Şimdi Ara

Megane3 1.5 dci 110 hp Yakıt tüketiminde Anormallik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankarada sabah 20 km ise giderken araç kullanıyorum. Yakıt tüketimi yazın 4.5 di şimdi 5.0 5.3 arası değişiyor. Arac multijet manuel 1340 kg 75 bg. Sizin yakıt tüketimi de yarim litre kadar fazla olabilir belki ama öyle çok yakıyor cinsinden değil bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın şehirlerarası 3.5-4 lt/100 km.yakarken, şimdi 4.3 civarında yakıyor. Karışık 5 lt.civarında.
  • bence normal değerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcadirci

Acaba yakiti nereden aliyorsunuz? Katkili yakitlar da cok yakiyor.

Swlamlar yakıtı genelde shell den alıyorum beli bir bayi yok ama en son aldığım batikent migros yanı idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Benim sizinkiyle aynı motor edc'li aracım hız sabitleyici ile ancak 82 km/h'de 6. vitese geçiyor. Siz devamlı 5. viteste gidiyor olabilir misiniz?

Merhabalar,

Yok hocam ben yakıt tuketimi konusunda takıntılı olduğum için bakiyorum herseferinde vites 6 devir 150p d/dk civarında. Sizin ortalamaniz kac ancak garip olan neden sizinki 82 ?

Tesekkur ederim

• Arkadaslar bu arada birşey farkettim nedense motor sıcaklığı sadce 1 tık olarak kalıyor, normalde 3 tık oluyordu hep

• gorbay kullanıcısına yanıt
    Shell nitro aliyorsaniz uzun yolda yuzde 10 fark ediyordu bende. Ama asil sikinti motor isinmadan yol yapiyor olmaniz bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Shell nitro aliyorsaniz uzun yolda yuzde 10 fark ediyordu bende. Ama asil sikinti motor isinmadan yol yapiyor olmaniz bence.

Vallahi motor sıcaklığı bubaksam dikkat ettim 50 km boyunca hep 1 tık kaldı bir türlü artmadi olmasi hereken değere anlahamadim üstelik ankara bugun 4 derece civari idi

• kesinlikle normal değil. yol bilgisayarını sıfırladığınıza emin misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

kesinlikle normal değil. yol bilgisayarını sıfırladığınıza emin misiniz?

Herseferinde hocam herseferinde

• Normaldir,bu aralar ankarada fena soguk var.Batikentten eryamana zaten isinmaz hemen Bir diger ihtimalde DPF.Bir gidis gelisinizde cevre yolunu kullanin basarak,acilsin biraz
  • HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt
    Basınca daha çok yakıyor hocam kıyamıyorum vallahi

• Hocam ankaranin sogugu malum.Motor isinmasi lazim , yagin isinmasi lazim, sanzimanin yeterli isiya ulasmasi lazim vs derken yakit artiyor haliyle.Bence en dogru cozum, siz arabayla yarim saat turlayin, araba iyice isinsin, sonra tekrar her sabah yaptiginiz rotayi tekrarlayin(yakit tuketimini sifirlayip) en guzeli boyle olur bence.

• Benim dizel yazin 6 yi gecmezken simdi 7.5 yakiyor sehiricinde ,kis aylarinda tuketim artiyor.

• Megane 3 dizel edc kullanıyorum. Ankara'da şu anda ortalamam 7.7 lt/100 km. Gidip geldiğim güzergah bol kasisli ve yokuşlu. Bana sizin değerleriniz oldukça makul göründü. Bu arada son 10000 km ortalamam (şehir içi-şehir dışı karma) 6.24 lt/100 km. Ayrıca motor ısınmadan gidince kış aylarında aşağı yukarı 1 litre daha fazla yakıyor benim gördüğüm kadarıyla.
  • aracınızda kış lastikleri var mı, ne marka, bi de lastik basıncını kaç yapıyorsunuz. bir de aracınızı herzamanki 11 km lik güzergahta değil de dur kalkı olmayan, daha uzun km li bir şehir dışında deneyin.
  • 2013 megane dci edc araç ile göztepe soyak - bağdat caddesi ortalama tüketim 7,3 lt. sabah akşam trafiğini düşününce normal geliyor bize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

quote:

Vallahi motor sıcaklığı bubaksam dikkat ettim 50 km boyunca hep 1 tık kaldı bir türlü artmadi olmasi hereken değere anlahamadim üstelik ankara bugun 4 derece civari idi

Hocam 50 km yol yaptıktan sonra motorun ideal çalışma sıcaklığına gelmesi lazım.
    Sıkıntı bununla ilgili büyük ihtimalle.
  • gorbay kullanıcısına yanıt
    Sizin ki de öyledir hocam dikkat etmemişsiniz. Şöyle deneyin; hızınız 50 km iken mesela, hafızadan 82'yi aktive edin yani regülasyon tuşuyla, araç kendi kendine hızlanmaya başlasın 82'ye geldiğinizde araç 6. vitese gelmiş olacak.

Pardon ortalama da istemişsiniz. Cruise kontrol açık, İstanbul yolu hafif trafik ortalama hız 40 civarı, kışlık lastik michelin alpin a4 takılı 2 senelik, arabada tek kişi depo yarım dolu, ortalama tüketim 5.8 litre.

Keçiören'de otururken sadece 4 km mesafe gidip arabayı stop ettiğimde aynı kış koşulları aynı lastik vesaire, 10.2-11.6 litre. Kimse bıdı bıdı yapmasın. Dizel araçla Ankara gibi ayazlı soğukta, dur kalk ile, yokuş çıkarak, trafik ışıklarına yakalanarak, maksimum 10 km gidip aracı stop ederek 5-6 litre yakıyorum diyenin alnını karışlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 28 Aralık 2015; 11:43:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Sizin ki de öyledir hocam dikkat etmemişsiniz. Şöyle deneyin; hızınız 50 km iken mesela, hafızadan 82'yi aktive edin yani regülasyon tuşuyla, araç kendi kendine hızlanmaya başlasın 82'ye geldiğinizde araç 6. vitese gelmiş olacak.

Pardon ortalama da istemişsiniz. Cruise kontrol açık, İstanbul yolu hafif trafik ortalama hız 40 civarı, kışlık lastik michelin alpin a4 takılı 2 senelik, arabada tek kişi depo yarım dolu, ortalama tüketim 5.8 litre.

Keçiören'de otururken sadece 4 km mesafe gidip arabayı stop ettiğimde aynı kış koşulları aynı lastik vesaire, 10.2-11.6 litre. Kimse bıdı bıdı yapmasın. Dizel araçla Ankara gibi ayazlı soğukta, dur kalk ile, yokuş çıkarak, trafik ışıklarına yakalanarak, maksimum 10 km gidip aracı stop ederek 5-6 litre yakıyorum diyenin alnını karışlarım

Benim kuzen Etimesgut'un o çetin yokuşlarında i20 ile kışın 5 litre yaktığını iddia etmişti de pek bi gülmüştüm dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.