Şimdi Ara

Medyamız Neden Böyle Oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden Ak partili bir yetkili bir konuşma yaptığında 70-80 kanal birden aynı yayına geçiyor. Haber kanalı olmadıkları halde yerel kanal haliyle o yayına geçiyorlar.

Nerdeyse tüm haber kanallarını ele geçirdiler zaten. Yetmiyor mu? Ulusal, yerel tüm kanallar hepsi aynı. Nerdeyse çizgi film kanalları da çizgi filme ara verip o yayını gösterecek.

Bu nasıl tek yönlü medyadır? 1-2 kanal hariç farklı ses yok. Farklı fikir yok.

Ekonomiden, işsizlikten,gündemden,gerçeklerden bahseden yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletcasper -- 17 Nisan 2019; 18:15:27 >

• AKP oncesi medya boyle degildi yalniz. Televizyonlarda hersey gosterilirdi, siyasetciler bile canli yayinda atisirlardi. TRT dendigi zaman bir agirligi olurdu. O zamanlarin dizileri bile ayri bir guzeldi. Perihan Abla, Bizimkiler, Olacak o kadar vs. Karikatur dergileri siyasetcileri ti ye alirdi, kimse gucenmezdi.

Bir de simdiye bakin. Turk dizisi denen seyler zaten Kore'den calinma. Senaryo hep sabit, zengin adam, fakir kiz, fakir kiza atlamaya calisan baska bir zengin adam, herkes malikanede yasar ama herkes mutsuz, herkesin sirket imparatorluklari var ama kimse sirkette degil, devamli aile sorunlari, bir de evlilik disi iliskiler, otelde pompisler, falan falan. Yabanci filmlere bakiyorsunuz, daha dogrusu sansurden bakamiyorsunuz, hersey kesilmis, mozaiklenmis, blurlanmis. Western dizisi izleyeyim diyorsunuz adamin elinde papatya cikiyor ama etraf dumanalti. Kan govdeyi goturuyor ama hersey blurlu. Sevisme sahnesi zaten yok. Ancak su var, televizyon yerine sinema filmlerine ve TV'de olmayan dizilere bakiyorsunuz, mesela Netflix'deki Turk filmleri ve dizileri, cok basarili yapimlar var. Muhafiz mesela, yada Olumsuzler en son cikanlara ornek.
    İnanın Chp 10 yıl iktidar da kalsa değişen hiçbir şey olmayacak bugünkü yandaş medya, o dönem yine iktidar yanlısı olmaya devam edecek, hatta şuan Ahaber çalışanlarının bir kısmını o dönemin yandaş kanallarında bile görebiliriz. Medya patronlarının çoğu Akp ve Erdoğan'ın kara kaşına kara gözüne sevdalı değil, hepsi paraya sevdalı düzeni kendi yararımıza nasıl kullanabiliriz derdindeler. Bu durumun değişmesinin tek koşulu Medya patronu ve çalışanlarda İş ahlakı ve vicdanın olmasıdır. Bu vasıfları da insan daha sonra kazanabilir mi, hiç sanmıyorum.
  • Çünkü medya patronlarının eli reklamlara, reklam veren şirketlerin eli de siyasal iktidarla olan ilişkilere bakar.

Özellikle devletten sık sık ihale alan medya patronları, iktidarın maddi yaptırımlarından korktukları için işlerini sürdürebilmelerinin tek yolunu iktidar partisinin yalakalığında görüyorlar. Patronların bu görüşü, özellikle Uzan medyasına TMSF eliyle el konulmasının ardından iyice kemikleşti.
  • Medya her zaman aynı kalacak :) Görende tv'nin kültür ve gerçekleri sıçtığını sanacak. Medya ne zaman halkı düşündü ? Her zaman insanları boşboş meşgül edip uyutmanın peşinde. Ve bu sayede dünyanın parasını kazanıyorlar.
  • İnanın Chp 10 yıl iktidar da kalsa değişen hiçbir şey olmayacak bugünkü yandaş medya, o dönem yine iktidar yanlısı olmaya devam edecek, hatta şuan Ahaber çalışanlarının bir kısmını o dönemin yandaş kanallarında bile görebiliriz. Medya patronlarının çoğu Akp ve Erdoğan'ın kara kaşına kara gözüne sevdalı değil, hepsi paraya sevdalı düzeni kendi yararımıza nasıl kullanabiliriz derdindeler. Bu durumun değişmesinin tek koşulu Medya patronu ve çalışanlarda İş ahlakı ve vicdanın olmasıdır. Bu vasıfları da insan daha sonra kazanabilir mi, hiç sanmıyorum.
  • Medyayı ayaklar altına aldılar, insanlar anladı medya güç kimdeyse ondan yanadır çıkarına bakar bunun uğruna insanları birbirine düşürür kutuplaştırır ayrıştırır
  • Bir yasa çıksa ; Medya patronu medya dışında bir iş ile meşgul olamaz dese bir tane yandaş medya kanalı kalmaz ortalıkta..
  • Sebebi videoda gizli.
  • Çağan2015 kullanıcısına yanıt
    AKP oncesi medya boyle degildi yalniz. Televizyonlarda hersey gosterilirdi, siyasetciler bile canli yayinda atisirlardi. TRT dendigi zaman bir agirligi olurdu. O zamanlarin dizileri bile ayri bir guzeldi. Perihan Abla, Bizimkiler, Olacak o kadar vs. Karikatur dergileri siyasetcileri ti ye alirdi, kimse gucenmezdi.

Bir de simdiye bakin. Turk dizisi denen seyler zaten Kore'den calinma. Senaryo hep sabit, zengin adam, fakir kiz, fakir kiza atlamaya calisan baska bir zengin adam, herkes malikanede yasar ama herkes mutsuz, herkesin sirket imparatorluklari var ama kimse sirkette degil, devamli aile sorunlari, bir de evlilik disi iliskiler, otelde pompisler, falan falan. Yabanci filmlere bakiyorsunuz, daha dogrusu sansurden bakamiyorsunuz, hersey kesilmis, mozaiklenmis, blurlanmis. Western dizisi izleyeyim diyorsunuz adamin elinde papatya cikiyor ama etraf dumanalti. Kan govdeyi goturuyor ama hersey blurlu. Sevisme sahnesi zaten yok. Ancak su var, televizyon yerine sinema filmlerine ve TV'de olmayan dizilere bakiyorsunuz, mesela Netflix'deki Turk filmleri ve dizileri, cok basarili yapimlar var. Muhafiz mesela, yada Olumsuzler en son cikanlara ornek.

• medya her zaman böyleydi
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    O zaman neden Olacak O Kadar ayarında eleştirel ve mizah dolu tek bir program yok.
  • olacak okadar ekibi para kazanıyordu o günkü düzende milletin gazını alan bir programdı . onlarda yandastı yani ..

sen yasadıgın ülkeyi hiç tanımamışın .

money para ! paran hangi düzende kesilirse muhalif olursun . halkı kimsenin düşündüğü yok . eleştiri mizah varmış mış

o dönemleride biliyouz . bu dönemde pek farklı degil sacma sapan program dizilr

kimsenin muhalefet ettiği yok herkes cebini düşünüyor .
    kaç yaşındasın sen. Medya nasıl böyleydi. En azından bizimkelir dizisini izle her seferinde hükümete geçiriyorlardı. Yolsuklardan, susuzluktan, kirli siyasi ittifaklardan. Daha neler neler. Şimdi bırak tv yi millet yolda konuşmaya korkuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockandemir84 -- 18 Nisan 2019; 13:58:3 >
  • Muhteremin biri "ya taraf olursunuz ya bertaraf" dedi. Muhalif kesimin üzerine gitti, satın alabildiklerini satın aldı taraf etti, satın alamadıklarını bertaraf etmek için elinden geleni yaptı ve yapıyor.

Kendi havuz medyalarını oluşturmak için öncelikle işadamlarından haraç keserek bir para havuzu oluşuturdular ve medyayı adım adım satın aldılar.
    Devlet garantili bilmem kaç sene geri ödemesiz kredi ile kendi yarattıkları zenginlere yeni medya markalarını satın aldırdılar.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    senden 5 yaş daha büyüğüm . neyi degiştiriyordu bizimkiler de hükümete giydirmeleri ?

diyorum ya halkın gazını almak yaw ne giydiriyordular hakkaten diosun . degişen bişey yok sonuçta

medya her daim düzenin destekçisidir eski medyayıda biliriz belli aileler e verilmiş .. bugünde farklı degil

skeçlerde hükümete giydirirlerken düzenden en çok nemalanan kesim medyaydı dünde . rantiye kesim bu ranttan pay alan diziler skecler hükümeti eleştirse ne yazar . halkın gazını almak başka bişey degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Muhteremin biri "ya taraf olursunuz ya bertaraf" dedi. Muhalif kesimin üzerine gitti, satın alabildiklerini satın aldı taraf etti, satın alamadıklarını bertaraf etmek için elinden geleni yaptı ve yapıyor.

Kendi havuz medyalarını oluşturmak için öncelikle işadamlarından haraç keserek bir para havuzu oluşuturdular ve medyayı adım adım satın aldılar.
    Devlet garantili bilmem kaç sene geri ödemesiz kredi ile kendi yarattıkları zenginlere yeni medya markalarını satın aldırdılar.
    ne güzel yazmışın .. bunların aynısı dünde vardı

bir pasta var pastadan pay almak mesele .. halkı kimsenin özellikle medyanın düşündüğü yok . eleştirse bile kendi çıkarı için eleştirir

böyledir hep

• quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

medya her zaman böyleydi
    Bana AKP iktidar olana kadar bir medya patronu göster ki Devletten kaymaklı ihalesi garanti olan bir İnşaat şirketi, bankası vs. olsun. O zaman bu sözünün altına imamı atayım.

Hayır kardeşim; Türk Medyası, askeri cunta yönetimleri dahil olmak üzere hiç bir zaman bu kadar taraflı ve yalancı olmamıştır.
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    ben mevcut hükümeti savunmuyorum .

daha önceki medyada pek temiz dgildi hükümetlerle araları iyiydi şirketlere kaynak aktarılıyordu devlet eliyle .. demek istediğim şu degişen bişey yok sadece kişiler değişti sistem düzen aynı

2002’de AKP iktidara gelmeden önce anaakımı oluşturan ülkedeki en büyük medya kuruluşları Doğan, Çukurova, Uzan, Bilgin, İhlâs ve Doğuş gruplarına aitti Dahası batan 25 bankadan 10 tanesi aynı zamanda medya sahibidir

olan topluma oluyor medya avukatlığı yapmanıza gerek yok halkın avukatlığını yapın
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    https://halagazeteciyiz.net/2018/05/10/akp-doneminde-turkiyede-degisen-medya-sermayesi/

2002 öncesi nasıldı ? bilmiyorsun cünkü sen siyasetin içinde degildin ama ben biliyorum cem uzan neden siyasete oynadı bu sebeple ; dengeler degişiyordu mevcut varlıklarını korumak için siyaset şarttı .. demi

medya havuzu akp önceside vardı . bugün oldugu gibi ..
    muhalefet her zaman medyada kendine yer bulurdu. Şimdiki gibi yüzde 99 yandaş değildi. Şu ortamla 2000 öncesini nasıl kiyaslayabiliyorsun anlamıyorum. Ya hafızan çok kötü ya da ülkeden haberin yok. Koskoca istanbul Belediyesi el değiştiriyor adamlar devir teslim törenini göstermiyor. Bu olayı nasıl normal karışılıyorsun. Türkiye tarihi böyle bir medya yandaşlığı görmedi daha önce.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    kıyas yapmadım iyi okumuyorsun yazdıklarımı ..

bugünde internet sosyal medya acayip yaygın muhalefeti gayet güzel yapıyorlar . dünya degişiyor bak teknoloji forumundayız

ana akım medya belediye nin el degiştirmesini pek tabikide yayınlamaz

evvelce ; refah partiside görmezden geliniyordu ne zamanki sistem-düzen refahın önünü açtı yer bulmaya başladı muhalefet olarak sonrada akp nin önü açıldı görmek zorunda kaldılar

bu işler böyle yürüyor bu sistemde . dünyadada böyle .. trumpı eleştirenler finans sektörünün arka planındaki kolay kolay susturamayacagı elitler .. gücü olsa ; trump ta seslerini keserdi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.