bu haftasonu 2011 mbp 15'' 2.2ghz i7 olan modelden alacağım, merak ettiğim aletin 1680X1050 ve 1440X900 çözünürlüklü olanlarını yan yana koyup bakan var mı? youtube'a falan baktım baya bulamadım. yurt dışında 100$ fark ediyormuş, kanyon apple store'da bana o 100 dolar burada 300-400 lirayı bulur, 4 ile 6 hafta da beklersin dedi. buna değer mi öğrenmem lazım, dediğim gibi iki ekranı da görmüş olanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
şahsi fikrim değmez.
karşılaştırma glossy vs. antiglare olsaydı o zaman paraya değer ama zamana değer mi bilemiyorum diye cevap verebilirdim.
bu arada ikisini yanyana görmedim.
mat ekran istemiyorum açıkçası, öyle çok ışık alan yerlerde çalıştığım söylenemez. bir de parlak ekranın kenarlarının siyah olması daha cezbedici geldi ama şu çözünürlük işi kafamı kurcalamıyor değil, normal telefon ekranıyla retina ekran gibi (iphone) devasa bir fark olacaksa 1-2 ay daha bekleyebilirim.
ekran kalitesi değişmiyor, sadece çözünürlük değişiyor ikisi de glossy ekran, yani aynı ekranın çok az yüksek çözünürlüklü olanı, tercih sizin tabi ki :)
ppi olarak %35 civarında bir fark olduğu söyleniyor, bana göre ekran kalitesinde ciddi bir değişimdir bu, bir de iki ekran da parlak diye karşılaştırmayacak halimiz yok heralde neyse, umarım ikisini incelemiş birini bulabilirim haftasonuna kadar. size de teşekkür ederim aragorn991402, biri çıkıp da çok övmezse düşük çözünürlüklü olanı alacağım zaten
söylentilere bakmayın hocam :) hesabı kendiniz yapın, (1680x1050) / (1440x900) = 1.36 çıkıyor, bu da dediğiniz gibi %36 artmış oluyor pixel sayısı. sizinle benim "ekran kalitesi" anlayışımız farklı. ben şunu iddia ediyorum ki ekrandaki ögelerin ve yazıların daha küçük olacağından başka hiçbir fark olmayacaktır. dediğiniz gibi umarım ikisini yanyana görmüş birisi çıkar da cevaplar. ama cevap veren çıkmazsa, tam aradığınız sonucu vermeyecek olsa da bir mac storeda 15" ve 17"i karşılaştırın. 17" modelin ekranı daha büyük ve çözünürlüğü 1920x1080 olduğu için 1680x1050ye yakın bir görünüme sahip olacaktır.
ben de size teşekkür ediyorum çünkü cevabını aradığım bir soruya farkında olmadan cevap verdiniz :) türkiyeden alınacak mbpnin, parası karşılığında ekranı antiglare'e çevirilebiliyor mu diye sormuştum, yüksek bir meblağ ve zaman sonucunda çevirilebileceğini öğrendim sayenizde :)
bu arada internetten bulduğum ekran boyutlarına göre
mbp 15": h= 8.162" w= 13.06" ekran alanı = h x w = 106.595 inç kare res = 1680x1050 olursa inç kareye düşen piksel = 16548 res = 1440x900 olursa inç kareye düşen piksel = 12158
mbp 17": h= 9" w= 14.42" ekran alanı = h x w = 129.78 inç kare res = 1920x1080 olduğu için inç kareye düşen piksel = 15977
yani özet olarak, 17" mbpye bakarsanız yaklaşık olarak 1680x1050 çözünürlüklü bir 15" mbpye bakmış gibi olacaksınız :)
Fabrikasyon antiglare yerine kendiniz mat bir ekran koruyucu (iphone ekranlarina takilan gibi) temin edip mat bir ekrana sahip olabilirsiniz yani illa beklemenize gerek yok
Cidden uğraşmışsınız teşekkür ederim:) Dediğiniz gibi yapacağım 17'' lik model vardı mağazada, büyük ihtimalle de beklemeden alırım gibime geliyor, tekrar düşününce ilk olarak 4-6 hafta dendiyse 2 aydan fazla süreceğini tahmin ediyorum, o kadar beklemek istemedim bir anda. Tekrardan teşekkürler.
arkdasim bende almadan cok arastirdim sonunda yuksek cozunurlulu olani aldim neden dersen eski bilgisayarimin cozunurlugu 1920x1200 idi gozum alismisti o yuzden aldim iyikide almisim diyorum ayrica benim ekranimda mat olandan hem daha az enerji tuketiyor pil ömrüne katki hemde cerceveside alimünyum istersen fotosunu cekip gosterebilirim
quote:
Orijinalden alıntı: troy
arkdasim bende almadan cok arastirdim sonunda yuksek cozunurlulu olani aldim neden dersen eski bilgisayarimin cozunurlugu 1920x1200 idi gozum alismisti o yuzden aldim iyikide almisim diyorum ayrica benim ekranimda mat olandan hem daha az enerji tuketiyor pil ömrüne katki hemde cerceveside alimünyum istersen fotosunu cekip gosterebilirim
türkiye'den mi aldınız? eğer öyleyse direk stoklarında bulunan bir yer var mı? bir de fiyat ne kadar değişti sizde?
quote:
Orijinalden alıntı: bomert
quote:
Orijinalden alıntı: troy
türkiye'den mi aldınız? eğer öyleyse direk stoklarında bulunan bir yer var mı? bir de fiyat ne kadar değişti sizde?
turkiyeden almadim avusryadan almanca klavyeli daha iyi oldu benim icin ucretide 2100 den 1957 ye dustu ogrenci indirimi
bahsettiğim modelin standard konfigirasyonunu aldım, açıkçası acaba yüksek çözünürlüğünü alsam daha mı iyiydi diye içim içimi yemeye devam ediyor 1440X900 kötü bir çözünürlük olmasa da çok da tatmin edici gelmedi bana. belki harici monitör olarak 1080p'de çalışıyor olmam etki ediyor olabilir; ama bana kalırsa yeni alacak olanlar 2 ay da olsa bekleyip yüksek çözünürlükte olan modeli tercih etsin.
nerden ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim ayıptır sorması :) hayırlı uğurlu olsun bu arada
teşekkürler kanyon troy'dan aldım, 5100 tl 12 taksitli fiyatı, listede 5300 gibi bir şeydi öğrenci indirimi yaptılar. ama vatan'da 6 taksitli fiyatı haftasonu indirime girmiş 4650 gibi bir şeye düşmüş dün fark ettim tabi çok geç olmuştu şimdi yine yükselmiş fiyatı. neyse en azından apple mağazasından aldım, garantide vatan kadar bekletmezler diye avutuyorum kendimi, beni bu konuda desteklerseniz fazladan verdiğim 500tl'nin acısı azalabilir
15' '1440X900 Kullanıyorum. Gayet Normal. O Kadar Fazladan Para Vermeye Değmez Bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme