Şimdi Ara

Megane II lerde manuel klimanın performansı nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Analog Klima veya Dijital Klima diye birşey yoktur. Otomatik veya Manuel Klima vardır. Analog yada dijital olan klimanın kontrol panelidir. Otomatik klimada istenen sıcaklık set edilirken, klima sistemi araç içi sensörleri yardımıyla sıcaklığı bu değerde tutmaya çalışır. Manuel klimalarda böyle bir soğutma sistemizasyonu yoktur, aç-kapa yoluyla iç sıcaklık ayarlanmaya çalışılır..

Konunun ana fikriyle pek alakası yok ama terim anlamında karışıklık olmasın..
  • arkadaşlar klima isterseniz, size concorde klimasını tavsiye ederim. opel kliması ne ki.
  • Arkadaşlar klima sisteminden ses gelmeye başladığı zaman polen filtresi kısmen dolmuş demektir. Eğer soğutma performansı düşmüşse veya oldukça azalmışsa polen filtresi dolmuş ve değişmesi gerekiyor demektir. Sürekli düz asfaltta ve tozsuz ortamlarda bu 30.000 km.yi bulabileceği gibi sürekli tali yollarda ve çok tozlu ortamlarda kullanma neticesinde 10.000 km.de bile dolabilir.

İlk arabam Clio 1.5dci, ikinci arabam Megane 1.5 dci idi. Her ikisinin de klima performansı mükemmel. Analog klimada 3.kademeye hiç gerek yok gibi. Megane dijital klima idi onda da goncanın yarısında belli bir süre sonra üşütecek dereceye kadar soğutma sağlıyor. Bu konuda Renault.u taktir ederim her zaman.
  • Bende klimamdan memnunum ama zannedersem şimdiye kadar polen filtresi hiç değişmedi.Araba 32 binde geldi en kısa zamanda değiştireyim arkadaşım verdiği 39 liralık fiyat servis fiyatımı bilgisi olan varmı?
  • ya bu polen filtresi neresinde biz değişebilirmiyiz ? aracım symbol 2004 dizel nasıl olacak tarif edenlere şimdiden teşekkürlerimi bir borç bilirim
  • Aldığımdan beri tatminkar soğutmuyor.Geçen hafta polen filitresini değiştirdim ama pek bişey farketmedi.
  • Polen filtresi genelde motorda klima tertibatına yakın bir yerde bulunur. %80 yeni arabalarda motorda yolcu tarafında konsolun hemen arkasında bir yerde bulunur. Peugeot 307.de aynen tarif ettiğim yerde çok basit değiştirilebiliyor. Yapamazsanız bile servise ayrı yaptırmayın ya da bakımlar sırasında değişmesini isteyin. Eğer bakım zamanına denk gelmiyorsa servisten bu parçayı alın ve dışarıda klimacılara bu işi yaptırın.

Bazı araçlarda yolcu tarafındaki kapalı saklama gözünün sökülmesi gerekebiliyor.
  • bazen hava filtresinin tıkandığı oluyor değişme vaktinin geldiği bi hava tutturuyom sanayide baya bi idare ediyo
  • sanırım genel olarak Renault firmasının arabalarında soğutma sistemi zayıf. benim 2000 coupe'm var, klimayı üç kez tamir ettirdim yine bozuldu, zaten çalıştığı zaman da öyle süper bir soğutma yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stimur41

bazen hava filtresinin tıkandığı oluyor değişme vaktinin geldiği bi hava tutturuyom sanayide baya bi idare ediyo

şimdi yanlış anlaşılmasında motorun hava filitresiyle kilimanın alakasını anlayamadım bunlar birbirinden bağımsız değilmi ?????
  • quote:

Orjinalden alıntı: red_power

Bende klimamdan memnunum ama zannedersem şimdiye kadar polen filtresi hiç değişmedi.Araba 32 binde geldi en kısa zamanda değiştireyim arkadaşım verdiği 39 liralık fiyat servis fiyatımı bilgisi olan varmı?

meganelarda polen filitresi ön yolcu kısmında altta sol ayağın hemen yanında kapak var orda diye biliyorum ama yanlış hatırlıyo olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 7 Haziran 2007; 19:57:39 >
  • yanlış hatırlamıyormusum mesajı yazdıktan sonra gittim baktım kapak tam dediğim yerde

1- okla işaretli yerden parmağınızı sokuyorsunuz orda bir tırnak var bastırıp çekince kapak çıkıyor hemen
     Megane II lerde manuel klimanın performansı nasıldır?

2-işaretli yerde filtre bulunmakta oradan tutun ve çekerek çıkartın

3-işte filtre ot çöp ne ararsanız var üzerinde eletrik süpürgesiyle güzelce temizleyip yerine takabilirsiniz

kolay gelsin

EDİT:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tturnusol -- 7 Haziran 2007; 20:18:11 >

• ya bu megane ların analog klimalar nasıl açılıyor. ac yazan tuşa basıyorum ama klima açılmadı. bilgisi olan varmı?
  • kalorifer ayarlarından mı ayarlanıyor acaba? denedim ama çalışmadı
  • arkadaslar eskı bır megane 2 kullanıcısı olarak klıması berbat dıyorum hemde dıgıtal klımalısını kullandımusutmeyı gecın ıcerıyı serınletmıyor bıle,

sonrasında 1997 model 5.20 bmw aldım (39) asıl klıma ne demek anladım arac 11 yasında ıdı aldıgımda ama klıma buz dağı idi bırak üşütmeyi, ayaklara verdıgınızde ayaklarda donma etkısı morarma yapabılır,40 derece sıcakta denedım yazın aydın didimde her gun kullanmıstım... İnanın klima o

bunun dısında birde ölçüm yapılmıstı merak etmıstık arkadasla , dısarısı 40 derece ıken klima ağzından -1 derece hava ufluyordu...

ama bunun nedenı bence şu sıradan arabalar 700 gram gaz alıyor E39 klıma gaz kapasıtesı 1300 gramdır, bunun etkısı bu bence baska acıklaması yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbmaster -- 13 Nisan 2010; 1:00:34 >
  • Arkadaşlar bende megane scenic II var.Kliması analog klima.KLimayı ilk açıyorum 3 de çalıştırııyorum bi 5-10 dk kadar sonra 4 e atıyorum.Klima çalışmıyor.
    Yani hiç hava gelmiyor.Sonra 3 atıyorum çalışıyor.Bende anlamadım.Nasıl çözerim bu sorunu arkadaşlar bir yardım edin....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.