Şimdi Ara

Mazotlu Kat Kaloriferi -> Elektrikli Kat Kaloriferi gecisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
46.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klima koridora bakıyor derken yanlış anlamışım, montaj yapan adamı haybeye yedik

Salondaki o klima kalmalı, kapı kapalı durduğunda ve kanatçıklar ortaya yönlendiğinde salon mükemmel olarak ısıtılıp soğutulur.
    Tabii salonun (özellikle) hava üflenen bölümünün mutlaka halı ile kaplı olup izole olmasında büyük yarar var.

Siz aynı kroki ile bizim başlığa yazın, ve hangi odaları ısıtma niyetinde olduğunuzu belirtin.

Anladığıma göre evin tüm cepheleri açık, yani dıştan her yere montaj yapılabilir.
    Bu arada izolasyon, kapı-pencere kalitesi, üstte-allta oturuluyor mu, boş mu, evin yönünü (kuzey-güney) de yazarsanız size en iyi şekilde yardımcı olabiliriz.

Burasını da daha fazla kirletmemiş oluruz.

• Elektrikli kat kaloriferi:
    Elektrikli Kombi:
    Uzun bir aradan sonra bazı vatandaşlarımızın hala Elektrikli Kombi yi düşündüğünü görüp bir mesaj atayım dedim.

Elektrikli kat kaloriferi tecrübeme göre sadece çok başarılı yalıtıma sahip bir konutta işe yarayabilir ve pratiktir. Bu konut ancak en fazla kışın -8 leri gördüğü ve bu eksi dereclerin en fazla bir ay olduğu bir coğrafyada işe yarayabilir. Tekrarlıyorum. Bu konut camların çift olduğu, duvarların başarılı bir mantolamaya sahip olduğu bahsettiğim coğrafyada 24 saat hiç kapatılmadan çalışırsa evi ısıtabilir. Bahsedilen dış ortam sıcaklığında 24 saat x 3-5 kw tan (en iyimser tahminle) günde en az 100 kw harcar. Bugün (Şubat 2012 ) fiyatlarıyla tüm KDV ve diğer devlet kazıklaması eklemelerle saatte 30 kurustan günde 30 TL (YTL) harcar. Satıcıların sistemi ısıttıktan sonra saatte 2 kw a düşer tahminlerine aldanmayın. 30x30 ayda 900 tl gelirse harikadır. Sisteminiz ve eviniz çok iyi durumdadır. Bahsedilen sistem toplam 9 adet radyatör (4x50cm lik, 5x100 cm lik panel 22k radyatör) için denenmiştir. Eğer başka hiçbir alternatifiniz yoksa ve geliriniz iyi ise çok rahat bir ısınma şeklidir. Internette günlük 50 - 60 kw harcadığını iddia eden bireylerin İspanya güneyinde Fransa Güneyinde yada Türkiyede İzmir kıyıları ANtalya vb gibi yerlerde yaşadığını tahmin etmekteyim :)
    Bu sistemden daha başka bir olasılığı olmayan vatandaşların bu sistemi nasıl daha az tüketir hale getireceklerini öğrenmeleri için benim daha önce yazdıklarıma bakmalarını öneririm.

Not: Bu arada birçok bireyin elektrik tüketimi ve TL karşılığını tam yapamadıklarını gördüm. Bunun nedeni devletin vatandaşını özel sektörün etik insafına (!) bırakmış olması ve gizli birçok kalemde vatandaştan haksız yere para alınmasıdır. Örn. kaçak tüketim bedeli
    Tüm vatandaşlarımızı buna karşı açılan davaları emsal göstererek başvuruda bulunması ve haksız yere toplanılan bu bedelleri geri istemeleri doğru olur kanımca.

İmza
    Yaklaşık 4 ay bu sistemi kullanan ve sonra kullanamayan bir vatandaş :)

• arkadş herkes ii güzel anlatmışta kimse ne kadr ödediğini yazmamış.bende elktrikli kalorifer kurmayı düşünyrum.evim tekirdağda köyde dış cephe mevcut doğal gaz yok 140 metere kare kimsi ii diyo kimisi sakın yapma diyo gücel elektrik faturası ödeyen yok mu öğrenelim şu işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakin35

Elektrikli kat kaloriferi:
    Elektrikli Kombi:
    Uzun bir aradan sonra bazı vatandaşlarımızın hala Elektrikli Kombi yi düşündüğünü görüp bir mesaj atayım dedim.

Elektrikli kat kaloriferi tecrübeme göre sadece çok başarılı yalıtıma sahip bir konutta işe yarayabilir ve pratiktir. Bu konut ancak en fazla kışın -8 leri gördüğü ve bu eksi dereclerin en fazla bir ay olduğu bir coğrafyada işe yarayabilir. Tekrarlıyorum. Bu konut camların çift olduğu, duvarların başarılı bir mantolamaya sahip olduğu bahsettiğim coğrafyada 24 saat hiç kapatılmadan çalışırsa evi ısıtabilir. Bahsedilen dış ortam sıcaklığında 24 saat x 3-5 kw tan (en iyimser tahminle) günde en az 100 kw harcar. Bugün (Şubat 2012 ) fiyatlarıyla tüm KDV ve diğer devlet kazıklaması eklemelerle saatte 30 kurustan günde 30 TL (YTL) harcar. Satıcıların sistemi ısıttıktan sonra saatte 2 kw a düşer tahminlerine aldanmayın. 30x30 ayda 900 tl gelirse harikadır. Sisteminiz ve eviniz çok iyi durumdadır. Bahsedilen sistem toplam 9 adet radyatör (4x50cm lik, 5x100 cm lik panel 22k radyatör) için denenmiştir. Eğer başka hiçbir alternatifiniz yoksa ve geliriniz iyi ise çok rahat bir ısınma şeklidir. Internette günlük 50 - 60 kw harcadığını iddia eden bireylerin İspanya güneyinde Fransa Güneyinde yada Türkiyede İzmir kıyıları ANtalya vb gibi yerlerde yaşadığını tahmin etmekteyim :)
    Bu sistemden daha başka bir olasılığı olmayan vatandaşların bu sistemi nasıl daha az tüketir hale getireceklerini öğrenmeleri için benim daha önce yazdıklarıma bakmalarını öneririm.

Not: Bu arada birçok bireyin elektrik tüketimi ve TL karşılığını tam yapamadıklarını gördüm. Bunun nedeni devletin vatandaşını özel sektörün etik insafına (!) bırakmış olması ve gizli birçok kalemde vatandaştan haksız yere para alınmasıdır. Örn. kaçak tüketim bedeli
    Tüm vatandaşlarımızı buna karşı açılan davaları emsal göstererek başvuruda bulunması ve haksız yere toplanılan bu bedelleri geri istemeleri doğru olur kanımca.

İmza
    Yaklaşık 4 ay bu sistemi kullanan ve sonra kullanamayan bir vatandaş :)

Arkadaş tam doğru bir yorum yapmış,1000 TL den aşağı fatura gelirse öpünde başınıza koyun..

Mazotlu Kat Kaloriferi -> Elektrikli Kat Kaloriferi gecisi

Bu tablo bizzat tarafımdan hazırlandı. 1 saatte ortalama 100-120 m2 bir evin ihtiyacı olan ısıtma ihtiyacı 10 000 kcal olarak varsıyalarak, günlük 12 saatlik kullanım,toplamda 30 günlük yaklaşık tüketim bedelleri belirtilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 2 Ekim 2012; 0:25:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: y.sevindikli

arkadş herkes ii güzel anlatmışta kimse ne kadr ödediğini yazmamış.bende elktrikli kalorifer kurmayı düşünyrum.evim tekirdağda köyde dış cephe mevcut doğal gaz yok 140 metere kare kimsi ii diyo kimisi sakın yapma diyo gücel elektrik faturası ödeyen yok mu öğrenelim şu işi.

Elektrikle ısınmanın maliyeti çok yüksek olur. Eğer akdeniz ve ege ikliminin hakim olduğu yerleşim bölgelerinde yaşıyorsanız klima kullanabilirsiniz. Evinizde büyük ihtimalle monofaze (bir fazlı) elektrik vardır trifaze(üç fazlı) olsa bile elektrikli kat kaloriferini bağlayamazsınız, evinizin tesisatı kaldırmaz. Elektrik Mühendisine yeniden proje çizdirip trifaze elektriğe abone olmanız gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RS182

quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

Birader, evde 4 odada kurulu 3 adet A sınıfı düz tip, bir de inverter var. Sadece hol ve tuvalet/banyolar ısınmıyor.
    Aylık klima elektrik tüketimi 150-170 lira civarında, bu havalarda.
    Bahsettiğim yer de Yenifoça'nın her daim vır vır rüzgar esen bir yerindeki triplex bir ev. Anlayın artık...

Klima kullanımında ilk dikkat edilecek şey, bir birimi bir klima ile ısıtmak/soğutmak.
    Büyük bir odaya çok büyük bir klima alayım, kapıları açıp tüm evi ısıtayım şekli düşünülürse rantabl olmaz.

Yatak odanıza ve çocuğun yatacağı yere küçük birer inverter alırsanız hiç sorun yaşamazsınız, ne hava çarpması ne de başka birşey.
    İçerisi de aynı kaloriferli gibi sabit sıcaklıkta olur.
    Kullanım tarzı için servisler bilgilendirmiyorsa biz burada bu işi bedava yapıyoruz.

Klimalar dışardan hava almaz, sadece içerdeki havayı ısıtır; birkaç özel tip hariç.

Birader çok güzel açıklamışsınız da,o zaman o dışarıya konulan kocaman ünite ne işe yarıyor? Yada satışta - 15 -30 dereceye kadar çalışır-ısıtır ile ne demek istiyorlar? 150-170 TL çok komik bir rakam benim için..Peki çalıştırma prensibiniz ne? 24 saat auto da mı duruyor yoksa gündüz kapalı akşam çalışır durumda mı? kaç dereceye ayarlı?

Bina dışında gördüğünüz kısım dış ünitedir. Evlerde kullandığımız küçük kapasiteli klimalar dışardan temiz hava almaz. Ancak alışveriş merkezlerinde, büyük işletmelerde gördüğünüz merkezi sistem klimalar, oto klimaları dışardan temiz hava da alır. Bazen tamamı temiz havadır bazen belirli bir oranda iç mekandan alınan havayla karıştırılır.
    Normalde ısı geçişi sıcaktan soğuğa doğru olur. Klimadaki kompresörlü sistem bunun tersini gerçekleştir. Yazın klimayı soğutma konumunda çalıştırdığınızda içerdeki ısı dışarı atılır eviniz soğurken dışarısı ısınır. Kışın klimayı açtığınızda dışarısı dahada soğurken iç ortam ısınmış olur. Çalışma prensibi basitçe bu şekildedir.

• cvp için teşekkürler mbirol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

çok güzel açıklamışsınız da,o zaman o dışarıya konulan kocaman ünite ne işe yarıyor? Yada satışta - 15 -30 dereceye kadar çalışır-ısıtır ile ne demek istiyorlar? 150-170 TL çok komik bir rakam benim için..Peki çalıştırma prensibiniz ne? 24 saat auto da mı duruyor yoksa gündüz kapalı akşam çalışır durumda mı? kaç dereceye ayarlı?

Bina dışında gördüğünüz kısım dış ünitedir. Evlerde kullandığımız küçük kapasiteli klimalar dışardan temiz hava almaz. Ancak alışveriş merkezlerinde, büyük işletmelerde gördüğünüz merkezi sistem klimalar, oto klimaları dışardan temiz hava da alır. Bazen tamamı temiz havadır bazen belirli bir oranda iç mekandan alınan havayla karıştırılır.
    Normalde ısı geçişi sıcaktan soğuğa doğru olur. Klimadaki kompresörlü sistem bunun tersini gerçekleştir. Yazın klimayı soğutma konumunda çalıştırdığınızda içerdeki ısı dışarı atılır eviniz soğurken dışarısı ısınır. Kışın klimayı açtığınızda dışarısı dahada soğurken iç ortam ısınmış olur. Çalışma prensibi basitçe bu şekildedir.

Sn alpernbugra,

Benim asıl öğrenmek istediğim; Tüm görevi iç ünite yaparken dış ünitenin ne işe yaradığıydı.Arada bağlantı olarak sadece 1cm çapında bir bakır (yada her neyse..) boru.Evin içindeki havayı ısıtması yada soğutması tabiki de daha mantıklı,yoksa dışarısı -20 habire ısıtmaya çalış dur Anlatımınızdan anladığım; kışın,içerideki soğuk havayı komprose edip dışarı atıyor ve içeriyi ısıtıyor,yazında tam tersi işlemi gerçekleştiriyor.Ama bu işi nasıl yaptığıydı? Neyse klima işini Sn kocausta ile diğer başlıkta çözdük.Kendisi yapılması gerekeni iletti bana sağolsun

Şimdi; kış geldi ve bebeğimiz için,ben başladım gene nasıl ısınırız derdine..Çıkma az kullanılmış elektrikli kombi bakayım dedim; sadece kombi 1000 TL den başlıyor.Tesisat işçilik vs 1500 TL desek,trifaz için ayrı hat vs 1000 TL civarıda o tutuyormuş gene geldik 3500 TL'lere..Ki okuduğum çoğu yerde elektrikli kombi ile 700-800 TL den aşağı ısınamayacağım yazıyor.Evim yazlık olarak düşünülmüş ve koca koca cam ile balkon çıkış kanadıyla oldukça savunmasız halde soğuğa karşı,çift cam bir işe yaramıyor.Yukarıda kabaca krokisi var.Yaklaşık 50-55 m2 ve bir dostumda elektroterm mi yada ona benzer 24 kw lık bir kombi var.2. el uygun verebilirim dedi.araştırdığım kadarıyla da 10-12 kw lık bir kombi benim işimi görüyor ve trifaz'a da ihtiyaç kalmayabiliyor bazı modellerde..Peki ben bu 24 kw alsam daha az elektrik harcamazmıyım; Başta petekler-ev ısnıncaya kadar mutlaka bir elektirk harcayacak ama istenen ısıya gelip, devir daim yapacağından atıyorum 24 saatin belkide aralıklarla 1-2 saati çalışacak.Yanlışmıyın? 24 kw da 200-250 m2 evler için kullanılıyor.Ben bunun 5te 1 ni kullanacağım daha iyi olmaz mı benim için? Klimada tüm evi ısıtırız diye 24 binlik klima aldık cop değeri yüksek olduğu ve arka odalara tam ulaşamadığından ekstra çalışıp bana maliyet arttırıyor ve Sn koca ustanı tavsiyesi arka odalara ve salona 9-12bin btü alıp taksaydım çok daha fazla verim alıp daha az elektrik ödeyebileceğim yönündeydi ;) O zamanki imkanla 24 binliği zar zor almıştık 2 katı vermeyi gözüm yememişti açıkcası..

Bu şartlarda 24 kw alıp 50m2 evime 24 saat uyguladığımda 200-250 Tl'lik faturaya razıyım desem,sonuç alma ihtimalim sizce nedir? yada trifaz olayı kaynaklı sıfır 10-122 kw lık bir kombi ile gene aynı sonucu alabilirmiyim? Tavsiyeleriniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RS182 -- 3 Ekim 2012; 15:23:30 >

• quote:

quote:

çok güzel açıklamışsınız da,o zaman o dışarıya konulan kocaman ünite ne işe yarıyor? Yada satışta - 15 -30 dereceye kadar çalışır-ısıtır ile ne demek istiyorlar? 150-170 TL çok komik bir rakam benim için..Peki çalıştırma prensibiniz ne? 24 saat auto da mı duruyor yoksa gündüz kapalı akşam çalışır durumda mı? kaç dereceye ayarlı?

Sn alpernbugra,

Benim asıl öğrenmek istediğim; Tüm görevi iç ünite yaparken dış ünitenin ne işe yaradığıydı.Arada bağlantı olarak sadece 1cm çapında bir bakır (yada her neyse..) boru.Evin içindeki havayı ısıtması yada soğutması tabiki de daha mantıklı,yoksa dışarısı -20 habire ısıtmaya çalış dur Anlatımınızdan anladığım; kışın,içerideki soğuk havayı komprose edip dışarı atıyor ve içeriyi ısıtıyor,yazında tam tersi işlemi gerçekleştiriyor.Ama bu işi nasıl yaptığıydı? Neyse klima işini Sn kocausta ile diğer başlıkta çözdük.Kendisi yapılması gerekeni iletti bana sağolsun

Şimdi; kış geldi ve bebeğimiz için,ben başladım gene nasıl ısınırız derdine..Çıkma az kullanılmış elektrikli kombi bakayım dedim; sadece kombi 1000 TL den başlıyor.Tesisat işçilik vs 1500 TL desek,trifaz için ayrı hat vs 1000 TL civarıda o tutuyormuş gene geldik 3500 TL'lere..Ki okuduğum çoğu yerde elektrikli kombi ile 700-800 TL den aşağı ısınamayacağım yazıyor.Evim yazlık olarak düşünülmüş ve koca koca cam ile balkon çıkış kanadıyla oldukça savunmasız halde soğuğa karşı,çift cam bir işe yaramıyor.Yukarıda kabaca krokisi var.Yaklaşık 50-55 m2 ve bir dostumda elektroterm mi yada ona benzer 24 kw lık bir kombi var.2. el uygun verebilirim dedi.araştırdığım kadarıyla da 10-12 kw lık bir kombi benim işimi görüyor ve trifaz'a da ihtiyaç kalmayabiliyor bazı modellerde..Peki ben bu 24 kw alsam daha az elektrik harcamazmıyım; Başta petekler-ev ısnıncaya kadar mutlaka bir elektirk harcayacak ama istenen ısıya gelip, devir daim yapacağından atıyorum 24 saatin belkide aralıklarla 1-2 saati çalışacak.Yanlışmıyın? 24 kw da 200-250 m2 evler için kullanılıyor.Ben bunun 5te 1 ni kullanacağım daha iyi olmaz mı benim için? Klimada tüm evi ısıtırız diye 24 binlik klima aldık cop değeri yüksek olduğu ve arka odalara tam ulaşamadığından ekstra çalışıp bana maliyet arttırıyor ve Sn koca ustanı tavsiyesi arka odalara ve salona 9-12bin btü alıp taksaydım çok daha fazla verim alıp daha az elektrik ödeyebileceğim yönündeydi ;) O zamanki imkanla 24 binliği zar zor almıştık 2 katı vermeyi gözüm yememişti açıkcası..

Bu şartlarda 24 kw alıp 50m2 evime 24 saat uyguladığımda 200-250 Tl'lik faturaya razıyım desem,sonuç alma ihtimalim sizce nedir? yada trifaz olayı kaynaklı sıfır 10-122 kw lık bir kombi ile gene aynı sonucu alabilirmiyim? Tavsiyeleriniz?

Arkadaşım sorunuza net cevap arıyorsanız yukarıda verdiğim tabloyu inceleyin.12 kw ısı enerjisi 10000 kcal ye esittir aşağı yukarı,bizim verimiz 12 saatlık 10 000 kcal için.Elektrik tüketimi dediğimiz elektrikli resistans veya elekt. kombi içindir.

Ayrıca 12 kw elektrik monofazeden alınamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol
    Arkadaşım sorunuza net cevap arıyorsanız yukarıda verdiğim tabloyu inceleyin.12 kw ısı enerjisi 10000 kcal ye esittir aşağı yukarı,bizim verimiz 12 saatlık 10 000 kcal için.Elektrik tüketimi dediğimiz elektrikli resistans veya elekt. kombi içindir.
    Ayrıca 12 kw elektrik monofazeden alınamaz.

Sn mbirol

İncelemediğim tablo kalmadı,tşk ederim ilginize ancak aşağıdaki linke bakarsanız Maktek marka Omega serisi sanırım; 10-12 kw ler monofazlı diye geçiyor.aynı şekilde Emsaş 9 kw monofaz,FErroli 7,5 kw monofaz,Galaxi 10-12 kw monofaz.. yani siteyi incelerseniz 10-12 kw'lar genelde monofaz yazılmış,ben onların yalancısıyım Tamam yeteri kadar bilgim yok ama kafamdan da uydurmuyorum Gene sorduğum soruya cevap alamamışım,siz belki işi bildiğinizden kafanızdan olayı çözüp açıklamışsınız ama 12 kw yeterli olan alana 24 kw almam ne kadar mantıklı? + ve - leri neler gibi bir soru sordum ben üst mesajda..konuyu sizin anladığınız değilde hiç bilmeyenin anlayacağı şekilde açıklayabilirseniz sevinirim.Hem herkes faydalanmış olur

http://www.elektriklikombi.com/

• Arkadaşım resistans olan bir sistemi istersen 50 kw olsun monofaze çalıştırırsında,ama o gücü nereden sağlayacaksın. 10 kw diyelim ki yeterli ve siz 10 kw lık monofaze ürünü taktınız. A(amper )= Watt/Volt formulüne göre A= 10 000 / 220 A= 45 amper çıkar sonuç. Hadi bakalım 45 amperi nereden sağlayacaksınız.Kullandığımız monofaze saçlar max 30 amper dir.Ani su ısıtıcılı şohbenler max. 7 kw lıktır ve kısa süreli kullanılmasına rağmen ,max .da kullanırken evde başka hiçbir elektrikli ürünü (çamaşır,bulaşık,ütü vs.)kullanamazsınız. Yarım saatten fazlada max. da kullanırsanız tesisat falanda yanar.Bu ürünü kullananlar elektrik sayacındaki sigortayı 32 Amp. çıkartırlarki ,aslında sakıncalıdır.İşi kurtaran kısa süreli kullanım.

Şimdi siz kombiyi yarımşar saat ara ile kapatacakmısınız. Bakın verdiğiniz sitede 10 kw lık için 6,5 mt petek yazıyor.6,5 mt petek mt.si 1500 wattan 9750 watt ısıtma kapasitesine sahip 60/70 derece su sıcaklığında.yani kombiniz 70 derecede çalışırsa yeterli gelecektir.Buda tam kapasite demek.Yani kombi kullanırken evde lamba bile yakmayacagınız anlamına gelir.Gerisi size kalmış.

Bu arada 24 kw lık kombiyi ufak bir tadilatla 10 kw tüketime düşürülebilir.Siz bizim hesabımıza göre ne kadar daha az kullanırım desenizde 1300 TL yerini Min . ödeseniz 1000 TL ödersiniz.

Bir açıklamada daha yapayım.Sizin verdiğiniz sitede mazota göre %60 ekonomik diyor.Bizim karşılaştırmamız reklam vs. mantığında değil. Tamamen yakıt fiyatları,verimi ve eşit miktarda ısıl güç alımıdır.Gerisi hikaye.

• quote:

Arkadaşım resistans olan bir sistemi istersen 50 kw olsun monofaze çalıştırırsında,ama o gücü nereden sağlayacaksın. 10 kw diyelim ki yeterli ve siz 10 kw lık monofaze ürünü taktınız. A(amper )= Watt/Volt formulüne göre A= 10 000 / 220 A= 45 amper çıkar sonuç. Hadi bakalım 45 amperi nereden sağlayacaksınız.Kullandığımız monofaze saçlar max 30 amper dir.Ani su ısıtıcılı şohbenler max. 7 kw lıktır ve kısa süreli kullanılmasına rağmen ,max .da kullanırken evde başka hiçbir elektrikli ürünü (çamaşır,bulaşık,ütü vs.)kullanamazsınız. Yarım saatten fazlada max. da kullanırsanız tesisat falanda yanar.Bu ürünü kullananlar elektrik sayacındaki sigortayı 32 Amp. çıkartırlarki ,aslında sakıncalıdır.İşi kurtaran kısa süreli kullanım.

Şimdi siz kombiyi yarımşar saat ara ile kapatacakmısınız. Bakın verdiğiniz sitede 10 kw lık için 6,5 mt petek yazıyor.6,5 mt petek mt.si 1500 wattan 9750 watt ısıtma kapasitesine sahip 60/70 derece su sıcaklığında.yani kombiniz 70 derecede çalışırsa yeterli gelecektir.Buda tam kapasite demek.Yani kombi kullanırken evde lamba bile yakmayacagınız anlamına gelir.Gerisi size kalmış.

Bu arada 24 kw lık kombiyi ufak bir tadilatla 10 kw tüketime düşürülebilir.Siz bizim hesabımıza göre ne kadar daha az kullanırım desenizde 1300 TL yerini Min . ödeseniz 1000 TL ödersiniz.

Bir açıklamada daha yapayım.Sizin verdiğiniz sitede mazota göre %60 ekonomik diyor.Bizim karşılaştırmamız reklam vs. mantığında değil. Tamamen yakıt fiyatları,verimi ve eşit miktarda ısıl güç alımıdır.Gerisi hikaye.

Sn mbirol,

Yukarıda çok daha basit ve güzel bir biçimde açıklamışsınız.Teşekkür ederim.İşin teknik detayını bilmeyince kabaca düşünüp karar vermeye çalışıyoruz.Yukarıdaki mesajınız bir çok arkadaşımız için hesap yapma imkanı sağlayacak.Siz ileriye dönük,tüketiciyi koruma amaçlı monofaz kullanılmaz demişsiniz ama yukarıdaki mesajı yazmasaydınız ben dahil bu işi anlamayan arkadaşlar siteye bakıp; aaa monofazla çalışıyormuş diyip belkide alacakdık Sonuç itibariyle tesisatı değişmekten kaçarken evi yakma durumu söz konusu olacaktı.Tekrar teşekkür ederim açıklama için

Dün bir müşterim geldi,şurdan burdan konuşurken konu ısınmaya geldi.Yeni elektrikli kalorifer aldım onu evime taktıracağım dedi.Kombi mi dedim hayır dedi,o zaman BEHA aldınız dedim,gülerek evet dedi.Bende gülerek yandınız dedim ve başımdan geçenleri anlattım; 3 sene önce 7 petek ile tüm evi 24 saat açık ısıtmaya kalktım ilk ay 700-800 TL fatura ödedim sonra süs olarak duvarımda kaldılar dedim.Yazlıksa ve yalıtım kötüyse tekrar düşünün klima alın dedim.O sıra BEHA'dan aradılar sipariş teyidi için,konuştuklarımızı aktardı ve karşıdaki yetkili merak etmeyin der gibi birşeyler söyledi ki ok gönderin dedi.Bugün almış BEHA'ları eve geçerken gösterdi Umarım iyi sonuç alır,gerçi 300-400TL elektiriğe razıyım diyince zaten memnun olmama gibi bir şansı yok.Ben kabaca bir hesapla aylık 200-250 TL ödersiniz dedim,ooo çok iyi dedi.Ürün çok güzel ama evimin dört tarafı koca koca camlarla dolu olduğu için ben randıman alamadım.

Peki Sn mbirol; evimde 24 bin btü'lük inverter mitsubishi electric klimam var.Arka odama 1 adet daha 9 yada 12 bin btü'lük normal yada inverter klima aldığımda tesisatımın zorlanma durumu ne olur sizce?Yani mevcut monofaz tesisat bu 2 ürünü hatta çamaşır mak,kurutma,tv,buzdolabı,termosifon vs den en az biri çalıştığında taşıma şansı?Sanırım ana sigortam 40 amp di.Bir önceki daha düşüktü ve yanık kokusu duyunca tesisatı döşeyen elektirkçimi çağırıp değiştirmiştim.kablolarda sıkıntı yoktu sadece sigorta yanık olduğu için değişti.Bu; çekili kablo tesisatının yeterli olduğunu gösterir mi?

• Öncelikle Beha tecrübesi olan biri olarak,elektrikli kombiyi nasıl düşündüğünüzü anlayamadım.Beha,NOBO gibi ürünler Elektrikli kombiden kat kat daha üstündür.Sonuçta direk olarak ısıyı alıyorsunuz. Elk. kombi de ısı ,suyu ısıtıp suyun ısısını radyatörle eve vereceksiniz.Mutlaka kayıplar var.Bu arada arkadaşınıza da benden tavsiye devamlı olarak kullanacaksa o iş öyle 300-400 TL ile olmaz.Evin izalasyonu mükemmel olmalı.Beha,NOBO hep reklam olarak İsveç,Norveç te kullanıldığından bahseder.İşveç,Norveç çok soğuk bir ülkedir,ama gelgelelim evler aynenbir soğukhava deposu sınıfında izalasyonludur.Siz dış ortam şartı -15 ise ona göre izole ederseniz zaten ısıtma ile ilğili sorun yok ki. Bu gün soğuk hava sistemlerinde -20,-40 depolar var.Nasıl soğutuluyor,asıl olan soğutma işi değil ,istediğin güçte soğutma sistemi kur,izole olmadıktan sonra -20 yi göremezsin.Yani asıl olan İzalasyon.

Gelelim sizin işe siz arka odaya 12 lik yüksek verimli (COP 4 ve üzeri) bir klima alın,tabi biraz paraya ilk baştan kıyacaksın.24 saat kapatmadan kullanın,sadece derece ile oynayacaksınız.Mit.24 luk te çalışsın,ama çok yüklenmeyin.2 klima ile elektrikli kombi vs. göre en az%50 daha ucuza ısınırsınız.İleriye yönelik diğer 24 lük makinayıda uygun bir fiyata okutup 18 lik inv. dönün.daha rahat edersiniz.Burada ısınmanın tek kuralı devamlılıktır.

Zibro SP 7535 COP 4,38,çalışma şartları -15,+50,4 yıl garanti kendi katagorisinde en uygun fiyat.Arka odaya takın,seneye kalmaz Mit. 24 lüğüde atarsınız.

Evinizde 2 klimayı kullanırken,1 çamaşır veya bulaşık mak. gibi üründen birisinide kullanabilrsiniz.Sigortanızın 40 lık olması bence sıkıntılı bir durum.Bana göre 32 bile faz,max. gecikmeli 32 takın derim biryerler patlamadan tavsiyem....

• quote:

Öncelikle Beha tecrübesi olan biri olarak,elektrikli kombiyi nasıl düşündüğünüzü anlayamadım.Beha,NOBO gibi ürünler Elektrikli kombiden kat kat daha üstündür.Sonuçta direk olarak ısıyı alıyorsunuz. Elk. kombi de ısı ,suyu ısıtıp suyun ısısını radyatörle eve vereceksiniz.Mutlaka kayıplar var.Bu arada arkadaşınıza da benden tavsiye devamlı olarak kullanacaksa o iş öyle 300-400 TL ile olmaz.Evin izalasyonu mükemmel olmalı.Beha,NOBO hep reklam olarak İsveç,Norveç te kullanıldığından bahseder.İşveç,Norveç çok soğuk bir ülkedir,ama gelgelelim evler aynenbir soğukhava deposu sınıfında izalasyonludur.Siz dış ortam şartı -15 ise ona göre izole ederseniz zaten ısıtma ile ilğili sorun yok ki. Bu gün soğuk hava sistemlerinde -20,-40 depolar var.Nasıl soğutuluyor,asıl olan soğutma işi değil ,istediğin güçte soğutma sistemi kur,izole olmadıktan sonra -20 yi göremezsin.Yani asıl olan İzalasyon.

Gelelim sizin işe siz arka odaya 12 lik yüksek verimli (COP 4 ve üzeri) bir klima alın,tabi biraz paraya ilk baştan kıyacaksın.24 saat kapatmadan kullanın,sadece derece ile oynayacaksınız.Mit.24 luk te çalışsın,ama çok yüklenmeyin.2 klima ile elektrikli kombi vs. göre en az%50 daha ucuza ısınırsınız.İleriye yönelik diğer 24 lük makinayıda uygun bir fiyata okutup 18 lik inv. dönün.daha rahat edersiniz.Burada ısınmanın tek kuralı devamlılıktır.

Zibro SP 7535 COP 4,38,çalışma şartları -15,+50,4 yıl garanti kendi katagorisinde en uygun fiyat.Arka odaya takın,seneye kalmaz Mit. 24 lüğüde atarsınız.

Evinizde 2 klimayı kullanırken,1 çamaşır veya bulaşık mak. gibi üründen birisinide kullanabilrsiniz.Sigortanızın 40 lık olması bence sıkıntılı bir durum.Bana göre 32 bile faz,max. gecikmeli 32 takın derim biryerler patlamadan tavsiyem....

Sn mbirol,

BEHA'lar termostatlı olduğu için ve benim evde salonda en büyüğünde 2 adet cam altlarında olduğundan ve yeterli ısıtma sağlayamadığından sürekli açık kalmaktadır ki faturayı şişiren de salondaki BEHA'lardır.Bu yüzden acaba merkezi bir yerden suyu ısıtıp petekler aracılığıyla eve dağıtsam daha mı sıcak bir ortam olur diye düşündüğümden elektrikli kombi araştırmasına girdim.Mevcut 9-10-12 kw'lar hep 70-80m2 ye hitab ettiğinden benim 50m2 lik evimde çok daha iyi randıman alırım diye düşündüğümden formu meşgul ediyorum,bu konuda özürdilerim.Bir yandan da benim gibi düşünen arkadaşlarım da sayenizde bilgilenmiş oluyor buna da seviniyorum

Peki,klimaya geri dönersek;Mevcut klimanın daha az yakma standardı nedir? mesela 24 saat mi çalışmalı,çalışırken kaç derecede olmalı? yada zaman ayarlı yapıp eve gelmeden 1 saat öncesine ayarlayıp sabaha kadar mı full çalışmalı?(akıllı saat açısından..)ne önerirsiniz? Bu fan hızının tükettiği elektrikle bir bağlantısı var mı? yani en düşükle en hızlı arasında tüketim farkı var mı? Rahatıma düşkünlüğümden kışın kazakla oturmaktansa uzun kollu penye ile oturmak daha cazip geliyor bu yüzden en az 25-26 da çalışır klimam.Çok soğuklarda 27 çok nadir 28'i görür.klima açıkken sigorta kutumdan sürekli tınnn sesi gelir normal mi?değilse ne yapmalıyım?

Son olarakta bu akıllı saatler için kafa karıştırıcı şeyler duydum; çevre saatlerden-akımlardan etkilenip kendisi kullanıyor gibi saatinize yansıtıyormuş onun için eski mekanikler daha ekonomik deniliyor,doğruluğu hakkında fikriniz var mı?

Zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için tekrar tşk ederim.

• Birde bu tavsiye ettiğiniz zibro 3D klimanın enerji tüketimini yanlış görmüyorum değil mi? 14 bin btü'lük ve en fazla 1,3 kw ortalama 0,93 kw gibi yani 12 saat çalışsa günlük 12kw aylık 360 kw 360x0,25krş=90 TL elektrik faturası süpermiş 2 tane alsam ben 150 TL ile geçirebilirim kışı

Benim 24 btü lük mitsu inv satılık duyrulur Gerçi verilen tablolara bakarsak 12 kw'lik kombi monofazla çalışabiliyor

Not=bu 3D'nin anlamı ne,üç boyutlu değildir herhalde..Çin malıymış bide

Mazotlu Kat Kaloriferi -> Elektrikli Kat Kaloriferi gecisi

• Okuduğunuz veriler aynen doğrudur.1,3 k lık elektrik enerjisi ile 5,2 kw ısı enerjisi üretirsiniz.10 kw lık elekt. kombi max. 10 kw ısı enerjisi elde edebilir iken, 10 kw lık ısı enerjisi için 7535 sadece 2,5 kw elektrik enerjisi harcar.

Sizin Mit. ne malı.Japonmu
  • quote:

quote:

Sn alpernbugra,

Eğer amacınız elektrikle ısınmak ise klimada almak istemiyorsanız yağlı radyatör alın. Elektrikli kombide yaşayacağınız olumsuzlukları bertaraf etmiş olursunuz.(ısı kayıpları, işletme masrafı, ilk yatırım masrafı vs)
    Prizlere giden elektrik hatları 2,5 mm^2 kesitte kablo ve 16 Amperlik sigortadan olmalıdır. Aksi bir durum varsa değiştiriniz, mevcut durum böyle ise elektrikli radyatörü kullanabilirsiniz. Daha büyük elektrikli kazan alıp daha küçük kapasitede çalıştırmak mantıklı değildir.
    Trifaze için tekrar abonelik gerekir, ayrıca yüksek güçlü cihaz çalıştıracağınızdan yeni proje gerekir. Bu da başka sıkıntıları beraberinde getirecektir.

• quote:

Evet japonyaya yakın bir yerdi diye hatırlıyorum ama çin değil sadece kumandanın pilleri çin Çin herşeye el atmış durumda,neyi ellesek çin yazıyor..Otomatik tepki gösteriyoruz,Malesya,kore vs yazsa kötü bile olsa daha sıcak bakıyoruz.Tepkim o yüzden

Aşağıdaki sorularımı tekrarlayayım;

Peki,klimaya geri dönersek;Mevcut klimanın daha az yakma standardı nedir? mesela 24 saat mi çalışmalı,çalışırken kaç derecede olmalı? yada zaman ayarlı yapıp eve gelmeden 1 saat öncesine ayarlayıp sabaha kadar mı full çalışmalı?(akıllı saat açısından..)ne önerirsiniz? Bu fan hızının tükettiği elektrikle bir bağlantısı var mı? yani en düşükle en hızlı arasında tüketim farkı var mı? Rahatıma düşkünlüğümden kışın kazakla oturmaktansa uzun kollu penye ile oturmak daha cazip geliyor bu yüzden en az 25-26 da çalışır klimam.Çok soğuklarda 27 çok nadir 28'i görür.klima açıkken sigorta kutumdan sürekli tınnn sesi gelir normal mi?değilse ne yapmalıyım?

Son olarakta bu akıllı saatler için kafa karıştırıcı şeyler duydum; çevre saatlerden-akımlardan etkilenip kendisi kullanıyor gibi saatinize yansıtıyormuş onun için eski mekanikler daha ekonomik deniliyor,doğruluğu hakkında fikriniz var mı?

Sn alpernbugra,bilgi için tşk ederim

• quote:

quote:

Evet japonyaya yakın bir yerdi diye hatırlıyorum ama çin değil sadece kumandanın pilleri çin Çin herşeye el atmış durumda,neyi ellesek çin yazıyor..Otomatik tepki gösteriyoruz,Malesya,kore vs yazsa kötü bile olsa daha sıcak bakıyoruz.Tepkim o yüzden

Aşağıdaki sorularımı tekrarlayayım;

Sn alpernbugra,bilgi için tşk ederim

Eğer elektrik tüketiminizi daha çok geceye yansıtabilirseniz 3 tarifeli sayaç daha uygundur. Günün belirli saatlerinde daha ucuz belirli saatlerinde pahalı elektrik kullanırsınız. Elektronik sayaçlar ile ilgili duyduğunuz tamamen efsanedir, çevreden falan etkilenmez. Isıtma sistemlerinde sistem belirli sürelerde kapatılırsa ısı yüküne belirli oranda zam yapılır yani uzun süreli klimayı kapatırsanız tekrar ısınmak için daha çok harcarsınız. Bu değerleri akşam unutmazsam forumda paylaşacağım.
    Isı transfer hızı akışkanın akış hızıyla orantılı olduğundan daha hızlı üfletirseniz daha kısa sürede ısınırsınız ancak yüksek hava akışı konforu bozar.
    Sigorta kutusundan gelen tınn sesi sigorta arızasıdır veya gevşek bağlantıdır, sigorta ucuz bir malzemedir eğer kaliteli değilse hepsini değiştirin. Kaliteli sigorta varsa sadece önce sigorta giriş ve çıkış bağlantılarının sıkı olduğundan emin olun, gevşeklik yoksa sigortayı değiştiriniz. Bu işlemleri yaparken ana sigortadan elektriğin kesildiğinden emin olunuz.

• quote:

Eğer elektrik tüketiminizi daha çok geceye yansıtabilirseniz 3 tarifeli sayaç daha uygundur. Günün belirli saatlerinde daha ucuz belirli saatlerinde pahalı elektrik kullanırsınız. Elektronik sayaçlar ile ilgili duyduğunuz tamamen efsanedir, çevreden falan etkilenmez. Isıtma sistemlerinde sistem belirli sürelerde kapatılırsa ısı yüküne belirli oranda zam yapılır yani uzun süreli klimayı kapatırsanız tekrar ısınmak için daha çok harcarsınız. Bu değerleri akşam unutmazsam forumda paylaşacağım.
    Isı transfer hızı akışkanın akış hızıyla orantılı olduğundan daha hızlı üfletirseniz daha kısa sürede ısınırsınız ancak yüksek hava akışı konforu bozar.
    Sigorta kutusundan gelen tınn sesi sigorta arızasıdır veya gevşek bağlantıdır, sigorta ucuz bir malzemedir eğer kaliteli değilse hepsini değiştirin. Kaliteli sigorta varsa sadece önce sigorta giriş ve çıkış bağlantılarının sıkı olduğundan emin olun, gevşeklik yoksa sigortayı değiştiriniz. Bu işlemleri yaparken ana sigortadan elektriğin kesildiğinden emin olunuz.

Genelde 22:00 den sonra full çalıştırmaya çalışıyorum herbişeyi; saat 19:00-20:00 civarı eve geldiğimiz için direk en pahalı saatlerin kucağına düşüyorum :D Bende ön ısıtmada daha fazla çekeceğini düşünerek klimamı zaman ayarlı yapıp 17:00 de açtım geçen sene ve faydasını baya gördüm.ortam soğuk olduğu için ve klima ortamın havasını ısıttığı için ilk saatlerde üşüme hissine karşılık UFO ile 1-2 saati geçiştirdim 22:00 den sonra sabah 07-08 e kadar çalıştı klimam ve en çok 350-400 TL civarı fatura ödedim sanırım.O da,uzun zamandır böyle soğuk görmediğim ocak-şubat civarıydı.yoksa 280-320 TL arası gezindik.bu arada 22:00 den sonra UFO kapanıp yatak odamızdaki BEHA sabaha kadar açık vaziyette idi.Çok üşüdüğümü hatırlamıyorum.Sigortalarım siemens olması lazım yada en kötü vi-ko olabilir.Saatin olduğu yerde ana sigortam yok,direk evin içindeki panoda en başta 40 amp diye hatırladığım ana sigorta var ve baya kalın 2-3 uç bir birine sarılı vaziyette -/+ uçlara bağlı diye gördüm.Elektirkçi uçları sıkarken tornavidayı eğdi ona rağmen ses geliyor sigortanın yanına yaklaşınca..Sıkıntı olsa elektrikçim o şekilde yapmaz diye düşünüyorum ;) Tesisatımı vs komple onlar yenilemişti.Akşam gidince unutmazsam bakayım sigorta amperlerine

Yazmayı unutmuşum; hız kademesinde elektrik tüketimini sormuştum,tüm eve hitab ettiği için klimamız arka odalara ulaşması için en hızlının bir alt kademesinde çalıştırıyorum.Haliyle dediğiniz gibi hava akımı oluşturup uyurken bizi çarpabiliyor.Düşük kademede arka odaya gelene kadar hava soğuyor bunu çözme yolu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RS182 -- 5 Ekim 2012; 15:40:10 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.