MediaMarkt pazar fırsatlarında şu anda Macbook Air PT'den daha ucuza denk geliyor. Bonus ve Paraf kartınız varsa faizsiz 12 taksit de yapılabiliyor. Uzun süredir 8 Mart Apple etkinliğini bekliyordum ancak büyük bir indirim olacak olursa iade edilebilir diye düşünüyorum. media markt APPLE MGN93TU/A MacBook Air/Apple M1/256GB/13.3'' Laptop Silver https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_mgn93tu-a-macbook-air-apple-m1-256gb-13-3-laptop-silver-1213078.html |
MediaMarkt Macbook Air 8/256 Silver 11874 ₺ 12 Taksit
-
-
8gb ram yetersiz kaliyor, en az 16gb olmasi gerekiyor...
-
Bununla ilgili cok tartisma gordum. Sizde hangi model var acaba? Benim ana cihazim masaustu bunu daha cok tasinabilir ve gunluk islerde kullanacagim fakat izledigim incelemelerde pek bir yetersizligini goremedim ondan soruyorum. Hangi konularda yetersiz geldigini de yazarsaniz daha bilgilendirici olur herkes icin ben de faydalanmis olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer sadece günlük işler ve bir şeyler izlemek içinse 8gb yeterli olur hocam. Hatta ara ara yüksek performansa ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda bile 8gb işinizi görür. Fakat uzun süreli aşırı ram tüketirseniz bu SSD performansınızı olumsuz etkileyebilir. Sonuç olarak video edit 3d çizim veya 6-7 taneden fazla uygulama aynı anda çalıştırmıyorsanız 8gb işinizi rahatlıkla görür. Ama bu cihazların ömrü çok uzun olduğundan bir süre sonra 16gb ram standart haline gelince yetersiz kalmaya başlayabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bilgisayarla ne yapacaginiza gore degisir fakat bende yakin zamanda macbook kullanmaya basladim diyebilirim. sirketin gecici verdigi macbook pro 2015 var 16gb 512gb. bu bile kasim kasim kasiliyor, yenisi siparis edildi gelmesini bekliyoruz.
macbook bilgisayari yazilim gelistirme amaciyla kullandigimi soylemeliyim, guncel olarak 4k monitor ile kullaniyorum fakat yakin zamanda 2. bir monitor baglama firkim mevcut. kullandigimiz ide, chrome ve diger uygulamalar zaten bosta 12-14gb ram kullaniyor. ustune mobil yazilim gelistirme uygulamalarini da acarsak cok rahat 20gb ustune cikiyoruz.
verebilecegim bu bilgiler disinda, benzer segmentte windows makine alinacaginiza tabii ki bunu almak cok daha mantikli olacagini soylemeliyim, ornegin uygulamalar arasinda geciste ve monitorler arasina desktop gecirmek gibi bircok ozellik mevcut. fakat bu urunu alacaklarin, daha sonradan ram takviyesi yapilmadigini da goze alarak bir plan yapmalarini oneririm. gunumuzde 8gb ram bana pek mantikli gelmiyor acikcasi, sadece chrome office programlari ile ugrasiyor olsaniz dahi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 6 Mart 2022; 14:2:50 >
-
16 şart.
Anliyorum 8 GB yetersiz kaldiginda SSD swap yaptigi icin ve SSD de degistirilemedigi icin boyle dusunuyorsunuz sanirim, haklisiniz. Ancak hali hazirda en performansli urunu de alsaniz 5 sene sonra halen kullanabiliyor olmak zor olacak diye dusunuyorum ben sahsen. Ana bilgisayar olarak bence de sorun olusturabilir (yine de cok ufak olacagini dusunuyorum) ama surekli video render alan, ya da 3B tasarim yapan biri degilim. Onlari daha cok windows tarafinda hallediyorum. Tesekkurler cevap icin.
-
3 sekmede soba gibi ısınıyor cihaz.
Windows bir PC olmadan ben de zorlanacagimi dusunuyordum zaten. Ama sacma bir sekilde tasinabilir bir windows laptop almak isteseniz bundan daha pahali benzer ozelliklerde. Onu da degerlendirmekte fayda var. :D
-
Bunu hic duymamistim ama bu baya kafami karistirdi acikcasi. Kac dereceleri goruyorsunuz?
-
Bu nasıl yalanmış :)
FinalCut ile 15 dakikalık video render alıyorum maksimum 80 derece işlemci sıcaklığında işlemcinin altındaki kapakta 30 derece gibi hafif ısınma oluyor.
Normal kullanımda isterseniz 50 sekme açın 25-30 dereceyi geçmez işlemci. Hayatımda kullandığım ısınmayan ilk notebook.
-
Ürünle ilgili kronik bir sorun olmadığı sürece konu tartışmaları fiyat üzerinden ilerlemeli bence. Yani bu ürünü bu RAM miktarıyla kullanan milyonlarca kullanıcı var, sizin için yeterli olmamasının paylaşılan fırsatla ilgisi nedir? Kişisel deneyimlerinizi ürünün başlığına yazmanız gerekir.
-
12.499 gozukuyor fiyat artmis sanirim
Sepette dusuyor fiyati tekrar deneyebilir misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nasıl da sallamasyon bir yorum. 8 GB ramli modele sahibim resmen anasını ağlatıyorun ve bana mı demiyor. 35 dereceleri geçmiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
8 GB kullanıyorum ve haber editörlüğü yapıyorum, herhangi bir donma, ısınma gibi bir sorun yok. Gümüş rengi de oldukça güzel ve zarif duruyor. Kullanım senaryonuz zaten yarı profesyonel ya da profesyonelse nasıl bir cihaz almanız gerektiğini biliyorsunuzdur, onun dışında 8 GB ram 2 yıl boyunca büyük ihtimalle yetecektir, sonrasında teknoloji ne getirir kim bilir. :) 16 GB ile MBA alınması bir yere kadar mantıklı gibi görünse de fansız bir cihazda performans aramak çok büyük bir hata olacaktır, özellikle de uzun vadede. Buna ek olarak YouTube'da 8 GB ramli cihazların swap testleri var, SSD'ler çook uzun bir vadede zarar görecek olsa da bu durum swap kullanımı az olsa da gerçekleşecek kadar sıradan bir durum olduğu için çok fazla takmanızı önermem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antocio -- 6 Mart 2022; 15:23:34 > -
8gb ram 256 ssd ile spotify + yaklaşık 15 safari tab + docker üzerinden spark yürütüyorum. hiçbir sıkıntı yaşamadım
-
8gb insanların %95'ine fazlasıyla yeter. 16gb ramli windows laptoptan geçen biri istisnai durumlar haricinde kesinlikle zorluk çekmez. MacOS ram organizasyonu çok ilerde Windows'a göre. Ram dolup swap kullanıldığı zaman da hiçbir yavaşlık görülmüyor. Swap sebebiyle oluşan SSD ömrü konusunda da endişe etmemek lazım. Her an swap kullanacak kadar zorlamıyorsanız 10 sene sürede falan SSD'nin ömrü anca dolar. O da tahmini değerlere göre tabi. Çoğu SSD tahmini yazma değerinin 10-20 katına ulaşıyor, bir sürü test var bu konuda.
Isınma olarak ise günlük kullanımda 40 dereceyi geçtiğini pek görmedim. 21 derece odada çoğu zaman 30-35 arası oluyor. Fanlı laptoplar bile en ufak işlemde 50 dereceyi geçiyor zaten. 10 dakika süren cinebench testinde 7600-7800 puanlardan 6800-7000 civarına düşüyor. 10 dakika boyunca tüm çekirdeklerin %100 kullanıldığı ve bu laptopun fansız olduğu düşünülünce sadece %10'luk güç kaybı inanılmaz bir şey. İnsanların %99.9'unun 10 dakika üstü render almayacağını düşününce fansız olarak sürekli tam performans alabiliyorsunuz yani.
Orta parlaklıkta (maksimum parlaklık 400nit) video izleme, ofis işleri falan yaparken 12-16 saat arası ekran süresi alınıyor çok rahat. Ayrıca PD özelliği olan her tür powerbank ile şarj olabiliyor. 10000mah kapasiteli bir powerbank %50 civarı daha şarj veriyor.
Ekran, mini led gibi yeni teknolojiler haricinde lcd dünyasının en iyi ekranlarından biri. %100 sRGB vs P3 renk gamutuna sahip. Profesyonel olarak fotoğraf, video işiyle uğraşan kişiler için bile ekranın renk doğruluğu muazzam.
Kasa kalitesi zaten hiçbir laptop ile karşılaştırılamaz, hoparlör ve mikrofon kaliteleri de aynı şekilde.
Windows çalıştırmak isteyenler için Parallels uygulaması var. Müthiş stabil ve hızlı çalışıyor. Paralı bir uygulama ama inlanlar çeşitli çözümler üretiyor bu konularda :) Parasız olarak açık kaynak kodlu UTM isimli uygulama mevcut.
Tüm bunları düşününce ve Matebook gibi laptopların bile 13 bin lira üstü olduğu durumda Macbook Air gayet f/p bir cihaz.
-
yalan değil hocam. isterseniz sipariş ve iade ekranlarımı atayım. belki de bana sorunlu geldi apple dan almıştım.
3 sekmede abartmıyorum 90 derece işlemci sıcaklıga ulaşıyor. bunu destege bildirdim iade edebilirsiniz dediler iade ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Nasıl da sallamasyon bir yorum. 8 GB ramli modele sahibim resmen anasını ağlatıyorun ve bana mı demiyor. 35 dereceleri geçmiyor.
|
Benzer içerikler
- ofis koltuğu önerisi
- terabox güvenilir mi
- acer nitro 16 13.nesil core i5 13500h-rtx4050 6gb-8gb-1tb ssd-16inc-freedos
- deepcool morpheus
- phanteks t30
- telegram indirim kanalları
- black friday ne zaman 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X