Şimdi Ara

Megane II Jant degistirdim arac hantallasti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
25.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    benim brodway deki 13 inc jant vay bee bunu taksak nasıl olur acaba
  • 17 nin bir problem yaşatmaz
    neticede 205 50 17 ebat ve 17 opsiynu olan bir ebat
    günümüz araçlarında zaten 17 18 jant siradan bir hale geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

quote:

Orijinalden alıntı: Wol4onak

Beyler jantlar geldi continentalpremium contac 5 205/55/16 FR sifir aldim taktim ama yakit cok feci artti veperformans cok kotu duruma dustu. Neden olabilir? Tum parami harcadim. Psikolojikman cokmus durumdayim araba agirlasti :(

Neden olabilir? Lutfen yeni lastiklerin ozelligi oldugunu soyleyin

Jantlar alaşım mı çelik mi? Eski lastiklerin çok kabaksa yeni lastiklerden de öyle gelebilir. Hissedilir bir fark olmaz normalde, neden diyeceksin jant+lastik çapında 2mm değişim oluyor, bu da farkı hissettirecek bir değişim değil. Bence sen paranoya yapıyorsun, sonuçta bu araçların üst donanım versiyonlarında bu ölçü kullanılıyor.

Gec cevap verdigim icin ozur dilerim daha yeni eve gelebildimde, ayrica ilginiz icin tesekkurler hocam.

Yeni taktigim bu hocamhttps://store.donanimhaber.com/9f/4f/f5/9F4FF5F9CBDCECCF8A391686D18A43E3.jpg

eskisi ise buhttps://store.donanimhaber.com/7b/5b/ba/7B5BBA5EFF145771FEB1C3BF6245DE16.jpg

Keske dediginiz dogru olsa diyecegim ama yakitida cok artti.. 15i uzun 15i sehir icinde gecirdigim aracin yakit ortalamasi 11 litre olarak gozukuyor. eskisinde ne kadar bassamda 7.5 gecmezdi. Eski lastik 195/65/15 2005 model kis lastigi, desenleriyse hala duruyor 4-5 mm arasiydi sanirim ona ragmen neden boyle bir sonuc cikti ki anlayamadim. O kis lastikleriyle giderken sicakta hamurun ustunde gidiyormusum gibi hissettiriyordu ama ona ragmen daha ekonomik ve performansli buna gore.

Yeni lastik FR modeli, bununla ilgili bir fark olurmu ki acaba? Bu lastigin konforu daha iyi nedense ama arac cok hantal kaldi motor bagiriyor.

@SAİM.
    Hocam celik 15ten alasim 16ya gectim ama nedenini anlamadigim sekilde cok hantallasti ve yakiti cok feci artti neden? Ki orjinal jant

• Jantın orjinal olduguna emin misiniz? Cunku yakıtın artmasının hicbir nedeni yok. Ancak cakma jant ta agır oldugu icin bu kadar yakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar fark olmasinin mumkunati yok sorunu başka şeyde ara. Arabaya 22 Inc jant taksan yine o kadar fark olmaz yakitta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Jantın orjinal olduguna emin misiniz? Cunku yakıtın artmasının hicbir nedeni yok. Ancak cakma jant ta agır oldugu icin bu kadar yakar.

Yuzde yuz emin degilim ama orjinal sanirim hocam. Jantin arkasinda numaralar filan yaziyordu ama orjinal daha once gormedigimden emin degilim. Agir degildi sanirim ikili ikili halde kolilemislerdi 2 janti kaldirdigimda rahatca tasiyabiliyordum.

@Derin Mavi
    Olmadi celikleri ucuz bir yerde degistiriyim tekrar deniyim ama zaten parayi sifirladim bu masraf cok oldu. Bu lastikler jant korumali lastikler hocam onla ilgili bir fark olur mu? Aldigim yere sordum iyice ayrintili performansa ve yakita hicbir etkisi olmaz demislerdi(zaten toplamda 5 euro fark oldu)

NOT: araba 1,5 megane sedan 101 beygir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wol4onak -- 26 Mayıs 2014; 21:47:15 >

• quote:

quote:

quote:

Beyler jantlar geldi continentalpremium contac 5 205/55/16 FR sifir aldim taktim ama yakit cok feci artti veperformans cok kotu duruma dustu. Neden olabilir? Tum parami harcadim. Psikolojikman cokmus durumdayim araba agirlasti :(

Jantlar alaşım mı çelik mi? Eski lastiklerin çok kabaksa yeni lastiklerden de öyle gelebilir. Hissedilir bir fark olmaz normalde, neden diyeceksin jant+lastik çapında 2mm değişim oluyor, bu da farkı hissettirecek bir değişim değil. Bence sen paranoya yapıyorsun, sonuçta bu araçların üst donanım versiyonlarında bu ölçü kullanılıyor.

Gec cevap verdigim icin ozur dilerim daha yeni eve gelebildimde, ayrica ilginiz icin tesekkurler hocam.

Yeni taktigim bu hocamhttps://store.donanimhaber.com/9f/4f/f5/9F4FF5F9CBDCECCF8A391686D18A43E3.jpg

eskisi ise buhttps://store.donanimhaber.com/7b/5b/ba/7B5BBA5EFF145771FEB1C3BF6245DE16.jpg

Keske dediginiz dogru olsa diyecegim ama yakitida cok artti.. 15i uzun 15i sehir icinde gecirdigim aracin yakit ortalamasi 11 litre olarak gozukuyor. eskisinde ne kadar bassamda 7.5 gecmezdi. Eski lastik 195/65/15 2005 model kis lastigi, desenleriyse hala duruyor 4-5 mm arasiydi sanirim ona ragmen neden boyle bir sonuc cikti ki anlayamadim. O kis lastikleriyle giderken sicakta hamurun ustunde gidiyormusum gibi hissettiriyordu ama ona ragmen daha ekonomik ve performansli buna gore.

Yeni lastik FR modeli, bununla ilgili bir fark olurmu ki acaba? Bu lastigin konforu daha iyi nedense ama arac cok hantal kaldi motor bagiriyor.

@SAİM.
    Hocam celik 15ten alasim 16ya gectim ama nedenini anlamadigim sekilde cok hantallasti ve yakiti cok feci artti neden? Ki orjinal jant

psikolojik olarak jant ebatını büyülttüğünüz için araç hantallaşmış olabilirmi
    195 65 15 ten 205 55 16 ya geçmek -2 mm ye denk gelirki bunu da aktarmada anlamanız mümkün değil
    deseydiniz ki 195 55 16 lastik ebatı taktım bu seferde 13mm daha dar olacaktı buda yol tutuşa negatif etki ederdi

• quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

quote:

quote:

@SAİM.

psikolojik olarak jant ebatını büyülttüğünüz için araç hantallaşmış olabilirmi
    195 65 15 ten 205 55 16 ya geçmek -2 mm ye denk gelirki bunu da aktarmada anlamanız mümkün değil
    deseydiniz ki 195 55 16 lastik ebatı taktım bu seferde 13mm daha dar olacaktı buda yol tutuşa negatif etki ederdi

Yani yeni jantin lastikle boyutu eskisine gore -2mm daha az oylemi? Birde alasim oldugundan azicik daha hafif oyle mi hocam?

Gidip tekrar surus yapayim yarini bekliyemiyorum :)

@LionTech16

Hocam siz bu konuda master yapmissiniz bir bakabilir misiniz?

• Bende düşünüyorum bu değişimi ama kafam karıştı..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz aracınızın yol tutuşunu artırdınız haliyle yakıt yükselir ama sizin zannettiğiniz kadar değil. 30 km lik mesafe ile ölçüm yapıp yargıya varılmaz defalarca test edersiniz sonra sonuca göre karar verilir.
  •  Megane II Jant degistirdim arac hantallasti

Su resme bakarsak jantlar yamuk mu? Sol alt biraz yamukmus peki ya digerleri?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.