Şimdi Ara

MEGAPIXEL farkları ACELE YARDIM PLS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben henüz acemiyim.. bir aydır fotograf makinesi alacagım karar verememiştim Canon a540 mı 530 mu alsam diye ince eledim sık dokudum ve kararımı verdim.. a610 veya a620 ewet biliyorum model degiştirdim.. siparişimi bugun vermeyi dusunuyorum ama kafamda artık su soru var 610 mu 620 mi aralarında sadece 2 megapixel fark var a610 5 mp olmasına karsın a620 7 mp ve aralarında 100 ytl fark var sizce 2 mp fark cok mu onemli yani 100ytl fark odeyerk a620 alsam foto kalitem artacak mı bu onemli cünkü daha hafıza kartı falan filanda alacagım... fikirlerinize saygılıyım yinede iki makine arasında cok fark edersin 620 al derseniz onu alacagım.. şimdiden cok tesekkurler
    :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilep -- 7 Mart 2007; 12:40:09 >

• megapikseli boşver.ilk önce sensör boyutuna bak.
    a620 http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a620.asp
    a610 http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_a610.asp
    ikiside aynı olduğuna göre o kadar para vermene gerek yok bence.ama bilemem farklı özelliği varmıdır.

• ikisinin tüm özellikleri aynı sadece mp farkı var geri kalan hersey aynı ben tripodfotoda karsılastırma bolumunde karsılastırdım.. ama mp nin önemi cok mu bilmedigim için sizlere danısmayı uygun buldum
  • megapiksel in fazla bi önemi yok büyük boyda baskı alacaksan veya crop önemli ise megapiksel önemli yoksa fazla megapikselin bi anlamı yok.
  • soyledigim gibi ben pek anlamıyorumama meraklıyım guzel resimler cekmek istiyorum ki bu forumda beni cok gaza getirdi.. bu arada sorum su crop ne işe yarıyor acaba ve 2mp farkta crop ne ise düzgün olmuyor mu
  • hiç baska cewap weren yok mu?
  • arkadaşım compact makinelerde yüksek mp nin bir anlamı yoktur. 10 mp bir makine alırsın ve çektiğin fotoğrafa tam boy baktığın zaman neye uğradığını şaşırırsın, çünki sonuç beklentinin yanına bile yaklaşamaz. fotonun her yerinin noise olduğunu görürsün.

4 mp ve üzeri yeterlidir. gerisi boş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fredycrouger -- 7 Mart 2007; 17:20:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crop resmin içerisinden bir parça kesip çıkartmak demek megapikselin önemi yok aslında ama anlatmak istediğim şu megapiksel yüksek olunca resmin boyutu büyük oluyor hani dolayısıyla resmin içindeki bi objede büyük oluyor yani bir nevi zoom yapmış oluyorsun.
  • Fedy iyi bir noktaya değinmiş o 7 MP 10 MP fotoları büyütemezsin büyütürsen kullanılan mercekten dolayı küresellik kusurundan dolayı hep mavilik falan görürsün

Açıkçası 5 MP ya da 6 MP fazlası ile yeterli gerisi ziyan
    quote:

Orjinalden alıntı: fredycrouger

arkadaşım compact makinelerde yüksek mp nin bir anlamı yoktur. 10 mp bir makine alırsın ve çektiğin fotoğrafa tam boy baktığın zaman neye uğradığını şaşırırsın, çünki sonuç beklentinin yanına bile yaklaşamaz. fotonun her yerinin noise olduğunu görürsün.

4 mp ve üzeri yeterlidir. gerisi boş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.