Şimdi Ara

Megan 2mi Opel Vectramı..??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Araba Almaya niyetlendim. Vectra çok Şık ve özelliği var Megan 2 de Beğeniyorum ama Kime sorsam herkez ayrı bir zil Çalıyor. Yaklaşık 25 bin tl nakitim var yani bu bütçenin Üzerine çıkamıyorum . Bilgisi olanlardan yardım Bekliyorum Yada bana bu 25 bin tlye kadar önerebileceğiniz başka bir araç varmı.??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• megane 2 1.5 dci kullandım 2 sene çok çok memnundum.Beni bir kere üzmedi bakımı olsun gidişi olsun yakıtı olsun beni üzmüyordu.dış görünüşünü de çok beğeniyordum.daha sonra işim gereği alacak karşılığında vectra almıştım ama aldığıma da alıcağıma da binemediğime de yaptığım ticarete de pişmanım.zahmeti beni alacağımdan iki kat yordu diyebilirim. bendeki vectra 2.0 136 hp lik olandı.gidişi çok çok güzeldi,2.0'ın hakkını veriyordu ama sorunları beni öldürüyordu. özellikle de elektrik kablolarından ki kronik diye hatırlıyorum bu seride yanlışım varsa arkadaşlar düzeltecektir..
    o yüzden size önerim şiddetle megane 2 dir. he bir de privilege donanımlısını alabilirseniz çok çok memnun kalırsınız.
  • Megane varken başka araçlara bakılmaz

• ne insignia ne de megane 2 en güzeli vectra elegance. opelin bence tek yakışıklı arabası bu. kaldı ki modeli eski olmasına rağmen, o araba da yok yoktu. ama şimdi 2017 itibariyle, diğer opel araçların yanında, yine megane ın hükmü olmaz hocam.
  • hocam ek olarak bir fikir babında size link de ekleyeyim. belki bi nebze yardım eder gerçi eski bi konu ama.

https://forum.donanimhaber.com/opel-mi-megane-mi--39896294
  • Megane 2
  • Vectra çok sorun çıkarır, Megane 2 daha makul seçenek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault Laguna Rxt mi Rxe mi ???
    14 yıl önce açıldı
    Fiat Albea Alınırmı
    13 yıl önce açıldı
    HONDA CIVIC ALINIRMI
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • megane 2 var hocam bende, araç geniş az yakıyor, temizini de bulursanız güzel bir araç. tek eksiği plastik kalitesi heryer takır tukur onun harici bir sıkıntım yok.
  • vectra b kullanıyorum ilk sahibiyim bu yüzden çok memnunum . kronik bir arızam yok . ama tabii bu aracı sadece tek sürücü tarafından kullanılmasından da
    kaynaklanıyor olabilir. vectra d segmenti için basit ama dayanıklı
    bir arabadır. sizin baktığınız arabalar arasında segment farkı var . önce kriterleriniz daha da daraltın kendi keyfinizi için , sürüşün tadına varmak için vectra seçilebilir. ama eğer yaş olarak değerlendiriyorsanız sanırım megane 2 daha genç olacaktır . aslında kasa olarak güzel bir araç megane 2 ama tabii segment c. ,segment yükseldikçe aracın sürücüye verdiği keyif artıyor
    aracı dışarıdan size bakanlar için değil kendi keyfiniz için kullanacaksanız segment yüksek olmalı ( araç yaşlı bile olsa ) . bu konuda bir seçim yapmalısınız . örnek . 1997 vectra ön konsolda trim sesi hala yok .
    vectra b nin bence bir artısı zamanında çok satıldığı için hala yedek parçası bol ve ustasını bulmak çok kolay , silecek suyu motoru orijinali 160 tl , türk yan sanayi 20,- tl , İtalyan yan sanayi 45 tl . z rotu 20 tl , ama tabii sanırım siz alıp kullandıktan sonra megane 2 yi daha kolay satabilirsiniz .

• Arkadaşlar yani opel sadece konfor yönünden iyi. Ama çoğunluk megan 2 diyor. Sanırım kullananlar bayağı bi memnun kalmış. Aydınlattığınız için teşekkürler.

• Opel'in eski modelleri çok sık elektrik arızası veriyor. Kullanan ne kadar yakınım varsa başına bir şekilde sıkıntı çıkardı bu sebepten. Ama büyük ama küçük çıkardı. Yeni modellerini bilmem, eskisini de kullanmış değilim ancak alacağınız araçlar yaşlı araçlar, mutlaka bir yerde sorun çıkaracak.
  • Hocam ben de hem reno ya biniyorum hem opele garajimda iki arbada var Allaha şükür. tabiki opel megan yanindan gecemez ama senin 25 bn tln var o paraya yuksek model ve düşük km bulamazsin. Alicagin yüksek km li opel sana sorun yaratabilir. O yüzden megan alman daha mantikli yani meganda düşük km denk getirebilme ihtimalin var ama opelde imkansız. Aldiginda yazarsin buraya hangisini alirsan al rabbim kaza bela vermesin :))

• Tüpsüz kullanım veya kaliteli kite sahip olan vectra bulursan olabilir. Vectranın adınin cikmasini kasap sanayi ustalari yuzunden veya turkiye uretimlerinden olduğunu dusunuyorum. Temiz ve orjinal parca kullanilmis bir vectra otobanda muthis keyif verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 16 Nisan 2017; 21:44:46 >
  • Merhaba, 1993 model Vectra A 2.0i'den 2005 model Megane II 1.6 16V'e geçtik, pişman olduk. Sebeplerden başlayalım:

-Vectra A, Megane II'ye göre daha ferah bir otomobil.

-Megane II'nin sürüş pozisyonu kötü, Vectra A'da koltuğa oturduğunuzda araca hükmettiğinizi anlıyorsunuz, şaka yapmıyorum deneyebilirsiniz.

-Megane II gürültülü bir araç. Uzun yol için uygun bir araç değil. Rüzgar sesi fitilleriniz eskiyse 80-90km/s'ten itibaren, motor sesi ise 110km/s'ten itibaren rahatsız ediyor. İstanbul-Aksaray yaparken cidden başınız ağrıyor, şaka yapıyorum :) Vectra A ise cidden yılına göre sessiz bir araç. Uzun yolda 120-130km/s'te daha huzurlu ilerliyorsunuz ve cidden hızı hissettirmiyor.

Tabi amacım Megane'ı gömmek değil, şimdi iyi yönlerini yazayım.

-İstanbul şehiriçi LPG ile gaz 2.30'dan 25 kuruş yakıyor şehir içinde.

-İçi rakiplerine göre ferah ve bagajı büyük.

-Parçası ne ucuz ne pahalı orta şeker.

-Ustası bol.

-Piyasası hızlı.

2013'te Megane II 1.6 16V ile Vectra B 2.0 16V CDX arasında kaldık ve Vectra almadığımıza pişman olduk. Vectra B konfor olarak, sürücü arabası olarak çok daha iyi bir araç. Daha sessiz, gücüne göre daha ekonomik, daha performanslı ve daha uzun ömürlü.

Vectra B'lerin arızalı denmesinin sebebi yanlış ustalar. Makyajlı kadar ile birlikte birçok kronik arıza giderildi. Yan sanayi parça takılmış araç almayın çünkü hastalık bulaştırıyor.

Megane II, Vectra B'ye göre bir hayli geniş bir araç. Aile büyükse Megane II daha iyi bir tercih. Vectra B daha çok 4 kişilik.

İkisi arasında tercihim kesinlikle Vectra B olurdu. İkisini de tecrübe ettik ve yüksek hızdaki huzurlu gidişi bile Vectra B için bir tercih sebebi oldu.

Vectra C ise tartışmasız daha iyi bir araç. Vectra C'den sonra Megane II eşekmiş dersiniz, şaka yapmıyorum :)

Bu bilgileri Megane II ile 4 yıl 49.000km'lik tecrübeye dayanarak yazdım, sallamasyon değil yani :)

Özet olarak Vectra sürücü ve yol arabası, yolculuktan keyif aldırır. Megane II ise yakıt, bakım masrafları ve hacim konusunda avantajlı olan bir araç :)

• vectra b kasadan bahsediliyorsa evet sorunlu bir araçtır ama vectra c den bahsediliyorsa eğer vectra megane ın içinden 2 kere geçer ki zaten aynı segment araçlar değiller, vectra d segmenti megane c segmenti, megane ın opel deki eşdeğeri astradır
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Oooo hocam hoşgeldin.

• Vectra b muhtemelen bahsedilen. O yüzden megane 2 diyorum.

• Satmakta olan megane 2 kullanıcısıyım bu arac beni hic üzmedi tavsiye edilir temiz bulman şartıyla tabi

• createemir kullanıcısına yanıt
    Ağır mi kacar bilmem de forumda herkes papağan gibi vectra b sorunlu diye dolasiyor. E muğlada cirit atiyor bu arabalar tofasla yarisacak neredeyse sayilari? Millet seviyor ki kullaniyor diye dusunuyorum. Yoksa abartili bir sorunu olsa gider ayni paraya baska araba alirlardi.

Biz 15 senedir kullaniyoruz 98 model 2.0 cd

• megane 2 nini vectraya oranla en büyük artısı yakıt olur
    geri kalanda kıyas bile edilmez
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.