Şimdi Ara

megane sedan mı? ford focus mu? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar focusu bu kadar büyütmeyin ben 2005 megane dynamique sahibiyim ve iyikide almışım diyorum focusta kullandım abartacak bir arac değil ve meganenin yol tutuşu hakikaten cok iyi kurtarmaz dedigin zamanlarda bile topluyor kendini ayrıca rahatlık olarak süper bir arac makam otosu sınıfında geçiyor megane hatırlatırım..
  • ayrıca son yıllarda özellikle megane 2 sedan kadar rağbet gören ve tutulan bir arac yok sanıyorum,mükemmel olan frenlerinide hatırlatırım.:)
  • Havada karada Focus derim ben de.Ford Focus,Türkiye'de satış birincisi olmayabilir (ki bir zahmet olmasın,renault ve fiat her zaman ilk ikidedir) ama Her yerinden sorun akan bir Megane'dan her zaman iyidir.04' focus collection'um var;2005 ve 2007 megane kullandım (şirketin).Ne kadar sorunlu bir araçtır bu Megane'lar?Eski kasaları daha az sorunluydu..Yeni kasa megane'ların kronik direksiyon-vites kutusu-yürüyen aksam sorunları zaten her yerde malumunuz.Eğer bir sedan alacaksanız havada karada Focus derim.Günümüz şartlarında piyasa bulamama gibi bir sorunu yok Ford'ların;keza ben 2004 Focus'umu bile zor buldum Adana'da.Periyodik bakımları da VW veya benzerleri kadar pahalı değil.HB alacaksan iş göz zevkine aklmış;çünkü megane HB'ler iyi.Ama sedan alacaksan kesinlikle Focus derim..
  • BİR MEGANE II SAHİBİ OLARAK MEGANEYİ KENDİ SINIFINDAKİ ARAÇLARLA (COROLLA, FOCUS, ASTRA) KIYASLARKEN MEGANEYİ YERİN DİBİNE BATIRAN ANLAYIŞI ŞİDDETLE KINIYORUM. MADEM BU KADAR KÖTÜ NEDEN BU KADAR ÇOK SATIYOR? KÖTÜ DEDİĞİNİZ ARAÇ 2002 SENESİNDE ÇARPIŞMA TESTİNDEN 5 YILDIZ ALMIŞ BİR ARABA.HEM BU KADAR ÇOK SATIYOR HEM DE BU KADAR ACIMASIZ BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRİLİYOR. DİKKAT EDİN MEGANE KENDİ SINIFINDAKİ KARŞILAŞTIRMALARINM MERKEZİNDE. FOCUS MEGANE İLE KARŞILAŞTIRILIYOR, COROLLA MEGANE İLE KARŞILAŞTIRILIYOR, HER YERDE MEGANE .NEDEN KİMSE COROLLA İLE FOCUSU KARŞILAŞTIRMIYOR? VARSA YOKSA MEGANE. SANIRIM BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK YOK.
  • t821926 evet arkadaşım noktayı koymuşsun kimse cahil değil milletimiz kararını veriyo çok satan ortada.

misal
    x marka 100.000 tane araçta 10.000 sorun %10
    y marka 30.000 tane araçta 5.000 sorun ????

rakam fazla olunca daha çok sorunluymuş gibi geliyor rakamlar işte sihri var

bide niye tartıuşılır ki araba alacaksan gidersin bakarsın hoşuna giderse alırsın gitmezse almazsın ben şimdi focus alacam ama ucuz ve temiz bi megane buldum nolcak

bunlar çok göreceli kavramlar
  • Sen özel kulladığın araç ile şirket aracı arasında kıyas yapıyorsan hiç yorum yapma daha iyi...

quote:

Orjinalden alıntı: Aytürk

Havada karada Focus derim ben de.Ford Focus,Türkiye'de satış birincisi olmayabilir (ki bir zahmet olmasın,renault ve fiat her zaman ilk ikidedir) ama Her yerinden sorun akan bir Megane'dan her zaman iyidir.04' focus collection'um var;2005 ve 2007 megane kullandım (şirketin).Ne kadar sorunlu bir araçtır bu Megane'lar?Eski kasaları daha az sorunluydu..Yeni kasa megane'ların kronik direksiyon-vites kutusu-yürüyen aksam sorunları zaten her yerde malumunuz.Eğer bir sedan alacaksanız havada karada Focus derim.Günümüz şartlarında piyasa bulamama gibi bir sorunu yok Ford'ların;keza ben 2004 Focus'umu bile zor buldum Adana'da.Periyodik bakımları da VW veya benzerleri kadar pahalı değil.HB alacaksan iş göz zevkine aklmış;çünkü megane HB'ler iyi.Ama sedan alacaksan kesinlikle Focus derim..

• Eylül ayı itibariyle satış rakamları:

Ford:64,186
    Renault:51,337

Tabii ki burdaki satış rakamları tüm araçlar dahil;güncel bir model bazında satış yok.Bulabildiğim Mayıs 2007 satışlarında ise Focus toplam 4137,Megane toplam 4314 adet satmış.Yani aman aman bir fark sözkonusu değil.Megane'ın gitgide düşen satışının altında da bu sorunlar yatıyor.Bahsedilen %sapması bir noktaya kadar mantıklıdır ama bu kadar sık olması normal dışı.Çünkü bir otomobil fabrikasında %0,1 'in üstünde hata kabul edilemez.Bunu satış rakamlarına vursanız bu rakamı çoktan geçersiniz.

Renault Megane Sedan'lar,siz kabul etseniz de,etmeseniz de,normalden çok daha fazla soruna sahip araçlardır.Bakın millet Pug 307'lere atladı ama onların da çok sayıda sıkıntısı var.Megane da bunun gibi.Burada fanatizm yapmanın bir anlamı yok;keza şu an ailem 2 adet megane kullanıyor (megane 1) ve mükemmel araçlar.Ama Megane 2 Sedan aynı hatasızlığı içinde barındıramıyor.Ford'un bahsedilen tek sorunu ise izolasyon.Bunun haricinde sınıfında ilk olan teknolojileri barındıran bir araç ve bence Focus Megane'dan daha iyi.

İstatistik kaynak: otomobilgazetesi.com

El Cevap:Şirketin aracı,lakin burası Kayseri (patronlar yedirmez arabayı öyle,ağzına edemezsin-ki ben de etmem-),ve her çalışanın kullandığı araçlar değil.Birini bizzat ben kullandım,alındığından sonra 1 sene kadar.Araç tamamiyle bendeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 10 Ekim 2007; 9:00:48 >

• Bizim 2004 megane var en dolusundan çok şükür şu ana kadar önemli bir sorun çıkmadı.Konfor olarakta gerçekten focustan daha iyi.
  • Megane çok kaliteli bir araba değil. En azından focus kadar. Megane lerin çok satmasının temel nedeni biz türklerin yıllardır renault a olan alışkanlığımız. Dedem reno 12 kullanırdı babam reno 19 bize de megane düşüyo sanırım. biz Türkler alışkanlıklarımıza çok bağlıyızdır. ceddimizden ne gördüysek onu yaparız. Yabancı araba alayım dersin tanıdıkların hemen başlar '' sen napıyosun yabancı araba alınır mı , çok yakar , parçası pahalı filan filan'' . Focus sağlamlığı , kalitesi, yol tutuşuyla öne çıkarken megane ''babadan oğula reno'' ile öne çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egebuca

Megane çok kaliteli bir araba değil. En azından focus kadar. Megane lerin çok satmasının temel nedeni biz türklerin yıllardır renault a olan alışkanlığımız. Dedem reno 12 kullanırdı babam reno 19 bize de megane düşüyo sanırım. biz Türkler alışkanlıklarımıza çok bağlıyızdır. ceddimizden ne gördüysek onu yaparız. Yabancı araba alayım dersin tanıdıkların hemen başlar '' sen napıyosun yabancı araba alınır mı , çok yakar , parçası pahalı filan filan'' . Focus sağlamlığı , kalitesi, yol tutuşuyla öne çıkarken megane ''babadan oğula reno'' ile öne çıkıyor.

katılıyorum çok haklısın aynı fiyata daha kaliteli göz alıcı tasarımlarıya daha zengin donanımlara sahip markalar var renault meganda kararsız kalmamın sebebi üste yazmış olduğum sorunların yanı sıra aracın iç tasarımının kötü olması umarım megane III bu sorunları aşmış olur

• arkadaslar hepımız ıcın hayırlısı olsun
  • arkadaşlar daha başka model arabam vardı değiştirme zamanım geldi ve bende focus mu megane mi diye epey araştırdım. en sonunda arkadaşın focus u 1 hafta kullandıktan sonra (2005 focus comfort) megane II de karar verdim. megane II ile focus modellerinin karşılığı ghia olarak denk geliyor sanırım. 2005 model focus ghia ya (eski kasa) 22000-23000 vereceğime megane II yi daha uygun fiyata aldım. gayette memnunum. focus şehir içi kullanımda hiç rahat değil ve ağır kalıyor.
  • Dizel alacaksanız Megane II çok iyi bir araçtır. Seridir. Şehir içi kullanıma gelir.
  • şu renault kendini şu türkiyedeki vw yi opeli çok büyük marka sanan bilgisiz insanlara bi türlü ispatlayamadı yaa adamların bilmem kaç tane arabası euroncapta 5 yıldız almış ki laguna ilk beş yıldız alan otomobil megane II de sınıfında ilk alan otomobldir hala yok megane II ler guvensız yok takla atıo yok donanımı yok yok su yok bu soruom size varmı o övdüünüz focusta cam tavan xeonon far+far yıkama iç hacim bagaj hacmi vs vs.. varmı sölein bi yol tutuşdur gidio iiki yolu tutuo yani megane la aralarında ole cok büük bi fark yok yol tutuş konusunda bzm komşudada focus ghia var öle abartmaın yani ltfn reno kendini aştı hala fiat gibi yerinde saymıo ama siz hala şu düşünceleri aşamadınız

• quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

bir renault megane sahibi olarak focus tavsiye ederim.

en iyi yorum bir megane kullanıcısından gelir

• quote:

Orjinalden alıntı: final fantasy

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

bir renault megane sahibi olarak focus tavsiye ederim.

en iyi yorum bir megane kullanıcısından gelir

bir megane sahibi olarak kesinlikle megane diyorum aracımdan çok çok memnunum benim arabadaki özelliklerin çoğu focusta yok sessizliğide aynı şekilde

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.