Şimdi Ara

Media player 12 deki açık ile virüs bulaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Media player çok sık kullandığım bir yazılım değil bugun torrenttan indirdiğim wmv uzantılı dosyayı gom player açmayınca media player ile de açmayı denedim.Codec yüklemem için otomatik bir pencere açıldı pencerede codecin virus taramasından geçtiği vs yazıyordu.Codec in indirildiği sayfadan şüphelenince dosyayı tarattım ve 3 adet virus trojan çıktı.Anladığım kadarıyla wmv dosyasını oluşturan kişiler codec için kendi sitelerine yönlendirip codecle beraber virüsüde bulaştırıyor.Populer filimlerin yüzbinlerce indirildiğini düşünürsek bence çok önemli bir açık dikkat etmekte yarar var.

• Bu yuzden .wmv gibi igrenc formatlar, WMP gibi igrenc player'lar kullanmamak lazim. Her zaman acik standartlar olan mp4, mkv, ogm gibi containerlar, xvid, x264 gibi video codecleri, mp3, aac, ogg gibi audio codecleri tercih edin. Player olarak da acik mplayer bazli VLC gibi programlar..
    Microsoft'un wma, wmv, Apple'in mov gibi kapali tekelci dosya formatlari kullanildikca bas agrilari bitmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 18 Ocak 2009; 21:39:49 >
  • Maalesef bu yöntem ile bilgisayarıma bulaştırdım bu virüsü. Onlarca silinmeyen program yükledi ve programlarımın varsayılan ayarlarını bozdu. Nasıl kaldıracağım hakkında araştırma yapıyorum şu an. Silebilirsem editleyeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.