Bildirim
megane 2 direksiyondan ses gelmesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Direksiyondan kagıt gibi ince bir sesmi geliyor yoksa bozuk yolda long long geliyor direksiyon kutusu boşluk yapmıştır degişmesi gerek.Koltuk altında airbeg anahtarı var ileri geri yapınca ışık yakıyor onu kontrol edin. -
Direksiyon kutusu Megane II lerin kronik sorunu.Berbat birşey. -
direksiyonun çevirken geliyor sadece tık tık ses geliyor bide servis ışığıyla hava yastığı ışığı yandıktan sonra direksiyondan ses gelmeye başladı daha önce yoktu -
quote:
Orijinalden alıntı: Death666
Direksiyon kutusu Megane II lerin kronik sorunu.Berbat birşey.
Sizin araçta yada tanıdıklarınızda belki bu sorun olabilir.
Ama meggy2 nin kronik direksiyon kutusu hatası yoktur.
Direksiyon döner kondaktör sorunu vardır. -
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetdevrim
direksiyonun çevirken geliyor sadece tık tık ses geliyor bide servis ışığıyla hava yastığı ışığı yandıktan sonra direksiyondan ses gelmeye başladı daha önce yoktu
Tahmin etmek zor. Direksiyonu çevirirken kağıt sesi geliyorsa döner kondaktör.
Hayır sadece tıkırtı varsa airbag makarası bozulmuş olabilir.
Yapmanız gereken servise gidip pc ye bağlatmak orda herşey çıkar zaten. -
quote:
Orijinalden alıntı: sifatuning
quote:
Direksiyon döner kondaktör sorunu vardır.
Serviste ustanın bize söylediği bu. -
Direksiyon kutusu hatası felan değil.Döner kondaktör olayı.Forumda bile nasıl yapılacağına dair fotolu anlatım var eğer eliniz yatkınsa kendiniz bile yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 2 Eylül 2010; 9:43:58 > -
Bir çukurua veya mazgala girince direksiyonun lokurdamasından bahsediyorum ben. -
quote:
Bir çukurua veya mazgala girince direksiyonun lokurdamasından bahsediyorum ben.
Arkadaşın şikayet ettiği olayla sizin bahsettiğiniz olay farklı.Arkadaşın ki döner kondoktör belliki.Lokurdama olayını bir kaç kez duydum . -
Arkadaşım farkındayız herhalde kimin neyden bahsettiğinden. 2. mesajdaki cevaba bakarak bişeyler yazdım ben.Hemen o değil bu değil diye atlıyorsunuz daha doğru düzgün okumadan. -
quote:
quote:
quote:
Serviste ustanın bize söylediği bu.
Hmm yanlış bilgi aktarmışlar size -
quote:
Arkadaşım farkındayız herhalde kimin neyden bahsettiğinden. 2. mesajdaki cevaba bakarak bişeyler yazdım ben.Hemen o değil bu değil diye atlıyorsunuz daha doğru düzgün okumadan.
"Atlıyorsunuz" Sözünden kastın kimler ?
sanırım benden de bahsediyorsun.
Sen daha atlamak görmemişsin.
Acaba daha doğru düzgün okumadan mesaj yazan kim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifatuning -- 3 Eylül 2010; 4:41:21 > -
quote:
Arkadaşım farkındayız herhalde kimin neyden bahsettiğinden. 2. mesajdaki cevaba bakarak bişeyler yazdım ben.Hemen o değil bu değil diye atlıyorsunuz daha doğru düzgün okumadan.
Abi kusura bakma yanlışlıkla oldu bağışla.Bir daha sizin bölgenize girmem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 3 Eylül 2010; 8:10:58 > -
quote:
quote:
quote:
quote:
Hmm yanlış bilgi aktarmışlar size
Ya hala yanlış bilgi diyorsun şaşşıyorum sana.Tamam bundan sonra arabayı sana getiricem servise.Yerin neresi? Sen daha iyi anlıyorsun.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Ya hala yanlış bilgi diyorsun şaşşıyorum sana.Tamam bundan sonra arabayı sana getiricem servise.Yerin neresi? Sen daha iyi anlıyorsun.
Tabi ki zevkle.
Şifa mahallesi Tuzla /istanbul.
Adım Akın. Eğer gelip herhangi birine söylersen yardımcı olurlar beni bulmanı.
Kardeş yanlış anlama ama senin meggy2 ye bindiğin kadar bizim kaput açmışlığımız var.
Ben ne seni tanıyorum ne de sen beni.
sana son kez diyorum ki. Senin 2. mesaja göre yazdığın mesajın da "direksiyon kutusu kronik" demene ben yanlış dedim.
Ve arkasındayım megane2 de kronik sorunlar döner kondaktör kapı kolçakları soyulması ve 2004-2006 faz1 klima komp.
ok? Kronik sorunları da meganeforum.net aracılığı ile çoğu kişiye duyurup ücretsiz değişim yaptırdık.
Meggy2 de direksiyon kutusu kronik bir sorun diyen serviste sadece bir servisin lafına inanıp sağda solda hele ki denetlemenin olmadığı herkesin kafasına göre yorum yaptığı internet aleminde bu bir kronik hatadır diyen bir genç için diyecek lafım yok.
Ama beni bulmak istiyorsan hatta aracını getirip inceletmek istiyorsan buyur kapım açıktır.
Adım Akın Yıldız
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Tabi ki zevkle.
Kardeş yanlış anlama ama senin meggy2 ye bindiğin kadar bizim kaput açmışlığımız var.
sana son kez diyorum ki. Senin 2. mesaja göre yazdığın mesajın da "direksiyon kutusu kronik" demene ben yanlış dedim.
Ve arkasındayım megane2 de kronik sorunlar döner kondaktör kapı kolçakları soyulması ve 2004-2006 faz1 klima komp.
ok? Kronik sorunları da meganeforum.net aracılığı ile çoğu kişiye duyurup ücretsiz değişim yaptırdık.
Meggy2 de direksiyon kutusu kronik bir sorun diyen serviste sadece bir servisin lafına inanıp sağda solda hele ki denetlemenin olmadığı herkesin kafasına göre yorum yaptığı internet aleminde bu bir kronik hatadır diyen bir genç için diyecek lafım yok.
Ama beni bulmak istiyorsan hatta aracını getirip inceletmek istiyorsan buyur kapım açıktır.
Adım Akın Yıldız
Senin ne kadar kaput açmışlığın varsa bunu bize söyleyen ustanın da o kadar eğitime gitmişliği var.Adam Renault özel eğitimlerine katılmış biri.Boş adam değil.Kapı soyulmaları falan bunları zaten bilmeyen Megane sahibi yoktur.Yaşınıza hürmet ediyorum daha fazla birşey demek istemiyorum.Bindiğim her Megane da direksiyon kutusu bir çukurda veya başka biryerde herneyse işte lak luk sesler yapıyordu.Daha fazla uzatmıyorum hocam.Yolum düşerse uğrarım bakarsınız neymiş sorun.
-
quote:
arkadaşlar bir sorunum var 2005 model dizel megane 2 aracım var dün direaksiyonu çevirirken ses geliyo tık tık diye bide servis ve hava yastığı ışığı yanıyor sizce neyi olabilir yardımcı olursanız sevinirim
Bahsettiğin sorunun aynısı benim arabada da var. Servis ışığıyla hava yastığı ışığı yanıyor bende de. Direksiyondaki hava yastığı çalışmıyormuş bende. Direksiyon içinde bir parça varmış. O değişecek dediler. 400-500 TL masraf çıkar dediler. Ayrıca, arabayı sürerken sağa ve sola dönüşlerde çıt çıt ses geliyor bende de. Debriyaja basınca ses kesiliyor. Döner konnektör arızalı dediler bana. Ama fiyatını unuttum. Bayramdan sonra ben yaptıracağım... -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Tabi ki zevkle.
Adım Akın Yıldız
Senin ne kadar kaput açmışlığın varsa bunu bize söyleyen ustanın da o kadar eğitime gitmişliği var.Adam Renault özel eğitimlerine katılmış biri.Boş adam değil.Kapı soyulmaları falan bunları zaten bilmeyen Megane sahibi yoktur.Yaşınıza hürmet ediyorum daha fazla birşey demek istemiyorum.Bindiğim her Megane da direksiyon kutusu bir çukurda veya başka biryerde herneyse işte lak luk sesler yapıyordu.Daha fazla uzatmıyorum hocam.Yolum düşerse uğrarım bakarsınız neymiş sorun.
Tamam kardeşim yolun düşerse beklerim . çayda ısmarlarım :)
Bende daha fazla uzatmıyorum seviyeli tartışmayı seviyede bırakıyorum..
Sadece bir şey söylemek istiyorum.
Doğru o ustaların eğitimi ve lisansları var ama servislerde özellikle reno servislerinde fazla içli dışlı olsaydınız gerçekten anlardınız beni.
Neyse bu arada o çukurlara girerken gelen lok lok sesleri. Genelde direksiyon (elektro-servo olduğu için) milden geliyor.
Bir boşlukta direksiyonun alt plastiklerini sökün ve bakın bir mil var ve gerdirme yardımı ile çelikle yağlanıp tutturulmuş .ordan ve torpido tutturma yöntemi ile olduğundan ordan geliyor. Bir de meggy2 lerin ön takımı tipo gibi hassastır. Özellikle salıncak sorunları vs. o yüzden ordan da gelebilir.
Görüşmek üzere
-
quote:
Orijinalden alıntı: cat33
quote:
arkadaşlar bir sorunum var 2005 model dizel megane 2 aracım var dün direaksiyonu çevirirken ses geliyo tık tık diye bide servis ve hava yastığı ışığı yanıyor sizce neyi olabilir yardımcı olursanız sevinirim
Bahsettiğin sorunun aynısı benim arabada da var. Servis ışığıyla hava yastığı ışığı yanıyor bende de. Direksiyondaki hava yastığı çalışmıyormuş bende. Direksiyon içinde bir parça varmış. O değişecek dediler. 400-500 TL masraf çıkar dediler. Ayrıca, arabayı sürerken sağa ve sola dönüşlerde çıt çıt ses geliyor bende de. Debriyaja basınca ses kesiliyor. Döner konnektör arızalı dediler bana. Ama fiyatını unuttum. Bayramdan sonra ben yaptıracağım...
Merhaba. döner kondaktör ve makara hatası.
490 tl.
Yerinizde olsam renault a şikayet maili atarak ilgilenmelerini isteyin.
Kabul ederlerse ücretsiz değişim isteyin. (bazı servisler para koparmak için 100 tl vs siz vereceksiniz diyor aklınızda olsun)
Bunu biz meganeforum da çok kişiye yaptırdık. Ben ve bildiğim çoğu araçta ücretsiz olarak bu parçayı renault servisleri tarafından değiştirdik.
Ama o zamanlar "değişimin parçası ol" kampanyası vardı ve müşteri memnuniyeti hat safadaydı. Şimdi kabul etmeyebilirler.
Sanayilerde airbagciler ki kartalda makara tamiri ile yaklaşık 100 tl masrafla bu tamiri yapanlarda var aklınızda olsun.
Benzer içerikler
- necvox megane 4 şifre
- megane 1 lastik ölçüleri
- megane 2 direksiyon kilidi açık arızası
- megane 2 otomatik şanzıman
- megane 4 tesla ekran şifresi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X