Şimdi Ara

MEB 1 milyon Delphi lisansı satın almış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bununla gençlere yazılımcılık öğreteceklermiş. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar yetişecekmiş.

ekşi sözlük
    meb'in bir milyon delphi lisansı satın alması
    https://eksisozluk.com/mebin-bir-milyon-delphi-lisansi-satin-almasi--6332480?a=popular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuDev -- 22 Ocak 2020; 19:25:52 >

• Delphi IDE'nin ücretsiz versiyonu Lazarushttps://tr.wikipedia.org/wiki/Lazarus_(yazılım) ve Delphi dilinin ücretsiz versiyonu Free Pascal
    tr.wikipedia.org
    Free Pascal - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Free_Pascal
    dururken ücretlisini almanın mantıklı bir açıklaması var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şaka gibi. BTG firması ile yapılmış anlaşma. Adamlar Embarcadero lisansı satıyor ülkede. Kafam karıştı cidden.
  • Kaynak olarak gösterdiğiniz adreste, kaynak olarak gösterilen yazıyı okuduysanız, bana "satın alındı" yazan satırı gösterebilir misiniz.
  • Başlıkta "satın almış" yazmışım. Konuyu ekşide gördüm, sinirlendim ve burada paylaşmak istedim. Kaynak olarak belirtilen yeri okudum. Fazla bir detay yazmıyor ancak bir anlaşma yapılmış. Ürünler ücretli olduğuna göre bir bedel ödenmiştir. Kaldı ki delphi denen son kullanma tarihi geçmiş dili bedava versen ne olur? Kime ne katacak bu? Buna bir de ücret ödendiyse komple rezalet zaten.
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Delphi IDE güncel fiyatı €1699 ve bu bir Reseller aracılığıyla satılıyor. Tipik bir para aklama işi. Yani Devletin kasasında vergilerimizle biriken milyarlarca parayı aklama işi. Lisans satın alarak insanların programlama dili öğreneceğini sanmaları ise konunun başka bir boyutu.
    MEB 1 milyon Delphi lisansı satın almış.

• 50 yaşına basmış ben bilgisayar mühendisiyim diye takılan bir dayı önermiştir kesin. Ne cahilliktir bu arkadaş? Bu nasıl bir cahilliktir? Uzman araştırmacı getirilip bu cahiller araştırılmalı. On numara araştırma konusu olur.

Verilen paraya yazık günah. Açık kaynak çağında bu geri kafalılık ve yobazlık nedir? Sinirlenmemek elde değil.

Not
    Embarcadero Delphi ile geliştirme yapılacakmış. Verin paraları bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 23 Ocak 2020; 12:1:32 >
  • Hey gidi zamanlar zamanında programlama işlerine başlarken innosetup kurulum programında başlamıştım programlamaya script dili pascaldı orda button panel vb eklerdim fakirlipin gözü çıksın bi idem bile yoktu😂 tabi artık bıraktık delphiyi neyse para verildiyse zarar oldu dgünümüzde daha iyi alternatifler var verilmediyse çok bi sıkıntı yok en azından bişeyler öğrenirler ha işe yarar yarsmaz tartışılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Delphi ücretli bir programdır ve eğitim kuruluşlarına indirimli olsa dahi ücretli satış yapar, Türkiye Reseller Ortağı da bu satıştan komisyon alır.

Durum böyleyken "para verilmediyse sıkıntı yok" şeklinde ihtimalden bahsetmek dahi komik.

• İnternette Bazıları para verilmedi diyince ordan dedim yoksa paralı olduğunu biliyorum

• GNU türevleri ticari anlamada fatura kesemeyeceği için
    haliyle FREE GNU üzerinde yolsuzluk yapamıyorlar !
  • Microsoft bile Visual Studio Express ve Code gibi versiyonları ücretsiz dağıtıyor.

İstisnalar* hariç tüm programlama dilleri compiler'ları ücretsiz iken gidip ücretli olanı bulmak oldukça dahiyane.

* ColdFusion, K, Abap..

• Yiyolar iste parayi, bosa analiz kasmaya gerek yok.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Yedikleri para benim vergilerle ödediğim para. demek ki para fazla geliyor olmalı ki böyle boş şeylere para s*çıyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.