|
MediaTek, akıllı telefon işlemci pazarında liderliğini korudu: İşte sıralama

-
-
Helal olsun..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Samsung, Exynos işlemcileriyle %4 pay elde ederek beşinci sıradaki yerini korudu
Yerini korumak da bir başarıdır ama söz konusu olan Samsug ise, %4 çok güdük gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun nedeni tek başına helio g99. Uçan kuşa bile takıldı bu işlemci
Huawei düştü evet ama bu kurtlar sofrasında hala varlık gösterebilmeleri bile beni mutlu ediyor.
Ayrıca Mediatek candır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
garip bir işlemci. 2 sene sonra kullansalar gene sırıtmaz
-
G99 lu iphone görmedik bir
Mediatekin son yıllarda bu kadar yükselmesinin sebebi transsion holding şirketidir.Tecno,infinix gibi son yılların en hızlı büyüyen telefon şirketlerinin sahibi bunlar sadece mediatek işlemci kullanıyorlar.Neredeyse hiçbir telefonunda snapdragon yok.Hatta bir ara qualcomm işlemcilerini kullanmadığı için transsion şirketine dava açmıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klür134 -- 29 Mart 2025; 3:16:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üretilen cihaz sayısı belli kullanılan çip oranı belli. Yüzde 4 belki yüzde 5 olur üstüne de çıkmaz. Amiral gemilerinin yarısı Exynos yarısı Qualcomm. Bazı cihazlar Çin, G. Kore ve ABD için Qualcomm olarak tanıtılıyor.
Yorum yapmak zor. Samsung çip işinde kaynak kodlarını açmaması ile görüntü işlemeden rakibi Qualcomm cihazların gerisinde kalmasıyla ve genel performansından ötürü Snapdragon çiplerin gerisinde kalabiliyor.
Bilgilendirme için teşekkürler
Mobil işlemcilerle ilgili gelişmeleri ara sıra takip ediyorum. Açıkçası pazar payları üzerine pek bilgim de yoktu.
Exynos'lu telefonlar;
"Globalde olmasa bile yoğun nüfuslu Hindistan, Malezya, Singapur, Endonezya gibi ülkelerde daha çok satılıyordur, pazar payı da %9-10 civarındadır"
gibi yanlış bir fikriyatım varmış
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Amiral gemilerinin yarısı nasıl Exynos oluyor? Samsung'tan başka Exynos kullanan marka var mı? Mediatek'i neden yok saydınız?
S ve Z serisini kıyaslıyorum.
Z serisi Snapdragon, S serisi ise bölge bazlı (Çin, US, S Korea) Snapdragon EMEA ve LATAM bölgesi genellikle Exynos çip ile geliyor.
Bu yorumdan bağımsız olarak Vivo ve Lenovo'nun geçmişte Exynos çipli cihazlar geliştirdiği söylenebilir.
Mediatek ile UNISOC alt orta segment cihazlara güç veren çiplerden.
-
Samsung özelinde dediniz, anladım. Mediatek'in orta alt segmentte çok sayıda işlemcisi olduğu doğru. Ancak amiral gemisi düzeyinde de ciddi atılım yaptılar. Dimensity 9x00 serisinin satışları Mediatek'in pazardaki liderliğini sürdürmesini sağlıyor. Snapdragon'a göre daha f/p cihazlar oluyorlar.
Ben Mediatek'in yaptığı atılımları beğeniyorum, şimdi piyasada ilk kendileri oldu tasarruf çekirdeklerini bırakıp X.X ve A.7XX çekirdekleri ile kombinasyon oluşturmasını. Yakında Qualcomm da Oryon tasarımından ilham alarak bu düzene geçecek.
MediaTek'in tek eksiği Samsung, Apple, Qualcomm özel tasarım GPU'ya bu kadar önem verirken zamanında kendileri de ARM referans tasarım yerine Imagination'dan tasarım alırken şimdi kendileri de tıpkı UNISOC, Hisilicon ve Google gibi referans GPU tasarımı kullanıyor.
Kaldı ki bu sene çıkacak Google Tensor çipinde Google bile ARM tasarımını terk edip Imagination tasarımına sahip bir GPU ile üst segmente oynamak istiyor.
Bu arada Mediatek IMG BXM-8 256 tasarımına sahip Dimensity 7025 ve Dimensity 930 gibi orta segment çiplere sahip. Umarım yakın gelecekte Mediatek bu şekilde çözümleri arttırır ve GPU performansı konusunda Samsung ve Qualcomm'a karşı en azından üst segment ürünlerinde güçlü bir rakip olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O değil de Samsung'un amiral gemisi klasmanında Mediatek'in önünde olduğu kanısına nasıl vardığınızı anlamadım.
Meraklısına bu liste fikir verebilir..
nanoreview.net
Smartphone Processors Ranking List [2025] - NanoReviewhttps://nanoreview.net/en/soc-list/rating -
Bu arada Dimensity 7300 8GB ram ile birlikte, gündelik kullanımda kaç yıl idare eder ? Oyun performansı önemsiz..
En Beğenilen Yanıtlar

Bunun nedeni tek başına helio g99. Uçan kuşa bile takıldı bu işlemci
|
G99 lu iphone görmedik bir |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X