Şimdi Ara

Medyamız Neden Böyle Oldu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saddam zamanında ırakta boyleydı ama orda bıkac kanal vardı sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    yani türkiyede medya devletten beslenir . devlet mekanizmalarına hakim oldukça eskileri tasfiye edersin cünkü beslendikleri kaynagı kontrol ediyorsundur

bu sebeple doğan yerine demirören var uzan yok fransada vesair aileler medyadan cekildi

dünya degişiyor sürekli ..
  • Medya hükümetlere bağlı. CNN ABC BBC vs, Fransız ARTE, Alman ZDF, Türk TRT vs dahil tümü. Bağımsız medya kanalı yok, olsa da yayına izin vermezler. Tüm medya hükümetler tarafından finanse edilir. dolayısıyla hepsi hükümetlerin istediği yayını yapar.

Ancak asıl problem bundan da büyük: Yapılan haberlerin coğu sahte ki bu forumdaki süper bilgili enteller dahil birçok kişi tarafından kabul edilmiyor. sadece örnek olarak (onbinlerce başka örnek arasından) şu 2 örnek videoya bakın.

CNN, Londra'da "müslümanların protestosu" haberini bakın nasıl hazırlıyor:

CNN Caught Stage-Managing Scene in London Aftermathhttps://www.youtube.com/watch?v=jlSN_d2-Cag
    Not: Yukardaki videonun orjinal kanalı, Youtube tarafından kaldırıldı! Bu video, başka bir kanal tarafından backup'tan alınarak yayınlandı.

Forumda 9/11 'in 17. yıldönümü başlıklı konu* açtım, o konuda bulunan ve 9/11 'de ikiz kulelere çarpan uçakların montaj olduğunu 100% ispatlayan 2dk'lık şu videoya bakın.

Conspiracy Theory No Planes Hit Twin Towers 9 11 Videos Are Fake
    https://www.youtube.com/watch?v=pGNtf-hUnv4

Bu video da, Youtube tarafından arama sonuçlarında en altta çıkıyor ve muhtemelen bu videoyu yayınlayan orjinal kanal Youtube tarafından kaldırılmış olmalı cunku video tarihi cok yeni.

* Açtığım o konu, gerekçe gösterilmeksizin forumdan kaldırıldı! Ki buradan, konuların kaldırılamadığı, düşüncelere sansür uygulanamadığı, alternatif forum ve platformları da artık keşfetmemizin önemi anlaşılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Düzeltmenin yolu:İzlemeyeceksin,izlettirmeyeceksin.
  • alperhan52 kullanıcısına yanıt
    Çanakları söküp hurdacıya vermek da olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silivri soğuk adamim.Baska neden olacak?
    Malum kanalin mamasi kesildi, seneye azalarak biter zaten.

• Uzun ve zorlu bir süreç.
    İnternet haberlerinin de çoğu yanlı ve ya tıklama usulü çalışıyor.
    O zaman her şeyin başı eğitim diyelim.
  • Doğan Medya>>Demirören(Tüpçü) Medya'ya döndü.Aydın Doğan Rtük ve benzeri diğer etmenlerle fetö o bu şu ile baskılayıp medya kuruluşlarını tüm hisseleri ile satmasına sebebiyet verdiler ve bu nedenle tamamen yandaş ve taraflı bir asparagas propaganda alanı oldu kanalların çoğu.RTE dönemi bitince tüpçüde batar gider zaten.
  • Çünkü tekelleşirsen olacak olan tam budur ayrıca medya patronları ve 1. dereceden yakınlarının farklı sektörlerde çalışmasına olanak sağlarsan al işte bizim medya. Enerji ihalesine girmek isteyen medya patronu gazetesinde hükümeti eleştirebilir mi. Federasyon başkanı gazete patronu olursa federasyonun yaptığı bir anlaşmadaki hatayı bulan ve bunu yazan gazetecinin orada kalabilmesi mümkün mü veya kaç gün kaç saat kalabilir sence

Medyanın tam bağımsız olabilmesi için öncelikle tekelleşme önlenmeli bir grubun sadece 1 yayını olmalı demiyorum gazete çıkarıyorsan moda-spor- life style tarzı dergiler çıkartması ve bir tv kanalı olmasında sıkıntı yok ama bir grubun 5-6 gazetesi olması veya rakiplerini satın alması anlamsız
    medya patronları sadece medya sektöründe olabilmeli (bana kalsa 1.derece akrabaları da dahil)
  • Medyamız Neden Böyle Oldu?

Başka da bir şey demiyorum.
  • Televizyon izlemeyip gazete okumayan herkes "medya uzmanı " kesiliyor. !
    Sorsak sadece belgesel izliyorlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hypercubematrix

medya her zaman böyleydi
    yaş kaç?

• Şimdi Sektör'den bir insan olarak size yorumlarımı iletmek istiyorum.

Medyamız neden böyle oldu ?

Güzel soru öncelikle böyle bir soruyu bile düşünmen hoşuma gitti.

Bakın Türkiye'de ihaleler dahil bir çok şey dolar'dan TL geçti ama Türksattan bu gün frekans yani kanal açmak için sinyal isteseniz en düşük 6000$ para ödüyorsunuz aylık.

Yerel kanallar dediğimiz il ve ilçelere özel kanallar eskiden gerçekten ciddi gelir elde ederler ve bir şekilde kendini döndürürlerdi hatta benim bildiğim ulusal kanal mantığında personel çalıştıran yerel kanallar bile vardı ama bu gün o kanallara bakın bir çoğu kapandı kapanmamaya direnenler ise en az 500-600 bin tl türksat'a borcu var.

Diğer husus şu yerel kanallardaki reklamlar hepiniz bilip dalga geçip kızıyorsunuz arsa,bal, kitap reklamlarına dediğim gibi bu gün bir frekans ciddi bir maliyet bunun birde yönetim ve teknik ekibi aynı şekilde teknik malzemeleri var en kötü kanalın aylık gideri 100.000 tl civarı bu parayı bir şekilde toparlamanız lazım ki içeride çalışan personellerin maaşı bina kirası v.s v.s düzenli ödeyebilin bakın teknik cihazları değiştirin bile demiyorum çünkü oldukça zor bu yüzden bu reklamları mecburen insanlar almak ve oynatmak zorunda kalıyor.

Eskiden Belediyeler ve büyükşehir belediyesinde bulunan yerel kanallara destekler verirdi bu destekler maalesef ki kalktı tabi doğal olarak oradan gelir kayboldu ve olay yine paraya dönüyor.

Demiröreni düşünelim bu gün Demirören Medya ciddi anlamda büyük bir işleyişe sahip bir şekilde gelir elde edebilmesi için mecburen taraf tutmak zorunda.

Bu taraf olayını iktidar veya muhalefet olarak düşünmeyin bu gün Türkiye'de bir çok kanalı destekleyen dini oluşumlarda var STK'larda var.

Kısaca Medyamız eskiden olduğu gibi desteklenmiyor zaten kanal sahibi olmak eskisi kadar prestijli bir olayda değil bu yüzden sektörde kalan hemen hemen herkes sırtını bir yere dayamak zorunda çünkü reklam gelirleri nerdeyse yok denicek kadar az.

Bu konu üzerine sizlere sayfalarca yazı yazarım ama şimdilik bence bu kadar yeter genel özeti böyle diyebiliriz.

• sabah, atv gibi en yalama ve yandaş kaynaklar turkuvaz medyanın.
    turkuvaz medya kimin? ömer faruk kalyoncu.
    peki ömer faruk kalyoncu kim?
    Kalyon inşaatin sahibi, akkuyudan tut istanbul metrosuna kadar kendi alanı olsun olmasın bir çok ihale kazanan! grup.

ekrem imamoğlu'nu bu kadar karalama nedeni de tam bu yüzden. sadece istanbuldan kazandıkları paranın haddi hesabı yok.

hani filmlerde suçluları bulmak için vs. "parayı takip et" derler ya, halkımız aslında parayı takip etse kimin ne olduğunu çok çabuk çözebilir. parayı takip etmek yerine paranın gittiği kişilerin söylediklerini takip ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 19 Nisan 2019; 12:41:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Çünkü tekelleşirsen olacak olan tam budur ayrıca medya patronları ve 1. dereceden yakınlarının farklı sektörlerde çalışmasına olanak sağlarsan al işte bizim medya. Enerji ihalesine girmek isteyen medya patronu gazetesinde hükümeti eleştirebilir mi. Federasyon başkanı gazete patronu olursa federasyonun yaptığı bir anlaşmadaki hatayı bulan ve bunu yazan gazetecinin orada kalabilmesi mümkün mü veya kaç gün kaç saat kalabilir sence

Medyanın tam bağımsız olabilmesi için öncelikle tekelleşme önlenmeli bir grubun sadece 1 yayını olmalı demiyorum gazete çıkarıyorsan moda-spor- life style tarzı dergiler çıkartması ve bir tv kanalı olmasında sıkıntı yok ama bir grubun 5-6 gazetesi olması veya rakiplerini satın alması anlamsız
    medya patronları sadece medya sektöründe olabilmeli (bana kalsa 1.derece akrabaları da dahil)
    demirören medyasına heyret ediyorum.ayıp, yazık ya...

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

demirören medyasına heyret ediyorum.ayıp, yazık ya...

Alıntıları Göster
    Aslında ben herhangi bir grubu suçlamıyorum ama bazı durumlar olayın tabiatına aykırı. Bunun önünü almak için kuralları ona göre koymak gerek.
    Gazete patronusun aynı zamanda bir kurumda üst düzey yetkilisin yaptığın ve yanlışlıkla kurumu zarara uğrattığın bir durumun kendi gazetende halka duyrulmasına nasıl tepki verirsin
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Bu nedenden dolayı Demirören medyasında "tüp patlaması" haberi yapmanın yasaklandığını duydum geçenlerde. Şaka gibi ama gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

Aslında ben herhangi bir grubu suçlamıyorum ama bazı durumlar olayın tabiatına aykırı. Bunun önünü almak için kuralları ona göre koymak gerek.
    Gazete patronusun aynı zamanda bir kurumda üst düzey yetkilisin yaptığın ve yanlışlıkla kurumu zarara uğrattığın bir durumun kendi gazetende halka duyrulmasına nasıl tepki verirsin

Alıntıları Göster
    peki mesajımı geri çektım. çünki ben suçluyorum.
  • Çok ta tın, tv yi monitör olarak kullanıyorum yıllardır, yemişim ahaberi

• Medya güc kimdeyse onun yaninda olur. Bugun medyadan şikayet eden muhalefet, yarin iktidar olsa medya da yarinki iktidarin yaninda olacak.Özetle değişen bir şey olmayacak ama bugun muhalif olanların bu kez sesleri yarin cıkmayacak . Özetle bugunku muhalefetin tavri, kedinin uzanamadıği cigeri mundar olarak tanımlamasıdır. Bunun olacağinin en bariz örneği muhalif belediyeleri. İktdar belediyelerindeki elestirdikleri herseyi şimdi kendileri yapiyor. Ozetle bugunku yandas medya şikayeti hic samimi degil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.