Medion MD 96667 notebook umun ekran kartında bir sorun var,ekran 6 parçaya bölünüyor ve çizgiler oluşuyor.Windows başlarken "System has halted" diye mavi bir ekran çıkıyor.Driver ı silmedikçe windows açılmıyor (boot kısmı normal)..garantiye gönderdim,ekran kartının chipseti değiştirildi.kullanmaya başladıktan 1 gün sonra tekrar aynı sorun ortaya çıktı.Sorunun kaynağı ne olabilir sizce? not:ayrıca düzgün çalıştığı zamanlarda sistem raminden çok fazla kullanıyor
Driveri silince normal bir şekilde açılıyor mu hiç sorun çıkarmadan? Bir de system halted yazısı nerede çıkıyor?Windows da mı boot ekranın da mı? 6 parçaya bölünmeyi de biraz izah edersen sevinirim.
-driver ı silince sadece windows a girebiliyorum,sorun yine aynı. -boot ekranı bitiyo,windows un yükleme kısmı da bitiyo,fare gözükmeden önce mavi ekran geliyo. -6 parça olayı da öyle simetrik düzgün bi bölünme diil,gelişigüzel dağılmış 6 tane masaüstü gözüküyo.yani bi işlem yapınca o 6 ekranda da gözüküyo.biliyorum çok saçma bi hata ama anlamaya ve düzeltmeye çalışıyorum..
Peki senden ricam bilgisayarın açılırken aralıklarla F5 ve F8 tuşlarına bas. Açılan seçeneklerde bir hata oluştuğunda yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneği ile aç.Karşına çıkan mavi ekrandaki yazıları bizimle paylaş.
Şunu da eklemeliyim.Güvenli mod driver yazılım vs gibi şeylerin olmadığı bir moddur.Orada oluşan bu tarz bir hata bana donanımsal bir arıza var hissi uyandırıyor..Ama sen dediğimi yap peşin konuşmayalım.
Yine aynı "system halted" hatası veriyo.tam olarak da şöyle ***Hardware Malfunction**** Call your hardware vendor for support NMI: Parity Check / Memory Parity Error ***The system has halted ***
quote:
Orijinalden alıntı: genzo_wakabayashi
Yine aynı "system halted" hatası veriyo.tam olarak da şöyle ***Hardware Malfunction**** Call your hardware vendor for support NMI: Parity Check / Memory Parity Error ***The system has halted ***
Ben bu cevaplardan sistemin ekran kartında sorun olduğuna kesin emin olamıyorum açıkcası.
Sana memtest programını bir cdye yazdırarak makinenin ramlerini kontrol etmeni öneririm...
ama sadece ekran kartının chipseti değiştirilmişti ve tekrar düzgün çalışıyodu..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme