Orijinalden alıntı: alpernbugra Eğer elektrik tüketiminizi daha çok geceye yansıtabilirseniz 3 tarifeli sayaç daha uygundur. Günün belirli saatlerinde daha ucuz belirli saatlerinde pahalı elektrik kullanırsınız. Elektronik sayaçlar ile ilgili duyduğunuz tamamen efsanedir, çevreden falan etkilenmez. Isıtma sistemlerinde sistem belirli sürelerde kapatılırsa ısı yüküne belirli oranda zam yapılır yani uzun süreli klimayı kapatırsanız tekrar ısınmak için daha çok harcarsınız. Bu değerleri akşam unutmazsam forumda paylaşacağım. Isı transfer hızı akışkanın akış hızıyla orantılı olduğundan daha hızlı üfletirseniz daha kısa sürede ısınırsınız ancak yüksek hava akışı konforu bozar. Sigorta kutusundan gelen tınn sesi sigorta arızasıdır veya gevşek bağlantıdır, sigorta ucuz bir malzemedir eğer kaliteli değilse hepsini değiştirin. Kaliteli sigorta varsa sadece önce sigorta giriş ve çıkış bağlantılarının sıkı olduğundan emin olun, gevşeklik yoksa sigortayı değiştiriniz. Bu işlemleri yaparken ana sigortadan elektriğin kesildiğinden emin olunuz.
Genelde 22:00 den sonra full çalıştırmaya çalışıyorum herbişeyi; saat 19:00-20:00 civarı eve geldiğimiz için direk en pahalı saatlerin kucağına düşüyorum :D Bende ön ısıtmada daha fazla çekeceğini düşünerek klimamı zaman ayarlı yapıp 17:00 de açtım geçen sene ve faydasını baya gördüm.ortam soğuk olduğu için ve klima ortamın havasını ısıttığı için ilk saatlerde üşüme hissine karşılık UFO ile 1-2 saati geçiştirdim 22:00 den sonra sabah 07-08 e kadar çalıştı klimam ve en çok 350-400 TL civarı fatura ödedim sanırım.O da,uzun zamandır böyle soğuk görmediğim ocak-şubat civarıydı.yoksa 280-320 TL arası gezindik.bu arada 22:00 den sonra UFO kapanıp yatak odamızdaki BEHA sabaha kadar açık vaziyette idi.Çok üşüdüğümü hatırlamıyorum.Sigortalarım siemens olması lazım yada en kötü vi-ko olabilir.Saatin olduğu yerde ana sigortam yok,direk evin içindeki panoda en başta 40 amp diye hatırladığım ana sigorta var ve baya kalın 2-3 uç bir birine sarılı vaziyette -/+ uçlara bağlı diye gördüm.Elektirkçi uçları sıkarken tornavidayı eğdi ona rağmen ses geliyor sigortanın yanına yaklaşınca..Sıkıntı olsa elektrikçim o şekilde yapmaz diye düşünüyorum ;) Tesisatımı vs komple onlar yenilemişti.Akşam gidince unutmazsam bakayım sigorta amperlerine
Yazmayı unutmuşum; hız kademesinde elektrik tüketimini sormuştum,tüm eve hitab ettiği için klimamız arka odalara ulaşması için en hızlının bir alt kademesinde çalıştırıyorum.Haliyle dediğiniz gibi hava akımı oluşturup uyurken bizi çarpabiliyor.Düşük kademede arka odaya gelene kadar hava soğuyor bunu çözme yolu?
Hava akımını kesmenin tek yolu yönünü değiştirmek yada imkanınız varsa yatağın yerini değiştireceksiniz. Yoksa her türlü hava akımı rahatsız eder. Ufoyu çevirdiğiniz yön çok önemli eğer duvara bakarsa duvarı ısıtır bütün ısı olduğu gibi dışarı gider. Sigortaya bakın ötüyorsa değiştirirsiniz. Elektriğin ucuz olduğu saatlerde klimaya yüklenirsiniz. Siz elektrikli radyatörü düşündünüz mü?
quote:
Orijinalden alıntı: RS182 Son olarakta bu akıllı saatler için kafa karıştırıcı şeyler duydum; çevre saatlerden-akımlardan etkilenip kendisi kullanıyor gibi saatinize yansıtıyormuş onun için eski mekanikler daha ekonomik deniliyor,doğruluğu hakkında fikriniz var mı?
Akıllı saat olabilir ama Elektrik tedarikcisine dilekçeniz varmı?
RS182
kullanıcısına yanıt
elektroterm.com adresindeki dolandırıcıdır.dikkat edin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme