Şimdi Ara

MediaTek 29 Ağustos'ta Helio P23 ve P30'u duyuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MediaTek 29 Ağustos'ta Helio P23 ve P30'u duyuracak
    MediaTek yonga setleri ucuz ve giriş seviyesi çözümleri ile biliniyor ancak şirket son birkaç yıldır Qualcomm'un sunduğu ürünlerle rekabet edebilecek düzeyde, çok daha iyi yonga setleri üretebildiğini ispatlama peşinde. Ne yazık ki amiral gemisi Helio X30 yonga seti Snapdragon 835, Kirin 960 veya Exynos 8895 ile rekabet edebilecek seviyede değil. Ancak yine de çok iyi bir yonga seti olduğunu söyleyebiliriz.

MediaTek, amiral gemisi yonga setini piyasaya sunmasının ardından orta sınıf ürün serisini yenilemeye hazırlanıyor. Şirket, Helio P23 ve Helio P30'un tanıtılacağı 29 Ağustos tarihli etkinliğe ait davetiye gönderimine başlamış durumda. 16 nm üretim sürecine sahip Helio P23'ün Snapdragon 450 ile rekabet etmesi bekleniyor. TSMC'nin 12 nm sürecini kullanan Helio P30 yonga seti ise Qualcomm 600 serisi ile kıyasıya bir mücadeleye girecek.

Sekiz çekirdekli işlemciye sahip olan P23'ün çift arka kamera, 2K çözünürlük, Cat.7 ve LPDDR4X bellek desteği ile gelmesi bekleniyor. P30'da ise 1.5GHz hızında dört Cortex A-72 çekirdeği ve 1.5GHz hızında dört Cortex A-53 çekirdeği yer alacak. Ayrıca yonga setinin teorik olarak 600 Mbps hız sunabilen Cat.10 desteği sunacağını ekleyelim. Her iki yonga seti de bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren akıllı telefonlara güç vermeye başlayacak.

• Cat10 desteği güzel ama ülkemizde işe yarayacağını pek sanmam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mediatek de 12nm görmek keyif verici

• Rekabet iyidir. Ha gayret Madiatek.

• 1.5 ghz az değil mi?

• A72'lerin hızları yanlış verilmiş olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whippoorwill

A72'lerin hızları yanlış verilmiş olabilir.

gsm arenadan da baktım 1.5 ghz yazıyor sanırım güç odaklı değil batarya odaklı bir işlemci çıkarıcaklar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mediatek isterse şu saatte 5nm işlemci çıkarsın zerre umurumda olmaz telefonlarından da uzak dururum. üst düzey işlemcileride dahil çıktıkları dönemde hangi android sürümü varsa telefonlar o sdürümde çakılıp kalıyor. güncelleme özürlüsü bir firma. bir sonraki endroid sürümü için bir önceki senenin en iyi işlemcisi dahi olsa sürücü çıkarmıyor doğal olarak telefonunuz android güncellemesi almıyor. yani diyelim telefonu android 6 ile aldınız işlemci helio x25.. android 7'yi o telefonda görmeniz mümkün değil. özürlü firma yüzünden telefonlar hep aldığınız sürümde çakılıp kalıyor. sinir firma. qualcom senerlin işlemcilerine destek veriyor mediatek bir önceki senenin en iyi işlemcisine destek vermiyor. defolup gitsinler.. zaten rekabete de faydaları yok.. kendi halinde firma işte.. bir kere aldım pişman oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sharparrow

mediatek isterse şu saatte 5nm işlemci çıkarsın zerre umurumda olmaz telefonlarından da uzak dururum. üst düzey işlemcileride dahil çıktıkları dönemde hangi android sürümü varsa telefonlar o sdürümde çakılıp kalıyor. güncelleme özürlüsü bir firma. bir sonraki endroid sürümü için bir önceki senenin en iyi işlemcisi dahi olsa sürücü çıkarmıyor doğal olarak telefonunuz android güncellemesi almıyor. yani diyelim telefonu android 6 ile aldınız işlemci helio x25.. android 7'yi o telefonda görmeniz mümkün değil. özürlü firma yüzünden telefonlar hep aldığınız sürümde çakılıp kalıyor. sinir firma. qualcom senerlin işlemcilerine destek veriyor mediatek bir önceki senenin en iyi işlemcisine destek vermiyor. defolup gitsinler.. zaten rekabete de faydaları yok.. kendi halinde firma işte.. bir kere aldım pişman oldum.

Anlamadığım mediatek neden kernel kaynak kodları paylaşmıyor, güncelleme versede en fazla bir güncelleme sonrası çöp..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rekabet iyi olur gelsin bakalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.