Şimdi Ara

MB511 RGB Fanlar farklı renk yanıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üstteki 2 fan aynı en altta ki fan farklı renklerde yanıyor bazı renklerde sadece üçü aynı oluyor.
    Sadece mavide en alttakinin ışığı gidiyor diğerleri mavi oluyor bunu anlayamadım sorun neyle alakalı olabilir teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 21 Aralık 2019; 21:10:48 >

• Yanma modu öyledir hocam belki. Modu değiştirmeyi denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Yanma modu öyledir hocam belki. Modu değiştirmeyi denediniz mi?
    anakart programından yapıyorum hocam. deli olmak üzereyim cooler masterin programı varsa da bulamadım bilgili arkadaşları bekliyorum.
  • Yok mu bilgili biri.
  • Tek renk stabil kullanabiliyorum şu an ama renk değişimlerinde sorun hala devam ediyor gereksiz kafayı taktım bu duruma
  • Hocam aynı sorun bende de var. 1 hafta önce aldım kasayı, anakartım desteklemediği için reset tuşu ile geçiş yapıyorum renklerde. Türkiye'deki garantiyi aradım fanı yollayın dediler ama biliyorum ki süreç çok uzun olacak. Bende Cooler Master sitesinden desteğe bilet attım. Fan pinlerini düzeltin tekrar dönüş yapın dediler yaptım düzelmeyince tekrar bilet attım. Adresimi ve ismimi istediler yeni fan yollayacağız dediler.
    Bende alt ve üst sorunsuz çalışırken ortadaki sendeki gibi mavi rengi hiç vermiyor ve saçma sapan yanıyor. Sadece 3'ü kırmızı/sarı/ yeşil iken uyumlu yanıyorlar.
    Sende aynı şekilde arızalı fanın resmini çekerek yolla.
    account.coolermaster.com
    CM Fanzone - Sign in to CM Fanzone
    https://account.coolermaster.com/LogOn.aspx

MB511 RGB Fanlar farklı renk yanıyor ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowtger

Hocam aynı sorun bende de var. 1 hafta önce aldım kasayı, anakartım desteklemediği için reset tuşu ile geçiş yapıyorum renklerde. Türkiye'deki garantiyi aradım fanı yollayın dediler ama biliyorum ki süreç çok uzun olacak. Bende Cooler Master sitesinden desteğe bilet attım. Fan pinlerini düzeltin tekrar dönüş yapın dediler yaptım düzelmeyince tekrar bilet attım. Adresimi ve ismimi istediler yeni fan yollayacağız dediler.
    Bende alt ve üst sorunsuz çalışırken ortadaki sendeki gibi mavi rengi hiç vermiyor ve saçma sapan yanıyor. Sadece 3'ü kırmızı/sarı/ yeşil iken uyumlu yanıyorlar.
    Sende aynı şekilde arızalı fanın resmini çekerek yolla.https://account.coolermaster.com/LogOn.aspx

birebir aynı sorunu yaşıyoruz teşekkür ederim.

• hangi kartla kullanıyorsun. bende almayı düşünüyorum. nerden aldın bu arada? boş kasa alıp psu takcam ben de. vatandan alıcam baska yerdd göremedim ucuza. 🙄 630tlydi en son vatanda.
    havalandırma güzel mi? sıkıntı varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

hangi kartla kullanıyorsun. bende almayı düşünüyorum. nerden aldın bu arada? boş kasa alıp psu takcam ben de. vatandan alıcam baska yerdd göremedim ucuza. 🙄 630tlydi en son vatanda.
    havalandırma güzel mi? sıkıntı varmı
    5700xt nitroyla kullanıyorum az önce pubgdeydim ultra ayarlarda 70-71 derece.
  • Kasanın havalandırması dehşet hocam. Bende Vatan'dan 622 TL'ye aldım. RX 580 8GB var, OCCT ve AIDA64 testlerinde 65C'yi zor görüyor. Üste 2 adet daha 12cm fan ekledim havayı tahliye etsin diye. Boşta durum şöyle;MB511 RGB Fanlar farklı renk yanıyor ?
  • snowtger kullanıcısına yanıt
    teşekkürler direk çekiyim kasayı ozaman köşede dursun sizce🤔?
    Sizce rtx yeni seriyi bekleyimmi yazda çıkcak galiba. 6 7 ay 😐 ryzen 4 beklenir mi bide yoksa ryzen 7 3700x alıcam. 🙄 cevapları bekliyorum.
    ne fanı aldınız? sesli mi aldığınız?, uygun fiyata mı aldınız. olmusken 2tane kucuk bizde takalım tam olsun.
    bide ryzen 7 3700x stok fan yeterli mi acaba. h... serisi bi sıvı sogutucu gerekir mi? hafif oc yapsak iyi olur tabi 🙂

LÜTFEN sorularıma teker teker cevap verirseniz sevinirim 🙂 Genelde genel yazıp geçiştiriyorlar... 😑

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Eğer kontrolcüye bağlıyken bu sorunu vermiyorsa fanlarda herhangi bir arıza yoktur. Ama dediğiniz olayı kontrolcü bağlıyken de yapıyorsa ledlerde sorun oluşmuş olabilir. Anakart yazılımları bazen farklı renkler verdirtebiliyor değişim yaparken modlardan dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melek12345

teşekkürler direk çekiyim kasayı ozaman köşede dursun sizce🤔?
    Sizce rtx yeni seriyi bekleyimmi yazda çıkcak galiba. 6 7 ay 😐 ryzen 4 beklenir mi bide yoksa ryzen 7 3700x alıcam. 🙄 cevapları bekliyorum.
    ne fanı aldınız? sesli mi aldığınız?, uygun fiyata mı aldınız. olmusken 2tane kucuk bizde takalım tam olsun.
    bide ryzen 7 3700x stok fan yeterli mi acaba. h... serisi bi sıvı sogutucu gerekir mi? hafif oc yapsak iyi olur tabi 🙂

LÜTFEN sorularıma teker teker cevap verirseniz sevinirim 🙂 Genelde genel yazıp geçiştiriyorlar... 😑
    Aynen hocam tavsiye ediyorum kasayı. RTX ve Ryzen konusunda tamamen sizin imkanlarınıza kalmış. Yeni nesiller her zaman daha iyidir, daha günceldir tabi ki ama öyle ahım şahım performans farkı olacağını zannetmiyorum bu nesil ile aralarında. Bir de bizde dolar gibi bir sıkıntı var, yeni nesili beklerken çıkmayacağını bilemeyiz.
    Eğer bütçeniz ve zamanınız varsa yeni nesil beklenir. Benim şu an bütçem olsa 3700X + RTX Super serisinden bir kart alır keyfime bakarım.
    Ama tamamen sesli düşünüyorum, keyfiniz nasıl istiyorsa o şekilde yapın. 3700X almayı düşünüyorsanız güzel bir soğutma da almanızı öneririm zira o karta değer :)
    Ben 4790K'yı Noctua U12S ile kullanıyorum.
    Kasanın üstüne taktığım 2 fan hali hazırsa elimde olan 12cm Zalman mavi led fanlar. Ekstra bütçe ayırıp almadım. Göz zevkinize düşkünseniz 2'li veya 3'lü RGB fan setleri var.
    Alıp üste ve egzoza takabilirsiniz.

• Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kasa ile birlikte gelen kontrolcüye 3 fanı takıp geçişi reset tuşuna atadım ve sonuç anlattığım şekilde. Tek tek 3 rgb fanın pinlerini tüm girişler ile denedim. Alt ve üst fan normal yanarken orta fan tüm girişlerde de uyumsuz yanıyor ve mavi/beyaz rengi hiç vermiyor. Az önce Destek'i kontrol ettiğimde 2 Ocak'a kadar tatile girildiğini gördüm.
    Sorunum uzun bir süre daha çözülmeyecek gibi.
    ya o fanlar sessiz mi. nerden geldi dediz anlamadım. nrdn aldınız? var da 3lü fan rgb mesela, fakat 800tl falan anlamadım 😄 uygun guzel sessiz bilmiyorum ne tür fan alayım.. 😑 alacağım glaiba sistemi fakat indirim olur mu biyerlerde bekliyorum. vatan, İtopya, hepsiburada falan. bilginiz var mı acaba. gecen seneden bildiğiniz falan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coolermaster_Türkiye

Merhaba,

Eğer kontrolcüye bağlıyken bu sorunu vermiyorsa fanlarda herhangi bir arıza yoktur. Ama dediğiniz olayı kontrolcü bağlıyken de yapıyorsa ledlerde sorun oluşmuş olabilir. Anakart yazılımları bazen farklı renkler verdirtebiliyor değişim yaparken modlardan dolayı.
    Sistemi ilk kurup çalıştırdığımda da yazılım kullanmadan vs düzgün renk vermemişti bunun için iade ile uğraşmam ama 2 rgb fan yollasanız hayır demem sayın CM.
    Hocam sorunu çözebildiniz mi ?
  • WinchesteeR kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam. Sanırım Hollanda'dan kargoya vermeyi felan unuttular. Bende çok önemli bir sorun olmaması ve araya virüs muhabbeti girmesi sebebiyle şu an üstüne pek düşmüyorum ama garantisi bitmeden fanı yollayıp tamirini isteyeceğim.
    Ben kasanın kontrolcüsüne taktığım da tek tek tüm renkleri aldım . Yalnız anakart üzerinden taktığım da vermedi. Yani benim ledlerde sıkıntı yok sanırım yazılım ile alakalı.Ben mail attım , benden tek fanı direk anakarta takıp denememi istediler birşey değişmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.