Yeni yapılan binaya altyapı başvurusu
Evimiz kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. Şu anda bulunduğum konumda Türknet gigafiber kullanıyorum. Yeni yapılan evin çevresindeki tüm evlere gigafiber gelmiş. 1.5 aydır online işlemler üzerinden başvuru yapıyorum ama bir türlü gelip 2 bir yan binadan 2 tane kablo çekmiyorlar. Tekrar sorduğumda bilgi veremediklerini söylüyorlar. Bu durumu nasıl çözebilirim ?
SSD çalışıyor ama boot etmiyor
Bilgisayarı normal kullanımdan sonra kapattım. Üzerinden bir hafta sonra tekrar açmak istediğimde Reboot and select proper boot device uyarısı verdi. Biostan kontrol ettiğimde asus anakart ana ekranında uefi olarak gözüken ssd normal olarak gözüküyor. Daha önce olduğunda kabloları oynadığımda düzelmişti bu sefer düzelmedi. Yeni sata kablosuyla denedim yine olmadı. Biosta bir problem yok boot için 1. sırada . SSD yi dönüştürücü ile başka bir bilgisayara taktığımda ssd içeriğine ulaşabiliyorum. Gerekli görselleri ekte bıraktım. Format atmadan bios üzerinden bir çözüm öneriniz var mı ?
5.000 TL 0 faizli 6 ay vadeli Taksitli Nakit Avans ve 1 yıllık BluTV üyeliği ister misiniz?
DenizBank bireysel kredi kartınıza tanımlanacak 6 ay vadeli 0 faizli 5.000 TL Taksitli Nakit Avans fırsatını ve 1 yıllık BluTV üyeliğini kaçırmayın!
Kampanya, 01.11.2022 - 30.11.2022 tarihleri arasında geçerlidir.
DenizBank.com'dan kart başvurusunda bulunan veya Kasım ayında MobilDeniz'den yeni müşterimiz olup, yine MobilDeniz veya İnternet Bankacılığı aracılığıyla kredi kartı başvurusunda bulunan müşterilerimiz faydalanabilir.
6 ay taksitli nakit avansı direk kapatabiliyor muyuz acaba ?
Silinebilir
Silinebilir.........
H&M çalışanlarını tekrar mağdur ediyor
Başlamadan Önce ;
Merhabalar,
" https://forum.donanimhaber.com/greve-gidilmeden-anlasildi-h-m-calisanlari-olarak-greve-gidiyoruz--140056710 " 2 yıl önce bu konuyu açıp yaşadığımız mağduriyeti ve giyim sektöründe maaş ve haklar konusunda alt sıralara gittiğimizi anlatmıştım. Sonucunda sendika şirkete yanaşıp istenilenin 3de1 ini kabul etmiş olsa "iyinin kötüsü" durumunu yaşamıştık. Bu toplu iş sözleşmesinden (tiş) 1 yıl sonra üniversitenin bitmesiyle birlikte askere gittim ve maalesef ki tekrardan dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına dönmüş bulunmaktayım. Gönül isterdi ki bu konuyu eski bir çalışan olarak açayım ama ülke durumu ve pandemi etkileri ile işsiz beklemektense tekrardan öğrenciyken çalıştığım yere döndüm.(Acıtasyon da tamam ) .
Asıl konuya gelecek olursak;
Ben ilk olarak 2017 Aralık'tan Koton'dan HM mağazasına geçiş yaptım. Geldiğimde, Koton ile kıyasladığımda (Yarı Zamanlı (HM maaş 1350 TL yemek 16,5 TL gibi bir fiyat, koton ise, maaş 975 TL yemek ise 9 TL ama az saat geldiysen bu fiyat daha da aşağılara çekilebiliyordu.) arasında ki fark iş yüküne göre aşırı fazlaydı.
""" HM de maaşlar kademe ye göre değişkenlik göstermektedir. 3 Kademe mevcuttur; Yarı zamanlı çalışanlar için 2 kademe, tam zamanlı çalışanlar için 3 kademeden oluşmaktadır. Kademe 1: 2 yıldan az sigorta prim gününe sahip ( Tam zamanlı iseniz asgari ücret alacağınız anlamına gelmektedir. ) Kademe 2: 2-5 Yıl arası çalışanlar ( Yarı zamanlı için saatlik ücretine brüt +2 TL, tam zamanlı çalışanlar için , asgari ücret + 850 TL,+- olabilir, ) , Kademe 3 : Yalnızca tam zamanlı çalışanlar için asgari ücret + 1250 TL +- olabilir.) """
Peki sonrasında ne oldu ? Sonrasında gelen zam %1-2 arasında artış gösterdi. Sendika ile yemek 30 TL ye çıkmış olsa da zam %3 de kaldı. Bu olaylar neticesinde HM çalışanlarının aldığı maaş piyasa fiyatı ile oldukça yakınlaştı. Bulunduğumuz yıl için hem dünya hem ülke olarak zor durumlar geçiriyoruz ki bu etki ülkemiz için kat kat fazla gerçekleşiyor. Ama HM hem pandeminin en ağır sürecinde hem de yaşadığımız şu günlerde , gelen müşteri sayısı 3de1 oranında düşmesine rağmen satışları 2-3 kat arttırdı. Peki çalışanlar olarak bize ne verildi ? "" Sen aslansın, kralsın aferin ""
Sendika şirketten bu yıl için , %20 zam + 45-50 TL yemek ücreti, tam zamanlı çalışanlar için haftalık 40 saat çalışma ( Zara geçtiğimiz yıl bu sisteme geçti, Nike ise bizim sendika ile daha yeni anlaşıp 40 saate geçti, yani yapılmayan bir şey değil) ve saçma sapan yan haklar (sırf çalışanların istediklerini de umursuyoruz diyebilmek için).
Şirket ise cevap olarak, bu istekleri yerine getirirse 8 tane mağaza kapatması gerektiğini , yalnızca %1( sonra sağ olsun %3 e çıkarttılar) zam verebileceğini ve 40 saati ve yemek ücretini kabul edemeyeceğini bildirdi.
Kabul etmeye hiçbir şekilde yanaşılmıyor. Bugün 3.aya girmiş bulunmaktayız ve ücretler asgari ücrete çıkarılması dışında bir ekleme yapılmadı. Yemek eski ücret üzerinden yatıyor. Sonuç yine zor aşamaya gidecek ama umarım yine grev gecesinde sendika, şirket ile bu şartlar üzerinde anlaşmaya varmaz.
Sonuç olarak, 2010'dan bu yana vergi muafiyeti ve vatandaşımızın marka ve gösteriş merakı sayesinde yüksek satış ve karlılık oranlarına ulaşan ,(bunu her fırsatta ülke müdürü açıklıyor(haberlerde mevcuttu lakin link bulamadım) ve gelen satış istatistikleri ile dünya da birinci olduğumuzu ben dahi bir çok çalışan görebiliyor), " H&M " durumu her defasında zora sokarak çalışanını umursamıyor ve çalışanın emeğini yemeğe devam ediyor.(2019 dan beri çalışanlar arası yapılan anket sonuçları puanı, 100 üzerinde 70-77 arası çıkıyor.) H&M' de satılan ürünlerden dolar kazanıyor(fiyatlar her zaman dolar fiyatına göre ayarlanıyor.), giderleri ise Türk Lirası üzerinden yapıyor. İsveç merkeze atılan maillerin cevabı, "ülke şartlarına göre şirket kendisi belirler" olduğu için ana merkezinde umursamadığını anlıyoruz.
Bonus :)
Peki H&M için bir üst segment olan Inditex(zara,pull vb.) çalışanlarına ne veriyor ?
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Gönüllü askerlik, izin kullanımı gibi sorulara cevap
Arkadaşlar askerden 2 gün önce geldim ve usta birliğimde görevimi yazıcı çavuş olarak tamamladım. Bir yazıcının bilebileceği tüm konularda yardımcı olmak için bu konuyu açıyorum. Ben aklıma geldikçe konu içerisine madde madde ekleme yapacağım. Ayrıca sizden gelen sorulara cevap vermeye çalışacağım.
Başlamadan Önce, Acemi askerliğimi Kütahya'dan sonra Hava Kuvvetleri bünyesinde 6.Nike Filo Komutanlığı'nda(Ayvacık/Çanakkale) 15.01.2021-17.01-2021 tarihleri arasında tamamladım. Vereceğim bazı bilgiler yalnızca Hava Kuvvetleri'ne özel olabilir ve diğer Kuvvetler arasında bazı farklar olabilir. Ayrıca mevzuatlar değişebilir ve virüs için alınan önlemler azaltılabilir, bu sebeple vereceğim bilgiler 20.06.2021 tarihi için günceldir.
1) İzin Kullanımı :
a) Senelik İzin;
Pandemiden dolayı yalnızca zorunlu izin kullanımlarına onay veriliyor.(Polislik subay ve astsubaylık sınavı gibi). Her askerin 6 gün senelik izini ve izine gideceği yere göre; 800km üzeri 2 gün,800km altı için 1 gün ( Sınava gidip geri döneceği için yollar gidiş dönüş olarak verilmektedir. Yani bu yüzden 2 gün yol izni olanlara 4 gün , 1 gün yol izni olanlar 2 gün verilmektedir.)
Örnek: Çanakkale'den, Malatya'ya sınav için gitmek isteyen bir asker, 4 gün yol iznini ve 6 gün senelik iznini kullanarak toplamda 10 gün izin kullanabilir. İstanbul'a izne gidecek kişi ise 2 gün yol izni ve 6 gün senelik iznini kullanarak toplam da 8 gün senelik izin kullanabilirsiniz.
Not: Senelik izninizin bölerekte kullanabilirsiniz. Mesela POMEM spor mülakatına giderken 3 gün senelik izin + yol kullandınız ve sonrasında sözlü mülakat içinde kalan 3 gününüzü kullanabilirsiniz. Ama bu sefer yol izni verilmeyecektir.
Peki bu terhisinize nasıl bir etkide bulunacak ?
Örneğin; sevk tarihi 24.12.2020 olan bir askerin terhisi 24.06.2021 dir. Ancak senelik iznini kullanmaz ise gideceği km ye göre 6+1(yol) gün ya da 6+2 gün terhis izni kullandırılarak 16.06-17.06 tarihinde çıkar ve izni boyunca asker olarak sayılır, izni bitince ise terhis olur. Ama senelik izinlerini kullanırsa, mesela 3 gün; terhis tarihinden yani 24'ünden 3 gün çıkartılır. Senelik izne çıkarken yol izni kullandığı için ayrıca yol izni eklenmez ve bu yüzden asker 21.06.2021 tarihinde terhis iznine çıkabilir.
b) Ölüm İzni;
1.dereceden yakınınızın vefatı etmesi sonucunda, ölümü raporla belgeledikten sonra 10 gün ölüm iznine çıkabilirsiniz. Ayrıca bu izin askerlik sürenizden düşecektir.
c) Doğum İzni;
Eğer askerdeyken çocuğunuz olursa yine doğum raporunuzla birlikte 10 gün doğum izni alabilirsiniz. Doğum izni, doğum raporunda yazan doğum tarihinden itibaren geçerlidir. Ayrıca doğum iznini doğum olduğu vakit kullanmazsanız daha sonrasında kullanamazsınız.
d) Sıhhi İzin;
Her askerin senelik izine ek olarak 6 gün de sıhhi izni bulunmaktadır. Bu izin ya birlik içerisinde istirahat olarak verilir ya birlik doktoru bölgede tedavi olamayacağınızı düşünüp sizi kendi doktorunuza gözükmeniz için verebilir ya da siz senelik izninizi kullanmaktayken, birliğinize dönüş gününü kapsayan 6 günlük rapor alıp birliğe faks vb. yollar ile ulaştırmanız dahilinde 6 günlük sıhhi izin alabilirsiniz. Yine bu izinde askerlik süresinden sayılacaktır.
2) Hava Değişimi :
Hava değişimini, sağlık problemi veya psikolojik problemden dolayı alabilirsiniz. Aldığınız hava değişiminin 6 günü için yol + yemek ücreti ödemesi alırsınız, sonraki günlerin ödemesi yatırılmaz. Ayrıca hava değişimi askerlik sürenize eklenecektir.
3) Gönüllü Askerlik :
6 ay askerlik süresini tamamlamış her asker birlik komutanının kabul etmesi ile ikinci 6 ay (Gönüllü) askerlik görevini yapabilir. Bunun için yalnızca 2 Adet Gönüllü askerlik istediğine dair dilekçe(Yazıcı verecektir.) ve Adli sicil kaydını ilgili birime( bizim filoda bu işlere ben bakıyordum.) vererek terhis tarihinden sonra askerliğine gönüllü olarak devam edebilir. Ancak ilk 6 ay dan kalan senelik iznini kullanmaz ise gönüllü askerliğe devretmeyecektir. Gönüllü askerlik sürecinde 6+6 senelik izin yine 6 günde sıhhi izini bulunmaktadır. Filoda 2 asker ikinci altı ayına uzattı ve rütbeleri er olduğu için 2570 TL maaş alabildiler. Söylentilere göre Onbaşı 2900 civarı, Çavuş ise 3100 civarı bir ücret almaktadır. ( Hava Kuvvetleri ve batı görevi için geçerlidir.)
4) Asker Maaşı :
Asker maaşı Erlere 151 TL , çavuşlara ise 191 TL olarak verilmektedir. Haftanın 5 günü 45 saat, ayda 180 saat üzerinden hesaplanmaktadır. ( Batı ve Hava Kuvvetleri için geçerlidir.)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sizin merak ettiğiniz sorular varsa memnuniyetle cevaplarım.
Çözüldü silinebilir
Çözüldü silinebilir.
Silinebilir
Silinebilir.
silinebilir
|
(Servis iade kararı verdi) Problemler silsilesi
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 961
İkinci El Bölümü Mesajları: 171
Konularının görüntülenme sayısı: 25.329 (Bu ay: 551)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 422 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic