Şimdi Ara

Media Markt hakkında inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Media Markt hakkında Bakanlık soruşturma başlattı: Nasıl ve neden bu kadar ucuza satarsın?

Sanayi Bakanlığı ve Rekabet Kurulu, indirim kampanyası nedeniyle dün İstanbul Ümraniye'deki mağazası olaylı bir biçimde açılan teknoloji marketi ''Media Markt'' ile ilgili ayrı ayrı soruşturma başlattı.

Media Markt'ın, Ümraniye'deki mağazasının açılışında dizüstü bilgisayar, LCD gibi ürünleri büyük indirimlerle satacağını duyurması teknoloji meraklılarını geceden kuyruğa sokmuş, sabah mağaza açıldığında büyük izdiham yaşanmış, yaralananlar bile olmuştu.
    Mağazadan gün içinde yapılan açıklamada, promosyonlu ürünlerin stoklarının ilk birkaç saat içinde tükendiği ve satışların geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

Kampanyanın, 28 Eylül Cuma gününe kadar sürdürülmesi planlanıyordu.

Ülkemizde ucuza ürün satmak yasak herhalde artık devlet soruşturma açıyor niye ucuza satıyorsun diye

• nie heryer teknosa gibi kazık satmak zorundamı zaten o ilk fiyatlar öyle kalmıyacak o ürünlerden sınırlı sayıda gelip bitmiş ama yinede ucuz

Resmi bir spotçu veya toptancı olarak düşünebilirsiniz media markt ı ancak ben gitmiycem zati o sıraya girdiyinizde Ezilebilirsiniz hastane masrafları filan ürünün gerçek fiyatına maal oluyo
  • başlatmazmı başlatır tavi zira teknosa cf gibi firmaların arkasındaki isimler belli yaptırım güçleri belli
  • yıllardır bizi kazıklayanlar rahatsız olmuştur son alışverişimi 2 yıl kadar önce teknosadan yapmıştım.ondan beri ihtiyaçlarımı burdan ve diğer sitelerden görüyorum.
  • istedikleri kadar araştırma yapsınlar adamın reklamı çok büyük oldu pazara yeni giripte böyle bi reklam yapan kaç yer var türkiyede?adam reklam parası vericeğime zararına ya da az karlı satış yapmıştır ne olcak yani hem bu ilk değil çok düşük fiyatlara ürün veren ilk tekno market değil hatırladığım kadarıyla
  • Derin devlet işte
  • arkadaslar serbest piyasanin da belli basli kurallari vardir, tabiki oyle her aklina gelen fiyattan satamazsin.
    Ama sonucta bu adamlr dunyaca unu cok buyuk bir marka. Toptan alimlarda zati dehset indirimler aliyorlardir ki bu satilan "indirimli" urunler pek zarar ettirmemislerdir kanimca. Zati satilan urunler son teknoloji 2007 model urunler degil.

Tabi bu izdaham yerine harcayacaklari reklam butcesini dusununce adamlar coktan kara gecti bile. Bakin her yerde kac gundur bu adamlar konusuyor.

Bu arada teknosanin umarim kokune kibrit suyu, bilincli kullanici zati akillandi kesinlikle onuden bile gecmiyor ama olan gari yurdum insanina oluyor, onlara iktiriyolar

Umarim bu tur firmalar daha duzenli rekabet ortami yaratir ve biz de urunleri makul fiyatlardan alabiliriz. Ama en onemli nokta bu adamlarin cok dengeli hareket etmeleri/hatta bolcana denetlenleri gerekir ki bizim de kucuk esnafimizi oldurmesin. Sonucta yabanci sermaye unutmayalim

• abi ben ümraniede oturuyom fecidi ya cidden yani Türkiye'de teknoloji meraklısı insanımız çok
  • Ülkemizde sık görülmeyen bur durum olduğu için dikkat çeker tabi. Teknolojiyi Avrupa gibi sindiremedik daha.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UniLéE

Ülkemizde sık görülmeyen bur durum olduğu için dikkat çeker tabi. Teknolojiyi Avrupa gibi sindiremedik daha.

ilk dediine sonsuz kes katılıyorum ama 2.dediine pek deil
    avrupada da böyle kampanyalar yapsınlar aynısı olur.insanoğlu bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

quote:

Ülkemizde sık görülmeyen bur durum olduğu için dikkat çeker tabi. Teknolojiyi Avrupa gibi sindiremedik daha.

2. için tüketim çılgınlığı faktörünü düşünmeden söyledim pek farkları yok doğru
  • quote:

quote:

quote:

2. için tüketim çılgınlığı faktörünü düşünmeden söyledim pek farkları yok doğru

anladım

• media markt almanyadada bir numarali elektronik magazasi idi ben kodak v 705 aldim 159 euroya ordan baska yerde ebayde bile 299 euro idi media markt bir numara ucuz olmasi her zaman iyidir rekabet ortami olusur zira media markta en buyuk rakip olan saturn almanyada suan bazi urunleri media marktan acik ara ucuza satiyor burda kim karli cikiyor tabiki musteri yani bizler suan nokia n 95 media marktda 599 euro ya dustu hemen saturn atak yapti ve 579 euro yapti yilbasina dogru zaten dusecek olan fiyatlar simdiden kizisti bende yilbasina dogru alicam 499 a dusegi kesinlesti gelelim turkiyedeki olaya ak parti sasirdi tabi bu kadar patlama yapicakti maden neden biz acmadik aslan payini neden biz almadik diye eeee gozleri doymuyorya allah doyursun helal olsun media markti turkiyeye kazandiranlara
  • aynisi degil daha kotusu oluyor insanlar oluyor ucuzluk adam secmiyor
    quote:

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

aynisi degil daha kotusu oluyor insanlar oluyor ucuzluk adam secmiyor
    quote:

quote:

adam eline ne geçerse atio galiba sepete

• mesela bir ornek vereyim gecenlerde turkiyedeki abime oto cd calarli teyp aldim pioneer deh 2900 diye bir model 59 euroya aldim aynisi turkiyede 300 ytl mesela niye bir numara olmasinki media markt simdi turkiyede cok sey degisecektir yakinda
  • teknosa vatan bilgisayar qold bilgisayar bimeks vs vs gibi firmalara kapak yaptilar kisacasi..
    kimin isine yaradi bu tabiki bizim .örnek ;n80 piyasada 800 e satilirken teknosa vitrininde 1.029 lira etiketi vardi neymiş efendim 12 taksitmiş birde sifir faizmis ..hadi be serefsizler..bizleri demiyorumda cebinde parasi bol arstirma yapmayan keriz musterileri zaten yillardir soyup sogana cevirdiniz ..firsat ürünü diye stand aciyorlar 29 liraya sattiklari kamera bile mecidiyekoyde 15 lira..benim bir kisim kek halkimda "aman ne kadar ucuz 2 tane alalim " diye o standlara kosuyordu..teknosa vb firmalar zaten urunu binlerce adet olarak siparis ettiklerinden iskontasi da vardi..ama ne vardi karsisindaki rakip firmalarda turk firmalariydi simdiye kadar .adamin almanyada da bir cok magzasi var simdi gercek fiyatlar ortaya cikacak işte..biz 597$ + kdv ye laptop alanlari "ne şans be biz kacirdik.diye soylenen coktu..gorun bakalim o fiyatlar nerelere inecek media mark ile..bimeks yeni bir kampanya baslatti akli sira .elindeki satamadiklari urunleri satmaya calişiyor..sorusturmdanda bir cacik cikmaz bu bile adamlarin reklami oldu..isterse urunu bedava verir kim ne derki..sonucta adam promosyon diye cikti ortaya..bize dedilermi "teknosadan aldigin urun aslinda o gün piyasada daha ucuzdu kardesim al parani geri diye " ? rekabet kurulu yada devlet nerdeydi o zaman neden beni kollamadi da simdi cikmiş oraya birileri rekabet kuruluymus ta suymuş buymuş.sanki bilmiyorlarmiydi halkimiza bu gibi firmalarin giydirdiklerini ..herkez tezgahinda işlerin..pc ile ilgili parca alacakssaniz gidin mecidiyekoy e paran cebinde canli olsun yari fiyatina ayni makinayi toplarsiniz ,teknosada satilan bir desktop parasina kendinize 10 numara makina yaparsiniz
    7-8 ay once vatana gittim 17"lcd alacaktim etiket koymuslar 200 $+ kdv 12 ay diye dedim canli para verecegim nedir indirimi.adam dedi o kardfinans a o para nakit alirsaniz 236 $ + kdv ...ehhh dedim yuh yani ben iskonta isterken adamlar sanki makara yapar gibi bana 236 $ dediler..

bimex te gitsin kendine adam gibi sunucu bulsun sitesini acmak icin 2 dk beklemek gerekiyor..bu gunlerde ac kaldilar demekki..... kampanya yapacaklar ama sitesi bir acilsa ......masa basindan kalkip ne nerde ucuz oldugunu arastimak zor gelenler internet uzerinden siparis vereceklerde allahtan site traşa baglamiş

herkeze hayirli alişverişler simden sonra.
    masa basindan degil tabiki biraz araştirma yaparak.parasini emegi ile kazananlar zaten bu oyunlara duşmemiştir eminim
    saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cc_man -- 27 Eylül 2007; 13:03:16 >

• Bende Orda Oturuyorum Dün Dayıma Bilgisayar Aldım 499 Lira
  • Media Markt sonrasında diğer firmaların da indirim yaptığı görüldü. Bence piyasaya oldukça iyi bir giriş yapmışa benziyorlar. Gerçi her ülkede aynı şeyi yapıyorlarmış. Sanırsam sahibi de Yahudiymiş.
  • Media Markt'ta satılan ürünlerin fiyatından ucuza bulursanız size sattıkları ürünün farkını ödüyorlarmış tabi bu sadece Istanbul için geçerli..Umarım doğrudur bu..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.