Şimdi Ara

Megane II Kısayol tuşları (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
537
Cevap
15
Favori
376.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı ses bende de var ne yapacağız böyle?

quote:

Orjinalden alıntı: tekhatıram_

arakdaslar sizinde meganede araba çalısır vaziyetteyken ortadaki dikiz aynasının oldugu yerden cızzz diye bi ses geliyormu yoksa sadece bendemi var bu sorun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: guraye

Aynı ses bende de var ne yapacağız böyle?

quote:

arkadaslar sizinde meganede araba çalısır vaziyetteyken ortadaki dikiz aynasının oldugu yerden cızzz diye bi ses geliyormu yoksa sadece bendemi var bu sorun ?

arkadaşalr megane 2 bölümünde konuyu detaylı şekilde anlattım okuyabilirsiniz aşşağıda linki var 74. sayfa soğuklar artınca malesef ses artıyor kronik sorun parçanın yenisiile değişmeside anlamsız sonucu malesef aynı...

http://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_74/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 1 Ocak 2008; 0:52:14 >

• Bendede var bu sorun demekten bıktım valla burda.

quote:

arakdaslar sizinde meganede araba çalısır vaziyetteyken ortadaki dikiz aynasının oldugu yerden cızzz diye bi ses geliyormu yoksa sadece bendemi var bu sorun ?
  • arkadaşlar yeni okudum bu kısayol muhabbetini bende laguna 2 var anladığım kadarıyla herkez emniyet kemerinden şikayetçi arkadşalar bunu dert etmeyin şimdi size tarif vereyim %100 her arabada çalışır bu

şimdi elinize emniyet kemerinin yuvasına girebilecek genişlikte bir çubuk alın ne olduğu önemli değil. kemeri taktığınız yerin içinde bir demir plaka görceksiniz çubuğu sokun o demirin hareket ettiğini görceksiniz. (kutuyu sökmenize gerek yok zaten çubuğu soktuğunuzda o plaka mecburen aşağı inecektir. sadece çubuğu sokun. içindeki plakayı direk bakarakda görebilirsiniz) onu tamamen geriye doğru yaslayın tık diye oturcaktır yuvaya. çubuğu çıkartın ve işlem tamam kemeri takılı görcek arabanız. yani özel bişey yapmanıza gerek yok benim arabada herşeye konuşan bir karı var çenesinden bıkmıştım artık çıtı çıkmıyor :) bezen uğraştırıyo hemen takılmıyo o çubuk bi iki bastırın içeriye muhakkak oturcaktır. ben bu işlemi laguna bmw opel ve hyundaide yaptım işe yaramayan araba yok zaten çalışma mantığı emniyet kemerini içeri ittirdiğinizde içerdeki mekanizme kendini ve kemerin demir parçasını kitliyo. he şunuda eklim kemer takcasınız push düymesine basıl içindeki mekanizma eski hala gelcektir. kemerinizi takın. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manly085 -- 3 Ocak 2008; 18:58:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: erdembaba

Arkadaşlar benim abimde de megane 2 var..Bende fiat punto var..Forumu okurken aklıma geldi, punto'da aracı çalıştırmadan önce emniyet kemerini takar sonra çalıştırırsanız, bir daha kemeri çıkarsanız da stop edene kadar kemer sinyali ötmüyor..Ben abimin arabasında denemedim daha ama en yakın zamanda deneyecem..siz de deneyin bence..

olmuyooorrrrr malesef
  • Mantıksız zaten. Emniyet kemerini çıkartınca ön konsolda kırmızı ikaz lambası hemen yanmaya başlıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: makifozcan

quote:

Orjinalden alıntı: erdembaba

Arkadaşlar benim abimde de megane 2 var..Bende fiat punto var..Forumu okurken aklıma geldi, punto'da aracı çalıştırmadan önce emniyet kemerini takar sonra çalıştırırsanız, bir daha kemeri çıkarsanız da stop edene kadar kemer sinyali ötmüyor..Ben abimin arabasında denemedim daha ama en yakın zamanda deneyecem..siz de deneyin bence..

olmuyooorrrrr malesef
  • Dostlar o sesin sebebi yağmur sensörünün olduğu kutunun içinde küçük bir motor var ordan geliyor.Beni sinir etti.Açtım temizleyeyim yağlayayım diye ama olmadı ses kesilmedi.Araba ısınınca geçiyor.kronik megane2 nin sinir edici seslerinden biri.Saygılarımla
  • emniyet kemeri uyarı sesini kesmenin tek yolu serviste bilgisayara bağlayıp kapattırmak.. onun dışında bişey yapılamıyormuş (kemer tokası,koltuğun arkasından takmak dışında) servisteki ustaların söyledikleri bu... akü değiştirdiniz diyelim.. teyp kodunu girdiniz ama tek tuşla açılan kapanan camlarınız çeyrek çeyrek açılıp kapanmaya başlarsa şunu yapın... hangi camınız çeyrek çeyrek açılıp kapanıyorsa o camın kumandasından mandalı yukarıya doğru çekin(camı kapatır gibi yapın) 10 saniye civarında çekili tutun.. sorun düzelecektir.
  • emniyet kemeri uyarı sesini kesmenin tek yolu EMNİY KEMERİNİZİ TAKMNIZDIR ARKKDAALAR....
    quote:

Orjinalden alıntı: rs4

emniyet kemeri uyarı sesini kesmenin tek yolu serviste bilgisayara bağlayıp kapattırmak.. onun dışında bişey yapılamıyormuş (kemer tokası,koltuğun arkasından takmak dışında) servisteki ustaların söyledikleri bu... akü değiştirdiniz diyelim.. teyp kodunu girdiniz ama tek tuşla açılan kapanan camlarınız çeyrek çeyrek açılıp kapanmaya başlarsa şunu yapın... hangi camınız çeyrek çeyrek açılıp kapanıyorsa o camın kumandasından mandalı yukarıya doğru çekin(camı kapatır gibi yapın) 10 saniye civarında çekili tutun.. sorun düzelecektir.

• Yani size pes doğrusu demek istiyorum. Emniyet kemeri hayat kurtarır . Ne diye takmamak için bin bir türlü yol arıyorsunuz anlamadım.
    Burada, hayatları hiçe saymanın yollarını okuyorum. Umarım hiç kaza yaşamazsınız ;ama bu kafayla eğer bir kaza geçiriseniz, akşam haberlerinde sizleri de izleriz.
  • HAYATINDA KAÇ KERE EMNİYET KEMERİ TAKTINKİ YORUM YAPIYOSUN. MİLLETE TAKMA DEMİYORUZ ZATEN SEN KAÇ TANE ADAM GÖRDÜN MAHALLE İÇİNDE EMNİYET KEMERİ TAKAN 20-30 KM. HIZLA GİDERKEN KAZA YAPARSAN SENİ HABER YAPMAZLAR MERAK ETME. HEM YORUMLARI İYİ OKU DERİM ÇÜNKÜ TAKMAMA KONUSU DEĞİL BU SESİ KESME KONUSU GERİSİ HERKEZİN İSTEĞİNE KALMIŞ
    quote:

Orjinalden alıntı: madem

Yani size pes doğrusu demek istiyorum. Emniyet kemeri hayat kurtarır . Ne diye takmamak için bin bir türlü yol arıyorsunuz anlamadım.
    Burada, hayatları hiçe saymanın yollarını okuyorum. Umarım hiç kaza yaşamazsınız ;ama bu kafayla eğer bir kaza geçiriseniz, akşam haberlerinde sizleri de izleriz.

• Konudan anlaşılıyorki bazı gençler bunu fırsat bilip(kemerin sesini kesmeyi) hiç takmayabilirler. Bu tarz konuları kendi aranızda özel mesaj ile çözebilirsiniz.
    Sonuçta emniyet kemerini mahalle arasında takmamanın da mutlaka zararı vardır. Bu konuyu okuyup da şehirler arası yolda takmayanlarda olabilir.
    İyi örnek olmamız açısından bence emniyet kemerinin burada tartışılması, (maksat sesini kısmak bile olsa) yanlıştır.

Mahalle arasında takmayacağım dersin 30 km/h hızla gidersin allah korusun biri gelir 100 km/h ile vurur ozaman ne olacak...
    Emniyet kemeri hayat kurtarır.

Saygılar.
  • +10 yazdıklarına. + farımda açık yolumda

quote:

Orjinalden alıntı: lotus1

Konudan anlaşılıyorki bazı gençler bunu fırsat bilip(kemerin sesini kesmeyi) hiç takmayabilirler. Bu tarz konuları kendi aranızda özel mesaj ile çözebilirsiniz.
    Sonuçta emniyet kemerini mahalle arasında takmamanın da mutlaka zararı vardır. Bu konuyu okuyup da şehirler arası yolda takmayanlarda olabilir.
    İyi örnek olmamız açısından bence emniyet kemerinin burada tartışılması, (maksat sesini kısmak bile olsa) yanlıştır.

Mahalle arasında takmayacağım dersin 30 km/h hızla gidersin allah korusun biri gelir 100 km/h ile vurur ozaman ne olacak...

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: manly085

HAYATINDA KAÇ KERE EMNİYET KEMERİ TAKTINKİ YORUM YAPIYOSUN. MİLLETE TAKMA DEMİYORUZ ZATEN SEN KAÇ TANE ADAM GÖRDÜN MAHALLE İÇİNDE EMNİYET KEMERİ TAKAN 20-30 KM. HIZLA GİDERKEN KAZA YAPARSAN SENİ HABER YAPMAZLAR MERAK ETME. HEM YORUMLARI İYİ OKU DERİM ÇÜNKÜ TAKMAMA KONUSU DEĞİL BU SESİ KESME KONUSU GERİSİ HERKEZİN İSTEĞİNE KALMIŞ
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: lotus1

Konudan anlaşılıyorki bazı gençler bunu fırsat bilip(kemerin sesini kesmeyi) hiç takmayabilirler. Bu tarz konuları kendi aranızda özel mesaj ile çözebilirsiniz.

Saygılar.

Aslında haklısınız, gençlere iyi örnek olmuyor, olay amacını aşıyor.
    Ama şöyle bir durum var. Benim işyerim organize sanayi bölgesinde bir fabrikadan, öbür fabrikaya giderken kemer takmıyorum.
    2 sokak yukarıdaki fabrikaya gitmek 2dk. sürüyor ve bunu günde ortalama 10 defa yapmanız gerekince tak çıkar gerçekten zor oluyor. Zaten sanayi bölgesi akaret taşla örülü olduğunu ve 100 mt de bir tümsek olduğunu düşünürseniz 30-40km/h hızı istesenizde geçemezsiniz. Kimsenin de 100km/h hıza çıkmasının imkanı yok.
    Bu ve buna benzer durumlarda sesi kesmek ihtiyaç haline geliyor.
    Kemer tokası yaptırdım (sacdan) ama sanayi dışında (mahalle arasında bile) mutlaka kemerimi takarım.

• manly085
    Ateşli yazışmakara başlamayın lütfen. Hem neyi savunuyorsunuz.
    Emniyet kemerinin sesini, neden susturmak ister insan?
    bu soru sesi kapatmak isteyen herkeze.
  • yok hocam ateşli yazışma değil bu sadece söleyiş tarzına göre cevap verdim yanlış anlaşılmasın. emniyet kemeri sesini insanların susturmak istemesi gayet normal zaten sürekli çalan bişeyde değil 1 dk. çalar susar yani o ses seni amniyet kemeri takmaya zorlamaz. sadece rahatsız eder seni. benim işle ev arası 5 dk.lık yol her sabah 1 dk. bip bip sesi çekemem. vu şunuda eklim bu forumdaki kişiler 5 yaşında çocuk değilki kötü örnek olalım herkezin emniyet kemerinin ne işe yaradığını bildiğini biliyoruz. bunun için burdaki insanların yaşını küçük görerek yanlış örnek olmayalım demeye gerek yok. paylaşım sitesi burası herkez bildiği bişeyi paylaşır. kemerden gelen sesin bu kadar olay yaratacağı kimin aklına gelirki. gönül isterki herkez kemer taksın hatta kemer takmamanın cezası bile var bip bip diye öten sesi kesmenin insanları yanlış yönlendirceğini sanmıyorum.
    quote:

manly085
    Ateşli yazışmakara başlamayın lütfen. Hem neyi savunuyorsunuz.
    Emniyet kemerinin sesini, neden susturmak ister insan?
    bu soru sesi kapatmak isteyen herkeze.

• Arkadaşlar,

Emniyet kemerinin tokasını sol omuzunuzun üzerinden çekip, sağ koltuk altınızdan bel hizasında, sağ tarafta koltuğun yanındaki yuvasına yerleştirdiğinizde kesinlşikle o ses çıkmıyor
  • kesin çözüm
    quote:

Orjinalden alıntı: unsal28

Arkadaşlar,

Emniyet kemerinin tokasını sol omuzunuzun üzerinden çekip, sağ koltuk altınızdan bel hizasında, sağ tarafta koltuğun yanındaki yuvasına yerleştirdiğinizde kesinlşikle o ses çıkmıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: unsal28

Arkadaşlar,

walla bende kemerin çıktığı yerdeki plastik aşındı resim koyarım birara

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.