Oyun ve Film ağırlıklı kullanacağım uydudan tv nadir izlerim Philips 48OLED708 Ambilight ve Android olması cezbediyor servisi vasat diyorlar LG OLED48C34 ise alt yazı çevirisinden bahsediyor düzgün çalışıyormu yada çalışıyormu bilmiyorum ps5de oyun oynarken altyazı çeviriyorsa benim için iyi LG OLED48C34 5 yıl panel garantisi yazıyor ama müşteri hizmetlerine sorduğumda 48 inç üründe bu garanti yok dedi |
Philips 48OLED708 mi LG OLED48C34 mi tercih etmeliyim
-
-
708 B3'ün muadili. C3 daha iyi olur.
5 yıl panel garantisi sadece G serisinde var.
-
Selamlar kardeşim, bende senin gibi Philips 48OLED708 ve LG OLED48C34 arasında çok gidip geldim, ikisininde kendine göre avantaj ve dezavantajları var.
Philipsin en önemli farkı ambilayt özelliği hatta bunu eski Lcd tv me yapmak için kumandalı led şerit alıp tv nin arkasına döşemiştim tabi aynı etkiyi vermedi bir süre sonra sökmüştüm.Android işletim sistemi ve kumandası standart.
Lg ise en üstün özelliği kumandası, smart özelliği kullanırken lg kumandası mouse gibi kullanabilmek çok avantaj ve işletim sistemi webos gayet kullanışlı aralarında panel farkı pek yoktu teknik özellikler bunlar dışında hemen hemen aynı 120 hz vs var
Ben ikisi arasında tercihimi Lg den yana kullandım ,3 aydır LG OLED48C34 kullanıyorum, tercihte en önemli neden smart özelliğinde kumanda kullanımı oldu,kablosuz laptopu baglamak çok güzel oldu Ps3 ile kullandım ,laptopu kablosuz ve hdmi ile baglayıp oyun oynadım inanılmaz güzeldi.
Zaten görüntü olarak oled başka bir seviyeymiş,tv olarak teledünya kullanıyorum görüntü gayet güzel,avrupa kupası maçlarında gelen misafirler görüntüyü çok beğendi,youtube da 4k içerik açınca inanılmaz güzel görüntü veriyor.
Kısaca hala Ambilayt özelliği merak ederim ama,sırf kumanda için Lg seçtim ve pişman değilim.Merak ettiğin birşey varsa cevaplamaya çalışırım
-
yorumun için teşekkür ederim
alt yazı çevirisinden bahsediyor düzgün çalışıyormu ingilizce altyazı altına veya üstüne türkçesini çeviriyormu
-
Bende tvnin kendi uydu alıcısını kullanmıyorum ,Teledünya hd kutusu üzerinden yayın alıyorum,senin için ayarlardan alt yazıyı açıp yabancı kanallarda denedim ama çalışmadı,netten baktım LG sitesinde şöyle diyor: Doğrudan TV nin anten bağlantı noktasına bağlı iç dış anten veya kablolu yayın anteni kullanıyorsanız,altyazı işlevini kullanabilirsiniz.
Bende çalışmıyor.
Onun haricinde netten film seyrederken alt yazıda sıkıntı yaşamadım.Youtubede alt ayzı açabiliyorum ama türkçe desteği yoktu. uygulamadan kaynaklı sanırım.
-
Youtube de Turkce dil destegi var ama her video'da yok..Bulursunuz yada denk gelir birtane..Altyazi Turkce olan var yani, video oynatirken ayarlardan dil seceneklerinde cikar..
-
48c34 kullanıyorum uzun süredir. Webos gayet akıcı çok güzel. Bir tane de android TV var evde berbat çalışıyor sevmiyorum Tv'de android. Altyazı çevirme olayını yeni öğrendim. PC monitörü olarak da kullanıyorum. Tavsiye ederim çok güzel bir cihaz. Kumanda fare olayı çok iyi zaten. 5 yıl garantisi vs yok bu serinin. 5 yıl webos güncelleme garantisi vardı galiba emin değilim. Kendi uydu alıcısını kullanıyorum. -
Laptopta youtube videosunda altyazıyı Türkçe ayalıyorum ve gayet güzel çıkıyor, aynı videoyu Lg oled48c34 tvden youtube uygulamasında açınca ayarlarda otomatik çeviride 14,15 dil çıkıyor ama türkçe yok, webosun Youtube uygulamasından kaynaklı sanırım.
-
Olabilir evet, benim Android Sony Tv, Turkce cikiyor haklisiniz Webostan olabilir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 21 Temmuz 2024; 22:14:3 > -
OLED Tvlere mağazalarda baktım 2023 olan modellerin pikselleri dökülmeye başlamış ve her iki modeldede oled yanığı garantisi yok yani panele garanti vermiyorlar
o yüzden vazgeçtim oled almaktan
bu modelleri araştırıyorum
-
2 yıl garanti yanığı da kapsıyor. Daha fazlası için garantiyi uzatmanız lazım. Forumdaki Burak Beyin yaptığı garanti uzatma iyi. Başka mağazadan alınan TV'lere de yapıyor.
Yeni OLED TV'lerde yanık olması için, canlı modda haber izlemek veya aynı oyunu binlerce saat max hud parlaklığında oynamak lazım. (Zaten oyunlar Hud'ı max parlaklıkta göstermez. O da elenmiş oluyor.)
Teşhirdeki OLED'ler, bütün gün canlı modta aynı videoları gösteriyor. Teşhirde piksel tazelemeyi de düzgün yapamıyor. Çünkü mağazayı açtıkları gibi TV'leri çalıştırıyorlar. Kaparken de şalteri indiriyorlardır.
Rtings'in CNN'li işkence testi bile gerçek kullanıma daha yakındır Onda, gerçek kullanımdaki gibi tazeleme yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Temmuz 2024; 13:18:18 > -
mağazada baktım sadece adı oled diğer qled veya mini ledlerden pek farkı yok LG panel garantisi yok diyor bundan kasıt sanırım oled yanması
zaten testteki tüm oledlerde yanık oluşmuş sadece 8k saate yaklaşmış dell ve lgnin monitöründe yanık oluşmamış samsung monitörde oluşmuş dell'de sanırım aktif soğutma var
yanık başlama saati belirtilen yer varmı bulamadım
-
bunu yakından inceledim bugünde indirime girmiş oled'e yakın görüntü kalitesi var üstüne parlaklığı 1300 nite kadar açabiliyor hdr'da .
media marktTCL 50C755GTV 50 inç 126 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Mini LED Google TVhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tcl-50c755gtv-50-in%c3%a7-126-ekran-uydu-al%c4%b1c%c4%b1l%c4%b1-smart-4k-mini-led-google-tv-1236239.html?utm_source=akakce%20psm&utm_medium=psm-other%20psm&utm_campaign=rt_pricecomp_na_na_na_standart-feed-piyasa-fiyatlari&v=1.24.9
-
Selamlar. Güncellemeler sonrasında görüntüde bulanıklık oldu mu? (48c34la). Sanki ilk aldığım zamandaki netlik keskinlik yok.?
-
Selam
Güncellemeyi yaptım ama dediğin şekilde bir bulanıklık olmadı bende, yayın kaynağı olarak ne kullanıyorsun , bende kablo tv nin Teledünya kutusunu kullanıyorum. Kullandığın cihazın kablo bağlantılarını kontrol etmeni öneririm, belki temassızlık vardır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X