Şimdi Ara

megane cılar yorumlayabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Atl@s

güzel arabalar fakat ben bir kaç tanıdığım kullanıcının notunu düşeyim
    -içi her yeri soyuluyor kapı kolu vites topuzu direksiyon deri ise o da soyuluyor
    -sunroof kesin arıza yapıyor açılmıyor
    -dizellerde ortak bir sorun gördüm klima ile alakalı bir arızayı kesin veriyor sanırım kompresörüyle alakalı idi tam hatırlayamadım parça adını.

bunun dışında az yakar fena değildir.

Klima ile ilgili ne gibi bi sroun oluyor acaba?Bizde bu aralar düşünüyoruz bi megane sedan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaEmre415

quote:

Orijinalden alıntı: Atl@s

güzel arabalar fakat ben bir kaç tanıdığım kullanıcının notunu düşeyim
    -içi her yeri soyuluyor kapı kolu vites topuzu direksiyon deri ise o da soyuluyor
    -sunroof kesin arıza yapıyor açılmıyor
    -dizellerde ortak bir sorun gördüm klima ile alakalı bir arızayı kesin veriyor sanırım kompresörüyle alakalı idi tam hatırlayamadım parça adını.

bunun dışında az yakar fena değildir.

Klima ile ilgili ne gibi bi sroun oluyor acaba?Bizde bu aralar düşünüyoruz bi megane sedan.

2006 model dci 2 araçta aynı yerden klima motoru sanırım arıza yaptı 1500 liraya yaptırdı birisi serviste diğeri çıkma vb bişeyler ayarladı 600-700 e 2-3 sefer git gel ayarlattı sanayide ustalar bu kronik demişlerdi o dönem

• Km orjinal olmayabilir bu ikisinin de ona baktırmayı unutmayın çok kolaylıkla düşürebiliyorlar artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatchet

arkadaşlar selamlar, bütçem 20000 tl ve aşağıdaki araçlar ve 20bin liraya alabileceğim megane lar hakkındaki görüş öneri ve yorumlarınızı beklemekteyim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-takas-olur-dizel-megan2-112421020/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-acil-satilik-megane-2-2004-model-full-1.5dci-dinamik-121126376/detay/

teşekkürler

Merhabalar

Ben ilanlara baktığımda sahibinden sitesinde çalışma varmış araçları göremedim, araçlar hakkında yorum yapamayacağım

fakat

2008 yılından beri Megane II 1.5 dci Extrem kullanıyorum ve hala kullanmaya devam ediyorum.

Aracı aldığımda km si 7.000 di, şuan aracım 100.000 km yi devird.

Araç hakkında kısa bilgi vereyim.

Yakıt tüketimi çok iyi, aracı zorlamazsanız 90-100 km arası hızlarda şehirler arası yollarda sakin kullanımda ortalama tüketim 3.2 lt ye kadar düşüyor. Bu birazda gittiğiniz yolla alakalı eğer yolda çok fazla rampa yoksa 3.2 yi görmek çok kolay. Eğer yollarda rampalar çoksa bu değer 3.8 e kadar çıkıyor. Örneğin Antalyadan çıkıp Denizliye ordan tekrar Antalya dönüşte ortalamam 3.6 civarı oluyor ki Antalyadan çıktığınızda Denizliye kadar 4 farklı yerde rampa çıkıyorsunuz ve gerçekten oldukça dik ve uzun rampalar var. Eğer burada aracı şıkıştırırsanız ortalamanız 4.5 lara çıkıyor. Şehir içinde benim kullandığım yerlerde trafik çok az ve mesafe oldukça kısa, günlük yaptığım yol 7 km ve ortalmam 4.5 lt civarında, yoğun şehir içi trafikte bu değer 5.0 - 5.5 arasına çok rahat ulaşıyor.

Konfor, araçtan çok büyük beklentiniz olmasın ama uzun yolda çokda yormuyor, arka koltukları biraz sıkıntılı, arkada oturanlar rahat edemiyor,

Malzeme kalitesi, bir çok kullanıcının bahsettiği kapı kolu soyulması vb sorunlar bende olmadı, aracım 90.000 lere geldiğinde sadece radyonun bir düğmesinin kenarında haifi bir soyulma oldu ki rahatsız edici boyutta değil, fakat araç mucurlu yollarda çok ses yapıyor, her tarafından ses geliyor,

Masraflar, arızalar, konusuna gelince, benim bu araçtan en büyük şikayetim ön düzenin çabuk bozulması, araç 60.000 km yi devirince ön düzen artık ayar tutmaz oldu, bir kaç farklı servisede gösterdim, rot kollarının ve amartisörlerin değişmesi gerektiği söylendi yetkili servisde değişim yapıldı fakat hala ön düzenden şikayetçiyim, her 3 ayda bir balans ayarı yaptırıyorum ve senede bir defa mutlaka rot ayarı yaptırıyorum. Aracı kullandığım yollarda öyle çok ileri derece bozuk yollar değil ve bozuk kesimlerde çok dikkatli kullanırım, herkesin hız kesmeden geçtiği bozuk kesimlerde ben yeri geliyor birinci vitesde geçiyorum buna rağmen sorun yaşıyorum, oralardan hız kesmeden geçsem ne olacak tahmin bile edemiyorum. Aracın jantlarıda çok zayıf, bir çok defa jant doğrulttum. Servisde bunu kabul ediyor, jantları biraz fazla narinmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 19 Nisan 2013; 10:03:21 >

• 1 YILDIR MEGANE 2 1.4 KULLANIYORUM.DAHA TAMİRCİNİN ÖNÜNDEN GEÇMEK NASİP OLMADI.TEK SIKINTISI BÜYÜK OLMASI BU SEBEPLE PUNTO İLE TAKAS YAPAMYI DÜŞÜNÜYORUM.BUNUN HARİCİNDE TÜRKİYE KOŞULLARINDA EN İYİ ARAÇLARDAN BİRİSİDİR.

bu arada frenleride gayet iyidir meganların adam otopark girişi sanmış son anda frenlemiş merdivenlerde durmuş :))

http://gundem.milliyet.com.tr/otomobiliyle-metroya-girdi/gundem/gundemdetay/19.04.2013/1695668/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 19 Nisan 2013; 11:02:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

Orijinalden alıntı: atacan05

2008 den beri 2004-meg. 2 kullanıyorum aracıma tüp taktırınca bobinleri değiştirmek zorunda kaldım onun haricinde herhangi bir arıza vermedi. aldığım zaman bunlar ön takımı çabuk bozar 6 ayda bir ön takım yaptırırsın demişlerdi. Maşallah diyeyim daha bir sorun görmedim. kapı kollarının soyulma sorunu var evet, üstündeki yumuşak kaplama soyuluyor ama hangisinde yokki. dizelde renaultun başarılı olmadığını duymuştum, bence de benzin+lpg seçerseniz daha iyi bir araç alabilirsiniz.

ben 7 senedir 2004 ünü kullanıyorum şu anda 102.000 km de daha ön takımına anahtar değmedi bunlar şehir efsaneleri

bizde sıfır km aldığımız 2004 model 1.6 2006 dan beri lpg li sedan dinamik var. hiçbir arıza cikarmadi 140000 e geldi.
    kısaca megan iyi bakarsan ömür boyu kullanirsın ama bakmazsan 1 yılda hurda olur onun için 2 . el tavsiye etmem yada tanıdik veya çok iyi araştırin alacağınız arabayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

quote:

Orijinalden alıntı: hatchet

arkadaşlar selamlar, bütçem 20000 tl ve aşağıdaki araçlar ve 20bin liraya alabileceğim megane lar hakkındaki görüş öneri ve yorumlarınızı beklemekteyim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-takas-olur-dizel-megan2-112421020/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-acil-satilik-megane-2-2004-model-full-1.5dci-dinamik-121126376/detay/

teşekkürler

Merhabalar

Ben ilanlara baktığımda sahibinden sitesinde çalışma varmış araçları göremedim, araçlar hakkında yorum yapamayacağım

fakat

2008 yılından beri Megane II 1.5 dci Extrem kullanıyorum ve hala kullanmaya devam ediyorum.

Aracı aldığımda km si 7.000 di, şuan aracım 100.000 km yi devird.

Araç hakkında kısa bilgi vereyim.

Yakıt tüketimi çok iyi, aracı zorlamazsanız 90-100 km arası hızlarda şehirler arası yollarda sakin kullanımda ortalama tüketim 3.2 lt ye kadar düşüyor. Bu birazda gittiğiniz yolla alakalı eğer yolda çok fazla rampa yoksa 3.2 yi görmek çok kolay. Eğer yollarda rampalar çoksa bu değer 3.8 e kadar çıkıyor. Örneğin Antalyadan çıkıp Denizliye ordan tekrar Antalya dönüşte ortalamam 3.6 civarı oluyor ki Antalyadan çıktığınızda Denizliye kadar 4 farklı yerde rampa çıkıyorsunuz ve gerçekten oldukça dik ve uzun rampalar var. Eğer burada aracı şıkıştırırsanız ortalamanız 4.5 lara çıkıyor. Şehir içinde benim kullandığım yerlerde trafik çok az ve mesafe oldukça kısa, günlük yaptığım yol 7 km ve ortalmam 4.5 lt civarında, yoğun şehir içi trafikte bu değer 5.0 - 5.5 arasına çok rahat ulaşıyor.

Konfor, araçtan çok büyük beklentiniz olmasın ama uzun yolda çokda yormuyor, arka koltukları biraz sıkıntılı, arkada oturanlar rahat edemiyor,

Malzeme kalitesi, bir çok kullanıcının bahsettiği kapı kolu soyulması vb sorunlar bende olmadı, aracım 90.000 lere geldiğinde sadece radyonun bir düğmesinin kenarında haifi bir soyulma oldu ki rahatsız edici boyutta değil, fakat araç mucurlu yollarda çok ses yapıyor, her tarafından ses geliyor,

Masraflar, arızalar, konusuna gelince, benim bu araçtan en büyük şikayetim ön düzenin çabuk bozulması, araç 60.000 km yi devirince ön düzen artık ayar tutmaz oldu, bir kaç farklı servisede gösterdim, rot kollarının ve amartisörlerin değişmesi gerektiği söylendi yetkili servisde değişim yapıldı fakat hala ön düzenden şikayetçiyim, her 3 ayda bir balans ayarı yaptırıyorum ve senede bir defa mutlaka rot ayarı yaptırıyorum. Aracı kullandığım yollarda öyle çok ileri derece bozuk yollar değil ve bozuk kesimlerde çok dikkatli kullanırım, herkesin hız kesmeden geçtiği bozuk kesimlerde ben yeri geliyor birinci vitesde geçiyorum buna rağmen sorun yaşıyorum, oralardan hız kesmeden geçsem ne olacak tahmin bile edemiyorum. Aracın jantlarıda çok zayıf, bir çok defa jant doğrulttum. Servisde bunu kabul ediyor, jantları biraz fazla narinmiş.

konfor konusu geçenlerde forumlarda da tartışıldı 2006 dan sonra megane 2 lerin süspansiyonu ve koltukları sertleştirilmiş.arkadaş zaten 2004 civarı düşünüyor 2004 ler sınıfına göre müthiş konforlu araçlar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.