mazda japonyanın türkiye'de yaygın olan pek çok markasından daha iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: gyrmann
quote:
Orjinalden alıntı: üç hata
mazda 6 accorddan önce piyasaya çıktı ve insanlar hep mazda 6 nın popüler olan accordan tasarım çaldığını düşünüyorlar oysa bu yanlıştır çalan çırpan biri varsa oda honda dır yani accord mazda 6 nın çizgilerini çalmıştır çalmışsa..
bu konuda eminmisiniz?iddali değilim acank ben accord u daha once cikti die hatırlıorum.
evet eminim..herkes böyle biliyor bunu ama mazda 6 accorddan önce çıktı
quote:
Orjinalden alıntı: opr
quote:
Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61
Nedense Mazda'lar Türkiye'de bir Toyota, Honda gibi olamadı.Sebebi sadece distribütör firmadan mı kaynaklanıyor acaba?
aynen öyle benim görüşüm mazda diğer 2 sinden de iyidir ama türkiyeye açılamadılar getiren firma dandik olunca durum bundan ibaret millet almaya korkuyor parçası cidden pahallı çok sağlam ama servise bağımlısınız serviste çok fazla kazıklıyor belki her markanın böyle ama mazdanın daha fazla buda bize yetiyo mazda yerinde sayıyo 99 model bir mazdanın ön camı serviste 1000 ytl arka stop lambası 480 ytl
Hakikaten de fahiş rakamlar.
quote:
quote:
quote:
Nedense Mazda'lar Türkiye'de bir Toyota, Honda gibi olamadı.Sebebi sadece distribütör firmadan mı kaynaklanıyor acaba?
aynen öyle benim görüşüm mazda diğer 2 sinden de iyidir ama türkiyeye açılamadılar getiren firma dandik olunca durum bundan ibaret millet almaya korkuyor parçası cidden pahallı çok sağlam ama servise bağımlısınız serviste çok fazla kazıklıyor belki her markanın böyle ama mazdanın daha fazla buda bize yetiyo mazda yerinde sayıyo 99 model bir mazdanın ön camı serviste 1000 ytl arka stop lambası 480 ytl
gerçekten öyle mazda diğer japonlardan daha kaliteli ama türkiyede yayılamadı 93 ten beri ailecek mazdacıyız bu arada tasarım güzel olmuş eski model de çok iyiydi zaten mps versiyonunun Türkiye'ye gelmesi ümidiyle
quote:
Orjinalden alıntı: gyrmann
quote:
mazda 6 accorddan önce piyasaya çıktı ve insanlar hep mazda 6 nın popüler olan accordan tasarım çaldığını düşünüyorlar oysa bu yanlıştır çalan çırpan biri varsa oda honda dır yani accord mazda 6 nın çizgilerini çalmıştır çalmışsa..
bu konuda eminmisiniz?iddali değilim acank ben accord u daha once cikti die hatırlıorum.
eet öyle.. mazda6 accord tan önce piyasaya cıktı.. kopya çeken taraf honda yani.. hatta 2 modelinde piyasaya cıktığı yıl olan 2003 yılında honda japonya da yılın otomobili ödülünü accord a kazandırabilmek için satış fiyatlarını mazda6 ya göre baya düsük tutmus bu yolla almıstı japonya 2003 yılın otomobili ödülünü..
Mazda kasa değiştirmeyi abartmadı mı acaba?
quote:
quote:
quote:
ama bu tamamen mazdayı getiren firmanın suçu yoksa neden bu kadar pahallı olsun şimdilerde mazda kendi işini kendi görecekmiş mermerler le anlaşma yok artık bu durumda artık mazda yaygın servis ağı olacak ve ucuzluyacak( yedek parça ) ama 2. elinde fazla değer kaybetmiycek o yüzden çok vakit geçirmeden bi 3 veya 6 kapmak lazım
quote:
Orjinalden alıntı: heLLWeapon
mazda kasaları genellikle 5 ya da 6 sedede bir değistiriyor.. bu 5-6 senenin ortasına denk gelecek şekilde 1kerede makyajlıyor genelde modellerini.. genelde bu böle zaten tüm firmalar neredeyse bu işi böyle yapıyolar.. hatta 5 yılı bulmadan bile modellerinde kasa değişikliği yapan biçok firma var.. bi peugeot 9-10 sene süründürüyor modellerini
quote:
Orjinalden alıntı: murdoc111
quote:
mazda kasaları genellikle 5 ya da 6 sedede bir değistiriyor.. bu 5-6 senenin ortasına denk gelecek şekilde 1kerede makyajlıyor genelde modellerini.. genelde bu böle zaten tüm firmalar neredeyse bu işi böyle yapıyolar.. hatta 5 yılı bulmadan bile modellerinde kasa değişikliği yapan biçok firma var.. bi peugeot 9-10 sene süründürüyor modellerini
Firma politikaları.
mazda 6 tasarımı süper tabii eskisiniki. yenisi biraz garip
Kasa süper olabilir ama tutmadıktan sonta neye yarar
Tutmayla ne alakası var,dünya çapında bakarsan sınıfının en çok tercih edilenleri arasında.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: tahas
Tutmayla ne alakası var,dünya çapında bakarsan sınıfının en çok tercih edilenleri arasında.
quote:
Arkadaşım beni dünya çapı ilgilendirmez ben alacağım arabanın piyasası var mı yok mu tutuldu mu tutulmadı mı ona bakarım kimse parayı kolay kazanmıyor.
Sende kendi çapında haklısın.Herkesin alırken beklentisi farklı tabi
quote:
quote:
quote:
Arkadaşım beni dünya çapı ilgilendirmez ben alacağım arabanın piyasası var mı yok mu tutuldu mu tutulmadı mı ona bakarım kimse parayı kolay kazanmıyor.
dizel motor seçeneği sunmadığı sürece mazda, istediği kadar yenilesin kendini..
artık kimse benzinli araç alıp da aynı yola 2 katı yakıtparası vermek istemiyor.
mazda distributorlüğünü bildiğim kadarıyla koç grubuna devretti, önümüzdeki yıl itibariyle bir atak yapabilir ama mevcut model ve motorlarla pek şansı olmaz, 2 serisini, dizel motorları falan getirmesi ve piyasada yer edene kadar iyi bi satış ve servis politikası lazım
koç grubu oldu coşacak diye bir durum yok, sonu alfa gibide olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: jeandan Type-R
Resim konusunda yardımcı olayım
hani resim ????
quote:
gyrmann arkadaşımızdan tam alıntı yapacağım sırada senin yorumun gözüme çarptı.
çok doğru söylemişsin tebrik ediyorum
şu an trend olan ön far ve arka far olayı mazda 6 ile başlamıştır...
hatırladığım kadarı ile mazda 6 sene 2001 de türkiyeye Ankara/armada otomobil fuarına gelmişti.
o sıralar ortada ne honda accord vardı nede başka birşey vardı
konuya gelecek olursak ben bu mazda 6 yı sevmedim zaten emin olun bunu mazda 6 diye piyasaya çıkartmazlarbundan çok daha iyi bir görünüme sahip olacaktır
quote:
quote:
quote:
mazda bu şekilde giderse hiç bir zaman tutulmayacaktır fakat birçok markadan sağlamdır az kullanıldığı için bunu herkez bilmez eğer alacak olursan memnun kalırsın adımıda koyarım