Şimdi Ara

MEGANE 3 1.5 DCI 105hp YAKIT DEGERLERI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
41.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinnan

bu başlığın açıldığı iyi olmuş zira bende merak ediyordum,

anlamadığım konu şu, iki hafta önce Qashqai +2 aldım, megane 3 ile aynı 1,5 dci motor var, 105 bg 240 kN tork, QQ 1650 kilo, sanırım Megane 3 de 1250 kilo, benim aracın ortalama yakıt değeri istanbul da 5,8 şuanda. aldığım yakıtı gittiğim km'ye bölünce de buna yakın bir değer çıkıyor.

iki araç aynı motora ve güce sahip olmasına rağmen, nasıl oluyor da 400 kg daha ağır olanı çok yakmıyor çözemedim bir türlü. şanzıman da aynı sanırım, 6 ileri.

Qashaqi+2 1500kg megane 3 ise 1300kg 400 kg fark yok arada.

Qashaqi+2 0-100km 13 saniye ve son hız 174km iken megane 3 de bu değerler 10.9 saniye ve son hız 190km

Şanzıman ayarları vs değiştiriyor yakıtı performansı araca göre yapılıyor sonuçta.

Birde şu varki qashaqi+2 nin fabrika verisi 6 litre megane 3 fabrika verisi 5.5 litre.

Hangimiz araçlarımızı aynı yollarda kullanıyoruz?

Ben size birşey söyleyeyim geçtiğimiz hafta cuma günü istanbulda Aksaray-bakırköy sahilyolunda eve gittim tam 2 saat 15 dakika sürdü yolum toplasanız 15-18km'lik bir yolum vardı.O günkü ortalamam 10.4lt/100km.

Kimi otobanda kullanıyor aracını buna şehiriçi diyor.Heleki istanbulda sehiriçi kavramı çok ayrı bir kavram.Aynı yolda olmadığı sürece kıyaslama biraz saçma.

• evet şehir içi kullanımı kişiden kişiye, yoldan yola fark ediyor.. mesela ankaranın yollarında trafiğin yoğun olmadığı saatlerde kullanırsanız, istanbul yolunda, eskişehir yolunda 6-10 kmmesafe boyunca hiç kırmızı ışığa takılmadan yol alabilirsiniz. 90 ı da geçmeyince uzun yol tüketimi yakalanabiliyor..
  • agirliklar versiyonlara gore degisiklik gosteriyor, bendeki versiyon 1650 kg olani.

karsilastirmada herhangi bir sacmalik yok, ayni motoru degisik sartlar altinda kiyasliyoruz, kaldi ki degisik yol sartlari da iki farkli arac icin degil, ayni megane 3`un kendi arasinda karsilastirilmasi bile hatali olur bu mantikla.

muhendislikte okuyorsun madem, o halde kontrollu deney yapiyoruz burada, sabir bir referansa gore degisiklikleri karsilastiriyoruz.

sabit olan sart 1.5 dci motor, 105 bg 240 kN tork

degiskenler 1300 kg bir arac ve 1650 kg bir arac.

karsilastirilan degerler, yol bilgisayarlarina gore degisik sartlar altinda olusan ortalama yakit tuketimi degeri.

boylece sacma dedigin karsilastirmanin muhendislik yaklasimi ile aciklamasini yapmis oldum.

neyse,

kopru trafigine de girip cikmama ragmen ortalamada ani bir degisiklik olmadi ki zaten ortalama yakit tuketimi uzun vadeli kullanilirsa daha net bir sonuc verir. yoksa otobanda sifilanirsa 4.5 l/100 km gibi bir sonuc ortaya cikabilir.

ayni motorun kullanildigi megane 3`lerde, 6 ileri sanziman ile 4-5 lt arasi degerler olacagini tahmin ediyordum. iki aracin degerlerinin agirlik farkina ragmen yakin olmasi ilginc.

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

bu başlığın açıldığı iyi olmuş zira bende merak ediyordum,

anlamadığım konu şu, iki hafta önce Qashqai +2 aldım, megane 3 ile aynı 1,5 dci motor var, 105 bg 240 kN tork, QQ 1650 kilo, sanırım Megane 3 de 1250 kilo, benim aracın ortalama yakıt değeri istanbul da 5,8 şuanda. aldığım yakıtı gittiğim km'ye bölünce de buna yakın bir değer çıkıyor.

iki araç aynı motora ve güce sahip olmasına rağmen, nasıl oluyor da 400 kg daha ağır olanı çok yakmıyor çözemedim bir türlü. şanzıman da aynı sanırım, 6 ileri.

Qashaqi+2 1500kg megane 3 ise 1300kg 400 kg fark yok arada.

Qashaqi+2 0-100km 13 saniye ve son hız 174km iken megane 3 de bu değerler 10.9 saniye ve son hız 190km

Şanzıman ayarları vs değiştiriyor yakıtı performansı araca göre yapılıyor sonuçta.

Birde şu varki qashaqi+2 nin fabrika verisi 6 litre megane 3 fabrika verisi 5.5 litre.

Hangimiz araçlarımızı aynı yollarda kullanıyoruz?

Ben size birşey söyleyeyim geçtiğimiz hafta cuma günü istanbulda Aksaray-bakırköy sahilyolunda eve gittim tam 2 saat 15 dakika sürdü yolum toplasanız 15-18km'lik bir yolum vardı.O günkü ortalamam 10.4lt/100km.

Kimi otobanda kullanıyor aracını buna şehiriçi diyor.Heleki istanbulda sehiriçi kavramı çok ayrı bir kavram.Aynı yolda olmadığı sürece kıyaslama biraz saçma.

• sinan kardeşim belki kaşkainin aerodinamisi (Cw değeri) daha iyidir.. şanzımanları kesin farklıdır megane'dan.. megane'nın şanzımanı daha kısadır.. atıyorum 3. viteste 70 ile giderken megane 3000 rpm'de gidiyorsa, kaşkai 2500 rpm2de gidiyordur.. dolayısıyla megane daha fazla yakıt tüketir.. belki yardımcı olmuşumdur...
  • olabilir tabiki, ben de 2008 megane II HB vardı, megane III 1.5 dci almayı çok istiyordum hatta gelmesini bekleyenlerdendim fakat kismet QQ almakmış.

sizce 6 vites olması dizellerde kullanışlı mı? vites aralarının kısa olması rahatsızlık veriyor mu? benim megane 3 almak istememde en büyük etken hem megane olan alışkanlığım hemde 1.5 dci'nin 5 litre yakacağını düşünmemdi ki hala 2. araç olarak almayı düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: vsoner

sinan kardeşim belki kaşkainin aerodinamisi (Cw değeri) daha iyidir.. şanzımanları kesin farklıdır megane'dan.. megane'nın şanzımanı daha kısadır.. atıyorum 3. viteste 70 ile giderken megane 3000 rpm'de gidiyorsa, kaşkai 2500 rpm2de gidiyordur.. dolayısıyla megane daha fazla yakıt tüketir.. belki yardımcı olmuşumdur...

• quote:

olabilir tabiki, ben de 2008 megane II HB vardı, megane III 1.5 dci almayı çok istiyordum hatta gelmesini bekleyenlerdendim fakat kismet QQ almakmış.

sizce 6 vites olması dizellerde kullanışlı mı? vites aralarının kısa olması rahatsızlık veriyor mu? benim megane 3 almak istememde en büyük etken hem megane olan alışkanlığım hemde 1.5 dci'nin 5 litre yakacağını düşünmemdi ki hala 2. araç olarak almayı düşünüyorum.

aslında 6 vites uzun yolda iyi.. çünkü şehir içinde 3 ve 4. vitesler yetiyor.. şanzıman çok kısa olunca yakıt tüketimi ister istemez artıyor.. bana göre de megane 3 dci lar biraz fazla yakıyor gibi.. ben de 5 lt şehir içi tüketirim diye heveslenerek almıştım ama şu an 5,8 - 6,1 lt civarlarında..

• 2011 MEGANE III 105 BG KM : 1160 yakıt tüketimi şehir içi 100 km de 7,6 lt gözüküyor. Ne zaman düşecek merak ediyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sinan34

Arkadaşlar 2 el megan 3 hb almayı düşünüyorum.Fakat fransadan gelenler ile yerli üretim arasında farkları tam anlayamadım.Bildigim kadarıyla mart 2010'a kadar fransadan gelenler satılıyordu.Kısacası Mart ayından önceki megan hb ile mart ayından sonra üretilen arasında donanım farkı varmı?(Kıyaslamayı dinamik ve privilege olarak dikkat edersek)Mais ve Renault servisleri çok küçük farklar oldugunu yerli üretimlerin daha iyi ve parça sıkıntısı yaşamayacagımızı söylüyorlar.

arada çok küçük farklar yok.. büyük farklar var..

ithaller 2 cm daha alçak (yol tutuşu daha iyi), dijital hız kadranı, 4 cam tek dokunuşla açılıyor, gündüz farı var, lastik tamir kiti, stepne bagajda (yerlide saçma şekilde arabanın altında), karoser lazer kaynakla birleştirilmiş, lastikler 55 yanak (yerlide 60), camlar açıkken aracı kilitlediğinizde camlar kapanıyor, döşemeleri ve konsolu daha kaliteli..

+ Yalıtımı daha iyi ithallerin,yol sesi daha az alıyor ve depoda ses engelleyici yalıtım malzemesi var mazot sağa sola giderken ses yapmasın diye. Yerlilerde duyuyosunuz sesi

ithallerde 0-100 = 10.9 sn, max hız = 190 km/h
    yerli üretimlerde 0-100= 11.4 sn max.hız = 186 km/h

peki bu eksiklikler 2011 model en full cam tavan+ navigasyon+deri koltuklu megane coupe 105 bg dci içinde geçerlimi? Yani bu modelde yukarıda bahsedilen eksiklikler varmı yoksa belli başlı donanımlardamı mecvut bu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

peki bu eksiklikler 2011 model en full cam tavan+ navigasyon+deri koltuklu megane coupe 105 bg dci içinde geçerlimi? Yani bu modelde yukarıda bahsedilen eksiklikler varmı yoksa belli başlı donanımlardamı mecvut bu ?

megane coupeler ithal onlarda bu eksiklikler yok.. zaten yan yana bir coupenin içine bir de yerli megane'nın içine bir bak.. aradaki kalite farkını göreceksin.. ithal megane kullanan birisi yerli megane almaz.. iyiyi görüp kötüye binilmez..
  • oh be rahatladım teşekkür ederim..
  • Sana psikolog öneriyorum Sonercim. Tanıdıklarım var Ben ithal görüp yerli aldım napcaz şimdi
    Arabadan bi tek sen anlıyormuşsun gibi konuşuyosun. Herkez bu memlekette enayi bi sen akıllısın dimi ?
    Azıcık saygı göster insanların tercihlerine.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GLOCK-19

megane coupeler ithal onlarda bu eksiklikler yok.. zaten yan yana bir coupenin içine bir de yerli megane'nın içine bir bak.. aradaki kalite farkını göreceksin.. ithal megane kullanan birisi yerli megane almaz.. iyiyi görüp kötüye binilmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 1 Mart 2011; 8:27:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Sana psikolog öneriyorum Sonercim. Tanıdıklarım var Ben ithal görüp yerli aldım napcaz şimdi
    Arabadan bi tek sen anlıyormuşsun gibi konuşuyosun. Herkez bu memlekette enayi bi sen akıllısın dimi ?
    Azıcık saygı göster insanların tercihlerine.

herkez değil Herkes olacak bu bir.
    yerli megane alınmazmış..
    arabalardan iyi anlarım
    benim yazdığım her ithal yerli muhabbetine illaki bulaşmanıza gerek yok. arkadaş sormuş ben de cvpladım.. belki de o soran kişi de ben olabilirim sahte isimle 2.hesap açıp yerlileri kötülüyorumdur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 1 Mart 2011; 9:00:10 >

• Bende 15 tane araba değiştirdim son arabam da ha be has Wolfsburg üretimi Wolkswagen Golf V TOUR Edition idi.
    Ben de onla kıyaslıyorum yerli üretim Meganımı ve hiç de zorlanmadım seçerken. Çok aman aman bir fark yok.
    Sen de tutuyorsun aynı aracın İspanyol üretimi ile Türk üretimi olanı arasında dağlar kadar hatta alınamayacak
    ve binilemeyecek kadar (DİKKAT EDİN BU SÖZE) fark olduğunu ileri sürüyosun. Hatta daha ileri giderek iğrenç yazıyor
    ve alanlara da lafı aradan sallıyorsun.

Demekki arabadan anlamıyorsun, ayrıca da insanlara tercihlerinden ötürü saygı göstermiyorsun
    Bana enayi demeye getirirsen lafı, forumunun neresi olursa olsun cevabı veririm .
    Söyleme , tepki de alma madem. Söylüyorsan cevap hakkı doğuyor

• senin göz zevkine iyi geliyorsa sorun yok.. bana güzel görünmüyor yerliler.. arada bana göre çok fark var..
    binilmeyecek diye bir söz söylemedim ara bul o sözümü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 4 Mart 2011; 9:30:11 >
  • Sessizlik ve donanım kalitesinde C sınıfında referans araçlardan biri olan Golf V Tour editiondan inip Megane aldım.
    Beğenme beğenmemenin ötesinde VW den sonra bunu alıp çok memnun kaldım. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.

Neye göre iyi ? neye göre kötü ?

quote:

iyiyi görüp kötüye binilmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 5 Mart 2011; 1:09:50 >
  • merhaba arkadaşlar.megan 3 hp privilege 105 hp araç için 45.500 fiyat aldım,sitesindeki liste fiyatı 47.100.
    sizce uygun mu?
  • Sizleri duyan 200-300 binlik araçlara biniyor sanacak altı üstü 40-50 liralık yani şehir merkezinde otoparka girince etrafınıza dikkatli bakarsanız anlarsınız
    orta sınıf bile olmayan tabiri cayiz ise gariban arabasına bindiğimizi hatırlatmak isterim. parasına göre gayet güzel araçlar;
    her güzelliğin bir bedeli var benim aracımın ithal olanı en son 48500tl ye satıldı mesela o zaman alacak durumum yoktu yerli çıktı 44500tl ye aldım.
    4000tl araç alırken az para gibi görünsede aslında az para değil.
    PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR. bukadar basit.
    Herkesin malı kendine iyidir hepimiz mallarımızın hayrını görelim ulaşamadığımıza laf söylemeyelim başkasını hakir görmeyelim gün gelir devran döner
    sen 124 binemezsin hakir gördüğün çok kaliteli bir araca biner.
    Şahsen ben 124 de de binerim hiçde bozmaz beni.

quote:

senin göz zevkine iyi geliyorsa sorun yok.. bana güzel görünmüyor yerliler.. arada bana göre çok fark var..
    binilmeyecek diye bir söz söylemedim ara bul o sözümü...

• Araç 12000km de şehir içi halen 6.3 lt. yakıyor.
    Bence bu araç böyle yakıyor .
    Nezaman düşecek 100.000km. de heralde.
  • 2011 model megane III sport editionum var 1,5dci 105 hp; daha yeni aldım 1000 kmyi geçince aracımı açmak için override yaptım, son hız 208km gördüm, araç override'dan önce istanbulun en pis trafiğinde (e5 hattı yani) 7,0-7,1 civarındaydı artık 5 seviyelerinde. 4,5 seviyesinede indim şehir içinde sabiha gökçene giderken akan yolda 90 km hızla 5. viteste. 120 km hıza çıkarsak 6 viteste gene düşük yakıyor. az yakmak için hangi viteste olursanır olun 2100 d/d yi geçmeyin. gececekseniz vites artırın. bu arada override yaparken 60lt mazotu 400 kmde yedim:).
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilic.zafer

2011 model megane III sport editionum var 1,5dci 105 hp; daha yeni aldım 1000 kmyi geçince aracımı açmak için override yaptım, son hız 208km gördüm, araç override'dan önce istanbulun en pis trafiğinde (e5 hattı yani) 7,0-7,1 civarındaydı artık 5 seviyelerinde. 4,5 seviyesinede indim şehir içinde sabiha gökçene giderken akan yolda 90 km hızla 5. viteste. 120 km hıza çıkarsak 6 viteste gene düşük yakıyor. az yakmak için hangi viteste olursanır olun 2100 d/d yi geçmeyin. gececekseniz vites artırın. bu arada override yaparken 60lt mazotu 400 kmde yedim:).

override dediğin nedir? yüksek devirlere kadar gazlamak mı demek?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.