Şimdi Ara

MEGANE 2 HB 1.6 DYNAMİC HER YÖNÜYLE NASILDIR F/P OLARAK ALTERNATİFİ VARMIDIR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
32.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRKiSH__DeViL

Guncel

arkadaşım ben 3 gün önce megan2 sedan 1.6 dinamic aldım. almadan önce baktığım araçlardann birinin linkini veriyorum. aracı gidip gördüm, bindim. kilometresi uygun güzel bakımlı bir araç. sahibide iyi niyetli düzgün bir insan. ben sedan aradığım için almamıştım ancak son dakikaya kadar aklımdaydı. kaba bir pazarlıkta 20.000 için konuşmuştuk. aklınızda bulunsun. iyi günler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kapali-garaj-arabasi-92081119/detay

• 2005 sıfır Megane sedan 2 Dynamıque 1.5 DCI almıştım. 2 yıl sorunsuzca kullandım. Kapı kolları soyuluyordu sattığımda. Birde viraja yavaş girmekte fayda var o arabada. Çünkü aracın arkası hemen savrulabiliyor. Rüzgar sesini çok fazla alıyor. Ama inaılmaz ekonomik ve sorun çıkarmayan bir motora sahip. Alırsanız 1.5 DCI 80 hp almanızı tavsiye ederim. 1.6 dan daha performanslı olduğu göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan Baybars -- 12 Ağustos 2012; 13:10:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

4 sene kullandım, aracın bazı kronik sorunları var, mesela direksiyonda doner kondaktör sorunu, ön göğüsün cok parcalı olmasından dolayı ses sorunu, motorda bircok aracta kıs günlerinde egzantirik kaptoru denen parcadan dolayı ısınana kadar ses yapması falan gibi, bunlar hepsinde olmasada bircok megane da olusan problemler, bende yasamıstım hepsini, toplamda 4 sene boyunca arızalar için yaklasık 2000 lira para vermiştim, ama surasıda bir gercek ki 2.elde de sorun cıkarmayan araba bulmak oldukca zor, temiz bir tane bulursanız fiyat performans olarak sizi tatmin eder megane, birde lpg ile uyumlu motoru var ve az yakıt tüketimi artıları,

en önemli kriter sorunsuzunu bulmak
    çok iyi araştırmak
    yoksa perişan eder adamı.
  • Bu arabanın dizelleri zaten 20 bin tl civarında neden benzinli alıyorsunuz anlamadım.
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, bende bu modelden almayı düşünüyorum son anda bi değişiklik olmazsa. Yorumları okudum çok faydalı oldu. Araç alındı mı acaba? alındıysa izlenimler nelerdir?
  • Benimde bütçe 18-19 arası ama o fiyata temiz dizel pek bulamadıgım için vazgeçmiştim. Fiestalara felan bakıyorum. Uygun fiyatlı bulursam dizel bende bu araçtan almayı istiyorum. Yada tüp taktırcaz ama bu araçlarda tüp performansı nasıl acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

4 sene kullandım, aracın bazı kronik sorunları var, mesela direksiyonda doner kondaktör sorunu, ön göğüsün cok parcalı olmasından dolayı ses sorunu, motorda bircok aracta kıs günlerinde egzantirik kaptoru denen parcadan dolayı ısınana kadar ses yapması falan gibi, bunlar hepsinde olmasada bircok megane da olusan problemler, bende yasamıstım hepsini, toplamda 4 sene boyunca arızalar için yaklasık 2000 lira para vermiştim, ama surasıda bir gercek ki 2.elde de sorun cıkarmayan araba bulmak oldukca zor, temiz bir tane bulursanız fiyat performans olarak sizi tatmin eder megane, birde lpg ile uyumlu motoru var ve az yakıt tüketimi artıları,

en önemli kriter sorunsuzunu bulmak
    çok iyi araştırmak
    yoksa perişan eder adamı.

temiz oldugunu nereden anlayacağız sırf kaportadan anlaşılmıyor nelere dikkat etmek lazım. reno servisi ekspertizi yeterli olurmu bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

sadece expertizle olmaz güvendiğin bir usta da görsün arabayı.
  • 2006 1.6 megane 2 hb 72000 km de, manuel vites, landirenzo lpgli, sağ iki kapıda belaltı boya var sadece. 69000 de debriyaj seti değişmiş, muayane yeni yapılmış ve mtv ödenmiş . fiyatı 24000 istiyorlar . fiyat için ne diyorsunuz . aracın piyasa fiyatı nedir . yardımcı olursanız sevinirim.
  • 2011 mart ayından buyana 2004 model megane 2 hb 15.dci otantik kullanıyorum. Aracı 220.000 de patronumdan aldım. Aynı ayda istanbulda bi arkadaşımda 2005 expresion aldı. Arkadaşımın başına bi sürü olay geldi. Şuanda araçtan ve renaulttan nefret ediyor. Benim ise bir kazam dışında beni yarı yolda bırakma durumu hiç olmadı. Kazamıda anlatacam.

Ben bi fabrikada arge-üretim şefiyim, mesleğimden ve ilgi alanım olmasından dolayı araçların arasındaki farkı şöyle yorumluyorum;

Araç bantta her istasyondan belli sürelerde geçiyo, her istasyonda belli çalışanlar ya araç üzerinde işlem yapıyo yada kontroller yapıyo, bir çalışandan uygun şartlar sağlandığında %100 verim alacağınız süre 1 - 1.5 saattir. Sonrasında güç kaybı konsantrasyon bozukluğu gibi sebeplerle verim düşer. Düşen verim sonrası oluşan hatalarıda kalite kontrol ekipleri yakalar ve gerekli görmeleri durumunda düzeltilir.

Bmw - renault arasındaki farkta buradan çıkar ortaya her ikiside aynı teknolojiyi tasarım farklarıyla sunar müşterilerine maksimum 1 yıl arayla. Fakat birisi işi standarta dökmüş robotiği ön plana çıkarmıştır. diğeri insan faktörüyle oluşan hatalarla prestij kaybı yaşamıştır. İnternette bir çok otomobil üreticisinin üretim hat videoları var izleyin. En basit bir örnek vereyim bmw nin 3.16 kasa imalatını izlemiştim ve defaflarca yüzüm gülmüştü yaptıkları hat karşısında, renaultun hattını izledim ve hemen bir hata buldum. Çalışan kişi benim evimdede bulunan bosh marka bir şarjlı matkapla ön konsolda bir vida sıkıyordu. (Bu video renaultun izniyle ve gözetimi altında en güzel şartları yansıtılarak çekilmiş bir video olduğu halde vahim bir hata vardı) Bu matlaplarda şarj edilen pil çok çabuk eskir, tork değeri çok çabuk sapıtır ve istenilen torku kısa bir süreden sonra tutturamaz hale gelir. Bu bir hataydı gözümde ve ilgili linkle renaulta mail yazdım. aradan 1-2 ay gibi bir süre geçti yabancı birinden renaulttan mail geldi teşekkür ettiklerini belirten bir mail.

Demem şuki işçilik kalitesi standartlaşmadıkça her araçta farklılık gösterebilir. Bir çok kalite kontrol yöntemiyle bu gibi kalite problemlerinin önüne geçilmeye çalışılsada kontrolü yaparkende hata yapılabilir. Bu sebeplede üründe problemler ortaya çıkabilir.

Sanırım benim aracım az hatalı bir araç olmalı ki şuanda 250 000 km de ve çok şükür bi sıkıntısı yok. Tabi bakımlarıylada alakalı bir durum bu. Hondalar hakkında tek ön yargım var güvenlik çok düşük bir araç tek kazamı hb bir civice vurarak yaptım. Aracımın ön tampon altında bulunan kocaman direği dahi u şeklini aldı ama değiştirdiğim parçalarda bir far takımı ve o direk oldu. Aracım çarpma sonucu hondayı 5m ileriye fırlattı ve trafik levha direğine çarpınca durdu. hondanın 9 bin tl masrafı çıktı benim aracım 1200 tl ye tamamlandı. Arada çok büyük fark var. Arkadaşlarında dediği gibi tam bir ideal türkiye arabası.

Şanslı bir araç bulursan kazası, boyası olmayan ve bindiğinde kullandığında senirahatsız eden veya iyi bir megane ye binen biri kullandığında rahatsız olduğu bi ses durum yoksa km sine bakma ve al. Bakımları düzgün yapılmış 300.000 km deki bir araç, bakımsız yağsız bırakılmış, pis ortamlarda kullanılmış 65.000 km deki araçtan iyidir.

Fiyat olarakta hep değişir bu işler pazarlığı sıkı tut aracın başında pazarlığını yaparsan da düşük fiyatlara araç alırsın.

uff amma yazdım ha çok doluymuşum bu konuda

• Arkadaşlar merhaba . Ben ilk defa Renault Megane tarzı araba alarak kullanıcam ancak pek fazla bilgim yok . Megane Hatchback tarzı araçlar konusunda bilgisi olan arkadaşlar bu konuda beni aydınlata bilirlerse çok sevinirim. Zira bu araba hakkında bir sürü rivayet var piyasası kötü alan yok motoru çabuk dagılıyo falan filan.. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürlerr
  • 2007 model 1.6 benzinli dinamic megane 2 hatcback hakkında yorumlara ihtiyacım var.araç bayan kullanıcıdan 79bin km civarında.otomatikmi manuelmi onu ögrenemedim tam.ilk aracım olacak söförlügüm az.alınır mı? sahibinden sitesinde hemen hemen hiç ilan yok 1.6 dinamic için. fiyat 21 demiş pazarlık var.
  • merhabalar.. yaklaşık 3 senedir megane2hb kullanıcısıyım gercekten severek kullandıgım ve benimsedigim bir araç. şuana kadar problem diye adlandırdıgınız sargı makarası ve bobin problemi yaşadım. benden onceki sahıbı yaglı kasnak problemi yasamıs ve katılımla ucretsız degiştirmiş, tabi bu konuda ve sargı makarası konusunda ben cok elestiririm renault muhendıslerını arkadasımda astra 2010 model var, astra ya göre içi geniş diye bilirim. kullanıcılar daha cok ön gögüsten gelen tıkırtıyı dile getiriyorlar fakat ben acıkcası oyle kulagı rahatsız edecek bir ses duymadım aracımda, yani sırf bunun için megane dan cayacak da degilim.
    "motoru çabuk dagılıyo falan filan.." kim diyormus bunları birader sen aracını dağa taşa sür, redline da kullan, aracında tıkırtıda olur rektifiyede yersin. ki basit bir ornek veriyim megane2hb 1.6 16v yanlış anlasılmasın hiç bir zaman malımın kölesi olmadım ve reno fanı degilim fakat gercekten ulke sartlarında alınabilecek ideal arac. tabıkı kronık problemler olacak, zamanında ben cok elestırdım. yalnız ben kronık sorunlardan cok yetkılı servıste sorun yasadım dıyebilirim, cunku ne zaman aracımı bıraktıysam bir sorun cıktı aracımda ve agır bakımlarım sonrasında direk sanayide ki tanıdık ustama yöneldım. en azından degıstırılen parçaları ve yapılan işleri gözümle görüyorum

• Altetnatif olarak stilo dusunrbilirsiniz.kullanicisi olarak oneririm.

• 2004 megane hb 1.6 83000 de ne eder arkadaşlar

Motor yüzde yüz sağ arka kapı değişik

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.