Şimdi Ara

MBR nasıl silinir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar harddiskteki master boot record u silmek istiyorum nasıl silerim
    teşekkürler

• XP cd si ile boot ederken R harfine bastiginda Konsol'da mbrfix ile mbr onariliyor fakat silme islemini bilmiyorum

yada 9x bootuyla fdisk/mbr yaparsan burdanda onarabilirsin.

silmek icin konuyla ilgili virus aramayi dene...
  • dos açılış disketi oluşturdum cd yanımda değil çünkü ama fdisk/mbr a bad command diyor bunu aşamadım zaten o yüzden soruyorum başka bir yolu varmı diye
  • fdisk /mbr olabilir. Ama yanlış hatırlıyorda olabilirim.
  • fdisk(bir boşluk bırak) /mbr
  • diskler de yapacağınız işlemler için en uygun programlar , diskin sitesinden indireceğiniz yazılımlardır...bu programlar ile her türlü işlemi disklerde yapabilirsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gizmo

fdisk(bir boşluk bırak) /mbr

o şekilde gene bad command diyor
    hani format atabilecek olsam çoktan atardım
    bu işi dos başlangıç disketi ile çözme yolu yok muuuu ?
  • fdisk/mbr

boşluk yok.
  • Yalniz xp de bu komut yoktur. Win98 cd si yada win98 sistem disketi ile msdos komut istemiyle açman lazim sistemi. Daha sonra fdisk/mbr yazarak mbr yi silersin daha sonra fdisk ile etkin bölümü ataman lazim.
    Zannedersem linux türevi bir sistem kurdun, linux u kaldirdin ama lilo dan dolayi sistemi açamiyorsun çunku liloyu mbr boota yazdirdin. yaniliyormuyum ?
  • haklısın
    partitionları sildim ama lilo kaldı bende ondan kurtulmaya çalışıyorum çünkü her açılışta karşıma çıkıp sinir ediyor beni
    sanırım sorun dediğin gibi xp çünkü xp de oluşturduğum dos başlangıç disketi ile bu iş oolmadı bakım evde 98 var mı işe yararsa haber veririm saol
  • Dostum aynı sorun bendede vardı ve banada forumda biri soyledi ve yapınca oldu.

WinXP cd sinden boot edince Yanlıs hatırlamıyorsan R hafine basın diyorya bir yerde.
    orada R 'ye bas ve Dos ekranına dusunce

fixmbr yaz o kadar.

banada aynısı olmustu makineye linux yuklerken XP 'yi acilmaz hale getirmistim.
  • xp kurulumunda kurtarma konsolunu çalıştır sonra çıkan ekranda evvela chkdsk sonra /r sonra /p yap sonra fixmbr soruya evet sonra da fixboot yaparsan tamamen sağlam olur
  • hiç biri işe yaramadı ise
    KillMBR diye bir dos programı var, mbryi tamamen siliyo, kullandım ölsün mbr.
    ayrıca istersen mbrtool, arsivim var sana hangisi ne iş yapar, anlatır ve yollarım.
  • valla mbr ı silecek bir program varsa işime yarar sanırım çünkü cd bursa da bende ne zaman bursaya giderim bilmiyorum
    eğer gönderebilirsen sevinirim
    saol
  • killmbr download
    biraz geç oldu ama kusura bakma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.