Şimdi Ara

MEGANE 2 TÜP TAKTIRILIRSA NE KADAR YAKAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar selamun aleykum oncelikle. Ekim ayının başları gibi megane 2 exception 2009 model bi araç aldık . Araç Almancı arabasıymış sadece izine geldiklerinde kullanmışlar 7 yılda 24 bin km yapmış. Biz bunu aldık lakin yakıtı biraz fazla geldi gibi bize. Arac 1.6 16 valf 110 hp . Kmde sehir içi rahat 35 ila 50 kurus arasi yakıyor , benim pederde wv touran 1.4 tsi 140 ps var onun kadran bin bin inmiyor ama benim Megan 3 güne bi az gezmeme ragmen benzinde 50 tl yiyor pasif kullansam bile bu oran degismiyor . Biz tüp taktirmaya karar verdik lakin tüpü taktırdıktan sonrada , sabahları işe giderken veya baska zaman tüpe geç geçicek ve yine çok benzin yakacak gibi bi his oluştu içimde. 1.6 16 valf megane 2 si tüplü olan arkadaşlar varsa bana bilgi verebilirler mi araçları tüpe geçerken çok benzin yiyor mu veya kac güne bi ne kadarlık benzin alıyorlar. Kolay gelsin
     MEGANE 2 TÜP TAKTIRILIRSA NE KADAR YAKAR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 35-50 kuruş iyi aslında ama biz fakiriz
  • -6 - 7 de Kışın 10 dakkada geciyor - 15 lerde 15 dakkaya kadar cıkar yazın 2 dakka sürmüyor

Brc var üzerinde ben taktırdım

Uzun yolda 100 de gidersem 17 kuruş yakıyor

Şehir ici biraz farklı tabi ama şunu deyim ani hareketler hızlı gazlanmalar yapmazsan sakin sürersen şehir icindede cok iyi

Ben memnunum brc li megan 2 den kısacs
  • Bizde brc düşünüyoruz bilgin için teşekkürler kardeşim 17 kuruş gercekten iyi bi rakam

• Kırıkkaledeyim fiyat avantajımda var tabi gazı dün mesela 2.09 dan aldım

Bazı şehirler cok pahalı siz neredesiniz bilmiyorum tabi
  • Bu soğukta 30-35 kr yakacak şehiriçi aksini iddaa eden varsa alnını karışlarım
  • gayet iyi yakıyor benim samara da aynı yakıyor fiyatı 7lira sat arabanı al bi samara
  • Benim landirenzo scenic karma Ankara trafiği 9.7 ila 11 arası yakiyor.Yani 27 kuruş.(2.50tl).Megane ile ayni yakiyor scenicler.
  • Bırak bu kuruş hesabını kardeşim. Benzinde 8 yakiyorsa lpgde 10 yakar bulunduğum şehirdeki litre fiyatı ile çarp sonuç ortaya çıkar. Lpgye Adana'da bile 1 kmdr geçiyor eksilerdeki havada 2 kmde geçer buda normaldir . Megane lpgye uyumludur taktirabilirsin tasarruf sağlar.
  • Lpg montajı için en ideal mevsim bence ilkbahar. Çabuk lpgye geçiyor. Amorti süresi daha kısa.
    Montajdan bir kaç hafta sonra 1000 km kadar uzun yol yapıcaksın ki kurumlar çabucak temizlensin, alışma süreci kısa geçsin.
    Araç lpgye geçtikten sonra tasarruf %40 dır. Şehirdışında yaklaşık 35 lt lpg ile 500 km gidilir.
    Şehiriçinde ise km de 30 kr yakar, benzinde bu rakam 45 kr bulur.
    Simit tank montajı ve lpg dolum ağzını benzin deposuna yaptırmanı tavsiye ederim.
    Eğer yaz kış sabit yol yapıyorsan, o motorun Lpgsiz her günü israf.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brc simit 42 litre tank düşünüyoruz . her ay 20 30 tl yine benzin yakar bu araç benzinle çalışıyor çünkü

• Araç Lpgye geçince problemler daha belirginleşir.
    Montajdan bir hafta kadar önce birkaç noktaya dikkat ederseniz daha iyi olur:
    - Montajdan önce aracın ateşleme sistemini kontrol ettirin, rölanti sensörü ve boğaz kelebeğini temizletin.
    Akü kutup başlarını söküp 10-15 dk bekleyin. ECU resetlenecektir. (Teyp kodu elinizin altında olsun lazım olacak). Forumda konusu var, orada anlatıldığı gibi rölanti motoru kalibrasyonu yapın.
    Bunları yaptıktan sonra bir hafta kadar benzinde kullanın ki ECU yeniden düzgün map oluştursun. LPG mapı benzin mapına göre oluşur.
    Bujilerin orjinali ile (mais değil, markasını hatırlamıyorum meksika malı) değiştirilmesi, 0,1 mm kadar daraltılması da tavsiye ediliyor.
  • zamanında 1.4ünü kullanmıştık 24-26 kuruş arası yakıyordu kullanıma göre
  • BRC'li Megane 2 HB 1.6 16V kullandım yaklaşık 1 sene. Performansı ve tüketimi gayet iyiydi. Tek kusuru LPG'de kullandığım zamanlarda bile benzin ibresinin azalması ve benzin lambasını yakmasıydı.
  • arkadaşlar 2.el 18-20 yaşlarında lpg'li bir araç alırsak eğer; lpg tankının kaç yıllık olduğunu nasıl öğrenebiliriz? malum lpg tankları 10 yılda bir değiştiriliyor.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Biz zenginiz aslında ama benzin pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

arkadaşlar 2.el 18-20 yaşlarında lpg'li bir araç alırsak eğer; lpg tankının kaç yıllık olduğunu nasıl öğrenebiliriz? malum lpg tankları 10 yılda bir değiştiriliyor.

Tankın üzerinde üretim yılı yazılıdır.
  • aracı sattık , kurtulduk ta diyebiliriz
  • Renault un 1.6 bir 16v motoru LPG ye diğer motorlara örnek olacak kadar on numara beş yıldız mütüş uyumludur. Güzel randıman verir, performanstan düşürmez. Ayrıca deneyimlerimden yola çıkıyorum, LPG kitine Brc vs marka diye çok para vermeyin. Koyun atikeri gitsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.