Şimdi Ara

Megane HB & Kia Ceed Cool (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir içinde 90 ps olan 5.0 lt / 100km ; 115 ps ise 5.3 lt /100 km ( katalog değerleri ) yani 100 km de 0.3 lt.
    Ceed için pazarlık yapmanın tam sırası, kozlar sizden yana.
    Ben iyi bir pazarlıkla yine motion diyorum..
  • Hocam paranızın yettiğine ve içinize sineni alın derim. Eğer uygun fiyata eskiyecek kasa olan Ceed vereceklerse alın derim. :)

Fakat 2-3 ay'a kasa değişiyor bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Hocam paranızın yettiğine ve içinize sineni alın derim. Eğer uygun fiyata eskiyecek kasa olan Ceed vereceklerse alın derim. :)

Fakat 2-3 ay'a kasa değişiyor bilginize...

Benim alacağım araç 35.000 - 45.000 lira arasında olacak. Bu fiyatada en doğru tercih olarak Kia Ceed olarak görmeye başlıyorum. Model olarak da İsmail hocanın dediği gibi Motion üzerine yoğunlaşıyorum. Sanırım bir kaç güne netleştiririm. Ancak bir şey daha sormak istiyoru: Kasa değişiminde ortalama olarak fiyat farkı ne kadar olur? Yani şu an alacağım 42.000 liralık Motion modeli ne kadar artar?
  • bence yeni hyundai i30u da inceleyin fiyat/performans oranı yüksek bir araç
  • geçen sene aynı kararsızlıkları ben de yaşadım sonunda megane hb aldım. klasik olcak belki ama ceed 2.elde üzebilir ha belki megane hb den daha iyi de olabilir ama 2.el konusunda geride kalıyor gibi en azından genel görüş bu yönde. mesela şimdi alcak olsam belki 2.el ceed alabilirim f/p oranı 2.elde daha başarılı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

bence yeni hyundai i30u da inceleyin fiyat/performans oranı yüksek bir araç

İnceledim ancak fiyat anlamında çok ciddi fark var. En düşük dizel modeli 50.500 lira :)
  • Ceed'in Yanlış hatırlamıyorsam (Araç alım araştırmalarım sırasında) 7.500 de bir ara bakım / 15.000 de bir bakım sıklığı vardı? Megane'da ise 20.000 km de bir...

Bunun dışında iki aracın birbirine bariz üstünlük sağladığı yön olduğunu düşünmüyorum. Sadece Megane 2.el piyasası daha hareketli olur.
  • Bugün Kia bayisini aradım. Yeni kasa Ceed'ler Haziran gibi çıkarmış. Fiyatıda tahmini 53.000 lira olacakmış. (?!) Fiyatı bu kadar yükseltirler mi? Eğer bu kadar yükselecekse ben beklemeden gidip eski kasayı 40.000 liraya alayım. Bana fiyat artışı çok abartılı geldi.
  • Kia ceed motion icin 40500 , cool icin 37500 fiyat almistik , sonunda siyah motion aldik , araci yarin teslim alcaz , hic test etmedik bakalim ins pisman olmayiz , ben size bu fiyatlarla ceed oneririm , yeni kasayi bi fiyatlara almaniz imkansi cunku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berktd

Kia ceed motion icin 40500 , cool icin 37500 fiyat almistik , sonunda siyah motion aldik , araci yarin teslim alcaz , hic test etmedik bakalim ins pisman olmayiz , ben size bu fiyatlarla ceed oneririm , yeni kasayi bi fiyatlara almaniz imkansi cunku

Hangi bayiden aldınız? Bende almayı düşünüyorum ve aklımdan geçen Motion.
  • Avcilar bayiisinden aldim ben , ama
    butun bayiilerle konustum istanbuldaki e en az 4-5 tanesine gittim , topkapi eresinde hafif hasarli araclar var mesela , suan avcilarda beaz 90 lik , siyah 115 var bildigim kadariyla ,

• quote:

Avcilar bayiisinden aldim ben , ama
    butun bayiilerle konustum istanbuldaki e en az 4-5 tanesine gittim , topkapi eresinde hafif hasarli araclar var mesela , suan avcilarda beaz 90 lik , siyah 115 var bildigim kadariyla ,

Aldığınız araç 0 km mi?
  • Ben evet 0 aldim , celik motorun deposundan geldi

• quote:

Ben evet 0 aldim , celik motorun deposundan geldi

Hayırlı olsun kardeşim. Güle güle kullan. Bende de şu an 2007 model Albea 1.3 Multijet var. İlk planda onu elden çıkarıp peşinat yapmayı ve geri kalanıda kredi ile çözüp Ceed Motion almayı düşünüyorum. Eğer bayi iyi fiyat verirse uğraşmadan bayiye vereceğim. Diğer durumda pazar yolu görünüyor :)
  • Astra classic ve güncel astralara bakın derim 1.3 cdti..

Ceed kötü bi araba değil ama ikinci el olsun işçilik, kalite olsun astradan zayıf..

Birde yeni civic+lpg yi alternatiflerinize ekleyin..
  • Sagol dostum , insallah sende istedigin araca kavusursun , yalniz ben 40500 fiyati pesin icin aldim , krediyle belki daha yuksek cikabilir , haberin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Astra classic ve güncel astralara bakın derim 1.3 cdti..

Ceed kötü bi araba değil ama ikinci el olsun işçilik, kalite olsun astradan zayıf..

Yeni Astra çok şık bir araç ancak fiyatı 47.500 den başlıyor. Açıkçası fiyat olarak Ceed ile arasında çok fazla fark var.

Honda tasarım olarak en beğendiğim arabalar içinde. Ancak bakmamamın sebebi dizel motor seçeneğinin olmaması.
  • Kia Ceed'i oneririm fiyatı cok uygun. Bikaç ay sonra yeni kasası çıkacak ama onu da 50'den asagı bulamazsın. Bence acele et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pervane2

quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Astra classic ve güncel astralara bakın derim 1.3 cdti..

Yeni Astra çok şık bir araç ancak fiyatı 47.500 den başlıyor. Açıkçası fiyat olarak Ceed ile arasında çok fazla fark var.

Honda tasarım olarak en beğendiğim arabalar içinde. Ancak bakmamamın sebebi dizel motor seçeneğinin olmaması.

Opel ve chevrolette liste fiyatı üzerinden ortalama %5 civarı bir indirim alabilirsiniz..

Güncel kasa astra baz donanım dizeli 45 bin tlye alabilirsiniz sıkı bir pazarlıkla..

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: pervane2

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Ceed cool iyi bir seçim olmaz bence. Megane için 46.000 gözden çıkarıldıysa, orta donanım alın. Cool çok boş. O kadar boş bir araca 40.000 fazla bence, ama orta donanımlısı güzel. Parasını hakeden bir araçtır.

Orta donanımlısı 42.000 lira. Aslında uygundur. Konfor olarak epey fark var gibi. Siz bu aracı mı kullanıyorsunuz?

Hayır, ben sedan sevdiğim için Cerato kullanıyorum, ama uzun zamandır Kia araçlarıyla içiçeyim. Parasının hakkını veren araçlar olduğu ve donanım, konfor açısından gerçekten kaliteli araçlar olduğu için tercih ediyorum. Daha önce vw, Peugeot, Skoda, Mitsubishi gibi araçlar kullandım. Bunlar arasında, bence en iyileri Mitsubishi ve Kiadır. Kia biraz daha fiyat ve donanım açısından daha iyi olduğundan, Kia ile devam ediyorum. Beni hiç üzmedi.

Aslında pek araç tavsiyesi yapmam, ancak, önceki aracımın bakımı (2004 model Kia Rio) uzun sürdüğünden, Megane II araç tahsis etmişlerdi. Bu araçla İstanbula gitmiştim ve sonra tekrar Konyaya döndüm. Megane kötü bir araç değil, ancak Rio mu kullanan 2 arkadaşımın da hemfikir olduğu, Rio daha iyiydi. Bir B, Diğeri C sınıfı olmasına rağmen. Yani 2 aracı da kullanmış biri olarak, görüşlerimi belirtiyorum. Siz yine de test sürüşü yapmadan karar vermeyin. Zaten ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız.

Cerato kullanıyorum demişsin...Bende sedan bir araç arıyorum tavsiye edermisin.
    özellikle performansı nasıldır...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.