Şimdi Ara

MEGANE 2 HB 1.6 DYNAMİC HER YÖNÜYLE NASILDIR F/P OLARAK ALTERNATİFİ VARMIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
32.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bilenler bilir 2-3 gündür 18000-20000 TL arasi bir arac tavsiyesi istiyordum sizden ancak sanirim kararimi verdim 2004-2006 model arasi 90.000 km alti temiz bir Megane 2 Hb almak istiyorum. Sizce dogru bir kararmidir? Bu arac nasildir? Sedanindan daha kaliteli oldugunu ve Fransa üretimi oldugunu duydum dogrumu? Rakipleri olan Focus, Astra, Corolla, Civic vs. gibi C sinifi diger araclarin ayni modellerinden ortalama 5000 TL daha ucuz ve ustelik daha donanimli, ikinci elide hatrı sayilir sekilde var. Ben böyle düsündüm ancak siz yinede farkli alternatiflerde sunabilirsiniz sonucta bu paralar kolay kazanilmiyor. Özellikle Megane 2 yi bilen kullanan arkadaslardan objektif yorum almak istiyorum. Bu arac alinirmi? Artisi eksisi nedir? Gidisi yol tutusu nasildir problem haritasi nedir? Yol ve rüzgar sesini iceri alirmi? Rakiplerine oranla üstünlükleri ve dezavantajlari nelerdir? Yani enine boyuna Megane 2 Hb nasil bir arabadir? Alirken nelere dikkat etmeli? Bahsettigim modellere ne kadar para verilmeli???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Megane 2lerde vites topuzu kullandıkça iğrenç bir hal almaya başlar, görüntü baya kötü olur oda büyük bir problem değildir
    Piyasası ekmek peynir misalidir, Renault un uzun zamandır adam akıllı, ürettiği benimde hoşuma giden, bildiğim kronik sorunu olmayan güzel bir araçtır. Eski başlıkta Focus I önermiştim ama bütçe artmış megane II daha mantıklı bir tercih olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Megane 2lerde vites topuzu kullandıkça iğrenç bir hal almaya başlar, görüntü baya kötü olur oda büyük bir problem değildir
    Piyasası ekmek peynir misalidir, Renault un uzun zamandır adam akıllı, ürettiği benimde hoşuma giden, bildiğim kronik sorunu olmayan güzel bir araçtır. Eski başlıkta Focus I önermiştim ama bütçe artmış megane II daha mantıklı bir tercih olur.

İnsallah dediginiz gibi guzel bir tercih olur benim icin...

• Fiyat konusunda yorum yapamayacapım piyasa çok karışık ancak aracı edindiğim tecrübeler çerçevesinde anlatmaya çalışayım.

5 aydır 2007 Expression HB kullanıyorum 1.6 motor Lpg'li. 5 ayda herhangi bir sıkıntı yaşatmadı ancak rakiplerinden ucuz olmasının bir takım nedenleri de var tabii ki. Örneğin malzeme kalitesi, yol tutuş gibi konularda bir Astra ya da Focus asla! olamaz. Direksiyonunun hissiz olduğunu söylüyorlar ancak bence fena değil bu konuda Corolla daha kötü gelmişti bana. Yalıtımı Astra'dan daha iyi.(Bunu Megane'ı satıp Astra alan bir tanıdığım da kabul ediyor) Yani yol sesini pek çok rakibinden daha az alır içeri. Yol asfaltsa(iyisi kötüsü farketmez) virajlarda çizgisine sadık bir araç ancak biraz toprak ya da mıcır görürse ve viraj içinde hızlıysanız arkasını çabuk bırakıyor. Başıma ilk geldiğinde biraz heyecanlanmıştım ancak toparlamak zor olmadığı için şimdilerde bilerek yapıyorum. Uzun yolda sürüş tarzınıza göre Lpg'de 17-19 kuruş arası, salt şehir içinde ise (maksimum 3. vitesi kullanabildiğiniz, ortalama hızın 20 kilometreyi geçmeyeceği şehir içi kullanımı) 24-26 kuruş arası yakar.

Ben şimdiye kadar yaşadığım olumsuzluğu sadece özensiz takılmış Lpg yüzünden yaşadım.

• bande başka bir daldan geleyim :)
    araç içi geniş ve ferahtır, oturma pozisyonu yüksek diyebilirim,
    direksiyonu, vitesi anlamadan sizin istediğiniz hareketi yapar (bana öyle oluyor, direksiyon bence aşırı yumuşak, vites ve aralıkları da öyle)
    yol sesi açısından sessiz ve mesela astra-focus a göre yumuşak süspansiyonludur
    ön konsol olarak malzeme kalitesini hiç beğenmem, ama gerçekten geniştir benim arabaya göre (astra h)
    saygılar
  • Tam Türkiye arabasıdır. Performansı kendi içinde yeterlidir. Süspansiyonları başarılıdır, darbeleri güzel emer. Yüksek hızlarda direksiyon sanki elinizden kaçacakmış gibi olur. HB bir araca göre içi ferahtır. Belli başlı sorunları olmayan, parçası ucuz ve tam bir Türkiye aracı olan ve bence F/P hakeden bir araç.
  • Türkiye için en mantıklı araçlardan biridir. broadwayler, flashlar hala yollarda geziyorsa bu araçlar 10-15 sene daha yollarda gezer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 sene kullandım, aracın bazı kronik sorunları var, mesela direksiyonda doner kondaktör sorunu, ön göğüsün cok parcalı olmasından dolayı ses sorunu, motorda bircok aracta kıs günlerinde egzantirik kaptoru denen parcadan dolayı ısınana kadar ses yapması falan gibi, bunlar hepsinde olmasada bircok megane da olusan problemler, bende yasamıstım hepsini, toplamda 4 sene boyunca arızalar için yaklasık 2000 lira para vermiştim, ama surasıda bir gercek ki 2.elde de sorun cıkarmayan araba bulmak oldukca zor, temiz bir tane bulursanız fiyat performans olarak sizi tatmin eder megane, birde lpg ile uyumlu motoru var ve az yakıt tüketimi artıları,
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Tam Türkiye arabasıdır. Performansı kendi içinde yeterlidir. Süspansiyonları başarılıdır, darbeleri güzel emer. Yüksek hızlarda direksiyon sanki elinizden kaçacakmış gibi olur. HB bir araca göre içi ferahtır. Belli başlı sorunları olmayan, parçası ucuz ve tam bir Türkiye aracı olan ve bence F/P hakeden bir araç.

quote:

Tam Türkiye arabasıdır. Performansı kendi içinde yeterlidir. Süspansiyonları başarılıdır, darbeleri güzel emer. Yüksek hızlarda direksiyon sanki elinizden kaçacakmış gibi olur. HB bir araca göre içi ferahtır. Belli başlı sorunları olmayan, parçası ucuz ve tam bir Türkiye aracı olan ve bence F/P hakeden bir araç.

+1

• Cevap yazan tüm arkadaslarima cok tesekkur ederim. Sanirim dogru bir arac tercih edicem. Suan kafama takilan iki sey var biri ön konsolda olusan seslerin nasil önlenecegi konusunda, digeri ise yüksek hizlarda direksiyon cok yumusak kaliyor diyorsunuz buda beni endiselendirdi acikcasi. Ancak benim sahsi fikrim f/p orani yüksek bir araba. Arkadaslar daha derin daha bilgilendirici somut veriler tasiyan kullanici yorumlari bekliyorum...Megane 2 Hb kararim dogrumu? Degilse alternatifi ne? Alırsam hangi donanimlisi en mantikli? Model ve donanim seviyelerine gore gercek piyasasi nedir megane 2 hb'lerin???

• Guncell

• quote:

Orijinalden alıntı: TuRKiSH__DeViL

Cevap yazan tüm arkadaslarima cok tesekkur ederim. Sanirim dogru bir arac tercih edicem. Suan kafama takilan iki sey var biri ön konsolda olusan seslerin nasil önlenecegi konusunda, digeri ise yüksek hizlarda direksiyon cok yumusak kaliyor diyorsunuz buda beni endiselendirdi acikcasi. Ancak benim sahsi fikrim f/p orani yüksek bir araba. Arkadaslar daha derin daha bilgilendirici somut veriler tasiyan kullanici yorumlari bekliyorum...Megane 2 Hb kararim dogrumu? Degilse alternatifi ne? Alırsam hangi donanimlisi en mantikli? Model ve donanim seviyelerine gore gercek piyasasi nedir megane 2 hb'lerin???

Her aracın en yüksek donanımlısı en iyisidir öncelikle buna cevap vereyim. Ön takımdan gelen sesler ile ben fazla karşılaşmadım onun hakkında ise bilgi veremeyeceğim. Yüksek hızlarda direksiyon hakimiyeti çok çok zorlaşıyor. Normalde hızlandıkça sertleşmesi gereken direksiyon sertleşmiyor hatta daha da yumuşuyor ve korku yaratıyor, güven vermiyor. Kararınız doğrudur Megane 2 dediğim gibi tam bir Türkiye aracıdır, parçaları ucuzdur, ustası boldur, altı yüksektir. Alternatif de şöyle bir şeyler araştırdım:

http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3460148
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3482435
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3464023
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3816270

Sondaki verdiğim Aveo linkinde satıcı fabrika çıkışlı LPG demiş. Öyle bir şey yoktur. Size bu güvenceyi sağlayan Chevrolet bayiilerini lütfen şikayet ediniz.

• Hocam yeniden söylüyorum direksiyon bahsedildiği gibi değil. En azından benim aracımda böyle. 170-180 km gibi bir süratte bile tek elle kullanacak güveni veriyor. Tabii tehlikeli Makyaj sonrası bir iyileştirmeye gidildi mi bilmiyorum ama bence bu konu fazla abartılıyor. Evdeki diğer aracımız Connect'in direksiyonu kas yaptıracak kadar serttir ancak yol düzgün de olsa 120'den sonra iki elimle sıkı sıkı yapışmam gerekiyor direksiyona. Hızlandıkça yumuşayan direksiyon görmemiş buradaki arkadaşlar.

Ek olarak konsoldan gelen sesler sadece bozuk parkede ya da stabilize yolda gelir. Şehir içi kullanımda oldukça sessiz keyifli bir araç içiniz rahat olsun..

• 6 yıldır 2004 1.6 benzinli megane sedan dynamique tekno+exe paketı kullanıyorum ilk seneler ufak tefek masraf etmiştim ondan sonra senede bir defa yağ değişimi dışında çok şükür servise uğramam benim hoşuma gitmeyen iç mekan kalitesi bir vw kadar değil ama focus,corolla gibi araçlardan aşağı kalır yanı yok hatta corolladan iyidir.. ayrıca vites geçişleri çok yumuşak değil biraz kemikli.onun dışında konforundan,sessizliğinden,servisinden,donanımından,yakıtından çok memnunum meganelarda eps vardır hızlandıkça direksiyon sertleşir yol tutuşu artırır park ederken ise serçe parmağınızla çevirirsiniz yukarıda anlatılanlar doğruyu yansıtmıyor.güvenlikte ise c sınıfında ilk 5 yıldız alan araçtır fakat fiyat konusunda o fiyatlara temiz donanımlı bir megane II bulunur mu bilmiyorum iyi araştırmak lazım
  • Arkadaslar cevaplariniz icimi rahatlatiyor yalniz ben bir yamdan arastirma yapmaya devam ediyorum ve acikcasi sinirim bozuluo millet cesitli konu basliklari altinda Megane 2 ye sektirmisde sektirmis. Ne adiligini birakmislar ne vs vs... Bu arac bu yorumlari hakediyomu???

• quote:

Arkadaslar cevaplariniz icimi rahatlatiyor yalniz ben bir yamdan arastirma yapmaya devam ediyorum ve acikcasi sinirim bozuluo millet cesitli konu basliklari altinda Megane 2 ye sektirmisde sektirmis. Ne adiligini birakmislar ne vs vs... Bu arac bu yorumlari hakediyomu???

Haketmiyor. Kullananlar direksiyonundan da mutlu. Bana Civic'den sonra çok güvensiz gelmişti bilemiyorum. Demek ki almamanız için bir sebep kalmadı hocam. F/P ürünü olarak da gayet başarılı.
  • bizde 2004 model ssedan megane 2 1.6 dynamıc tekno paket var.
    hiçbir sorun çıkarmadı ama kullanana ve beklentine göre değişe bilir.
    125.000 geçti sapa sağlam
    tabi bakım felan yaptırmassan kaa kullanırsan bi sene bile gitmez
  • quote:

quote:

Arkadaslar cevaplariniz icimi rahatlatiyor yalniz ben bir yamdan arastirma yapmaya devam ediyorum ve acikcasi sinirim bozuluo millet cesitli konu basliklari altinda Megane 2 ye sektirmisde sektirmis. Ne adiligini birakmislar ne vs vs... Bu arac bu yorumlari hakediyomu???

Haketmiyor. Kullananlar direksiyonundan da mutlu. Bana Civic'den sonra çok güvensiz gelmişti bilemiyorum. Demek ki almamanız için bir sebep kalmadı hocam. F/P ürünü olarak da gayet başarılı.

Bende hakettigini dusunmuyorum acikcasi. Bide su var 2004-2006 arasi Corolla astra civic lerin en full olanlari bile megane kadar dolu degilken yinede ayni model megane dan 4-5 milyar daha pahalilar.
    Arladaslar yalniz halen yeterli seviyede kullanici yorumlari alamadim biraz yardim lütfen sordugum sorularin hepsine cevap alamadim dikkat ederseniz...

• quote:

quote:

quote:

Bende hakettigini dusunmuyorum acikcasi. Bide su var 2004-2006 arasi Corolla astra civic lerin en full olanlari bile megane kadar dolu degilken yinede ayni model megane dan 4-5 milyar daha pahalilar.
    Arladaslar yalniz halen yeterli seviyede kullanici yorumlari alamadim biraz yardim lütfen sordugum sorularin hepsine cevap alamadim dikkat ederseniz...

Corolla ve Civic japon arabalarıdır. Japonlar arabayı süslemeyi sevmezler. Sade satarlar ve sorunsuzdurlar. Megane ile bu araçlar karşılaştırılamaz zaten hocam. Mesela Enzo Ferrarinin de camları manuel açılıyor. Megane'nın verdiği sürüş zevki ile Civic in verdiği sürüş zevki çok farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 9 Ağustos 2012; 21:25:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Corolla ve Civic japon arabalarıdır. Japonlar arabayı süslemeyi sevmezler. Sade satarlar ve sorunsuzdurlar. Megane ile bu araçlar karşılaştırılamaz zaten hocam. Mesela Enzo Ferrarinin de camları manuel açılıyor. Megane'nın verdiği sürüş zevki ile Civic in verdiği sürüş zevki çok farklıdır.

Sende olmasan.kimse cevap vermio dostum saol. Japonlarin üretim politikalarini ii bilirim dediklerinde haklisin peki surus zevki olarak hangisinin daha zevkli oldugunu kastettiniz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.