Şimdi Ara

Megan II Sedan 1.5 dCi BVA - Toyota MM D-4D (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Expression 1.5 dCi 100 bg BVA Baz 42,950

Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort 40,400
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort M/M 42,150

internetteki fiyatlara baktım, en düşük versiyon dizel otomatiklerde fiyatlar hemen hemen aynı.

aslında bu marka tercihi biraz şansa bağlı. şöyleki: bende 2006 nın sonunda corolla d4d mm vites aldım ve onu tercih etmemin sebebi fiyatı çok uygundu. megan yada corolla alacaktım. meganda zaten o zaman dizelde otomatik seçeneği yoktu. olsa da megan alamazdım çünki fiyatı corollaya göre fazla olacaktı. çünki corolla, yeni kasa çıkacak diye bayağı indirim yapmıştı.

ama aracımı bugün alsam belki megan tercih ederdim. çünki megan internet fiyatlarından dahada indirim yapıyor sanırım.

bu veya başka nedenlerle tercih ettiğimiz araçların, sonrasında marka fanatiği oluyoruz.

• Kesinlikle haklısın fanatiklik konusunda.. :)

Donanım özelliklerini ekleyince Megane daha uygun Corolla dan.

quote:

Orjinalden alıntı: bayram1599

Expression 1.5 dCi 100 bg. Baz 40,940

internetteki fiyatlara baktım, en düşük versiyon dizel otomatiklerde fiyatlar hemen hemen aynı.

aslında bu marka tercihi biraz şansa bağlı. şöyleki: bende 2006 nın sonunda corolla d4d mm vites aldım ve onu tercih etmemin sebebi fiyatı çok uygundu. megan yada corolla alacaktım. meganda zaten o zaman dizelde otomatik seçeneği yoktu. olsa da megan alamazdım çünki fiyatı corollaya göre fazla olacaktı. çünki corolla, yeni kasa çıkacak diye bayağı indirim yapmıştı.

ama aracımı bugün alsam belki megan tercih ederdim. çünki megan internet fiyatlarından dahada indirim yapıyor sanırım.

bu veya başka nedenlerle tercih ettiğimiz araçların, sonrasında marka fanatiği oluyoruz.

• B.A.L kardeşim max torkunu 1800-3000 dd aralığında veren dizel motor 5200dd de devir kesiciye girse ne olurki.Sanırım dizel kullanıyosun bilirsinki dizellerde max torku verdiği devirden sonra istersen gaz pedalını koparacak kadar bas araba gitmez yani 1800-3000 dd deki gibi gitmez o devirden sonra isteksiz olur,dizellerde verim max torku verdiği devirlerdir istersen 10000000dd de kessin,önemli olan 3000dd ye kadar olan ivmesidir.Kullanan birisi olarak söylüyorum.Pratikte dci de d-4d de dizel ve performans olarak birbirlerine yakın motorlardır burada konu marka ve ergonomi ise tercih kullanıcınındır misal vites kutusu,donanım,fiyat,servis ve bakım giderleri bu hususta bence renault.Ayrıca ben dci d-4d den üstün falan demiyorum daha öncede söyledim ben acumenin dizelin benzinliden üstün demesine tepki verdim
    quote:

Orjinalden alıntı: B.A.L

210 230 hiç de komik deil bu dediğin dizel araç 5200 devirde kesiciye giriyo ve geçenlerde duymuştum bayaa oldu siz de duymuşsunuzdur corolla ile son viteste son devir bulunabileceği focus diosunuz focusa eywallah ona lafımız yok zaten 1.6 109 hp ile 1.4 90 hp kıyaslamak gerçekten komik olur... neyse konumuz megane ve corolla zaten ... zaten sen corolla d4d yi kullansan megane ile son viteste aynı devirde aynı hızı yapığını bilirsin eh lafı uzatmaya gerek yok meganda bazıları bile 4500 de devir kesiyo yenilerden var sen yap hesabını ve hızlanma dieceksin hızlanmaya da katılmıyorum biz de megane ve corolla kullandık ve corolla koltuğa daha çok yapıştırıyordu ama bu biraz da sürücüye kalmış resmi verilere bakarsak ona bakarsan meganın 80 hp lik 170 100 hp lik 180 die biliyorum resmi verileri yanlışım olabilir resmi verilerde araştırın isterseniz

quote:

Orjinalden alıntı: baybars_

quote:

Orjinalden alıntı: rafii

quote:

beyler yapmayın acumen seviyesini düşürmemek için silmiştir corollaların eski d4d leri 210 yenilerini bilmiyorum biri diyor 190ı geçemiyor diğeri diyor 230 u buluyor eh 230 u buluyorsa siz korkun 190 sa zaten kimse corolla almaz

dostum türkiyedeki 1.4 d-4d motorlardan bahsediyoruz biz,fabrika verisi 175 hadi 10 da bizden 185 ya yapmayın allah aşkına 1.4 200 nm torka sahip dizel motor nereye yapıyo 210 230 komik ya zorlasa belki 190 ama 200 ün üstü inandırıcı gelmiyo.Ayrıca kullandım ben aracı öyle atak bi arçda değil anlamıyorum çok abartıyolar.focus tdci dese ok derim geçer 260nm tork var over broostla hakkını yemem ama toyata 1.4

corolla 1.4 ün torku 200 nm değil 190 nm

• Megane Bva vites tam otomatik vitestir ve toyota nın mmt sine gore cok daha konforludur. Vites gecisleri sarsıntısızdır. Geriye kacma olmaz.
    Mmt vites gecisleri acemi soforun manual vites atısı gibi sarsıcı
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaaaa

Megane Bva vites tam otomatik vitestir ve toyota nın mmt sine gore cok daha konforludur. Vites gecisleri sarsıntısızdır. Geriye kacma olmaz.

• Arkadaşlar madem kararsız kaldınız size bir önerim var. Bende megane 2 var spotrway memnunumda ama şu an satışta olan makyajlılarda bence gösterge panalini hiç beğenmedim radyonun üstündeki lcd panel o da aynen yani privalage de alsanız ben açıkçası yeni göstergeleri hiç beğenmedim. İkinciside toyota pahalı bi araç madem bu araçlara 42 verecek gücünüz var o zman size önerim 3 milyar daha ekleyip sıfır km dizel bir volvo s40 alın çok güzel araç bence fiyatıda çok iyi 45 verebiliyorsan volvo dan şaşma hacakleri bile var sorunsuz araç..

not: Yazdıklarım sadece kendi grüşlerim olup alım tavsiyesi değildir .
  • bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum s40 bence megandan ve corolladan bir sınıf üstün araç ama neden bu fiyata aklım ermedi. ama volvo sonuçta malzemeden çalcak deil ya

quote:

Orjinalden alıntı: duke06

Arkadaşlar madem kararsız kaldınız size bir önerim var. Bende megane 2 var spotrway memnunumda ama şu an satışta olan makyajlılarda bence gösterge panalini hiç beğenmedim radyonun üstündeki lcd panel o da aynen yani privalage de alsanız ben açıkçası yeni göstergeleri hiç beğenmedim. İkinciside toyota pahalı bi araç madem bu araçlara 42 verecek gücünüz var o zman size önerim 3 milyar daha ekleyip sıfır km dizel bir volvo s40 alın çok güzel araç bence fiyatıda çok iyi 45 verebiliyorsan volvo dan şaşma hacakleri bile var sorunsuz araç..

not: Yazdıklarım sadece kendi grüşlerim olup alım tavsiyesi değildir .

• bu konuda da ikiniz de haklısınız marka fanatikliğinde ama donanım konusuna yorumum yok çünkü renonun resmi sitesinde donanım da hani versiyon seç mi ne dioz ya orda olmayan paketler fiyat araştıra tıkladığımızda karşımıza çıkıo o yüzden detayını bilmiorum ama corollanın comfort modelini biliyorum yine de aralarında o kadar bariz fark yoktur sonuçta

quote:

Orjinalden alıntı: unsal28

Kesinlikle haklısın fanatiklik konusunda.. :)

Donanım özelliklerini ekleyince Megane daha uygun Corolla dan.

quote:

Orjinalden alıntı: bayram1599

Expression 1.5 dCi 100 bg. Baz 40,940

• sana zaten bişey anlatamam her şeyde sen haklısın senin dediğin doğru sen en iyisini biliyorsun sen usta şöförsün vsvs. sana bundan sonra cvp vermiycem atalarımız senin gibiler için eşek hoşaftan ne anlar demiş bunun bir çok anlamı var eminim biri de sana uyar birde kargaya yavrusu şahin görünürmüş derler böyle bişeydi işte... bu arada yöneticiler lütfen yazdıklarım için konuyu kilitlemeyin tekrardan dile getiriyorum ve lütfen diorum mesajımda hiç bir küfür yoktur. hakaret göreceli bi kavramdır. sadece bir atasözü söyledim die konuyu kilitlerseniz pes derim başka bişey demem

quote:

Orjinalden alıntı: hondaaaa

Megane Bva vites tam otomatik vitestir ve toyota nın mmt sine gore cok daha konforludur. Vites gecisleri sarsıntısızdır. Geriye kacma olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.A.L -- 4 Ocak 2008; 22:35:06 >

• kardeş sana da hayırlı olsun ama focus güzeldir bence maddi bir durumdan dolayı satmadıysan hata etmişsindir ama tekrar hayırlı olsun

quote:

Orjinalden alıntı: soylukan2

Yönetici arkadaşlar herşeye çok müdahale ediyolar. Bu sitenin shibi kim çok merak ediyorum arkadaşlar? yani ilk kurucusu kim?

buarada megane bva aldım. Bundan önce dizel Focus vardı bende.2006 model. performansı çok iyiydi onun. Meganın alırken düzünü test ettim otomatik yoktu. aceba uçurum olurmu performans noktasında düzle otomatik dizel megane arasında? aracı daha teslim alamadık buarada 5 gün oldu
  • rafii abi sen de haklısın sana alıntı yapamıyorum mesajda çok alıntı var dio bence de bana da komik gelir 1.6 benzinli ile 1.4 dizelin kıyaslanması bu arada senden rica etsem bir mesajda nasıl birden çok alıntı yapabilioz onu anlatabilir misin böyle yazmak zor oluyo da hani süre bekleme filan
  • Dostum bu hususta anlaştığımıza sevindim,alıntı mevzunda inan bende anlamıyorum,sanırım olay alıntı sayısı değilde msj uzunluğu gibi geldi misal 4 kez alıntı olmuş 5. de olunca nerdeyse yarım sayfayı buluyo sonra içerik fazla diyo,msj uzunluğuyla alkalı ok
    quote:

rafii abi sen de haklısın sana alıntı yapamıyorum mesajda çok alıntı var dio bence de bana da komik gelir 1.6 benzinli ile 1.4 dizelin kıyaslanması bu arada senden rica etsem bir mesajda nasıl birden çok alıntı yapabilioz onu anlatabilir misin böyle yazmak zor oluyo da hani süre bekleme filan
  • quote:

kardeş sana da hayırlı olsun ama focus güzeldir bence maddi bir durumdan dolayı satmadıysan hata etmişsindir ama tekrar hayırlı olsun

quote:

Yönetici arkadaşlar herşeye çok müdahale ediyolar. Bu sitenin shibi kim çok merak ediyorum arkadaşlar? yani ilk kurucusu kim?

buarada megane bva aldım. Bundan önce dizel Focus vardı bende.2006 model. performansı çok iyiydi onun. Meganın alırken düzünü test ettim otomatik yoktu. aceba uçurum olurmu performans noktasında düzle otomatik dizel megane arasında? aracı daha teslim alamadık buarada 5 gün oldu

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM Focusu bi ara daraldık satmak zorunda kaldım .bi arkadaş otomatik dizel megane al dedi aldık. epey para saydık stil paket 48.000 ytl. ben uzun süre kullanmak istiyorum kickdownuna bakıyım bi nasılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soylukan2 -- 4 Ocak 2008; 22:54:27 >

• Kickdown ne acaba Soylukan2?

quote:

quote:

kardeş sana da hayırlı olsun ama focus güzeldir bence maddi bir durumdan dolayı satmadıysan hata etmişsindir ama tekrar hayırlı olsun

quote:

TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM Focusu bi ara daraldık satmak zorunda kaldım .bi arkadaş otomatik dizel megane al dedi aldık. epey para saydık stil paket 48.000 ytl. ben uzun süre kullanmak istiyorum kickdownuna bakıyım bi nasılmış

• Güle güle kullan, hayırlı olsun.
    Bir şey soracağım, ön kaput altında yalıtım keçesi var mı?
    Bir de bagaj kapak altında keçe var mı, sacın üstünde rezistans kabloları ortalıkta mı?:)
    Benimkinde yok, ikisine ayrıca 150 ytl bayıldım serviste.. Allahtan işçilik almadılar

• ok . dediğin gibi herhalde mesaj uzunluğu için bi sayı verilmişse ya da 5 alıntıyı geçemiyor mu ki 4 alıntıyı mı geççemiyor öyle bişeydir

quote:

Orjinalden alıntı: rafii

Dostum bu hususta anlaştığımıza sevindim,alıntı mevzunda inan bende anlamıyorum,sanırım olay alıntı sayısı değilde msj uzunluğu gibi geldi misal 4 kez alıntı olmuş 5. de olunca nerdeyse yarım sayfayı buluyo sonra içerik fazla diyo,msj uzunluğuyla alkalı ok
    quote:

rafii abi sen de haklısın sana alıntı yapamıyorum mesajda çok alıntı var dio bence de bana da komik gelir 1.6 benzinli ile 1.4 dizelin kıyaslanması bu arada senden rica etsem bir mesajda nasıl birden çok alıntı yapabilioz onu anlatabilir misin böyle yazmak zor oluyo da hani süre bekleme filan

• kardeş bu arada kickdown ne bu arada tekrar hayırlı olsun... meganla ilgili görüşlerini de söylersen sevinirim yani tüm forumdakiler sevinir. bu arada kickdown ne zaten megan alman şu açıdan iyi olmuş bence o sınıftaki bütün araçları keşfediyorsun .. mesela bu benim için önemli çünkü otomobile o kadar çok değer veren biriyim ki.

quote:

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.A.L -- 5 Ocak 2008; 23:55:12 >

• Orjinalden alıntı: unsal28

Güle güle kullan, hayırlı olsun.
    Bir de bagaj kapak altında keçe var mı, sacın üstünde rezistans kabloları ortalıkta mı?:)
    Benimkinde yok, ikisine ayrıca 150 ytl bayıldım serviste.. Allahtan işçilik almadılar

Hocam bagaj kapak altında keçe var fakat dediğin gibi sacın üstünde rezistans kabloları ortalıkta buarada kickdown roketleme oluyor otomatiklerde gaza köklerseniz araç vites küçültüp ileri atılır. P.tesi teslim alıyorum

• Haaaaa!... Onu ben hep yapıyorum ki
    Ankara'yı bilenler bilir. Havaalanı yolunda çevreyoluna gelmeden önceki rampada çok zevkli oluyo her gün o yolu kullanıyorum da

Hocam bagaj kapak altında keçe var fakat dediğin gibi sacın üstünde rezistans kabloları ortalıkta buarada kickdown roketleme oluyor otomatiklerde gaza köklerseniz araç vites küçültüp ileri atılır. P.tesi teslim alıyorum

• vay be roketleme demek. bu arada meganların otomatiği 4 vitesmi yoksa 5 mi?

Orjinalden alıntı: unsal28

Güle güle kullan, hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.