Şimdi Ara

MEGAWORKS 550; SES PROBLEMİ(ARTIK YOK) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • verdiğin bilgi için çok sağol kardeş. kaç gündür hangi elektronikciye sorsam cevap alamadım. beni decoder derdinden kurtardın acemi olduğumuzdan boşuna alacaktım bulsaydım. ben sadece optik veya coaxial çıkıştan digital ses alınıyo zannetmiştim. bide tabiki dvd playerin kendi decoderiyle karşılaştıramayız ddts-100 decoderini ama alırsak çok farkı olurmu ses çıkışı dahamı fazla olur yani değermi 300 milyona. tekrar teşekkürler.
    quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Malesef dostum, decoder lazım. Ama sadece bağlantı için. Megaworks analog bir settir. O dvd player'ın dolby digital decode özelliği olduğunu düşünürsek zaten megaworks ile analog bağlantı kurduğunda herhangi bir dvd filmi taktığında dvd player'ın kendi decoderi devreye girip sesi mega'nın hoparlörlerine dijitale dönüştürerek verecektir. Yani ekstra bir decoder belki sadece mp3 dinlerken dolby prologic II ses almayı sağlar. Ama bazı dvd player'ların prologic II decoder özelliği de var, o zamanhiç gerek kalmaz decodere...
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafaydemir

wolverine hocam bu megayı philips 720sa divx playere bağlıcam. acemice olacak ama bu divx playerin dijital çıkışından megaya dijital bağlamak için mutlaka decodere mi ihtiyaç var. yoksa bi çeşit kabloyla direk bağlanabiliyomu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 5 Ocak 2005, 15:59:20 >

• arkadaşım bende dvp sa 720 var entegre decoder dolby prologic 2 de içeriyor yani mp3 leri de 5.1 dinleyebiliyorsun ve bunu gayet başarılı yapıyor... belki ayrı bir digital decoderr ile kıyaslanmaz ama yine de sa720 üzerindeki decoder boyutlarına rağmen çok başarılı iş çıkarıyor.. ya çok kalite bi digital decoder ya da alma sa 720 nin üzerindekiyle idare et çünkü orta seviyeye boş yere fazla para veriirsin... embeded decoder en az orta seviye kadar iyi... saygılar
  • Audigy2 zs önermemin sebebi gigaworks 7.1 bir settir, onun için 7.1 destekli audigy2 zs önerdim. Ama gigaworks için live de 5.1 bile yeterli oluyor. Çünkü gigaworks'un kumanda alıcısının üzerinde upmix seçeneği var. 5.1 veya 6.1 ses kartı kullanılsa da farketmiyor, seçenek ile 7.1'e upmix yapabiliyorsun. Direkt 7.1 destekli bir ses kartınız varsa upmix'e gerek kalmıyor. Ben o anlamda söylemiştim. Yoksa live de 5.1 bile yeterli gigaworks için. Ama ben o set için en az audigy2 önerirdim ki ben o ses kartını kullanıyorum ve çok da memnunum.
    quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

quote:

bişey değil kardeş. İlerde gigaworks alma imkanın olursa ya audigy2 zs ses kartı alın ya da ddts-100 decoder.
    quote:

önerin için sağol wolverine kardeş. ileriye yönelik için ddts-100 daha mantıklı. belli mi olur belki gigaworks alacak paramız olurda ona bağlarız.

bide ddts-100 hangi sitede var acaba.

audigy2 zs ses kartı şartmıdır daha düşük bir model iş görmezmi

• ddts-100 ile fark eder tabii. Çünkü o decoder piyasadaki en iyi decoder. Ben de kullandım çok kısa bir üsre ve sattım. Ama dvd player için değmez o kadar paraya. Zaten aşağıdaki yorumda mace demiş ki prologic II'yi de çözüyor o dvd player. O halde mp3leri de 5.1 dinlersin. Yani ddts'ye gerek yok.
    quote:

verdiğin bilgi için çok sağol kardeş. kaç gündür hangi elektronikciye sorsam cevap alamadım. beni decoder derdinden kurtardın acemi olduğumuzdan boşuna alacaktım bulsaydım. ben sadece optik veya coaxial çıkıştan digital ses alınıyo zannetmiştim. bide tabiki dvd playerin kendi decoderiyle karşılaştıramayız ddts-100 decoderini ama alırsak çok farkı olurmu ses çıkışı dahamı fazla olur yani değermi 300 milyona. tekrar teşekkürler.
    quote:

Malesef dostum, decoder lazım. Ama sadece bağlantı için. Megaworks analog bir settir. O dvd player'ın dolby digital decode özelliği olduğunu düşünürsek zaten megaworks ile analog bağlantı kurduğunda herhangi bir dvd filmi taktığında dvd player'ın kendi decoderi devreye girip sesi mega'nın hoparlörlerine dijitale dönüştürerek verecektir. Yani ekstra bir decoder belki sadece mp3 dinlerken dolby prologic II ses almayı sağlar. Ama bazı dvd player'ların prologic II decoder özelliği de var, o zamanhiç gerek kalmaz decodere...
    quote:

wolverine hocam bu megayı philips 720sa divx playere bağlıcam. acemice olacak ama bu divx playerin dijital çıkışından megaya dijital bağlamak için mutlaka decodere mi ihtiyaç var. yoksa bi çeşit kabloyla direk bağlanabiliyomu.

• Evet, mace arkadaşımız bu işi özetledi. Kullanan her zaman daha iyi bilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: mace

arkadaşım bende dvp sa 720 var entegre decoder dolby prologic 2 de içeriyor yani mp3 leri de 5.1 dinleyebiliyorsun ve bunu gayet başarılı yapıyor... belki ayrı bir digital decoderr ile kıyaslanmaz ama yine de sa720 üzerindeki decoder boyutlarına rağmen çok başarılı iş çıkarıyor.. ya çok kalite bi digital decoder ya da alma sa 720 nin üzerindekiyle idare et çünkü orta seviyeye boş yere fazla para veriirsin... embeded decoder en az orta seviye kadar iyi... saygılar
  • bu açıklamalardan sonra son noktayı koymuş olduk. mace ve wolverine arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
  • Aynı "sssss" sesi benim gigaworks s750 imde de var. Ama o kadar rahatsız edici olduğunu düşünmüyorum. Bu arada ben s750 yi sadece dizüstüme usb ile bağlı olan audigy2 nx ile kullanıyorum, acaba ddts-100 almam gereklimi yani şu dijital/analog ses olayı kafamı karıştırdı... audigy2 nx ile tam kapasite kullanmamış mı oluyorum ben şimdi???

NOT: Önceki T7700 setimde "sss" gürültüsü yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozthewiz -- 6 Ocak 2005, 19:15:51 >
  • Vay, bu sitede benim gibi gigaworks sahibi bir çıktı en nihayet!!
    Kardeşim, bence audigy2 nx çok iyi bir karttır, tek sorunu fazla ısınması, başka bişey gerekmez. Senin yerinde olsam o kart varken ddts-100 decoder almazdım, ben onu da kullandım, ama benim ses kartı max 6.1 desteklediği için almıştım, şimdi megaworksleri kullandığım için onu sattım(decoderi) Eğer nx gibi 7.1 destekli harici bir ses kartım olsaydı decoder almazdım. O kart ddts'nin gördüğü işleri görüyor. Sadece dts olayı yok onda. Boşa para verme. Veya illa da ddts alacaksan nx'i satıp öyle al.
    Bu arada nasıl gigaworks'lerden memnun musun? Burda 7.1 film izlemenin nasıl bişey olduğunu sen de bizimle paylaşırsan bemim gibi sevinirim. Saygılar...
    quote:

Orjinalden alıntı: Sauron®

Aynı "sssss" sesi benim gigaworks s750 imde de var. Ama o kadar rahatsız edici olduğunu düşünmüyorum. Bu arada ben s750 yi sadece dizüstüme usb ile bağlı olan audigy2 nx ile kullanıyorum, acaba ddts-100 almam gereklimi yani şu dijital/analog ses olayı kafamı karıştırdı... audigy2 nx ile tam kapasite kullanmamış mı oluyorum ben şimdi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 6 Ocak 2005, 19:34:37 >

• Bu ses sadece geceleri nette gezerken beni rahatsız ediyor, bundan önceki T5400 de böyle bir ses yoktu, oyüzden Megaworks ü söküp T5400 ü taktım.Ayrıca abartılacak kadar iyi bir sistem değil bence Megaworks.. Sistemi kutusuna koyup satılığa çıkarıcağım.Belki bir alıcı çıkar.

Salı günü Bimeks'e gidip madem 3 günlük ürünü geri almıyorsunuz o zaman aynı fiyat karşılığı başka bir ürünle takas etmeyi teklif ettim ama adamlar Nuh diyor Peygamber demiyor. Malı satana kadar gözünün içine bakıyorlar, sattıktan sonra yüzüne bile bakmıyorlar, O yüzden BİMEKS mağazalarını da listemden sildim, bir daha bu mağazadan mouse bile almam

Dün gece de Bimeks in internet sitesindeki iade formunu doldurup yolladım, bugün cep telefonumdan aradılar ve üründe arıza olmadıktan sonra iade kabul etmediklerini vede başka bir ürünle takas yapmadıklarını söyledi..Yani ürünü birşekilde satalımda gerisinde nasıl olsa çamura yatarız taktiği

• aslında henüz 7.1 dvd izleme şansını yakalayamadım. Piyasada bulursanız banada haber verin ama kesinlikle t7700 den çok daha iyi subwoofer süper zaten sonuna kadar açamıyosunuz komşular yüzünden... masadaki kalemler falan zıplıyo %80 de bir de şu dizüstü ekranı yerine plazma falan kullanabilsem...
    quote:

Vay, bu sitede benim gibi gigaworks sahibi bir çıktı en nihayet!!
    Kardeşim, bence audigy2 nx çok iyi bir karttır, tek sorunu fazla ısınması, başka bişey gerekmez. Senin yerinde olsam o kart varken ddts-100 decoder almazdım, ben onu da kullandım, ama benim ses kartı max 6.1 desteklediği için almıştım, şimdi megaworksleri kullandığım için onu sattım(decoderi) Eğer nx gibi 7.1 destekli harici bir ses kartım olsaydı decoder almazdım. O kart ddts'nin gördüğü işleri görüyor. Sadece dts olayı yok onda. Boşa para verme. Veya illa da ddts alacaksan nx'i satıp öyle al.
    Bu arada nasıl gigaworks'lerden memnun musun? Burda 7.1 film izlemenin nasıl bişey olduğunu sen de bizimle paylaşırsan bemim gibi sevinirim. Saygılar...
    quote:

Aynı "sssss" sesi benim gigaworks s750 imde de var. Ama o kadar rahatsız edici olduğunu düşünmüyorum. Bu arada ben s750 yi sadece dizüstüme usb ile bağlı olan audigy2 nx ile kullanıyorum, acaba ddts-100 almam gereklimi yani şu dijital/analog ses olayı kafamı karıştırdı... audigy2 nx ile tam kapasite kullanmamış mı oluyorum ben şimdi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozthewiz -- 6 Ocak 2005, 23:25:42 >

• Megaworks'ün kutusundan 2 farklı priz çıktı, birisi klasik 2 dişli priz diğeri ise 3 dişli bir priz..Bu 3 dişli prizin diğerinden bir farklılığı varmı acaba arkadaşlar?
  • evet var o standart türkiye de kullanılmıyo. yurt dışı için.
  • benim megaworks kablo kumanda üstündeki seviye +,- ler bastıgında cıt diye bir ses cıkarıyorya benim- o ses kayboldu dügme sanki basmıyor ama işlemi yapıyor kafam bozuldu
  • Evet, megaworks'lerin tipik sorunlarından biri de bu kablolu kumandasının çok sorun çıkarması. Okumuştum bir yerlerde. İnşallah tuşlar hepten işlevini kaybetmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: visualize

benim megaworks kablo kumanda üstündeki seviye +,- ler bastıgında cıt diye bir ses cıkarıyorya benim- o ses kayboldu dügme sanki basmıyor ama işlemi yapıyor kafam bozuldu

• Şu an piyasada orjinal 7.1 ses veren sadece Haunted adlı dvd filmi var. Ama diğer tüm dvdlerde (5.1 veya 6.1 ex) s750'nin kablosuz kumandası ile alıcısındaki upmix seçeneğini değiştirip 7.1 yaptığınızda zaten 7.1 kanala sesi dağıtması lazım. Diğer dediklerini ben de yaşadım aynen, kalem, saat ne varsa zıplatıyordu. Arada sırada s750 muhabbeti yaparız artık.
    quote:

aslında henüz 7.1 dvd izleme şansını yakalayamadım. Piyasada bulursanız banada haber verin ama kesinlikle t7700 den çok daha iyi subwoofer süper zaten sonuna kadar açamıyosunuz komşular yüzünden... masadaki kalemler falan zıplıyo %80 de bir de şu dizüstü ekranı yerine plazma falan kullanabilsem...
    quote:

Vay, bu sitede benim gibi gigaworks sahibi bir çıktı en nihayet!!
    quote:

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.