Şimdi Ara

MEGANE COUPE ASTRA GTC YENI PROCEED LEON SC Öneri Bekliyorum... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam kesinlike leon.. daha fazla düşünüpte vaktinizi harcamayın derim..benzinli sorun olmaz ise led paketli cam tavanlı 18 inç. jantlı bir leon fr sizi çok ama çok memnun edecektir..yakıtı ortalama 5,5-6,5 arası...

LEON BAŞLIĞINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ((http://forum.donanimhaber.com/m_63160758/mpage_92/tm.htm ))

birde önceliğiniz şu olmalı..bu saydığınız araçlarda ki malzeme kalitesi ne durum da? ve beygir gücü? spor araç alıpta yanınızdan bir corolla vs falan geçtimi moral bozulmasın ?

kia pro ceed -renault megane baktım sanki kapı kolları elimde kalacak gibiydi.. bu kadar kötü olamaz yani.. pro ceed iç mekan kaliteli ama renault çok kötü..

opel astra gtc içi-dışı güzel ama çok yakıyor hocam..en iyi tercih leon.. 5 bin tl daha koyabilirseniz ikinci el düşük kmli full scriccoda alabilirsiniz... !!dışarıdan bakmayın sciricco ya bir gidin görün kullanın!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferithhh -- 19 Temmuz 2013; 13:58:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Megane'yi düşünmeyin bence nispeten eski bir yüzü var. ProCeed yakışıklı bir araç fakat yakıt önemliyse baya yakıyor diye duydum. Hemde otomatiği. Leon daha mantıklı gibi gözüküyor. 2. el alacaksanız bu tür araçların içinde en kaybettireni Kia olacaktır uygun fiyatlı belki denk getirebilirsiniz makyajsız olanını.

http://www.kia.com.tr/index.php/pro-ceed

ProCeed inceleme şansınız oldu mu? Ben iç-dış hayran kaldım araca. Bu yüzden hep ilk tercihim. Fiyat anlamında 2. elde çok kırılacağını düşündüğümden eğer bu aracı alacaksam beklemeyi planlıyorum. Yıl sonu çok cazi indirim gelebilir.

Megane ise aslında tarzı olarak en istediğim araba fakat düşündüren yanları var. Mesela en öncelikli olarak sıfırı müthiş pahalı. eE şimdi aldın mı GT-Line almak lazım, otomatik te ekledin mi70k civarları çıkıyor navi+cam tavanlı.

Forumda daha önce 65750 ye alan olmuş henüz 6 ay önce, aynı fiyat için çok uğraştım ama veren yok. Sıfır olsa bu fiyata belki alabilirim.

Birde konuda paylaştığım 500km lı kırmızı Coupe var ona ne dersiniz? Sıfır gibi, muhtemelen kampanyalı fiyat iken almıştır ki uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferithhh

hocam kesinlike leon.. daha fazla düşünüpte vaktinizi harcamayın derim..benzinli sorun olmaz ise led paketli cam tavanlı 18 inç. jantlı bir leon fr sizi çok ama çok memnun edecektir..yakıtı ortalama 5,5-6,5 arası...

LEON BAŞLIĞINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ((http://forum.donanimhaber.com/m_63160758/mpage_92/tm.htm ))

birde önceliğiniz şu olmalı..bu saydığınız araçlarda ki malzeme kalitesi ne durum da? ve beygir gücü? spor araç alıpta yanınızdan bir corolla vs falan geçtimi moral bozulmasın ?

kia pro ceed -renault megane baktım sanki kapı kolları elimde kalacak gibiydi.. bu kadar kötü olamaz yani.. pro ceed iç mekan kaliteli ama renault çok kötü..

opel astra gtc içi-dışı güzel ama çok yakıyor hocam..en iyi tercih leon.. 5 bin tl daha koyabilirseniz ikinci el düşük kmli full scriccoda alabilirsiniz... !!dışarıdan bakmayın sciricco ya bir gidin görün kullanın!!!

Otomatik olmalı o yüzden FR iptal. :)
    1.2TSI 105HP Leon SC DSG 55.000TL ye baya dolu alınabiliyor. Aslında hem maddi hem manevi en iyi tercih. F/P olarak en başta gideni. Tek korkum VW aracım olduğu için Leon'dan sıkılmak. :)
    Birde şimdi sipariş versem Eylül-Ekim gibi geliyor araç. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

quote:

hocam kesinlike leon.. daha fazla düşünüpte vaktinizi harcamayın derim..benzinli sorun olmaz ise led paketli cam tavanlı 18 inç. jantlı bir leon fr sizi çok ama çok memnun edecektir..yakıtı ortalama 5,5-6,5 arası...

Otomatik olmalı o yüzden FR iptal. :)
    1.2TSI 105HP Leon SC DSG 55.000TL ye baya dolu alınabiliyor. Aslında hem maddi hem manevi en iyi tercih. F/P olarak en başta gideni. Tek korkum VW aracım olduğu için Leon'dan sıkılmak. :)
    Birde şimdi sipariş versem Eylül-Ekim gibi geliyor araç. :)

hocam sıkılacağınızı zannetmiyorum..yeni kasa yeni heyecan..insanların ilgiside cabası..ve emin olun vw den daha keyifli kullanacaksınız...
    sanırım vw den sıkılacaksınız bu durumda kesinlikle f/p aracı..düşünmeye gerek yok..

• ben leon tercih ederdim
  • Yakıt ve diğer masraflar açısından megane hepsinden üstün. Benim görüşüme göre astra zaten elenmeli. Ceed gt olabilir ama o da benzinli ve sadece düz.
    Aslına bakarsan rcz neden düşünmediğini merak ediyorum. Bende benzer bir durumda kalmıştım. Rcz, scirocco, megane arasında. Tercihim rczden yana oldu. Şu an senin isteyeceğin tüm donanımları mevcut birtek navigasyon yok. Tabii karar senin senin söylediklerin arasında en mantıklısı megane gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZuLaN -- 19 Temmuz 2013; 14:19:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZuLaN

Yakıt ve diğer masraflar açısından megane hepsinden üstün. Benim görüşüme göre astra zaten elenmeli. Ceed gt olabilir ama o da benzinli ve sadece düz.
    Aslına bakarsan rcz neden düsüşnmediğini merak ediyorum. Bende benzer bir durumda kalmıştım. Rcz, scirocco, megane arasında. Tercihim rczden yana oldu. Şu an senin isteyeceğin tüm donanımları mevcut birtek navigasyon yok. Tabii karar senin senin söylediklerin arasında en mantıklısı megane gibi duruyor.

Peki RCZ ne kadar yakar ki 100KM de. Başıma bela olur ya sanki. :)
    Benzini hçi düşünmezsem eğer 55-60k arasında birşey bulmam lazım ki Ceed veya diğer araçlar ile eşit maddi koşulu sağlayabileyim.
  • quote:

Peki RCZ ne kadar yakar ki 100KM de. Başıma bela olur ya sanki. :)
    Benzini hçi düşünmezsem eğer 55-60k arasında birşey bulmam lazım ki Ceed veya diğer araçlar ile eşit maddi koşulu sağlayabileyim.

Şöyle az yakar böyle az yakar demiyorum asla. Sana şöyle söyleyim çokk çokk çokk sakin kullansam bile 7.5lt altına inemedim. Zorlarsanda 12lt civarında. Yol bilgisayarım 7.8 - 8.2 arasında oluyor benim.
    Kaldıki 1.2tsi da 5-6 lt yakacağını hiçççç sanmıyorum. Bunlar hep hurafe hiç mi gaza basmayacaksın :))
    Kia ailesininde dizel olsa dahi çok yaktığı forumlarda söyleniyor açıkcası ben kullanmadım. Rczdeki donanımları doğuş grubu araçlara yüklesek fiyat ne olur korkuyorum:))
  • Anladım sizi. Genede pek ısınamıyorum maalesef araca. :)

Astra GTC yi kesinlikle eledim. Zaten cam tavan olmaması benim canımı sıkmıştı. Sunroof yok araçta ne saçma.

Leon SC 1. sırada
    Megane ve Ceed elendimi kararımı verecem galiba. :)
  • 1 hafta kadar megane coupe kullandım heryerinden ses geliyordu belki o aracla ilgili diyebiliriz ancak bi kazası yoktu ve 37bin km de, birkac kişiden daha duymustum benzer sikayetleri ve 2. el piyasası bayagı kaybettiriyor suan 35 cıvarına 2.el 40bin km civarı megane coupe alabilirsiniz ben tasarımını cok begeniyorum ama bazı - de bunlar,yeni pro ceed cok hos görünüyor tercih edilebilir ama arasında en göz alıcı duranı astra bence... rcz cok tarz bir arac kendıne herkes tarafından baktıran bir araba ama sonuc itibariyle 2.el de en cok aranan piyasası olan cabuk satılan malesefki o ilginc tasarımlı şirokko :))
    1-rcz
    2-astra
    3-ceed
    4-megane
  • quote:

Anladım sizi. Genede pek ısınamıyorum maalesef araca. :)

Astra GTC yi kesinlikle eledim. Zaten cam tavan olmaması benim canımı sıkmıştı. Sunroof yok araçta ne saçma.

Leon SC 1. sırada

Hocam astrada cam tavan yok demişsiniz. 2.500 tl ye panoramik ön cam var harika bir şey acaba bütçeyi mi aşıyor konunun tamamını okumadım da..

Kalan 3 araç arasından ben de leonu öneririm bu arada..

MEGANE COUPE ASTRA GTC YENI PROCEED LEON SC Öneri Bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1193 -- 19 Temmuz 2013; 15:19:35 >

• Şöyle anlatayım. Sıfır olarak piyasada bu araçtan hiç yok. Getirtmeyede pek yanaşmıyor bayiler. İkinci ellerde bu tarz araba bulmak sıkıntı. Var ama yüksek km de ve otomatik olmayabiliyor. Üstelik fiyatı bu kadar çıkmışken ve az buçuk diğerleri ile ekonomi yaptığımde en son sıraya düşüyor Astra.
    Ayrıca beklentim sunroof yönünde. Cam tavandan kastım o yoksa buda ayrı bir güzellik. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elensar77 -- 19 Temmuz 2013; 15:45:55 >
  • Bu arada Megane çok az yakıyor o benim aklımı çelen etken.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Okn.Ky

kardeş bence Ceedi bi kez daha düşün. biz Ceedi satıp Leon aldık sebebide yakıt. araç güzel dolu ama gel görki yakıt olayı tad aldırmıyor. Leonda donanım eksikliği var eyvallah ama yakıt olsun performans olsun yol tutuş olsun Ceedden önde. gözümüz yakıt ibresinden ayrılmıyordu bir türlü. araban güzel olur şık olur donanımlı olur ama yakıt hepsinin hevesini alır götürür. onun için iyi düşün herşey donanım değil. yakıtına acıdığın arabanın donanımı bile gözünde kalmıyor..

Dizel ama o kadar mı çok yakıyor?
    Proceed ile Leon arasında 10k civarında bir fark var, benzin farkını karşılamam mümkün değil çünkü 1 senede 12.000km bile yapamıyorum. Bu yüzden Leon bu tarz araca bakmama sebebiyet veren araç olmuştu. Fakat Ceed'deki donanımlar gelecek 5 sene kullanacağım bir araç için çok çok yerinde. Tabi tam tersi olarak sigorta+MTV+kasko gibi durumlarda beni hiç mahçup etmeyecek bir araç Leon.

hocam evet dizel ama ben 9 lıtrenin altına düşemedim bi türlü. Leonu daha sert kullanmama rağmen 6.5 yakıyor ki forumda daha az yakanlar var. dediğim gibi Ceedden sonra Leonun bu derece yakması yeterince moralimi yerine getirdi. ayrıca beygirine torkuna bakmayın DSG farkıyla Leon her halükarda Ceedden daha performanslı. kullanmış biri olarak söylüyorum. Ceed 200'de hız kesiyor Leonla 223 kmyi gördüm 1.6 TDİ DSG... ha yiğidi öldür hakkını yeme Ceed yakıt ve bi nevzede olsa yol tutuştan dolayı sıkıntılı olsada donanımlı ve rahat bi araba... tercih senin yinede hocam

• quote:

Ben hem seat İbiza 1.2 Tsi DSG hem de full Reno Megane 3 sahibi olarak konuşursam, Megane malzeme kalitesi Leon dan epey yukarıda. Kapı kolu kırılacak gibi falan da değil. Bizimkini kıramadık henüz.

Fuarda ben Leon u inceledim, sonra gidiyorsun Megane GT Line ı inceliyorsun, aradaki farkı görüyorsun ve fiyat niye daha yüksek anlıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1193

quote:

Leon SC 1. sırada

Hocam astrada cam tavan yok demişsiniz. 2.500 tl ye panoramik ön cam var harika bir şey acaba bütçeyi mi aşıyor konunun tamamını okumadım da..

Bu sınıfta en mükemmel araç şu Astra...

Ama gerek motor, gerek 2. el düşündürür adamı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orijinalden alıntı: 1193

quote:

Leon SC 1. sırada

Bu sınıfta en mükemmel araç şu Astra...

Ama gerek motor, gerek 2. el düşündürür adamı.

Valla hocam herşey göreceli.. Ibiza ile leonun alakası yok . Eminim leon fr baksanız Megane den sogursunuz. Neyse uzatmayim Zevkler tartışılmaz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dci motor dolayısıyla megane diyecektim ama seneye megane 4 gelecek eleyin :)

Seat leon güzel bir araç ama 2.eli sıkıntılı sıkıntı olmayacaksa hiç düşünmeden leon alın derim.

Ceed bence pek iyi bir seçenek değil aralarında eleyin.
  • Yeni pro ceed gerçekten olmuş.Tasarım-donanım olarak bence çok iyi.Tek sıkıntı dizel otomatik emsallerinden 1-1.5 litre fazla yakar.Ama onun haricinde üzmez.

Leon sc'de fena değil.Motordan dolayı bir alt dilimden vergilendiriliyor.Donanımı iyi,tasarım göreceli yine de iyi denebilir.Şanzıman soru işareti.Ayrıca sıkıştırınca yakıt konusunda beklenen cimrilik pek olmuyor.

Astra bence yakışıklı.otomatik-benzinli kombinasyonu pek sevmesemde genel anlamda beğeniyorum.

Megane coupe ilk çıktığı zamanlarda göze çok hoş geliyordu ama artık yaşlanma sinyalleri vermeye başladı.

4 araç arasından benim tercihim pro ceed olurdu.Liste fiyatından güzel bir indirim almak mümkün.
  • Pro_Ceed değil ama Ceed dizel otomatik ve kardeşi i30 dizel otomatik test ettim. Araçlar fena değildi ama i30 9.5 lt ve Ceed'in 9.8 lt ortalamalarını gördükten sonra dizel otomatik satmalarının bir değeri kalmadı gözümde. Kaldı ki Pro_Ceed de aynı olacaktır. Benim de 1-2 yıl içerisinde coupe tarzı bir araç alma düşüncem var. Sizin seçenekleriniz benim kafamda da var.

Opel Astra GTC tasarım olarak hayran olduğum araçlardan biri fakat dizel-otomatik olmaması ve yakıtının İstanbul'da şehiriçi en 9 lt yakacağı aşikar. O yüzden en düşük ihtimalli seçenek.

Kia Pro_Ceed: Kesinlikle en yakışıklı seçenek. Donanım olarak da çok iyi. Fakat hem dizel olup hem de inanılmaz yakması, çok modern olmayan şanzımanı vazgeçme sebebi. Ayrıca bu tarz araçlar zaten çok fazla değer kaybettiği için bir de Kia olunca elden çıkarması çok zor olacaktır.

Renault Megane Coupe: Bu araç hakkında karar veremiyorum. Bir gün '' işte bu alacağım araç olacak '' diyorum, diğer günse '' hayır vazgeçtim almam '' diyorum. Yakıtı kokluyor, EDC de fena değil. Tasarım göreceli fakat asla kötü değil hatta iyi bile sayılır. Ama kalite yok ve belli bir zamandan sonra her yerinden ses gelecek. ( 2 yakın arkadaşım da ve bir tanesinin dedesinde olmaz üzere yakın çevremde 3 tane dizel Megane 3 var, 3'ünde de tıkırtı var maalesef ) 2. elde en az değer kaybedecek seçenek. Sanırım Megane Coupe almak tam bir mantık evliliği. Ama birazcık da aşk lazım.

Seat Leon SC: Şu an için aslında bana en mantıklı gelen, en güzel ve güncel coupe. Tipi mükemmel, dizel-otomatiği var, donanım iyi, fiyatlar makul. Hem aşk hem mantık evliliği yapılabilecek ideal yol arkadaşı bence. Özellikle de FR body kiti veya ileride çıkacak muhtemel Cupra body kiti ile mükemmel olacaktır. Tek sıkıntı DSG'ye güvenip güvenmemek.

Kesinlikle ben sizin yerinizde olsaydım tercihimi Leon SC'den yana kullanırdım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.