Şimdi Ara

Medya oynatıcı almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bende Vestel tüplü TV var yanlış değilsem 82 ekran olacak. 2 adet Scart girişi bir de anten takma yeri mevcut. ()
    Resim bana ait değil ama buna oldukça benziyor:
     Medya oynatıcı almak istiyorum

Benim sıkıntım şu ki, mazur görün internetten filmler indiriyorum ve bunlar büyük çoğunlukla .AVI .MKV .MP4 formatlı oluyor. Eski bir DVD oynatıcım var bunda da o filmleri oynatabilmek için mecburen filmi ilk önce DVD formatına çevirmem gerekiyor ki burada da bazı sıkıntılarım var mesela

• Filmin o üst kısmında yer alan siyah bölgeleri kaybedemiyorum onlarca program denedim formatı TV'ye göre 4:3 olarak ayarlıyorum çekerken ama yine de nafile üstte kalıyor o bölgeler. İnternette çok araştırdım videonun boyutunu değiştiremezsin yanlarda boşluk kalır falan diye resimle izah etmişler ama hikaye VLC player tek tuşla eğip büküp yapıyor tam ekran bunu medya oynatıcılar da pekala yapabilir herhalde.
    • Ve ikinci sorun altyazı eklemek şu ana kadar türkçe dil destekleyen hiçbir DVD yapıcı program bulamadım önce altyazı gömmem gerekiyor ki bunu yapınca da format değişiyor DVD yapma programları desteklemiyor bu sefer de.
    • Bana AVI formatı destekler DVD dediler ama denemediğim format kalmadı harcadığım DVD'lerin haddi hesabı yok benim takoz DVD oynatıcı düz DVD formatından başka bir şeye oynatmaya pek yanaşmıyor.

Netice olarak şu bildiğiniz medya oynatıcılardan almak istiyorum fakat dediğim gibi televizyonda bir tek scart girişi var. Eğer scart girişine uyarlanabiliyorsa o cihazlar bana bunu nasıl yapabileceğimi anlatacak ve uygun fiyatlı bir ürün tavsiye edebilecek yardım sever bir arkadaş arıyorum. Üründen beklediğim iki şey var ilk olarak türkçe altyazı desteklemesi ikincisi de hani nasıl bilgisayardaki VLC playerda görüntü > En boy oranından gerekli boyutları (16:10, 16:9 gibi) seçince şak diye tam ekran yapıyor filmi öyle bir özelliği olsa çok iyi olur. Bıktım koca ekranın sadece yarısını kullanabilmekten.

(Resimde düzenleme yaptım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selaset -- 23 Ağustos 2014; 13:33:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.