Şimdi Ara

megane 2 1.6 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
40.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende megane hayranıyım ve megane 2 ler çok hoşuma gidiyor. Ama arkadaşlar gözümü korkuttunuz. Madem arabanın kronik problemleri var neden reno servise çağırmıyor bu araçları.? Yada reno bu durumu düzeltmek için elinden geleni yapıyorda buralaramı yansımıyor? Sonuç olarak megane 2 leri tavsiye edermi kullanıcıları. İkinci elide çok iyi valla arkadaşlar. 2004 model dynamiqu modeli 25 den aşağı yok(temiz az binilmişi yani) Hayret bişey ya hu...
  • ya arkadaşlar anlamadım bu işi neo ya megan düşünüyorken bir sürü sorun çıkarıyor diyorlar. opel astraya yok efendim direksiyonu yarıya kadar yarılıyormuş fokusa iç malzeme kalisesi çok kötü birde arkası çok dar diyorlar yani nerdeyse araba almıycaz.ama ben yine de megane arıza çıkarsada yerli en azından tipi donanım vede ikinci eli güzel yinede megane düşüncem. SAYGILAR
  • bir de bu şikayetleri her kes farketmiyor bile. tabi abzılarını adamın umrunda değil anca yolda kalırsa servise gidiyor. sözüm bu tarz insanların meclisinden dışarı.

SÖZÜM 40 MİLYAR VERİPTE KARŞILIĞI BU MU MANTIĞINDAKİLERE.

HA KÖTÜ ARABA MI DEĞİL KASA ÇOK SAĞLAM YOLCULUK KONFORU SÜPER 110 U GEÇMEZSEN RİSKLİ VİRAJLARA DİKKAT EDERSEN İYİ, AYRICA DONANIM MERCEDESTE YOK . DIŞ HAVASI DA ALBENİ DİYOR
    ZATEN O YÜZDEN ALDIM YA.

AMA SONRA.............nakarat üstte
  • yok daha neler yawwww iyice abartttın sende sanki el arabasından bahsetmişsin 110 km hızmış ne alaka yaww 80 le giden volvo s40 içinden 2 kişi veafat etti ne alaka 110 km ile saçma sapan veriler sen herhalde 2 el aldın ve sana şase kayık bir araç denk geldi yada hakkatten sana şaka yaptı renault firması olamaz bu kadarda............
    quote:

Orjinalden alıntı: telenor

bir de bu şikayetleri her kes farketmiyor bile. tabi abzılarını adamın umrunda değil anca yolda kalırsa servise gidiyor. sözüm bu tarz insanların meclisinden dışarı.

SÖZÜM 40 MİLYAR VERİPTE KARŞILIĞI BU MU MANTIĞINDAKİLERE.

HA KÖTÜ ARABA MI DEĞİL KASA ÇOK SAĞLAM YOLCULUK KONFORU SÜPER 110 U GEÇMEZSEN RİSKLİ VİRAJLARA DİKKAT EDERSEN İYİ, AYRICA DONANIM MERCEDESTE YOK . DIŞ HAVASI DA ALBENİ DİYOR
    ZATEN O YÜZDEN ALDIM YA.

AMA SONRA.............nakarat üstte

quote:

bu şikayetleri her kes farketmiyor bile

• Orjinalden alıntı: telenor

AYRICA DONANIM MERCEDESTE YOK .

dostum bunu söylerken dalgınlığa geldiğini düşünüyorum.hangi donanımı mercedeste yokmuş,söylersen öğrenelim.
    ha bide mercedesin en boşu meganın full+full'ünden iyidir desem.
  • daha ucuza c4 ve ayni fiyatlara focus varken megane a verilmez bence o para .

40.000 ytl ne megana ne corollaya ne hondaya nede diğerlerine vermem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunberber -- 16 Temmuz 2007; 18:15:17 >
  • megane-2 kesinlikle performanslı değil. performanslıdır diyenler performanslı araç kullanmamışlar.

megane-1 kullanında performansı sonra kıyaslayın.

kısaca megane-2 1.6 hemen hemen tüm araçlar geçer.

quote:

Orjinalden alıntı: 1453m

megane 2 1.6 nasıl arkadaslar kullananlar varmı performansı nasıl test eden varmı 100 km hıza kac sanıyede cıkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

megane-2 kesinlikle performanslı değil. performanslıdır diyenler performanslı araç kullanmamışlar.

megane-1 kullanında performansı sonra kıyaslayın.

kısaca megane-2 1.6 hemen hemen tüm araçlar geçer.

quote:

Orjinalden alıntı: 1453m

megane 2 1.6 nasıl arkadaslar kullananlar varmı performansı nasıl test eden varmı 100 km hıza kac sanıyede cıkıyor

Acu Men Megane II ye haksızlık etmiyor musun sence?

Honda ve Toyota nın 120 beygir üzeri motorları çıkana kadar yabancı testlerde Renault un motoru Honda ve Toyota ile en esnek ve sessiz,hatta tüketimde en düşük tüketim değerlerine sahip motor olarak ön plana çıkardı,kullandığım kadarıylada her 1600 ün gerisinde kalacak bir motor değil.

Megane I deki 110hp lik motorun kendisinden daha yüksek tork ve beygire sahip motordan kağıt üzerinde üstünlüğü yoktur,yol üzerindeyse Megane II nin artan ağırlığı nedeniyle Megane I daha iyi akselerasyona sahiptir ki bu da düz vitesli Megane I için geçerlidir,otomatik vitesli Renault ların performanslarının ciddi manada kaybolduğu bu konulara ilgili herkes tarafından bilinir,170 beygirlik turbo Laguna 2.0 bile otomatik vitesinin güç kaybı yüzünden 10 sn de 100 km ye ulaşır,aynı şekilde 1.6 115 beygirlik Clio III bile hafif kasasına rağmen 12 saniyede 100km ye ulaşır.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 26 Ekim 2007; 21:54:00 >
  • Doğrudur ben çok iddia etmiyorum ancak hatırladığım kadarıyla 9.8saniyelik akselerasyon ve 198km lik son sürat verileri düz vitesli versiyona aitti,yanılıyor olabilrim.

Arkadaşımda Megane I coupe var ama otomatik miydi hatırlamıyorum,bir ara görüştüğümüzde müsaitsek denerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 18 Temmuz 2007; 13:11:34 >
  • magene güzeldir özellikle dizel
  • reno lar aslında megan sedan gçrünüş olarak güzel otomabil teknik olarakta çoğu araçtan iyi ama malzeme kalitesi yönünden sınıfta kalıyor.Genelde sorunlar tıkırtıları ruzgar yol sesi çok alması içeri (mubessil arkadaşların yorumları çoğu markayı uzun süre kullanmışlardır) ateşleme arızaları oluyor bobinlerde bir sakatlık var ve soyulmalar . h e bunlar hemen hemen tüm araçlarda aynı olmasada farklı şekilde yerlerde oluyor mukemmel araç yok zaten.bir arabanın zayıf yönü kesın oluyor mukemmel yapsalar her sene çıkardıkları yenı modelleri satamazlar zaten. bence megan satan iyi bir araç görünüş ve teknık özellikleriyle alınabılır satılmasıda kolay aile arabası ve yaygın servis ve yedek parça var buyuk avantaj yalnız ortamda çok oldu yüz eskime oluyor o zaman. bırde sıfırları aşırı pahalı yanı bir toyota honda golf astra daha ucuz yada aynı fıyata reno bızım ulkemızde uretılen bır araç ve dunya çapında bır marka değil avrupada biliniyor o yuzden o markası bu kadar para etmez diye düşünüyorum.

• Megane ları bende severim,şu an yakın dostumda eski kasa Alize donanımlı 1.9 dizel var,güncel modeller arasında artık biraz eskimiş olsada her manda hala olması gerektiği gibi bir araç.

Bence yeni kasayada büyük hacimli dizeller mükemmel uyuyor ancak ne yazık ki ülkemizdeki vergilendirme sistemi yüzünden küçük hacimli seçeneklere mecbur kalıyoruz.
  • BEN SIRKET ARACI OLARAK 2000 KANGOO KULLANIYOORUM 250. BIN K.M DE ARAC BANA GELENE KADAR BIRCOOK SIRKETTEN INSAN KULLANMIS AMA BEN BAKIMLARINI MUNTAZAM YAPTIRIYOORUM YAKIT OLAYI BIR DEPO ILE 650 700 SEHIR ICI HEMDE SUPER
  • quote:

Orjinalden alıntı: mRcOLL

Yol tutuş konusunda sert kullanımlarda sorun var sanırım..

Nihayet beni anlayan birileri .ıktı.Ya sert kullanınca arab resmen sekiyor.Toparlaması çok zor oluyor sert süspansiyonlu olduğu için.Bu özelliği çok kötü. Ayrıca 1,6 meganeların çekişi çok iyi,frenleride çok harika.Ama dış ve iç kalitesi benim nazarımda 0!
  • ya arkadaşlar yapmayın gözünüzü seviyim ya megane 2 ile tutup honda civic kıyaslanamaz ama megane 2 de güzel araba yani her arabanın kronik sorunları olabilr netiicede oda bir kul yapımıdır. fiyatına göre şık ve oturaklı bir araba hem en azından yerli diğer arabalar gibi 10 sene sonra kullanılmayacak kadar parçası pahalı olmaz (olsa bile evlat acısı gibi yüreğimize oturmaz)
  • Diğer kıyaslanan araçlara göre gayet başarılı.
    Mesela 2005 model sunroof+xenon+lastik basıncı olcer+CC li bir megane'a 25 vermek var birde 2005 model 102Hp'lik düz golf5 primline'a ?
    Herkesin kendi düşüncesidir tabi,ben megane derim.
    Birde megane 10 adet satılıyorsa golf,civic 2-3 adet satılıyor.
    Son olarak daha fazla hata çıkarıyor gibi görünebilir ama yüzdeye bakmak gerekir,kaç araçta kaç hata.
  • Arkadaşlar bu arabalar kimine sağlamı çatıyor kimine arızalı,iyiside var kötüsüde
  • Megane kendini Türkiye de fazlasıyla kanıtlamış bir araç. Alacağınız aracın Türkiye şartlarına uygunluğu çok önemli. Arkadaşın Citroen C4 ün ön konsol ses yapıyordu. Servisten kendisine bu şikayeti başkalarından da duyuyoruz ancak Fransa daki merkezdekilerin bu duruma şaşırdıkları çünkü Fransa da böyle bir şikayet duymadıklarını söylemişler.
    Aslında Türkiye de de son zamanlarda yol yapımında önemli mesafeler alındı ancak hala bozuk ve yapım aşamasında yollarımız olduğu malum.
  • Arkadaşlar siz uzaydamı yaşıyorsunuz yoksa benmi anlamadım :) 5 senedir megane 2 kullanırım yagını degiştirmek ve lastiklerini degiştirmek dışında herhangi bir arıza görmedim.250 bin km yaptım.Ayrıca aracıda çok sert kullanırım devir kesiciye girmeden vites degiştirmem normalde.Megane 2 lerde konsol ve kapılardan gelen tıkırtılar dışında hiçbir problemim olmadı.110 km hızla kaza yaptım çarptıgım araç pertti benim aracın hava yastıgı bile açılmadı tampon yerinden cıktı sadece.Siz neler yazmışsınız buraya yemin ederim şaşırdım :) ayrıca öyle toyota corollaye filan adım attırmıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.