ...

Ancak 135 km hızı gecmiyor onuda söyleyim :)

Bende bir şey soracam bu arada fikir veren olursa iyi olur .

VW Transporter 2005 - 2010 model yük taşımada sıkıntı olurmu yada Ford mu daha iyidir yoksa Mazdadan bir tane daha mı ? uzun şase olması iyi olur.
  • Birisi e2200 mü dedi... hergün 100-120 km yapıyoruz...30 km. si dağ yolu, yaz kış sis eksilmez, 15-20 km lik bölüme her an kar yağabilir... iki doğan telef oldu iki ayda, L300 le ustalarla akraba olduk...e2200 mü kim ürettiyse helal olsun...1997 model arabayla sanayiyi unuttuk...dört ayrı şoför kullanıyor arabayı... en keyifliside 50-60 binliralık arabalar karda kalırken yanlarından geçip gitmek...
  • alacaksan 2013 l300 mitsubişhi al masrafı az olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitirim_l300

alacaksan 2013 l300 mitsubişhi al masrafı az olur

l300 2009 dan sonra üretimi bitti
  • form bitmiş ama kardeşim mazda aldıysan başına bela almışındır her türlü l300
  • l300'lere bizdeki 2004 100'lük starex'le fark atıyoruz starex'ede yük at oda gidiyor l300 yerine temiz az kilometrede bitane Crdi Starex almak daha mantıklı 140 beygir 2.5 motor canavar gibi bana göre starex hertürlü canavardır ama herkezin zevki farklı kimisine göre l300 kimisine görede E2200
  • Velhasıl kelam bahsi gecen Japon larin miladi dolmustur...

Arac yapisi, motor performansi , güvenligi ve konforu günümüz büyük panelvanlardan ( Sprinter-master-ducato vs vs )
    cok uzaktir.
  • s.a arkadaşlar
    bende pazarcılıkla ugraşan biri olarak E2200 kullanan biriyim
    daha önce 2 yıl L300 kullandım daha sonra iyi bir müşterisi çıktı karlı bir fiyata sattım
    akabinde ise E2200 aldım ve 4 yıldır 90 model e2200 kullanıyorum
    arasındaki fark lar ise en başta yakıt;
    L300 0,55 yakıyor mazda ise 0,32 ykr. yakıyor (şuanda mazot 4300 tl)
    ayrıyaten kullanılabilirlik ve yük taşıma olarak E2200 derim. hacim olarak E220 daha uzun. ortalama 1,5 ton ile çalışıyorum
    L300 ün tek iyi tarafı daha seri ve 2.el piyasası daha hızlı
    diğer konularda ise E2200ü tek geçerim.
    Bu arada L300 e vereceğin parayla 100 lük bir transit al hiç olmazsa 2 katı yük atarsın ve rampalarda zorlanmazsın
    ama ben şuanda minübüs alacak olsam yine E2200 derim. arabanın dilinden anladınmı hiç sorun çıkartmaz. (kısaca şoförden farkediyor)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.