Şimdi Ara

MediaMarkt Fulya İndirimi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ses sistemleri konusunda acemi olduğumu baştan belirtmek isterim. Daha önceleri avr li sistemlere heves ederdim ancak fiyatlarının çok pahalı olması nedeniyle uzak dururdum. son 1 senedir gerek mediamarkt gerekse diğer elektronik marketlerin yaptıkları indirimler ile benim gibi bu işe yeni başlayan kullanıcılara alınabilir seviyede ürünler sunulmaya başlandı. ancak daha önce de belirttiğim gibi, maalesef bu konudan hiç anlamıyorum. forumda açılan konuları biraz okudum ve takip ettim ama her mesaj aklımı daha da çok karıştırdı.

uzun lafın kısası sizden konu ile ilgili yardım talep ediyorum. MM'nin yarın fulya mağazasında aşağıda belirttiğim sistemlerde indirimler var:

denon dht-1312 899 TL

yamaha rx-v367 599 TL

harman kardon cinesound 16BQ 1.799 TL

internetten okuduğum kadarı ile yamaha giriş seviyesinde bir alet. bir süre sonra beni tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.

harman kardon konusunda forumda herkes çok iyi bir marka olduğunu söylemiş ancak bu sistemin de 3D desteği yok. her ne kadar bazı arkadaşlar bunu çok gerekli görmese de, ben artık 3d desteği olmayan bir alet almaktan yana değilim. özellikle de bu fiyata.

geriye denon kalıyor. denonun da kalitesi tartışmasız. ama bu sistemi nasıldır? bunda olmazsa olmaz dediğiniz bir eksiklik var mı? ses codecleri açısından sıkıntı yaşar mıyım? ben bunu 3d led bir samsungla, ps3 le ve digiturk hd ile kullanacağım. bunun yanında ps3 olması sebebiyle bluray film de izlemek istiyorum. profesyonel bir kulağa sahip değilim ama almışken en son teknolojiyi almak isterim.

kullanacağım oda 30 m2. apartman olmadığı için gürültü konusunda sıkıntı yaşamayacağım.

son olarak benim buna ayırdığım bütçe aslında 2.000 TL kadar. Mediamarkt gibi yerlerde de pazarlık yapıldığını forumdan öğrendim. Bu durumda belki de bana yukarıda saydıklarımı boşver, git şu avr ile şu ses sistemini al da diyebilirsiniz. bu tip önerileri de büyük bir memnuniyetle dinlerim.

forumda herkesin yardım istediğinin farkındayım ve bu nedenle de vakit ayırıp yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mugelondon

Öncelikle herkese merhaba.

Ses sistemleri konusunda acemi olduğumu baştan belirtmek isterim. Daha önceleri avr li sistemlere heves ederdim ancak fiyatlarının çok pahalı olması nedeniyle uzak dururdum. son 1 senedir gerek mediamarkt gerekse diğer elektronik marketlerin yaptıkları indirimler ile benim gibi bu işe yeni başlayan kullanıcılara alınabilir seviyede ürünler sunulmaya başlandı. ancak daha önce de belirttiğim gibi, maalesef bu konudan hiç anlamıyorum. forumda açılan konuları biraz okudum ve takip ettim ama her mesaj aklımı daha da çok karıştırdı.

uzun lafın kısası sizden konu ile ilgili yardım talep ediyorum. MM'nin yarın fulya mağazasında aşağıda belirttiğim sistemlerde indirimler var:

denon dht-1312 899 TL

yamaha rx-v367 599 TL

harman kardon cinesound 16BQ 1.799 TL

internetten okuduğum kadarı ile yamaha giriş seviyesinde bir alet. bir süre sonra beni tatmin etmeyeceğini düşünüyorum.

harman kardon konusunda forumda herkes çok iyi bir marka olduğunu söylemiş ancak bu sistemin de 3D desteği yok. her ne kadar bazı arkadaşlar bunu çok gerekli görmese de, ben artık 3d desteği olmayan bir alet almaktan yana değilim. özellikle de bu fiyata.

geriye denon kalıyor. denonun da kalitesi tartışmasız. ama bu sistemi nasıldır? bunda olmazsa olmaz dediğiniz bir eksiklik var mı? ses codecleri açısından sıkıntı yaşar mıyım? ben bunu 3d led bir samsungla, ps3 le ve digiturk hd ile kullanacağım. bunun yanında ps3 olması sebebiyle bluray film de izlemek istiyorum. profesyonel bir kulağa sahip değilim ama almışken en son teknolojiyi almak isterim.

kullanacağım oda 30 m2. apartman olmadığı için gürültü konusunda sıkıntı yaşamayacağım.

son olarak benim buna ayırdığım bütçe aslında 2.000 TL kadar. Mediamarkt gibi yerlerde de pazarlık yapıldığını forumdan öğrendim. Bu durumda belki de bana yukarıda saydıklarımı boşver, git şu avr ile şu ses sistemini al da diyebilirsiniz. bu tip önerileri de büyük bir memnuniyetle dinlerim.

forumda herkesin yardım istediğinin farkındayım ve bu nedenle de vakit ayırıp yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Speaker 'larınız ne olacak? Önce onları belirlemekle başlasanız daha kolay olur. Yamaha 367 giriş seviyesi fakat hangi speakerları süreceğiniz çok önemli.

• @enerji78

aslında benim sizlere sorduğum soruyu siz bana sormuşsunuz . speaker konusunda en ufak bri fikrim bile yok. o nedenle aslında avr + speaker beraber satılan sistemlere daha çok bakıyorum. ama ilk mesajımda da belirttiğim gibi bu avr + bu speaker çok iyi olur şeklinde gelecek önerilere de açığım.

bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
  • quote:

@enerji78

aslında benim sizlere sorduğum soruyu siz bana sormuşsunuz . speaker konusunda en ufak bri fikrim bile yok. o nedenle aslında avr + speaker beraber satılan sistemlere daha çok bakıyorum. ama ilk mesajımda da belirttiğim gibi bu avr + bu speaker çok iyi olur şeklinde gelecek önerilere de açığım.

bu arada cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

MM 'in indirimindeki speaker alternatiflerinin neler olduğuna baktınız mı?
  • indirimde olan ve ayrıca satılan bir speaker seti yok. ama forumda sunulan öneriler ile kombinasyonu ben yapıp başka bir yerden de alabilirim. MM'de muhtemelen Harman Kardon ve Denon'un bazı speakerları vardır diye düşünüyorum.
  • denon 1312 de hoporlörler var zaten.

çok hassas bir kulağınız yoksa çok da güzel işinizi görür.ben çok dinledim bir türlü fark göremedim .bu sistemler arasında .

bende çok araştırıp işin içinden çıkamaıştım geçen gün indirimi görünce kardeşime aldırdım.benim gibi sinema için alacaksan kesinlikle yeterli hatta fazla bile.

bunun üzeri ancak iyi bir kulak yada sürekli müzik dinleyecekseniz gerekli olur .1000 tl bile fazla şu zamanda.
  • @ kaiser şoze

acaba MM'de satılan denon seti mi aldınız? eğer aldıysanız ve kurulumu yaptıysanız memnun kaldınız mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@ kaiser şoze

acaba MM'de satılan denon seti mi aldınız? eğer aldıysanız ve kurulumu yaptıysanız memnun kaldınız mı?

Bende bu seti almayı düşünerek bugün Beşiktaş Mm ye gittim ama maalesef beklentilerimin çok altında bir ses performansı aldım.Bu avr li ses sistemi işine yeni başlamak istiyorum ve giriş seviyesinde bir cihaz olarak bu setin bana yeterli geleceğini düşünüyordum ama ilk cümlemde belirttiğim üzere ses performansı bana yeterli gelmedi.

Ordaki görevlinin yardımıyla hem bir film sesi dinledim hemde pop tarzında bir müzik her ikisindede düşük ses seviyesinde yeterli bir netlik ve performans gösterirken sesi yükseltince özellikle uydulardaki patlama sesleri bende hayal kırıklığı yarattı.
  • desenize yine forumlarda dolaşıp birşeyler aramaya devam edeceğiz. bir işten anlamayıp birşey almak da çok zormuş.
  • Demirören AVM Satürn'de JBL CINEMA 300 sistemde indirim vardı. oldukça kapasiteli bir üründür. Denon setin içindeki hoparlörler ne diyeyim çok iyi değil ne yazık ki!

Bu sistemi Yamaha RX 367 ile çalıştırabilirsiniz. Yamaha 'da da indirim de vardı. tam bütçeniz içinde kalır. Size ileride yetersiz gelirse zaten tüm sistemi değiştirmek zorundasınız bu şekilde düşünürseniz hiç birşey alamayacaksınız. Bence biryerden başlamak lazım...

Hoparlör takımını beğenmezseniz eğer aynı mağazada CANTON MX 125 takıma bakın derim kozmetik olarak daha güzeller

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Demirören AVM Satürn'de JBL CINEMA 300 sistemde indirim vardı. oldukça kapasiteli bir üründür.

Fiyat neydi acaba cinema 300 de ?
  • 1.000 TL civarındaydı diye hatırlıyorum...
  • quote:

@ kaiser şoze

kardeşime aldırdım.halen istanbulda ben tokattayım.

daha kurulum falan yapamadım ürün elimde olmadığından.

net ve berrak ses bana yeterli sesi açamam zaten apartmandayım arkadaşın dediği gibi patlama yapiyordur belki.

yorumlara bakarak aldım . sadece sinema için alıyorum zaten.yok tizler sırıttı baslar derin değil inan kulağım bunları hiç algılamıyor

arkadaşın dediği gibi yerden başlamak lazım denon marantz harman kardon bu işin babaları avr leri bunların birinden al yeter.sonra zevkine göre hoporlörleri değiştirirsin.

giriş seviyesi bir avr al

al yanına avr ni sonra hoporlör bak. genelde tavsiye dilen bu.herkesin beklentisi farklı algıladığı ses farklı.bi şapkanın siyahi mavisi kırmızısı her rengi satılıyor bu şekilde düşün .

benim böyle bir hobim yok .olsaydı çok daha seçici davranırdım.

set ile ilgili yorum. " mütevazı gereksinimleri olan kişiler için mükemmel bir seçimdir."

1 hafta sonra elimde olacak.izlenimlerimi aktarırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

@ kaiser şoze

net ve berrak ses bana yeterli sesi açamam zaten apartmandayım arkadaşın dediği gibi patlama yapiyordur belki.

yorumlara bakarak aldım . sadece sinema için alıyorum zaten.yok tizler sırıttı baslar derin değil inan kulağım bunları hiç algılamıyor

arkadaşın dediği gibi yerden başlamak lazım denon marantz harman kardon bu işin babaları avr leri bunların birinden al yeter.sonra zevkine göre hoporlörleri değiştirirsin.

al yanına avr ni sonra hoporlör bak. genelde tavsiye dilen bu.herkesin beklentisi farklı algıladığı ses farklı.bi şapkanın siyahi mavisi kırmızısı her rengi satılıyor bu şekilde düşün .

set ile ilgili yorum. " mütevazı gereksinimleri olan kişiler için mükemmel bir seçimdir."

boyle bakilacaksa, su yaziyi yazdim:

http://resim.donanimhaber.com/m_7363707/mpage_3/f_/key_//tm.htm#55737301

yani boyle bakilacaksa AVR-1312 bile fazla. ona verilecek para farki yerine icine AV receiver entegre edilmis 3D bluray player alinabilir, hard disk de baglaniyor. yani islevi daha iyi 1312'den...

• sanırım arkadaşların dediği gibi ilk önce bir avr alıp, daha sonra da speaker bakacağım.

avr yi harman kardon almayı düşünüyorum.

arv 360 için ne dersiniz? eski bir model mi? daha yenisine bakmalı mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

quote:

quote:

@ kaiser şoze

yani boyle bakilacaksa AVR-1312 bile fazla. ona verilecek para farki yerine icine AV receiver entegre edilmis 3D bluray player alinabilir, hard disk de baglaniyor. yani islevi daha iyi 1312'den...

pek bilgim olmasada ondaki ses kalitesi ile 5 kiloluk cihazdaki ses kalitesinin farklı olacağını düşünüyorum.belkide yanılıyorumdur.üstadlar daha iyi değerlendirir.
    .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teodonanim

quote:

quote:

@ kaiser şoze

pek bilgim olmasada ondaki ses kalitesi ile 5 kiloluk cihazdaki ses kalitesinin farklı olacağını düşünüyorum.belkide yanılıyorumdur.üstadlar daha iyi değerlendirir.
    .

canim tabii ki farkli, ama yukarida, ne farkeder kulagim hic farketmiyor yazildigi icin yazdim bunlari bir tanesini gidip deneyin. bakalim farkedebilecek misiniz... hele de on hoparlorler 3 yollu arka hoparlorler 2 yollu kule hoparlor iken...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.