Şimdi Ara

MEGANE II FAR AMPUL DEĞİŞİMİ HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha öncekilere baktım böyle bir soru yok varsada yeniden açtığım için özür....

2006 Megane II Elipsoidal (mercekli) farlı aracımın kısa far ampullerini değiştirmek istiyorum fakat klavuzda yazdığı gibi ön lastik davlumbazı içindeki kapakları sökünce farlara değişim için ulaşılamıyor , servislerden birine sordum teknisyen çok emin olmamakla beraber tamponun ineceğini farların yerinden çıkacağını akünün de alınabileceğini işlemin yarım gün olduğunu söyledi , böyle iş olurmu yaw.. c-max ta da benzer durum vardı onda da zordu bu iş ama somunları açınca far kızak gibi dışa kayıp değişimi zorunlu hallerde yapıyorduk , şimdi bu durumda dağ başında bu problemle baş başa kalındığını düşünemiyorum. millet beyaz far hastası bense kış şartları için fransız usulu sapsarı ampul takayım diyorum yaz kış yollardayım sis yağmur arabanın nasıl göründüğünden ziyade benim yolu nasıl gördüğüm daha önemli......

• How do I change The Headlight Bulbs?
    Remove the wheel in the arch where the lightbulb is
    Open the bonnet and unscrew the black plastic cover from above the light mount
    Remove the little cap in the wheel arch to gain access to the light
    Unscrew the protection cap from the back of the mounting
    Before removing any lightbulbs, wiggle the back of the one you think is the problem and confirm by looking at the front as to which is moving
    CAREFULLY remove the metal clip from around the bulb by squeezing it either side of the bulb
    Carefully remove the wiring from the back of the bulb
    Take out the old bulb and insert a new one. It doesnt screw, it just sits - safely! Ensure it is square inside the bracket though
    Replace the clip around the bulb
    Add the wiring to the back of the bulb and test.
  • doğrudur arkadaşım bende de megane II var bende far ampüllerini değiştirdim.tamponu sökmeden far ampüllerini değiştirebilirsin ancak çok zor oluyor ve far kapaüını tam kapatamıyorsun.o yüzden en garanti iş ben yerinde olsam tamponu söktürrüm.tampon basit sökülüyor fazla sürmez yani servis abartmış.farın kapaklarınıda iyi takın benim gibi tam kapatmadan kalırsa far su alır ve farı değiştirmek zorunda kalırsın.
  • mitsubishi coltta da kısa far ampullerinin değişimi ön tekerlek davlumbazlarındaki bir kapaktan yapılıyor. ve gayet zor oluyor.

ama tamponun sökülmesi iyi değil. eli küçük bi arkadaş el yordamı ile görmeden uğraşacak. ben bir kere değiştirttim takribi 20 dk sürdü.

dolaysıyla ilk kez ampul takan birisi baya bi zorlanır. size serviste yaptırmanızı öneririm. yoksa zorlarken ampulu/yuvayı zedeleyebilirsiniz.

sanayide hemen takarlar sanırım .

kısa far ampulu olarak ta philips vision plus öneririm. dediğiniz gibi beyaz gözüksün diye değil önünüzü göstersin diye yapılmış bir ampul. normalden yüzde elli fazla ışık veriyor. ama beyaz değil bildiğiniz ampul rengi yani.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 23 Kasım 2006; 16:22:21 >
  • bende renault modus var
    arabanın far ampüllerini değiştirmek için tamponu indirdi adamlar:)
    megane larda da tampon iniyormuş,,
    kendin değiştirmeni tavsiye etmem
    servislerde değiştiriyorlar uygun bir fiyataa....
  • Bu gidisle otomobiller gelistikce silecek suyu koymak icin de servise gitmek gerekecek :) Herseyi iyice zorlastiriyorlar.
  • Arkadaşlar, bu konuda bilgi vermek istiyorum.

Önce direksiyon tam sağ veya tam sol yapılarak davlumbazdaki kapak açılacak. Elinizi içeri sokunca yuvarlak bir kapak var onu saat yönünün tersine çeyrek tur çevirince açılıyor. Daha sonra ampulün arkasına dokunduğunuzu hissedeceksiniz. Tabi göremiyorsunuz. Hisler önemli :) En zor yeri burası. Ampul duyunun her iki yanında yaylı trınak var. O tırnaklara aynı anda içten dışa doğru (çemberin merkezinden dışa doğru) baştırarak ampulü tırnaklardan kurtarıp çıkaracaksınız. Takarken duyu bastırınca direkt tırnağa geçiyor. Resim ekleyeceğim. Bunları yapan kişinin elinin küçük olması gerekiyor. Ben elimi oraya zorla soktum. Girse bile rahat hareket ettiremedim. Çok zor. Yolda filan ampul patlar diye bu bilgileri veriyorum. Yoksa oto elektrikçi kople tamponu indirir ona göre. Umarım faydalı olmuşumdur.

MEGANE II FAR AMPUL DEĞİŞİMİ HK.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volvo s60 far ampul seçimi.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Megane 2 nin ampul tipi ne arkadaşlar.Arabama normal şu beyaz ampullerden alacağım fakat ne tipte ampül almam gerektiğini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeek1978 -- 28 Kasım 2010; 0:00:36 >
  • msungur emeğine sağlık kardeşim.
  • bu konuda çok teorik ve pratik deneyimlerim olmasına rağmen her defasında 5 tl ye aldığım farı takmanın verdiği sıkıntı ile, neden oto elektrikçisine gidip de 10 tl ye yaptırmadığım konusunda kendimi hep hayıflamışımdır.
  • çamurluğun içinde davlumbazdan bir delik var yetiskin bir insanın eli çok zor giriyor eliniz perisan oluyor ama değistirmeside imkansız gibi bisey çünkü elinizi nereye soktuğunuzu ampülün nerede olduğunu bile göremiorsunuz elinizle yoklaya yoklaya bakıyorsunuz , o deliği açmakla akıllılık ettiklerini sanan reno mühendisleri boşa zahmet etmisler çünkü o delikten ampül falan değistirilmez . bir kez değistirmeye kalkıstım oranın kapağını ve eski ampülü geri takana kadar akla karayı seçtim ellerimde perişan oldu ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkpls -- 17 Ocak 2011; 20:51:19 >
  • slm hocam konu dışıda bi sorum olcaktı yardımcı olursanız sevinirim. megane 2 2006 sporway aracım var ona mercekli far takmak isityorum ve tampon u değişmek istiyorum oluyormu yapılıyormu bilginiz varmı tşl ler
  • Merhaba,

1 Hafta önce bir kaza yaptım ve aracı buzda kaydırıp elektrik direğine çarptım. Ön tampon, sol çamurluk, sol far değişti, değişmişken sağ farıda değiştireyim dedim. Neyse işlemler bittikten sonra herşey güzel, 1-2 gün kullandım. Geçtiğimiz gün ışıkta beklerken kısa farlar kendiliğinden söndü.

Dün elektrikçiye gittim, epey bir bakındıktan sonra sigorta kutusunu açtık. Bazı yerlerin hafif oksitlendiğini gördüm, oksitlenmeyi temizleyip tekrar topladık sigorta kutusunu. Önce yine yanmadı farlar fakat ben tamircide aç kapa yaparken yanmaya başladı. Neyse tamir oldu galiba diyerekten eve gittim. 1-2 saat sonra dışarı çıktığımda ışıklarda beklerken kısa farlar yine söndü. 1-2km gittikten sonra kendiliğinden yanmaya başladı ve 1-2 km gittikten sonra yine söndü. Sorun nerede çıldırmak üzereyim :S

( Bugün yoğunluktan dolayı elektrikçiye geç de olsa gittim, sigorta kutusu bozulmuş olabilir dedi, sigorta kutusunu yenilemek istemiyorum yenisi 300-600 lira. Kaldıki arıza orada olsa diğer aksamlarda problem olur diye düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir ? )

Lütfen yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokonella -- 23 Aralık 2013; 19:58:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.