Şimdi Ara

medieval total war (tek ben mi oynuyorum bunu?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bana bu oyunun sağlam bir setup dosyasını gönderebilirmisiniz acilen...sanırım 72 kb bişey...henker91@hotmail.com adresine gönderirseniz sevinirim...teşkkürler...

• Akşama evde bi bakmam lazım... CD'si var mı halen diye. Yanlız çok ama çok güzel bir oyun.
  • ok bethesta...bulamasanda teşekkürler...
  • beyler yardımlrınız gerekiyor bir çok konuda...öncelikle oyuna osmanlılarla başladım...sorularımı şık halinde iletiyorum...

1.bir birlik kurduktan sonra komutanı nasıl seçiyoruz?
    2.denizden çıkarma nasıl yapıyoruz?
    3.deniz savaşını nasıl başlatıyoruz?
    4.tittle of office ne işe yarıyor ve nasıl kullanıyoruz?
    5.ajan,alim ve imam ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor?
    6.benim topraklara gelen ajan,prenses vs. savaşçı olmayan dallamaları nasıl gebertiyoruz?
    7.benim birlikler bir süre sonra düşman birliği haline dönüyor.bunun önüne nasıl geçebilirim?

aklıma gelmeyen olabilir arkadaşlar...şu anda benim yazmadığım ve oyunun gidişatını ve taktikleri etkileyecek bu gibi konularda bildikleriniz varsa iletebilirmisiniz lütfen...teşekkürler...
  • 1- Komutanı yüksek yıldızlı bir birimi o orduya koyarak seçiyorsun. Mesela 5 yıldızlı ghulam bodyguardlarını o orduya koyarsan o orduyu onların komutanı kontrol ediyor. Prens veya kral olursa işler değişir tabe
    2- Denizden çıkartma yapmak için her deniz parçasına gemi koyman yeterli.
    3- Deniz savaşınıda aynı deniz parçasındaki gemilerini diğer gemilerin üstüne sürükle bırak yaptığın zaman başlatıyorsun. Ancak burada savaşlar otomatik gerçekleşiyor.
    4- O da orduya sanırım gerekli olan puanları veriyor. Mesela komutanın komuta kapasitesini falan arttırıyor. Bunu bende tam bilmiyorum ama orduna sürükle bırak geliştiğini göreceksin.
    5. Ajan diğer ülkelerin ordu vs güçlerine bakmaya alim ve imam bulunduğun bölgenin islam inançlarını arttırmaya yarıyor.
    6- O dallamaları da assasin denen suikastçi abi yapıyor. Çıkartıp üstüne salınca sana başarı şansını yüzde cinsinden veriyor. Her ajan geberttikçe başarı oranı da gitgide artıyor.
    7- Senin birliklerin düşman birliğine dönmesi orada isyanın nedeni veya diğer takım elçisinin birliğine rüşvet vermesiyle oluyor sanırım. Bunun önüne de o bölgeden biraz daha az vergi alarak veya o bölgenin inançalrını sağlam tutarak geçebilirsin. Elçi olupta ajanlık yapanları da gırtlakla gitsin.
    Oyunda cihad orduları kurup kaybettiğin toprağı geri alabilmek için devasa bir ordu kurabilirsin. Bu ordu diğer islam ülkelerinin de yardımıyla baya güçlü olur. Bir de ele geçirdiğin bölgelerin özelliklerine göre maden işleme ticaret veya o bölgenin özel birimlerinden üretebilirsin. Hem kazancın hem de ünite kaliten artar. Mesela Trebizond archers sadece kuzey anadoluda bulunmakta. Bir de eğer prenslerin ölmüşse derhal bir elçiyle en yakın prensese evlenme teklif etmeni öneririm. Yoksa oyun game over olur. Türklerle oynadığın varsayımaına gidersek ve hem kılıçta hem de okta üstün hem de bombardımanı çok iyi bilen bir ırk olarak sana savaşlarda vur kaç öneririm. Sonra Özel atlı birliklerini arkalarına dolaştırıp generalin birliğini dağıtabilirsin. Tabi özel birim olan 12 tane hashisin ile de bu işi görebilirsin. İnan canım tekrar oynamak istedi. Ben biraz takılayım şuna... Başka sorun varsa pm atabilir veya burdan sorabilirsin.

• CD'yi bulamadım, ama oyun ile ilgili herşeyi sorabilirsin. Zaten Hellmarch çoğunu cevaplamış. Title ve Office'leri güçlü komutanlarına ver. Komutanın Lloyality, Dreid...vs. gibi özellikleri valisi olduğu bölgeyi etkiliyor. Title'lere tıklarsan ne komutana ne gibi özellikler kattığını görürsün. Title'i dandik birine verdiysen elçini komutanın üstüne getir, ünvanı geri alsın, bir tur sonra başkasına verirsin. Ben Osmanlı ile oyunu bitirdim ve taktiğim ilk zamanlarda Bizansı rahat bırakmak oldu. Güneye doğru inip ilerledim ve güney İspanya'dan Daldım ve oraya yığınak oluşturdum (tek bir bölge girşi olduğu için savunması kolay). Ondan sonra batı ve kuzey Avrupa'ya yöneldim. Loaylity 100%ün altına inmedikten sonra vergileri her bölgede very high yap. Önemli bölgelerde assasinlerin olsun. Gelen rahipleri prensesleri anında gebert. Bulunduğun bölgede hiristiyanların oranı arttı mı, orayı "kurtarmak" için haçlı seferi düzenleyebilirler. Oyuna başlamadan Army size'ı Very Large konumuna getir. O zaman 200'lük birimlerle oynarsın. Unutma ki, birimlerin arasındaki en güçlü olan (daha doğrusu command özelliği en fazla olan) komutan oluyor, ama kral'da savaşa katılıyorsa otomatik olarak kral komutan oluyor. Başka soruların varsa sor.

• eyvallah arkadaşlar...siz olmasanız oyunu bırakıyordum ama yazık edeceğimi anladım...zevk almaya başladım artık...bir sorum daha var maalesef...osmanlılarlayım yine...ekonomimde iyi sayılır...ama genişledikçe bazı bölgelerdeki topraklarımda hiç bir üretim olmuyor...ya da bazılarında sırf asker üretimi oluyor yapı kuramıyorum...bunun bir çözümü varmı...üretim olmadımı o bölgedeki vergiyi düşürüyorum...bu bazen işe yarıyor ama bunda da kafasına estimi üretim yapıyor ve sonra o da duruyor...birde sultanın veliahtlarını her bölgeye dağıtmalımıyım...bu bir işe yarıyormu...veliaht bulunduğu bölgenin valisimi oluyor...veya vali kimdir :)...ayrıca adamlar oyun değil resmen sanat eseri yapmışlar...oyna oyna bitmez...teşekkürler tekrar beyler...
  • Title'i verdiğin komutan Title'nin ait olduğu bölgenin valisi oluyor. Her bölgenin bir valilik ünvanı var ve o ünvanı istediğin birliğin üstüne sürükleyip vali olarak tayin edebiliyorsun. Başkentinde (rum) binalar yaptıkça ve geliştikçe yeni yeni "title" lar meydana çıkacaktır, onları da dağıtırsın. Öncelikle bölegelerin üretim kapasitesini artır (%20-40-60....). Fakat çöl olan bölgelerde tabii ki tarım olmasını bekleyemezsin. Oralarada merchant binaları inşaa edip devamlı upgrade et... Merak etme, toprağın az genişledi mi... harcayamayacağın kadar para olur. İlk zamanlar çok sıkıntı çekiyoesun, ama zamanla düzeliyor herşey. Prenslerin ileride kral olacağını unutma. Savaşlara götürüp ön sıralarda savaştırırsan, korkusuz, cesur gibi ünvanlar alır ve özellikleri artar, ama ölmemesine dikkat et. 20'lik birliği örneğin savaş sonunda 8-9'a düştü mü başkent götür ve birliği üretim karesine sürükle... bir tur sonra tekrar 20 olur. Bu diğer birlikler için de geçerli. Tecrübeli birlikleri sayıları azaldığında tekrar "train" et. Geldik en önemli konuya... SAVAŞLAR.
    Savaşlar gerçekten çok güzel. Özellikle oyunun ileriki bölümlerinde düşman ülkende toplu isyan çıkartıp isyancıları bir bölgeye toplarsa, 18-19 bin askerden oluşan ordulara karşı savaşırsın. Tamamen katliam. Taktik vermeme gerek yok, ama bence ilk yapacağın şey düşmanın komutanını öldürmek. İki sağlam atlı birliği gönder, gebertesiye kadar peşini bırakmasınlar (Büyük kare flama). Ö öldü mü moraleleri düşecek ve sen birçok kez kazanamayacağın savaşları kazanacaksın.

• asker üretebilmek için kale yapman gerekir.
    kaleyi ne kadar büyültürsen o kadar kaliteli asker üretebilirsin.
  • Evet bethestaya katılıyorum en sağlam taktik düşman komutanını boğazlamak. İster arkasına atlı dolaştırabilirsin istersen de hashisin denilen özel birlik var. Bu elemanlar açık arazide bile saklanabiliyorlar. Gizlice arkadan sokup düşman komutanını çok kolay harcıyorlar. Bir de sağlam yıldızı olan düşman komutanlarını sağlam assasinlarına boğdurt. O zaman savaşlar daha kolay geçer. Eğer kalede savunma yapacaksan da kaleye mutlaka top veya mancınık türü şeyler koy. en azından o büyük oktan koy kapının önüne dursun. Adamlar kapıyı kırıp içeri girmeye kalktığında tam katliam oluyor. Bir de mutlaka kalelere saldırırken yanına mancınık falan al. Yoksa koca orduyu kuşatma da kaybetmen işten bile değil. Zaten oyunu iyice öğrendikten sonra kendi taktiğini otomatik olarak geliştireceksin. Ha bir de birimlerin hangi birimleri daha iyi gebertebildiğini iyi etüd et. Mesela Urban infantry birimi veya buna benzer baltalı birlikler zırhlı birliklere karşı kullanılır. Diğer bir örnek ise janissary inf. lerde atlı birlikleri düdüklemeye birebirdir. Bilgisayar genelde okçularını öne koyar önce onlarla seni kemirir daha sonra diğer birliklerini senin durumuna göre öne sürer. Sende buna karşı önlem olarak sağdan ve soldan getireceğin 2 3 atlı veya zırhlı birlikle bu okçuları harca ki ilerde sorun çıkartmasınlar. :)

• [akum]

Viking Expansion i var bu oyunun ?
    Oyniyan varmi ?
    Almaaya deger mi?

ben genelde 3D savasa pek bulasmiorum - otomatik yaptiorum
    cunku risk gibi oyunlari cok severdim
    onlarin tadini veriyor bana.
    :)
  • Kesinlikle expansion da alınmalı.
    Ben de bu oyunun kurduydum 3 aya yakın oynamıştım yanlış hatırlamıyorsam
    Bir bulaştın mı zor bırakıyorsun...
  • Expi bulamadım ben bir türlü deli oldum. Yenisi çıkacak yakında zaten. Adı da rome:total war. Bu serinin 3üncü oyunu. Eskisi shogun total war idi. Yalnız onda assasinlar adam öldürdükleri zaman araya hoş videolar girerdi. Heyt be samuraiları özledim. :)
  • Evet, bende ilk Shogun Total War oynadığımda mest olmuştum. Hatta halen çok güzel bir oyun. Yanlız Medieval'e göre çok basit... fazla birlik / asker seçeneği yok. Rome Total War ise çıktı çıkmak üzere... hatta bi ara çıktı diye de duydum. Vikingi oynamadım, ama aslında merak ediyorum... Yarın bi Kadıköye gidip bakayım...
  • Ya ben bugün baktım bulamadım expi. Ne ise artık rome u oynar mst oluruz. İşallah bu sefer taktik ekranda da multi oynanabilir. Valla öyle olsa dadından yenmez. :=)
  • Ben dün Kadıköye gittim yeni oyun almaya. Orada var (ikinci katta). Ayrıca benim bildiğim expansion değil, tüm Total War'lar gibi kendi başına bir oyun.
  • Hoş oyuna benziyor. Bir de Total War vardı. Bu aynı oyun mu? Bir de bugünün silahları falan da var mı? Red Alert'a göre nasıl? Tavsiye ederseniz alacağım...
  • Kusura bakma ama Red Alert ile kıyas bile görmez. Red Alert bana göre strateji bile değil, aksiyon oyunu... kaynak topla, üret, saldır... İlk oyunun ismi Shogun Total War'dı. Ayrıca Osmanlı'dan bahsediyoruz... bugünün silahları nasıl olabilir???
  • Red Alert ayrı hikaye bu ayrı... Rome total war yıkacak ortlaığı o kadddaann. :)
  • Aksiyon olduğuna katılıyorum. En azından red alert 1 daha mantıklıydı. Sonra saçmaladılar. Bir de yerleşik savunma silahının menzilinin aynı teknolojiye sahip mobil silahtan daha kısa olduğu nerde görülmüş???? Afedersiniz Electronic Arts girdiği her yeri bok ediyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.