Şimdi Ara

Mazda rx-8 , Seat Leon FR, Opel Astra GTC 2.0 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
7.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

100.000 km olayı efsane diyorum efsane...koyduğum linkteki rx-8 lerin çoğu 100 bin km yi geçmiş rx8 ler hemde tamir görmeden..sahibinden com dada var birkaçtane 100bini geçmiş rx..

Eğer Ankara da yaşıyorsan Mazda Herter servisi var orda Asalet diye bir arkadaş var oranın sahibi kendisindede rx-8 var hem test sürüşü yaparsınız hemde nedir ne değildir anlatır..

Bu arada Herter Ankara nın en iyi Mazda servisidir boya olsun kaporta olsun motor olsun herşeyiyle mükemmel ustaları var..En güzel temiz cevabı orada bulursun bu araç hakkında
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu

@HIGH FIDELITY

100.000 km olayı efsane diyorum efsane...koyduğum linkteki rx-8 lerin çoğu 100 bin km yi geçmiş rx8 ler hemde tamir görmeden..sahibinden com dada var birkaçtane 100bini geçmiş rx..

Eğer Ankara da yaşıyorsan Mazda Herter servisi var orda Asalet diye bir arkadaş var oranın sahibi kendisindede rx-8 var hem test sürüşü yaparsınız hemde nedir ne değildir anlatır..

Bu arada Herter Ankara nın en iyi Mazda servisidir boya olsun kaporta olsun motor olsun herşeyiyle mükemmel ustaları var..En güzel temiz cevabı orada bulursun bu araç hakkında

efsane falan değil

rx8 owners club forum var ingiltere'de

http://www.rx8ownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=22545&sid=a2ac8913481d3509993022b9aac0554c&start=30

9 bin tane forum üyesinden ki buınların hepsi rx8 sahibi değildir .... 43 tanesinin arabasının motoru arıza nedeniyle değiştirilmiş

%1' yakın oranda motor arızası ve motorun değişime gitmesi kabul edilemez bir durum

1. brendannorris
    2. nilitara
    3. Lee Giles
    4. g3
    5. druck
    6. andlamb
    7. SnowySlopes
    8. Jester
    9. mrx
    10. Ork
    11. Juey 231, 3 yrs, 38k, mazda paid engine & labour. well maintained
    12. HornyRX8
    13. stevebuk
    14. savage
    15. ymc
    16. ArjunNotay
    17. RXSam
    18. stoupaduck
    19. Raymo
    20. SteveW
    21. dynamite1976
    22. HypoThermia
    23. Ned Flanders
    24. Vip_C - 192 - Mazda paid for engine, I paid labour
    25. Lee99
    26. zoommjpzoom (231)
    27. Will66 - 231 - Parts Paid for by Mazda.
    28. PAFC OK - 2006 PZ, replaced in 2008 at approx 14000 miles. All under warranty. Maintained regardless of cost.
    29. crispy - 231 33,000 Mazda paid engine and labour under extended warranty
    30. sjadrx8 Engine replaced at 20.000 miles (at the expense of Mazda) model 192
    31. gparker - 192 45,000 - 3rd owner, well maintained by me !
    32. Big rooster 231 43,000 54 plate full service record siezed engine caused by oil injector failure /new engine and parts on good will as i was out of all warranty but payed £800 labour
    33. lovemyrx8 - Engine failed at 36000 full SH no good will from mazda or dealer. Now going to small claims court wish me luck!!!
    34. jan bielik
    35. Louie - 57 plate Kuro on 11k miles
    36. RX8 Loon
    37. Paul576
    38. markopolo 56k fmsh looked after
    39. Sero 43K
    40. ChrisBurns75 Side seals at 68000 mile FMSH mazda paid
    41. frootloops. 53 reg. 36k. Well maintained. Engine replaced under warranty
    42. Freeman38. 04. 48K. Engine replace under WD warranty
    43. Icedragon. 05 34K. Engine replace by myself, no help from Mazda, pending Court Case

hatta bunların büyük kısımında mazda hatasını kabul etmiyor

ondan sonra gelip de rx8 motoru dayanıklı diye savunmayın

hadi onu da geçtim mazda rx-8 engine failure yazın google'a 142.000 sonuç çıkıyor o linklerde aracın motorunun ne kadar kırılgan olduğunu daha da iyi görebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

quote:

Orijinalden alıntı: xbox555

seni rx8 ler cok geciyo herhalde bu kadar sıkıntın olduguna gore veya arka arkaya dururken senin aracınla seninkine degilde herkes rx8 bakıyor.Bu kadar kıskanma al seninde olsun...

0-200'ü bayır aşağı 27 saniye olan rx-8 benim 0-200'ü 20 sn olan RS'imin plakasını okuyamaz genç arkadaşım

profilimde var bakabilirsin ve bundan sonra bu kadar iddialı konuşmazsın

Sallama canım bu kadar yazık sana...
    Ben kendim test ettim aracı.Düz yolda 0-200 acceralation 22,5 sn...Kendi aracımı savunacam diye hem kendimizi, hem aracımızı batırmayalım...
    He ayrıca madem her iki aracı karşılaştıracaksın.İkisinide stock halinde karşılaştıracaksın.Stock halde zaten rx-8 her konuda rs'yi yer.Yok ben arabayı 500 hp yaptım plakaları okuturum,toz yutturum muhabbetleri ancak kişinin acziyetini gösterir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 1 Mayıs 2010; 14:12:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: selim82

tasarım dersen rx-8 le hiçbiri yarışamaz , ayrıca önden ceker 200 hp aracla 80 hp lik 95 model şahinle yapacağın atraksiyonu bile yapamassın , 200 hp aracla el freni cekmek cok garip . 10.000 devir çevirmek
    soluksuz daha ne olsun sesi yeter, zaten verceğin parada 40 bin tel 20 bin euro yani , atla deve değilki alacağın arac spor arac sonucta, octavia olsun golf olsun bunlar aile araclarından türeme 2 tanpon v.s
    gt ile aynı görünüm oluyor , bu arada standart octavia rs i rx8 tokatlıcağı düşüncesindeyim aynen typ-r ın atmosferik moturunun golf gti geçmesi gibi .
    sonucta zevk işi hersey mantıkla olsaydı aşk diye bişey olmazdı dimi

bari bişey okumuyorsun test oku

0-100 type-r

0-120 ve son hıza kadar tüm hızlanmalar, ara hızlanmalar (ezici fark hatta bu konuda) tfsi önde

istersen testi de koyarım

nerde geçiyormuş tayyar

İlginç...Hemde çok ilginç kendi tezini kendisi çürütenide hiç görmedim doğrusu..

Yorumunu aşşağıya kopyalıyorum.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Sizce,bu Golf GTI olsa,sonuç değişir miydi ?

fn2 olsa gti alır ama ep3 gti karşılaştırmasında ep3 alır gibi geliyor bana

güncel kasadan bahsediliyor sen önce konuya hakim ol da neyse ama seni forumda herkez tanıyor artık

keşke söylediklerinin ardında zerre durabilsen

yukarıda arkadaşın bahsettiği type-r yeni type-r bu tarz konuşmalarda eski kasadan bahsedeceksen vurgulaman gerekir

forum adabı denen birşey var

edit: geçmişte yazdığım şeyde ne buldun anlamış değilim fn2 olursa gti alır demişim ep3 olursa type-r ne var bunda ? tam aksine yukarıda yazdığımı destekler Allah'a şükür dergilerden değil kullanarak takip ediyoruz

Güncel kasadan bahsettiğini falan yazmamışsın...type-r geçemez type-r edemez yok plaka okuturum vs gibi sanayi ağızı konuşarak yine ahkam kesmişsin..

Lakin hiç birşey yapmıyorsan test oku şeklindeki yorumun kullanarak takip ettiğinin bire bir göstergesidir zaten değil mi?

Forumda herkesin beni tanıması gayet normal bir durum çünkü yanlış hatırlamıyorsam 2003 ten beri üyeyim belkide 2004..

Hangi söylediğim lafın arkasında durmamışım?

type-r denince akla güncel kasa gelir m3 denince akla E92 gelir .... eğer eski kasalardan bahsedilecekse E46 veya Ep3 gibi belirtmek gerekir

bunu da forumdaki herkez anlar sen dışında

ben senin neden anlamadığını da çok iyi biliyorum zira geçmişteki topiklerde dediklerinin hiçbirini kanıtlayamadın ondan olsa gerek .... senin anlıyorum sonuçta kolay değil ama bu şekilde agresyon göstermen yanlış

diğer yandan ahkam falan kesmiyorum ...

test de burada madem bilmiyorsun sen de oku öğren

golf GTI type-r'ı sadece bu karşılaştırmada değil diğerlerinde de geçti

kalkıştan sonra GTI turbo sayesinde son hıza daha çabuk ulaşıyor, ara hızlanmaları da daha iyi

AMS testinde

0-80 km/h 5.1 5.1
    0-100 km/h 6.6 7.2
    0-120 km/h 9.7 9.5
    0-130 km/h 11.5 10.9
    0-160 km/h 17.6 16.8
    0-180 km/h 23.8 22.2

Höchstgeschwindigkeit (km/h) 235 235

Elastizität

60 - 100 km/h (5. G.) 8.8 7.1
    60 - 100 km/h (5. G.) 9.5 7.3
    80 - 120 km/h (5. G.) 12.9 9.1

sağdaki değerler GTI soldakiler type-r'a ait

kolay gele

Ara hızlanmalarda gidipde 5.vitesde yapılırsa tabiki turbolu araç daha çabuk hızlanıcaktır.Bu hızlanmalar 3.vitesde yapılırsa arada böyle bir fark oluşmaz büyük ihtimalle.

• quote:

quote:

@HIGH FIDELITY

efsane falan değil

rx8 owners club forum var ingiltere'de

http://www.rx8ownersclub.co.uk/forum/viewtopic.php?f=6&t=22545&sid=a2ac8913481d3509993022b9aac0554c&start=30

9 bin tane forum üyesinden ki buınların hepsi rx8 sahibi değildir .... 43 tanesinin arabasının motoru arıza nedeniyle değiştirilmiş

%1' yakın oranda motor arızası ve motorun değişime gitmesi kabul edilemez bir durum

1. brendannorris
    2. nilitara
    3. Lee Giles
    4. g3
    5. druck
    6. andlamb
    7. SnowySlopes
    8. Jester
    9. mrx
    10. Ork
    11. Juey 231, 3 yrs, 38k, mazda paid engine & labour. well maintained
    12. HornyRX8
    13. stevebuk
    14. savage
    15. ymc
    16. ArjunNotay
    17. RXSam
    18. stoupaduck
    19. Raymo
    20. SteveW
    21. dynamite1976
    22. HypoThermia
    23. Ned Flanders
    24. Vip_C - 192 - Mazda paid for engine, I paid labour
    25. Lee99
    26. zoommjpzoom (231)
    27. Will66 - 231 - Parts Paid for by Mazda.
    28. PAFC OK - 2006 PZ, replaced in 2008 at approx 14000 miles. All under warranty. Maintained regardless of cost.
    29. crispy - 231 33,000 Mazda paid engine and labour under extended warranty
    30. sjadrx8 Engine replaced at 20.000 miles (at the expense of Mazda) model 192
    31. gparker - 192 45,000 - 3rd owner, well maintained by me !
    32. Big rooster 231 43,000 54 plate full service record siezed engine caused by oil injector failure /new engine and parts on good will as i was out of all warranty but payed £800 labour
    33. lovemyrx8 - Engine failed at 36000 full SH no good will from mazda or dealer. Now going to small claims court wish me luck!!!
    34. jan bielik
    35. Louie - 57 plate Kuro on 11k miles
    36. RX8 Loon
    37. Paul576
    38. markopolo 56k fmsh looked after
    39. Sero 43K
    40. ChrisBurns75 Side seals at 68000 mile FMSH mazda paid
    41. frootloops. 53 reg. 36k. Well maintained. Engine replaced under warranty
    42. Freeman38. 04. 48K. Engine replace under WD warranty
    43. Icedragon. 05 34K. Engine replace by myself, no help from Mazda, pending Court Case

hatta bunların büyük kısımında mazda hatasını kabul etmiyor

ondan sonra gelip de rx8 motoru dayanıklı diye savunmayın

hadi onu da geçtim mazda rx-8 engine failure yazın google'a 142.000 sonuç çıkıyor o linklerde aracın motorunun ne kadar kırılgan olduğunu daha da iyi görebilirsiniz

Al o zaman sanahttp://www.google.com/#hl=tr&source=hp&q=ferrari+failture&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=88a540253a13d89e

Ferrari failture yazdım neler çıktı...

Milyonlarca sonuç...Bu şekilde bir arabaya çamur atabiliyorsan ferrari bile çamur olmuş durumda...

Adam akıllı istatistik koy eyvallah büyüksün diyim geçeyim gideyim ama..Böyle saçma şeylere gerek yok kaale alınacak cinsten bile değil.

• Google'dan failure yazıp araçların arızasına bakan biri için nasıl bir tanım kullanılabilir..
    Eğer google araç arıza ölçülerini veriyorsa octavia daha fazla sonuç ile karşımıza çıkıyor..
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=octavia+failture&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=eb36b4ba91e19b53

• quote:

Buda rx-8 in top gear daki tur zamanı m3 ile aynı...

# 1:31.8 - BMW M3 E46
    # 1:31.8 - BMW 535d
    # 1:31.8 - Nissan 350Z
    # 1:31.8 - Mazda RX-8
    # 1:31.9 - BMW 130i(E87)
    # 1:32.1 - Mercedes-Benz S63

Link:http://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gear_test_track

başka söze gerek yok.

type R in ara hızlanmasınıda 5. viteste yapan zihniyetteki sitelerin sonuçlarını buraya koyup bide bunu mantıklı bulan insanlarsa çok komik.

böyle durumlarda en iyi seninki deyip geçiceksin. önden çeker sedan aile arabasının body kitlisini spor araba diye arkadan itişlilerle karşılaştırmak......

• rx-8 yiyemez ben stock iken de kalktım defalarca

tıkanıyor 200'e gelince garibanım turbo dene bişi var

rx-7 ne güzeldi oysa

+ benim aracımda çip ekzos ve CAI var büyük turbo yok komik olma
  • birde google taramasında ve yabancı forumdaki motor arızalarına iddia eden fanatiklere gülüyorum sadece

dünyanın en çok arıza veren motoruna sahip spor görünümlü aracıyla guru duyuyor olsa gerek bu arkadaşlar

pazara kadar değil anlaşıldı mezara kadar
  • 2 gün önce fn2(fprolu) ep3(kprosuz) kafa kafaya gitti fn2nin arada kafa çıkardığı görüldü

her arabanın devri ayrıdır rollingde öyle hepsini aynı vites devirde baslatıp aa bak benimki geçti ama diyemezsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: !KO

2 gün önce fn2(fprolu) ep3(kprosuz) kafa kafaya gitti fn2nin arada kafa çıkardığı görüldü

her arabanın devri ayrıdır rollingde öyle hepsini aynı vites devirde baslatıp aa bak benimki geçti ama diyemezsiniz :)

derim

sana veya başkasına yalan borcum yok geçmediğim arabayı neden geçtim diyeyim

stage 1 audi s3 var burada forumdan faberge kardeşimiz şahit onu da 3 defa geçtim roll'de ... neyse

esneklik değerleri denilen birşey var

senin örnek verdiğin araçların ikisi de atmosferik ve ara hızlanmaları turboya göre zayıf

RS ile aynı motoru taşıyan type-r'ın sadece 0-100 değeri iyi testte 0-120, 0-160, 0-200 ve tüm ara hızlanmalar (açık ara hemde bu ara hızlanmalar) GTI lehine

turbo ile atmosferik örneği versen mantıklı olabilir ama değil

bak şimdi aynı güçlerde 2 araç rolling yapacaksa turbosu olan kazanır

stg 1 golf gti (240 ps) ile s2000 roll yapsa da değişmez arkada s2000 vızıldar durur ki buradaki stok sanırım dsg'li

• quote:

quote:

2 gün önce fn2(fprolu) ep3(kprosuz) kafa kafaya gitti fn2nin arada kafa çıkardığı görüldü

derim

sana veya başkasına yalan borcum yok geçmediğim arabayı neden geçtim diyeyim

stage 1 audi s3 var burada forumdan faberge kardeşimiz şahit onu da 3 defa geçtim roll'de ... neyse

esneklik değerleri denilen birşey var

senin örnek verdiğin araçların ikisi de atmosferik ve ara hızlanmaları turboya göre zayıf

RS ile aynı motoru taşıyan type-r'ın sadece 0-100 değeri iyi testte 0-120, 0-160, 0-200 ve tüm ara hızlanmalar (açık ara hemde bu ara hızlanmalar) GTI lehine

turbo ile atmosferik örneği versen mantıklı olabilir ama değil

bak şimdi aynı güçlerde 2 araç rolling yapacaksa turbosu olan kazanır

stg 1 golf gti (240 ps) ile s2000 roll yapsa da değişmez arkada s2000 vızıldar durur ki buradaki stok sanırım dsg'li

Ben nerde yalan söylüyorsun dedim hocam ?

Banane ister geç ister geçme bana bi faydası varmı

Roll mevzusuna gelince yarıştığın adamın bilgisi dahilinde geçtim dersin oda kabulleniyosa ama adam çıkıp burası benım devırım burda basmadık derse bişey diyemezsin yanlışmıyım ? Zaten bu yüzden her gece roll kavgası oluyo ya buda ayrı bi mesele
    He sen onun devrindede geçersin kapak olur o başka:)

Atm vs aşırı besleme olayına gelirsek ben atm severim sen aşırı besleme seversin bence ikisini aynı grupta değerlendirmek yanlış belki duymuşundur cupra - typer kavgalarını :)

Gerek yok aslında bu tür olaylara her arabanın zevki başka turbolusununda sclisininde atmosferiğinde hepsinin tadına bakmak lazım :)

• quote:

Roll mevzusuna gelince yarıştığın adamın bilgisi dahilinde geçtim dersin oda kabulleniyosa ama adam çıkıp burası benım devırım burda basmadık derse bişey diyemezsin yanlışmıyım ? Zaten bu yüzden her gece roll kavgası oluyo ya buda ayrı bi mesele

Atm vs aşırı besleme olayına gelirsek ben atm severim sen aşırı besleme seversin bence ikisini aynı grupta değerlendirmek yanlış belki duymuşundur cupra - typer kavgalarını :)

Gerek yok aslında bu tür olaylara her arabanın zevki başka turbolusununda sclisininde atmosferiğinde hepsinin tadına bakmak lazım :)

tamam neyse yukarıda bazı arkadaşlar ortamı gerdiler kusura bakma

ben verileri yazdım

ve hala rx-8 (stock) ile 22 sn yaptım diyen şahsın videosunu bekliyorum

internetten de aratsa taratsa bulamaz ya hadi sabır belki ileri videoculuk teknikleri hakkında değerli bir zattır fast forward ile çıkarır o zamanı

• quote:

quote:

ben verileri yazdım

internetten de aratsa taratsa bulamaz ya hadi sabır belki ileri videoculuk teknikleri hakkında değerli bir zattır fast forward ile çıkarır o zamanı

Yok yaw ne kusuru olur arada böyle şeyler tadı tuzu bu işin :)

Videoda görüldüğü gibi 27 saniyede vti 200 de :) 22sn civarı zor gibi :)

http://www.streetfire.net/video/civic-vti-vs-rx8-french_63680.htm

Edit: rx8 problemli olabilir ama :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !KO -- 1 Mayıs 2010; 22:33:32 >

• Vatandaş insanların gözünün içine baka baka halan daha yalan söylüyor.Bu kadarına da pes yani..
    İki aracında fabrika çıkış stok değerleri.İşaretlediğim yerlere bakınca bile tüm gerçekleri ayan beyan görüyoruz.
    Neyse bu resimler tam kapak oldu...

RS

RX-8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 1 Mayıs 2010; 22:39:51 >
  • quote:

quote:

quote:

ben verileri yazdım

Yok yaw ne kusuru olur arada böyle şeyler tadı tuzu bu işin :)

Videoda görüldüğü gibi 27 saniyede vti 200 de :) 22sn civarı zor gibi :)

http://www.streetfire.net/video/civic-vti-vs-rx8-french_63680.htm

Edit: rx8 problemli olabilir ama :)

dostum biz bu araçları kullanıyoruz eskiden çok daha fazla zamanım vardı

golf GT, GTI, leon cupra, s2000, s3, rx-8, boxter'ından tut sürüyle araçla kalktım, roll yaptım gelip de biri bana yalanı yutturmaya çalışırsa sinir oluyorum doğal olarak

al bir örnek daha benim araca laf ediyordu bundan sonra komple susar artık

adam sadece çip + filtre takmış 0-200 22sn araç octavia RS yine

bunun gibi sürüyle örnek var leon fr, golf gti .....

hepsinde de süre ya 1 ya max 2 sn oynar o beygir gücünde

• quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

Vatandaş insanların gözünün içine baka baka halan daha yalan söylüyor.Bu kadarına da pes yani..
    İki aracında fabrika çıkış stok değerleri.İşaretlediğim yerlere bakınca bile tüm gerçekleri ayan beyan görüyoruz.
    Neyse bu resimler tam kapak oldu...

RS

RX-8

kalkışta rx-8 daha iyi ben sana 0-100 açısından RS daha iyi diye bir iddiada bulundum mu ?

onu da geç RS son hız 240 km/s rx-8 234 km/s

ara hızlanmalar da yine RS üstün

daha başka hımm 31 beygir daha güçlü rx-8 karşısında aile arabasının bunu yapabilmesi gerçekten üzücü

sen boşver haticeyi neticeye bak

birde kapak falan tarzı uslübüna dikkat et

hala bekliyorum bana iddia ettiğin rx-8 ile 0-200 22 sn yaptığın videoyu

yalan söylemediğini kanıtla artık ... sen yaptıysan herkez yapmıştır bir video bul veya test sonucu ona da razıyım

ben kanıtladım

ama bulamazsan bu forumda değil heryerde mumun yatsıya kadar ...

• Ben videomu çektim dedim.Hem benim test ettiğim araç rx-8'in japan versiyonu.245 hp'dir o?Gt5'de euro versiyon olmadığı için onu deniyemedim..Ama japan versiyon 245 hp olanı ile 200 km'ye 22.5 küsür saniyede ulaştım..
  • quote:

Ben videomu çektim dedim.Hem benim test ettiğim araç rx-8'in japan versiyonu.245 hp'dir o?Gt5'de euro versiyon olmadığı için onu deniyemedim..Ama japan versiyon 245 hp olanı ile 200 km'ye 22.5 küsür saniyede ulaştım..

evet oyunda ulaşmışsın anlaşıldı

GT5

güzel kardeşim sana iyi oyunlar

• quote:

quote:

Ben videomu çektim dedim.Hem benim test ettiğim araç rx-8'in japan versiyonu.245 hp'dir o?Gt5'de euro versiyon olmadığı için onu deniyemedim..Ama japan versiyon 245 hp olanı ile 200 km'ye 22.5 küsür saniyede ulaştım..

evet oyunda ulaşmışsın anlaşıldı

GT5

güzel kardeşim sana iyi oyunlar

İmzan şikayet edildi markanın esiri olmuşsun Yüce yaradan Allah CC. Kurtarsın....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.