Şimdi Ara

Megane3 1.5 dci 110 hp Yakıt tüketiminde Anormallik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Megane 3 1.5 dci edc aracla istanbulda 6 6.2 degerlerinde geziyorum. Bence ankaranın sogugunu da hesaba katarsak normal. Sehirdısı olsa tamam da sehirici icin fazla yüksek degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışlık lastik ve soğuk motorla, daha fazla dur kalk yapılan güzergahımda, Çorum soğuğunda 5.5-5.7 arası yakıyordum 308 1.6 HDI ile. dCi motor da aşağı yukarı aynı yakar, güzergahınızda trafik yoksa değerler yüksek. Manuel ile edc arasında ciddi bir yakıt farkı da yok bildiğim kadarıyla.

• gorbay kullanıcısına yanıt
    Aslında tüketim normal,burada 2-3 litre yaktığını sallayanlar olduğu için size yüksek gibi gözükmekte.

• 1.3 mj 75 hp ile bende İstanbul'da ortalama 6.7-7.2 arası geziyorum. Genellikle kısa mesafe.

• Yakut tuketimi normal. 1.5 dci 105 hp sw meganla aybi degerleri yakaliyordum.

Lafi acilmisken megane 2 lerdeki yakit tuketimi basarisi megane 3 lerde neden yakalanamadi?
    Ozellikle megane 2 nin 100 beygirlikli dinamik ve priviliçleri cok cok iyi tuketimi var

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Megane 3 1.5 dci edc aracla istanbulda 6 6.2 degerlerinde geziyorum. Bence ankaranın sogugunu da hesaba katarsak normal. Sehirdısı olsa tamam da sehirici icin fazla yüksek degil.

Hocam selamlar,

Güzergahım zaten şehir dışı sayılır 4 şeritli yol ve trafik yok. 60 / 80 km sabit hız. Sadce güzergahta 4/5 adet trafik lambası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Yakut tuketimi normal. 1.5 dci 105 hp sw meganla aybi degerleri yakaliyordum.

Lafi acilmisken megane 2 lerdeki yakit tuketimi basarisi megane 3 lerde neden yakalanamadi?
    Ozellikle megane 2 nin 100 beygirlikli dinamik ve priviliçleri cok cok iyi tuketimi var

Ağırlık dan kaynaklı olabilir mi acaba ?
  • astra 1.6 cdti 136hp araç 1450 kilo civarı ortalama hız 35, 6 litre yakıyor. 225 50 17 lastik var.
  • berkaydj kullanıcısına yanıt

İstanbul içinde 2.0 dizel aracım (1450kg) 9.5-10.5 arası yakıyor kullanıma ve trafik durumuna bağlı olarak.

• Aracanız otomatik ise bence bu kış şartlarına göre normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorbay

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Yakut tuketimi normal. 1.5 dci 105 hp sw meganla aybi degerleri yakaliyordum.

Ağırlık dan kaynaklı olabilir mi acaba ?

Baktim megane 2 sedanla megane 3 hb arasinda 60 kg var. O kadar da farkedecek bir agirlik degil heralde ?

• 6ay Ayni yerden hipodrum-ayas yoludan sincan osb yaptim aracim corsa d 1.2 eaystronic idi 32lt lpg deposu ile 380km yol yapardim,tabi hava sicakti 2-3kere kirmizi isik, ortalama hiz 80km

simdi cakirlardan macunkoye 1.4tdci fiestamla gidiyorum, hava sicakligi eksi derecenin altina dustugunden beri 7lt/100,yapilan yol 6+6km ortalama hiz 19km

• Euro 3 megane 2ler az yakar.

Özellikle euro 5 ler pdf yüzünden 3e göre fazladır

• Bizim şirket araçları şuan megane 3 dci edc geçen gün sordum ortalamalar 7den aşağı değilmiş yani sizinki normal

• kiralik bir golf 7, 1.6tdi dsg ile gecen gun bodruma 4.4 litre ortalama ile gidip geldik 4 kisi ile. megane edc bence daha az yakmasi lazim.
  • Acaba yakiti nereden aliyorsunuz? Katkili yakitlar da cok yakiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sizinkiyle aynı motor edc'li aracım hız sabitleyici ile ancak 82 km/h'de 6. vitese geçiyor. Siz devamlı 5. viteste gidiyor olabilir misiniz?
  • Bir önceki aracım 2011 Sport Tourer 1.5 dCi 105 hp manuel idi.

İstanbul şehiriçi (30 km/h ortalama hız): 5,5-6 lt
    Şehirdışı çok sakin kullanım: 3,5 lt

Mevcut aracım 2012 Fluence 1.5 dCi 110 hp EDC şanzıman

İstanbul şehiriçi (33 km/h ortalama hız): 6,3-6,6 lt
    Şehirdışı çok sakin kullanım: 4 lt

Şehiriçi pek trafiğe girmiyorum. %50 çevreyolu ve 80 km/sa sabit hız diyebilirim hatta.
    Sanıyorum tüketim farkı EDC'den kaynaklanıyor.
  • gorbay kullanıcısına yanıt
    Beninde son haftalarda yakitim 4.5 den 5.1 lere cikti. Ben bunu soguk havaya bagliyorum. Yolunuz 11km zaten kisa e havada bu arlar cok soguk .Bence gayet normal.

Arabam nissan note 1.5 dci.Ankara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 27 Aralık 2015; 20:01:15 >
  • 1.5 dci 110 bg fluence var bizde.20 bin km ortalaması 4.6.ama km'nin % 90 ı uzun yolda yapıldı.istanbul trafiğinde 6.5 litre yakıyor,ani kalkışlar filan yapıyorsanız yüksek değerler almanız normal.gt line de lastik ebatları ve jant değerlerini bilmiyorum onlar etken olabilir.bi de bizim aracı genelde tek kişi kullanıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.