Şimdi Ara

MD ile yks (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
4
Favori
2.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynenn öyle. Soru çözerken zorlandığımda hemen hayal kurma isteği geliyor. Sonra diyorum ki hayal kurmak istemiyosun, kaçmak istiyosun. Bazen kendime geliyorum ama bazen de..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • noobodynow kullanıcısına yanıt
    Ya zjdhdjxjdjxkjkxksx

• upotemi kullanıcısına yanıt
    Hocam evet boş zamandan da kaynaklanıyor ama tamamen değil. Etkileyen bir sürü şey var. O kişinin geçmişi, düşünceleri, çevresi, nasıl biri olduğu vs.
    Dediğiniz gibi herkesin bir mizacı vardır ben buna yanlış demedim. Sadece psikolojik sıkıntıların karakter olarak algılanmaması gerektiğini söyledim. Etrafımda öyle yapanlar oldu. Nasıl olduklarını bildiğim için kabullenmek istemiyorum zaten. Ve vaktim de o kadar boş değil aslında. Ders çalışıyorum. Yine de bu istek geliyor. Bağımlısı olmuşum. Bırakmaya çalışıyorum.
    Ha bi de hastalık sayılmasa da ciddi miktarda böyle olan var ve olmaya devam edecek. Mesele kitaplara hastalık adı altında konulması değil insanların bu konuda sıkıntı çekmeleri. Az çok da anlar insan. Bir şeye bağımlı olduğunda veya üzüldüğünde vs. Bu diğer hastalıklara benzemiyor sonuçta.

• Helall eski bağımlı günlerindeki gibi değilsin konu açmak işe yaramış

• bu dediğin md denen şey bende de var özellikle müzikte aşırı tetikleniyor kurduğum hayale göre beni ağlatabiliyor veya tüm dünyaya savaş açacak bir duygu durumuna bile sokabiliyor. Ama ben kontrol edebiliyorum.

• hayal kurmak normal bir şey nasıl koydunuz teşhisini hayal kurarken dolaşıp hayalini kurduğunuz şeyi canlandırıyor musunuz, özellikle müzik dinlerken ya da bir film izledikten sonra tetiklenip hayal kurmaya başlıyor musunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben çoğunlukla kontrolden çıkıyorum. Ve gerçek olmayan bir şeyin beni ağlatması veya mutlu etmesi koyuyor. O yüzden bırakmaya çalıştım

• böyle bir forum yok aslında kafanda kurduğun bir yer burası  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05D0CDBDD -- 24 Haziran 2022; 17:14:43 >
  • Hocam müzik dinlemek, film izlemek ya da herhangi bir şey yaşamak eziyet oluyor.

Kötü bi şey yaşıyorum hemen hayal kurmak istiyorum. Sigara gibi. Normal hayal kurmak ne demek biliyorum. Arasındaki farkı bildiğim için bende var diyorum. Bu konuda psikolog konuşmalarını da dinledim. İyice emin oldum. Başlarda yoktur dedim sonra kabullenip çözmeye çalıştım.

• Bu öyle bir şey değil ahahahha MD'de gerçekle hayal ayrımı zorluğu yaşanmaz sadece hayal kurmayı bıraktığında gerçek hayata dönerken üzülürsün

• MD bende de vardı.

• peki kurduğunuz hayalini canlandırdığınız el hareketleriyle mimiklerle vs.

• *oluyor mu

• Evet evet oluyor. Ani duygu değişimleri bir anda ağlamaya başlamak 1 dk geçmeden mutlu olmak falan hepsini yaşadım.

Başlığı açtıktan sonra toparladım

• Ani duygu değişimleri gibi değil aslında daha çok mesela aklınızda kurduğunz hayalde partide olduğunuzu düşünüp ordaymış gibi davranmak hareketler yapmak vs

• Çünkü maladaptive daydreaming’de böyle oluyor genelde insanlar bu şekilde hayal kurabilmek için günlük hayatın akışındaki çoğu şeyi yapamıyor günlerini böyle hayal kurarak geçiriyorlar

• Evet hocam hem onun için evet dedim hem de ani duygu değişimleri için

• 👍🏻 Bu yoksa eğer sizinki daha çok mind wandering gibi gelmişti bana o yüzden

• Yeni duydum o nedir hocam

• Md’ye benzer aklın sürekli başka yerlerde olması

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.